آمریکا بازنده رقابت قدرت‌های هسته‌ای خواهد شد؟

کارشناسان آمریکایی اعتقاد دارند که مدرن کردن تجهیزات هسته‌ای این کشور باید هر چه زودتر شروع شود ولی به نظر می‌رسد در رقابت با چین و روسیه، غرب در حال عقب افتادن است. به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از تلگراف، پیش بینی می شود ظرف یک دهه چین به اندازه آمریکا کلاهک هسته‌‌ای ... آمریکا بازنده رقابت قدرت‌های هسته‌ای خواهد شد؟

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, تایوان, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, غرب

اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین می‌برد

رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی گفت، تصمیم برای حمله به عمق خاک روسیه با استفاده از تسلیحات آمریکایی نشان‌دهنده “تشدید بی‌سابقه” تنش‌ها است و مانعی برای مذاکرات صلح درباره اوکراین است. به گزارش دوشنبه شب ایرنا از “تاس”, فیکو افزود: «این تشدید بی‌سابقه تنش‌ها است، تصمیمی که امیدها برای آغاز هر گونه مذاکرات صلح و ... اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین می‌برد

ادامه

آمریکا, اروپای مرکزی, اسلواکی, انگلیس, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, حقوق بشر, روسیه, شرق اروپا, صلح, فرانسه

کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود

مدیر مؤسسه روابط بین‌الملل دانشگاه چین گفت که به‌روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی موثر و قدرتمند به مجوز واشنگتن برای حمله با موشک‌های دوربرد آمریکایی به روسیه شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، وان ایوی مدیر مؤسسه روابط بین‌الملل دانشگاه چین در مصاحبه ای با خبرگزاری تاس، تصریح کرد که به روز رسانی دکترین هسته ... کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, انگلیس, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, فرانسه

چین و برزیل از ارتقای مشارکت راهبردی دو کشور خبر دادند

لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا و شی جین‌پینگ رئیسان جمهوری برزیل و چین از ارتقای مشارکت راهبردی خود در سطح جهانی خبر داده و بر اولویت دادن به صلح بین‌المللی تاکید کردند. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، داسیلوا که چهارشنبه میزبان شی بود، گفت: چین و برزیل در دنیایی که گرفتار مناقشه‌های مسلحانه ... چین و برزیل از ارتقای مشارکت راهبردی دو کشور خبر دادند

ادامه

آسیا پاسیفیک, آمریکای لاتین, اروپا, برزیل, چین, خبر, زنان, شرق آسیا, صلح, مشارکت راهبردی

واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیت‌های هسته‌ای روسیه

به دنبال فرمان “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه برای گسترش قابلیت‌های تسلیحات هسته‌ای این کشور، چین خواستار آرامش و خویشتنداری در مناقشه اوکراین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد که تحت شرایط فعلی، تمام طرفین باید آرام بمانند و خویشتنداری ... واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیت‌های هسته‌ای روسیه

ادامه

آمریکا, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, چین, روسیه, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش

انتخابات پارلمانی ژاپن و تبعیض جنسیتی؛ تنها ۱۰ درصد از قانونگذاران پارلمان را زنان تشکیل می‌دهند

انتخابات پارلمانی زودهنگام ژاپن روز یکشنبه ۳۱ اکتبر برگزار خواهد شد تا سرنوشت ۴۶۵ کرسی مجلس نمایندگان همچنین سرنوشت دولت آتی این کشور مشخص شود.

 

به گزارش ایسنا به نقل از یورونیوز، مبارزات انتخاباتی نامزدها تا روز شنبه ۳۰ اکتبر ادامه دارد و آنها سعی دارند در مدت باقی مانده، گروه‌های بیشتری از رای دهندگان را با خود همراه کنند.

 

در این میان، جلب نظر رای دهندگان جوانان مهم است اما جوانان علاقه‌ای به حضور در پای صندوق‌های رای ندارند چراکه به نظر آنها، نامزدها که عمدتا مرد و مسن هستند، نگرانی‌های نسل جوان را درک نمی‌کنند.

 

در انتخابات یک دهه گذشتۀ ژاپن تنها یک سوم رای دهندگان جوان شرکت کرده‌اند و برخی تحلیلگران نگرانند که مشارکت در انتخابات ۳۱ اکتبر، کمترین میزان مشارکت در تاریخ انتخاباتی این کشور پس از جنگ باشد.

 

عدم تمایل جوانان ژاپن به شرکت در انتخابات دلایل متعددی دارد. از جمله اینکه میانگین سنی داوطلبان مرد و زن در این انتخابات ۵۴ سال است و بیش از یک سوم از این تعداد نیز ۶۰ سال و بالاتر دارند؛ تعداد انگشت شماری نامزد بالای ۸۰ نیز دیده می‌شود.

 

تنها ۱۰ درصد از قانونگذاران پارلمان منحل شدۀ ژاپن زن بودند و شمار نامزدهای زن حاضر در ائتلاف حاکم از این تعداد نیز کمتر است.

 

در مباحث انتخاباتی حقوق زنان مد نظر نیست و موضوعاتی همچون برابری جنسیتی، حمایت از خانواده‌های جوان، کمبود شدید نیروی کار و سیستم ناکارآمد مهاجرت نیز به ندرت در دستور کار قرار می‌گیرند.

 

از نظر تحلیلگران، این مشکلات ریشه عمیق‌تری دارد و منعکس کنندۀ یک مشکل سیستماتیک مهمتر در ساختار سیاسی ژاپن است که بر اساس آن، سیاست تحت سلطه خانواده‌هایی است که در طول نسل‌ها همیشه قانونگذاران و تصمیم‌گیران از میان آنها انتخاب شده‌اند.

 

حزب “لیبرال دموکرات” ژاپن که نماینده متنفذترین نیروی سیاسی این کشور است، در شش دهه گذشته به استثنای یک دوره کوتاه، همواره قدرت را در دست داشته است.

 

نگاه «سنتی» به زن در این کشور پیشتاز در عرصه صنعت نیز باعث شده که تنها ۹.۷ درصد از نامزدهای حزب حاکم و ۷.۵ درصد از نامزدهای شریک ائتلافی‌اش یعنی حزب «کمیتو» زن باشند و به گفته آیرو هینو، استاد دانشگاه واسدا «زنان حتی اگر انتخاب شوند نیز شانسی برای تصدی پست‌های مهم در کابینه ندارند».

 

نوجو، یکی از این جوانان است که با راه اندازی کمپینی اینترنتی تحت عنوان «بدون جوانان، ژاپنی در کار نیست» (No Youth No Japan) فعالانه درگیر انتخابات شده است و در تبلیغاتش نیز بر موضوعاتی همچون صلح و برابری و آینده سیاره زمین تاکید می‌کند.

آماده‌سازی ارتش چین برای نابودی بی‌‌سر و صدای بنادر دشمن

یکی از افسران نیروی دریایی ارتش آزادی‌بخش خلق چین به دنبال آزمایش اخیر یک بمب که ظاهراً برای شبیه‌سازی حمله به یک بندر انجام شد، گفت ارتش چین به این فکر می‌کند چگونه بندر مورد استفاده نیروی دریایی دشمن را مخفیانه منهدم کند تا توانایی‌های دشمن را برای جنگیدن مختل سازد.

ادامه

امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش