معاون پوتین: به هر حمله‌ای علیه «کالینینگراد» فوری و کوبنده پاسخ می‌دهیم

معاون رئیس جمهور روسیه به تهدیدات ناتو علیه منطقه کالینینگراد این کشور واکنش نشان داد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روسیا الیوم، نیکولای پاتروشف معاون رئیس جمهور روسیه تاکید کرد: پاسخ ما به هر گونه حمله نظامی به کالینینگراد فوری و کوبنده خواهد بود. وی اضافه کرد: این پاسخ با استفاده از تمام ... معاون پوتین: به هر حمله‌ای علیه «کالینینگراد» فوری و کوبنده پاسخ می‌دهیم

ادامه

اروپای مرکزی, بالتیک, جنگ سرد, جهان, روسیه, کالینینگراد, ناتو

رزمایش‌های دریایی روسیه در اقیانوس‌های آرام و منجمد شمالی

وزارت دفاع روسیه امروز چهارشنبه، از آغاز رزمایش‌های بزرگ دریایی خود در اقیانوس‌های آرام و منجمد شمالی خبر داد. به گزارش ایسنا، وزارت دفاع روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که امروز رزمایش‌های بزرگ دریایی را با عنوان «طوفان ژوئیه» در مناطقی راهبردی شامل آب‌های اقیانوس آرام و اقیانوس منجمد شمالی و نیز دریای بالتیک و ... رزمایش‌های دریایی روسیه در اقیانوس‌های آرام و منجمد شمالی

ادامه

اقیانوس آرام, بالتیک, جهان, خبر, دریای حزر, روسیه

تبدیل پایگاه لیکنهیت انگلیس به مرکز کلیدی برای مأموریت‌های هسته‌ای آمریکا

در چارچوب تنش‌های فزاینده ناتو و روسیه آمریکا ۲۵۳ میلیون دلار برای تأسیسات جدید پشتیبانی عملیات هسته‌ای در پایگاه هوایی لیکنهیت انگلیس هزینه می‌کند. باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اسئوتنیک؛ بر اساس گزارش بودجه سال مالی ۲۰۲۶ نیروی هوایی آمریکا که اخیراً منتشر شده، ایالات متحده قصد دارد ۲۵۳ میلیون دلار برای دو پروژه ... تبدیل پایگاه لیکنهیت انگلیس به مرکز کلیدی برای مأموریت‌های هسته‌ای آمریکا

ادامه

آمریکا, اروپا, انگلیس, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, غرب اروپا, مکزیک

لاوروف:‌ طرح‌های ضدروسی اروپا بسیار نگران‌کننده است

وزیر امور خارجه روسیه گفت: طرح‌های ضد روسی که در بروکسل، برلین و البته در پاریس و لندن در حال تدوین است، پیام‌های بسیار نگران‌کننده‌ای را به همراه دارد. به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، سرگئی لاوروف سه‌شنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۴ در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با وزیر امور خارجه موزامبیک – کشوری که در جنوب ... لاوروف:‌ طرح‌های ضدروسی اروپا بسیار نگران‌کننده است

ادامه

آفریقا, آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, انگلیس, اوکراین, ایتالیا, بلژیک, تانزانیا, تروریسم, جنگ سرد, جهان, رواندا, روسیه, فرانسه, کالینینگراد, کره جنوبی, گزارش, مصر, موزامبیک, نئونازیسم, ناتو

رزمایش چین- ویتنام پاسخی به «شمشیر طلسم» خواهد بود؟

چین و ویتنام در بحبوحه تنش‌های ژئوپلیتیک منطقه هند و اقیانوس آرام و فشارهای تعرفه‌ای آمریکا، اولین رزمایش مشترک نظامی خود را ماه جاری میلادی در یک منطقه مرزی برگزار می‌کنند درحالیکه از سوی دیگر تمرینات نظامی بزرگ به رهبری ایالات متحده و استرالیا تحت عنوان «شمشیر طلسم» در جریان است. به گزارش روز دوشنبه ... رزمایش چین- ویتنام پاسخی به «شمشیر طلسم» خواهد بود؟

ادامه

آمریکا, استرالیا, اقتصادی, امنیتی, بیانیه, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, حزب کمونیست, خبر, شرق آسیا, مالزی, هندو پاسیفیک, هندوستان, ویتنام

زمینه‌های تنش در روابط چین و آمریکا چیست؟

آمریکا و چین سالیان درازی است که با یکدیگر بر سر مسائل اقتصادی، فناوری، تایوان و سایر موارد اختلافات عمیقی دارند.

 

به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از نیویورک تایمز، آمریکا و چین سالیان درازی است که بر سر مسائل اقتصادی و همچنین موارد متعدد دیگری با یکدیگر اختلافات عمیقی دارند.

 

این دو قدرت برای نفوذ بیشتر در خارج از مرز‌های خود در رقابت هستند. آن‌ها دو رقیب اصلی یکدیگر در حوزه فناوری برای ارتقاء سطح تسلیحات نظامی خود در زمین، فضا و سایبری هستند. با‌ این وجود این دو بزرگترین شرکای تجاری هستند، اما جنگ سرد این شراکت را پیچیده کرده است.

 

این پیچیدگی حتی در زمان نشست مجازی جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و شی جین پینگ، همتای چینی او کاملا آشکار و واضح بود.

 

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا مدیریت روابط با چین را بزرگترین آزمون ژئوپلیتیک قرن بیست و یکم آمریکا خواند.

 

در دهه‌های گذشته اقتصاد چین رو به افول بود، اما رئیس جمهور چین از سال ۲۰۱۳ تصمیم گرفت چین را به یکی از برترین کشور‌ها در نظام جهانی برگرداند.

 

شی در این باره گفت که: «شرق در حال رشد است و غرب رو به افول است.»

 

در اینجا جبهه‌های اصلی رقابت چین و آمریکا آورده شده است:

 

تسلط در اطراف اقیانوس آرام

 

آمریکا پس از جنگ جهانی دوم (به زعم خود) از نیروی دریایی و هوایی‌اش برای برقراری نظم در سراسر منطقه اقیانوس آرام استفاده کرده است اما چین با این وضعیت مخالف است و نمی‌تواند آن را تحمل کند. از همین رو چین حضور نظامی خود را در همان منطقه تقویت کرده است.

 

از طرف دیگر نیز دولت بایدن به دنبال ائتلاف با کشور‌های استرالیا، هند، ژاپن و سایر کشور‌ها برای مقابله با آنچه تهدیدات چین در منطقه می‌خواند، است، اما چین این اقدامات را تحریک آمیز دانسته و هدف آن را تسلط آمریکا در منطقه می‌داند.

 

بیشترین نقطه مخالفت چین و آمریکا بر سر منطقه تایوان است. جزیره‌ای خودگردان که چین آن را قلمرو خود می‌داند. چین با فرستادن جنگنده‌های خود به حریم هوایی تایوان این هشدار را می‌دهد که هرگز این جزیره را رها نخواهد کرد. روسای جمهور آمریکا از مدت‌ها قبل از مسئله تایوان حمایت (دخالت) کرده و رزمایش‌های مختلفی را در تنگه تایوان انجام داده اند.

 

قدرت تجاری

 

جنگ تجاری که بین چین و آمریکا از زمان ریاست جمهوری ترامپ آغاز شد، از نظر فنی در حال متوقف شدن است. اما تیم اقتصادی بایدن همچنان به سیاست‌های اقتصادی چین از جمله حمایت گسترده پکن از فولاد، سلول‌های خورشیدی، تراشه‌های کامپیوتری و سایر صنایع داخلی که باعث اعمال تعرفه بر کالا‌های چینی در دوران ترامپ شد، معترض هستند.

 

چرخه تعرفه‌ها و تعرفه‌های متقابل که در سال ۲۰۱۸ آغاز شد، نشان داد که اقتصاد دو کشور تا چه حد به هم مرتبط هستند و اگر هر یک از طرفین به فکر جدایی باشد، هر دو طرف آسیب خواهند دید.

 

در راستای مقابله با تعرفه‌های اعال شده از طرف ترامپ، رئیس جمهور چین وادار شد تا سیاست‌های جدیدی را در اقتصاد چین وارد کند. شورای‌ عالی سیاست‌گذاری چین، الگوی توسعه‌ای «جدید» معرفی کرد که می‌تواند با تکیه بر بازار داخلی، اقتصاد را به رشد برساند و صادرات در اولویت دوم قرار دارد. پکن این الگو را «استراتژی گردش دوگانه» نامید.

 

مقامات پکن می‌گویند این بدان معنا نیست که چین در‌ها را به روی سرمایه گذاری خارجی و کالا‌های خارجی می‌بندد اما جو میهن پرستی بر اقتصاد و سرمایه گذاری بین مردم برانگیخته شده است.

 

برتری فناوری

 

تاکنون شرکت‌های بزرگی در زمینه فناوری از جمله مایکروسافت، چین را ترک کرده و اجرای سرویس خود در این کشور را متوقف کرده اند. اما هنوز کشور‌های فناوری بزرگ دیگری از جمله اپل، تسلا، کوالکام و اینتل در چین تجارت بزرگی دارند و این موضوع باعث نگرانی بین دو طرف است.

 

این یک چرخه معیوب است. فلج کردن هوآوی، غول ارتباطات از راه دور چین توسط دولت ترامپ نیز چالشی بود که پکن با آن روبرو شد.

 

رئیس جمهور چین در کنفرانسی در ماه مه گفت: «فناوری به میدان اصلی نبرد در بازی استراتژیک جهانی تبدیل شده است.» او در سال‌های اخیر بار‌ها گفته است که چین باید به خوداتکایی دست یابد.

 

رهبری جهانی

 

رهبران چین اخیراً نشانه‌هایی از افول آمریکا را در همه جا مشاهده می‌کنند. آنها از جمله ناتوانی آمریکایی‌ها در مدیریت کرونا، اختلافات نژادپرستی و اخیرا خروج آشفته این کشور از افغانستان را نشان دهنده افول آمریکا می‌دانند.

پوتین: اقدام ناتو هرگز بی‌پاسخ نمی‌ماند

رئیس‌جمهور روسیه گفت که دیپلماسی این کشور باید در راستای مقابله با تلاش غرب برای یکجانبه‌گری و دیکته کردن خواسته‌هایش باشد.

ادامه

اذربایجان, ارمنستان, تحلیل, ترکیه, تشنج‌ زایی, جنگ سرد, جهان, جهان غرب, حضور نظامی, روسیه, سوریه, ناتو

هشدار روسیه درباره افزایش حضور نظامی انگلیس و آمریکا در منطقه دریای سیاه

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه توافقات جدید انگلیس با دولت اوکراین را گویای تمایل این کشور برای افزایش حضور نظامی در نزدیکی مرزهای روسیه نامید و اهداف آمریکا از ادامه مانورهای نظامی در منطقه دریای سیاه را برشمرد.

ادامه

اذربایجان, ارمنستان, امریکا, انگلستان, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, ناتو

اندیشکده انگلیسی: چین در حال رساندن سطح قوای نظامی خود به آمریکاست

یک اندیشکده در انگلیس، درباره ادعاهای مطرح شده مبنی بر اینکه چین در حال ساخت تعداد زیادی ناو هواپیمابر برای فراهم آوردن بستری است که به جنگنده‌هایش امکان حمله به کشتی‌های دیگر در سراسر جهان را می‌دهد، هشدار داد.

ادامه

امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, مقاله