جنگ سردی تازه یا جهان چندقطبی‌ای جدید؟ برخاستن نیرومند آمریکای لاتین، چین، و جنوب جهانی

بن چاکو در نشریهٔ “مورنینگ استار” می‌نویسد آمریکای لاتین که مدت‌ها “حیاط‌خلوت آمریکا” در نظر گرفته می‌شد اکنون به کانون مبارزهٔ ضد امپریالیستی تبدیل شده و با پیدایش چین به‌سان وزنه‌‌ای اقتصادی و مرامی در برابر واشنگتن، مرحله‌ا‌ی جدید از این مبارزه را از سوی آمریکای لاتین شاهدیم. در جریان اعتراض‌های دانشجویی که چند سال ... جنگ سردی تازه یا جهان چندقطبی‌ای جدید؟ برخاستن نیرومند آمریکای لاتین، چین، و جنوب جهانی

ادامه

آرژانتین, آمریکا, آمریکای لاتین, اتحاد شوروی, استعمار, استقلال, اسراییل, اقتصادی, اکوادور, امپریالیسم, انگلیس, بانک جهانی, برزیل, بولیوی, جنگ سرد, چین, روسیه, سوسیالیسم, شیلی, صندوق بین‌المللی پول, غرب, فلسطین, کلمبیا, کوبا, محیط زیست, نئولیبرالیسم, ونزوئلا

هشدار موسسات مالی به افزایش تورم جهانی در نتیجه تعرفه‌های ترامپ

موسسات مالی و بانک‌ها در کشورهای مختلف نسبت به بالا رفتن تورم و تاثیر منفی سیاست تعرفه‌ای ترامپ بر اقتصاد جهانی تاکید دارند. به گزارش ایرنا به نقل از آناتولی، بر اساس گزارشی که روز چهارشنبه توسط موسسه ایفو (ifo) آلمان منتشر شد، انتظارات تورمی جهانی به دلیل تأثیر سیاست های تعرفه ای ایالات متحده ... هشدار موسسات مالی به افزایش تورم جهانی در نتیجه تعرفه‌های ترامپ

ادامه

آلمان, آمریکا, آمریکای شمالی, اتریش, اقتصادی, انگلیس, تحلیل, تورم, جنگ تجاری, جهان, سوِئیس

هشدار ‌«سی‌ان‌ان» درباره شکست آمریکا از چین در جنگ تعرفه‌ها

یک رسانه آمریکایی با اشاره به پاسخ قاطع پکن به جنگ تعرفه‌ای واشنگتن، نوشت: ایالات متحده ممکن است پیروز نهایی این نبرد نباشد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان در گزارشی نوشت: تهاجم تعرفه‌ای «دونالد ترامپ» علیه چین، شروع نبردی است که آمریکا شاید پیروز آن نباشد. این رسانه غربی افزود: ترامپ با ... هشدار ‌«سی‌ان‌ان» درباره شکست آمریکا از چین در جنگ تعرفه‌ها

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, تورم, جنگ تجاری, جنگ سرد, چین, شرق آسیا, طبقه کارگر, غرب

اعتصابات گسترده در اعتراض به دستمزدها در یونان زندگی عمومی را فلج کرد

اعتصاب عمومی در اعتراض به دستمزدها و هزینه‌های بالای زندگی یونان را فلج کرد. به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه تاگس شاو، اعتصاب عمومی در اعتراض به هزینه های بالای زندگی در یونان، حمل و نقل را در سراسر این کشور متوقف کرده است. اتحادیه ها خواهان افزایش دستمزد هستند و در سایه ... اعتصابات گسترده در اعتراض به دستمزدها در یونان زندگی عمومی را فلج کرد

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اعتراضات اجتماعی, اقتصادی, جنوب اروپا, جهان, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, معیشت, یونان

کاخ سفید: ۱۰۴ درصد تعرفه بر کالاهای چین اعمال می‌شود

کارولین لیویت سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد: از فردا چهارشنبه به وقت محلی، تعرفه ها ۱۰۴ درصدی بر کالاهای وارداتی از چین به خاک ایالات متحده آمریکا اعمال می شود. به گزارش ایرنا، کارولین لیویت سخنگوی کاخ سفید روز سه‌شنبه به وقت محلی به خبرنگاران گفت، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا قرار است ۸۴ درصد تعرفه ... کاخ سفید: ۱۰۴ درصد تعرفه بر کالاهای چین اعمال می‌شود

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اتحادیه اروپا, اقتصادی, انگلیس, جنگ تجاری, جهان, خبر, شرق آسیا

فوربس؛ سند همکاری ایران و چین چه پیامدهایی برای آمریکا دارد؟

نشریه معروف اقتصادی در گزارشی می‌نویسد: در حالی که کشورها به دنبال شرکای جهانی هستند، به دلیل انزواگرایی آمریکا و مشکلات اقتصادی این کشور، اتحادیه‌هایی بدون حضور واشنگتن شکل خواهند گرفت.

 

به گزارش خبرآنلاین، نشریه فوربس می‌نویسد: اخیرا ایران و چین اعلام کرده‌اند که نقشه راه ۲۵ ساله‌ای را برای گسترش روابط سیاسی و اقتصادی ترسیم کرده و آنرا  پیش می‌برند. در حالیکه جزئیات این توافق تاکنون فاش نشده اما واضح است که این قرارداد محوری محکم برای ایران در شرق است.

 

در ادامه این مطلب آمده است: این توافق موقعیت ایالات متحده را در خاورمیانه بیشتر تضعیف می‌کند. ایالات متحده قبلاً از توافق چند جانبه هسته‌ای ایران نیز خارج شده بود. ایالات متحده با اعلام خروج از سازمان جهانی بهداشت گام دیگری در جهت عقب نشستن از صحنه جهانی برداشت. از همین رو است که آگاهان معتقدند برای اولین بار از زمان جنگ جهانی دوم نقش رهبری ایالات متحده در سراسر جهان در حال افول است.

 

فوربس می‌افزاید: از سال ۱۸۷۰ تا دهه گذشته، تولید ناخالص داخلی امریکا از ۵/۲ درصد به ۱۴ درصد رشد داشته است. افزایش تجارت جهانی باعث رشد اقتصادی در ایالات متحده جهان شد. اما چند اشتباه استراتژیک در سه سال گذشته، این روند را به ضرر ایالات متحده و به نفع چین برعکس کرد. با افزایش اختلافات تجاری با چین و سایر کشورها و محدودیت تعرفه واردات تجاری، شرکت های آمریکایی در پی جستجوی تأمین کنندگان و مشتریان جایگزین برآمدند. در این میان، بقیه جهان توافقات چندجانبه ای را تداوم بخشیدند که گام به گام از ایالات متحده دور می‌شد.

 

مطلب اضافه می‌کند: در سال ۲۰۱۸ ، ژاپن و اتحادیه اروپا توافق نامه تجارت را برای تشکیل بزرگترین بلوک تجاری جهان به امضا رساندند.

 

مشارکت ماوراء اقیانوس آرام بدون ایالات متحده ادامه یافت و  کشورهای آسیایی را برای رقابت با چین تقویت کرد و فرصت های اقتصادی را برای شرکایشان در قاره آمریکا ایجاد کرد. عقب‌گردهای جهانی آمریکا، موضع چین را تقویت کرده است. مذاکره ایران و چین در چارچوب توافق طولانی مدت، جایگاه چین در خاورمیانه را تقویت خواهد کرد. شرکت های چینی بزرگترین سرمایه گذاران در آفریقا هستند و بالغ بر ۱۴۰ میلیارد دلار در آمریکای لاتین سرمایه گذاری کرده‌اند. چین همچنین در سراسر آسیا و اروپا سرمایه‌گذاری کرده و به دنبال اعاده جاده ابریشم باستانی در طرح جدید “یک کمربند، یک جاده” است.

 

فوربس تاکید کرد: در کنار پیشروی چین نیز سایر کشورها مسیر خود را دنبال می‌کنند. به عنوان مثال، مکزیک از زمان امضای نخستین توافق نفتا در سال ۱۹۹۲ در ایجاد روابط جهانی فعال بوده است. آنها با بیش از ۵۰ کشور جهان توافق نامه‌های تجاری امضا کرده‌اند. به همین دلیل مکزیک پانزدهمین دریافت کننده بزرگ جهان برای سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی (FDI) است و دارای یک بخش تولید قوی است.

 

در پایان آمده است: ایالات متحده نیز مانند بسیاری از کشورها به دلیل کرونا با محدودیت‌های متعددی روبه رو شده است محدودیت سفر اتباع آمریکایی به سیاری از کشورها از جمله اتحادیه اروپا یکی از آن‌ها است. این امر شرکت‌های آمریکایی را در  تعامل با شرکای تجاری و دیدار با مشتریان بین‌المللی متضرر می‌کند. اما  برخلاف سایر کشورها، ایالات متحده برای مبارزه با همه گیری جهانی با سازمان‌های چند ملیتی همکاری نمی‌کند.

روسیه: واشنگتن حتی به متحدین خود رحم نمی‌کند

سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: نظامیان آمریکایی در مناطق اشغال شده از خاک سوریه، نه تنها سلاح در اختیار تروریست‌ها قرار می‌دهند، بلکه به آنها آموزش هم می‌دهند تا به خرابکاری و حمله در سایر مناطق سوریه بپردازند.

ادامه

اقتصادی, امریکا, ترکیه, جهان, خاورمیانه, خبر, دخالت نظامی, روسیه, سوریه, شرق اروپا, غرب اروپا

“اینسایدر” ؛ چالش آمریکا در مقابله با «حلقه طلایی»

اعلام برنامه جامع ۲۵ ساله همکاری های ایران و چین طی هفته گذشته، گمانه‌زنی‌هایی را میان تحلیلگران سیاسی قوت بخشید مبنی بر اینکه جهان به سمت قطب بندی جدیدی در حال حرکت است که ایران و همسایگان در مرکز این تحولات خواهند بود.

ادامه

اروپا, اقتصادی, امریکا, ایران, پاکستان, تحریم, ترکیه, جهان, چین, روسیه, ژئوپلیتیک, مقاله