کوبا اعلام کرد که ایران هفته آینده اولین کشوری خواهد بود که واکسن کوبایی ضد کرونا را در خارج از این کشور تولید میکند.
رونمایی از سریعترین قطار جهان + ویدئو
در چین از قطاری رونمایی شده که سریعترین وسیله نقلیه زمینی موجود در جهان است.
شبکه ان.بی.سی نیوز استرالیا: جنگ فناوری آمریکا و چین برای دنیا گران تمام میشود
شبکه ان.بی.سی نیوز استرالیا گزارش داد، ایالات متحده تلاش کرده است تا مانع از ظهور چین در به اصطلاح جنگ سرد فناوری شود که در حال تبدیل شدن به میدان جنگ تعیین کننده برای رقابت بین دو کشور است.
وابستگی آمریکا به فناوری “ارزان اما کارآمد” چین
روزنامه فایننشیال تایمز نوشت پهپادهای پیشرفته برای انجام ماموریتهای تصویربرداری که وزارت دفاع آمریکا برای جایگزینی نمونههای چینی ساخته، بسیار گران تر و ناکارآمدتر از مدلهای چینی از آب درآمده و نهادهای آمریکایی ترجیح میدهند از نمونه ارزان و درعین حال باکیفیت چینی استفاده کنند.
رئیسجمهوری کوبا واکسن آبدالا با اثربخشی ۹۲.۲ درصدی را رویدادی افتخارآمیز برای این کشور و دانشمندان آن دانست
به دنبال نتایج بالینی موفقیتآمیز واکسن «آبدالا» و اثربخشی ۹۲.۲ درصدی، این واکسن ساخت کوبا تاییدیه استفاده اضطراری را دریافت کرده و منطقه آمریکای لاتین و کارائیب عملا به نخستین واکسن بومی برای مقابله کرونا دست یافته است.
نشست موفقیت آمیز کاوشگر چینی روی سطح مریخ
به گزارش رادیو و تلویزیون مرکزی چین، مریخ کاو چینی “تیان ون ۱” روز شنبه ۲۵ اردیبهشت (۱۵ مه) با موفقیت در محل از پیش تعیین شده روی سطح کره مریخ فرود آمد و گامی مهم را برای چین در راستای کاوش های فضایی رقم زد.
خبرگزاری شینهوا گزارش داد که این کاوشگر صبح روز شنبه روی سیاره سرخ فرود آمده است.
فضانورد تیان ون-۱ شامل یک مدارگرد و یک کاوشگر است که از سایت راه اندازی فضاپیمای ونچانگ در تاریخ ۲۳ ژوئیه ۲۰۲۰ (۲ مرداد ۱۳۹۹) پرتاب شد و پس از ۷ ماه پیمودن مسافت در فضا در ماه فوریه (اسفند سال گذشته) با قرار گرفتن در مدار مریخ اولین تصویر از سیاره سرخ را مخابره کرد.
چین در تلاش برای رسیدن به فعالیتهای فضایی رقیب خود یعنی آمریکا و تایید جایگاهش به عنوان یک قدرت بزرگ جهانی، میلیاردها دلار در ماموریت بین کهکشانی به سیاره مریخ سرمایه گذاری کرده است.
ماموریت چین به مریخ از جمله شامل چند پروژه جدید فضایی است که این کشور دنبال میکند و شامل قرار دادن فضانوردان چینی در کره ماه و برخورداری از یک ایستگاه فضایی تا سال ۲۰۲۲ است.
چین پیش از این هم در سال ۲۰۱۱ میلادی برای پرتاب کاوشگر به مقصد مریخ تلاش کرده بود، اما این ماموریت شکست خورد و فضاپیمای چینی پس از پرتاب از پایگاه قزاقستان، در جو زمین سوخت.
این بار چین نه تنها بطور مستقل برای اجرای این ماموریت وارد عمل شده، بلکه همزمان مجموعهای از یک مدارگرد و یک مریخ نورد را به مریخ فرستاده است تا سرعت انجام ماموریتهایش را افزایش دهد.
سرعت پیشرفت برنامههای فضایی چین در دو دهه اخیر قابل توجه بوده است. در سال ۲۰۰۳ میلادی یانگ لیوی به عنوان نخستین فضانورد چینی رهسپار مدار زمین شد و سال گذشته نیز فضاپیمای «چانگ ای-۴» توانست با «موفقیت کامل» روی نیمه پنهان ماه بنشیند.
روسیه از وقوع توفان مغناطیسی شدید در سطح زمین خبر دادند
پژوهشگاه فیزیک خورشیدی و رصد فضایی آکادمی علوم روسیه از وقوع توفان مغناطیسی شدید خبر داد که از نظر شدت و بزرگی، در دو سال اخیر بیسابقه بوده است.
چین درصدد اجرای پروژه اعزام فضاپیما به لبه منظومه شمسی است
«وو وایرن» طراح ارشد برنامه اکتشافات ماه در چین میگوید که دانشمندان این کشور در حال بررسی امکان اجرای پروژه اعزام فضاپیما به لبه منظومه شمسی هستند؛ وی در مصاحبه با روزنامه صنعتی «چاینا اسپیس نیوز» (اخبار فضای چین) تاکید کرد که در این پروژه، یک فضاپیمای چینی مسافتی حدود ۱۰۰ برابر مسافت بین زمین ... چین درصدد اجرای پروژه اعزام فضاپیما به لبه منظومه شمسی است
هشدار مدیر سابق پنتاگون درباره پرونده “یوفوها” و بزرگترین شکست اطلاعاتی آمریکا پس از ۱۱ سپتامبر
یکی از مدیران سابق پنتاگون هشدار داده که موضوع مشاهده اشیاء ناشناخته در آسمان آمریکا میتواند به معنی برتری قدرت نظامی کشورهایی مانند چین و روسیه در برابر ارتش آمریکا باشد.
ایستگاه فضایی چین؛ «خانه مشترک بشر» در خارج از جو زمین
چین توانست روز گذشته (پنج شنبه ۲۹ آوریل/۹ اردیبهشت ماه) ماژول مرکزی ایستگاه فضایی خود را به سمت مدار برنامهریزی شده پرتاب و با این ماموریت موفقیتآمیز خود آغاز به کار کامل مونتاژ مداری و ساخت ایستگاه فضایی خود را اعلام کند.