ایالات متحده شماری از میکروبها از جمله باکتری عامل بیماری حصبه را در شمال کره و شمال شرقی چین پخش کرد و باعث شد در این نواحی حصبه شیوع یابد به گونهای که تاکنون چنین چیزی مشاهده نشده بود. آمریکا در این مناطق طاعون، وبا و آنسفالیت را شیوع داد.
به گزارش رادیو بینالمللی چین؛ روز ۱۰ آوریل ۱۹۷۲ «کنوانسیون منع تسلیحات بیولوژیک» پس از آنکه توسط مجمع عمومی سازمان ملل مورد تصویب قرار گرفت، آماده امضا توسط کشورهای مختلف شد. با گذشت ۵۰ سال از تصویب این کنوانسیون ۱۸۳ کشور آن را امضا کردهاند. هدف «کنوانسیون منع تسلیحات بیولوژیک» ممنوعیت کامل توسعه، تولید، انباشت و به دست آوردن عوامل میکروبی، سموم و تسلیحات مورد استفاده برای مقاصد غیرصلح آمیز توسط امضاکنندگان آن است. این کنوانسیون اساس حکمرانی امنیت زیستی جهانی است و نقش مهمی در جلوگیری از تهدیدهای امنیت زیستی و ممنوعیت اشاعه تسلیحات بیولوژیکی ایفا میکند.
با این وجود، در پنجاهمین سالگرد آغاز به کار کنوانسیون، ایالات متحده به عنوان یک کشور مهم امضاکننده آن نتوانسته به تعهدات خود عمل کند و حتی علنا با ایجاد یک سازوکار راستیآزمایی چندجانبه برای این کنوانسیون مخالفت ورزیده امری که شدیدا قانون این معاهده را تضعیف نموده است.
آمریکا در عین حال که به دیگر کشورها در خصوص دارا بودن تسلیحات بیولوژیکی اتهام میزند و به آنها حمله میکند کنترل ۳۳۶ آزمایشگاه بیولوژیکی نظامی در بیش از ۳۰ کشور جهان را در اختیار دارد. ایالات متحده به عنوان تنها ابرقدرت در جهان وقتی در انجام تعهد خود در خصوص منع تسلیحات بیولوژیک قصور میکند نه تنها الگویی برای بقیه جهان به شمار میآید بلکه بزرگترین تهدید برای امنیت زیستی جهانی نیز ایجاد میکند.
تسلیحات بیولوژیکی به عنوان یک سلاح کشتار جمعی فاجعههای وحشتناکی برای بشریت به وجود آوردهاند. «لوئیس انماگنا» دانشمند آمریکایی در کتاب «تاریخ فرهنگی بیماریهای عفونی» مینویسد: در قرن ۱۸ میلادی استعمارگران بریتانیایی با دادن پتو و دستمالهای آلوده به سرخپوستان بومی آمریکایی شمالی باکتری آبله را به آنها منتقل کردند و باعث شدند شمار کثیری از جمعیت بومیان بمیرند.
طی تجاوز چین به ژاپن در دهههای ۳۰ و ۴۰ ۱۹میلادی واحد بدنام «۷۳۱» از انسانها برای انجام آزمایشهای باکتریایی استفاده کرد و باعث شد سه تا چهار هزار نفر کشته شوند. این اقدام ژاپنیها همچنین باعث شد با شیوع گونهای از میکروبها در بیش از ۲۰ استان چین اپیدمی به راه بیفتد و صدها هزار نفر جان خود را از دست بدهند.
تسلیحات بیولوژیکی در مقایسه با تسلیحات متعارف صدها یا حتی هزاران بار قدرتمندتر هستند. «اداره ارزیابی فناوری آمریکا» در سال ۱۹۹۳ با انجام مطالعهای حتی نتیجه گیری کرد که تسلیحات بیولوژیکی مخربتر از تسلیحات هستهای هستند. برای مثال بر اساس نتایج این مطالعه، اگر یک هواپیما در یک شب بدون ابر و آرام ۱۰۰ کیلو گرم باکتری عامل سیاهزخم را بر فراز واشنگتن منتشر کند میتواند یک تا سه میلیون نفر را از بین ببرد.
آمریکا خود یک مجرم در استفاده از تسلیحات بیولوژیک محسوب میشود. «شی هونگ» خبرنگار جنگیِ چین در کتابی با عنوان «روز شمار مقاومت در برابر تهاجم آمریکا و کمک به کره» نوشته است: ایالات متحده شماری از میکروبها از جمله باکتری عامل بیماری حصبه را در شمال کره و شمال شرقی چین پخش کرد و باعث شد در این نواحی حصبه شیوع یابد به گونهای که تاکنون چنین چیزی مشاهده نشده بود. آمریکا در این مناطق طاعون، وبا و آنسفالیت را شیوع داد. به علاوه ایالات متحده شمار زیادی آزمایشهای مربوط به تسلیحات بیولوژیکی محرمانه را در کشور خود و دیگر کشورها به انجام رساند که باعث مرگ غیرنظامیان بیگناه زیادی شد.
آمریکا آزمایشهای بیولوژیکی محرمانهای را انجام داده و اخیرا هم ۳۰ آزمایشگاه بیولوژیکی نظامی این کشور در اوکراین توسط ارتش روسیه افشا شد که تکاندهندهترین مورد است. بر اساس رسانههای روسیه، وزارت دفاع آمریکا مجموعهای از پروژههای تحقیقات بیولوژیکی را در اوکراین بر روی پرندگان مهاجر، خفاشها و دیگر حیوانات به عنوان نمونههای آزمایشگاهی انجام داده و آنفلوآنزای بشدت بیماریزای پرندگان، طاعون، سیاهزخم، کروناویروس و دیگر عوامل بیماریزا را آزمایش کرده است.
روسیه در ۲۴ فوریه اقدام به انجام عملیات نظامی ویژه کرد و متعاقب آن، آزمایشگاه تحت کنترل آمریکا در اوکراین فورا عوامل بیماریزا مثل طاعون، سیاهزخم، تب خرگوش، وبا و دیگر بیماریهای کشنده را نابود کرد. سوالی که در این خصوص به ذهن افکار عمومی جهان متبادر میشود این است که «آیا پاندمی جهانی کرونا با پروژه آزمایشگاه بیولوژیک آمریکا مرتبط است؟»
در سالهای اخیر، اپیدمی کرونا در سراسر جهان شیوع یافته که باعث شده مردم نسبت به تسلیحات بیولوژیک هوشیارتر شوند. بنا بر این، تقویت سازوکار کنوانسیون منع تسلیحات بیولوژیکی و تقویت سازوکار کنترل تسلیحات بیولوژیکی ضروری است.
نماینده چین در دومین نشست مقدماتی نهمین کنفرانس بازنگری کنوانسیون منع تسلیحات بیولوژیک که در چهارم آوریل (۱۵ فروردین) برگزار شد، بار دیگر از ایالات متحده خواست تا سازوکار راستی آزمایی برای کنوانسیون را هر چه سریعتر راه اندازی کند.
بنا بر این، آنچه دقیقا آمریکا سعی دارد پنهان کند تا از ایجاد سازوکار راستی آزمایی تسلیحات بیولوژیکی نماید، چیست؟ هدف ایالات متحده از انجام شمار زیادی از آزمایشهای ویروسی در آزمایشگاه بیولوژیکی اوکراین چیست؟ آمریکا یک توضیح در این باره به تمام مردم جهان بدهکار است و البته یک توضیح هم به آنهایی که جان خود را بیهوده بر سر آزمایشهای بیولوژیکی محرمانه ایالات متحده از دست دادند، بدهکار است.