نسل‌کشی اسرائیل در غزه را باید متوقف کرد

نسل‌کشی فلسطینی‌ها در نوار غزه همچنان با پشتیبانی سیاسی-تسلیحاتی-مالی قدرت‌های امپریالیستی از اسرائیل ادامه دارد و رژیم فاشیستی اسرائیل بمباران جنوب نوار غزه و مناطق پیرامون گذرگاه رفح را به پیش می‌برد. کشف جسدهای نزدیک به ۳۰۰ فلسطینی تیرباران‌شده با دست‌های بسته در گورهای جمعی در نزدیکی بیمارستانی در خان یونس نیز ابعاد جدیدی از ... نسل‌کشی اسرائیل در غزه را باید متوقف کرد

ادامه

آمریکا, اروپا, اسپانیا, استرالیا, اسراییل, اسلواکی, اشغالگری, امپریالیسم, ایرلند, برابری اجتماعی, بلغارستان, جمهوری چک, خاورمیانه, دانشجویی, رومانی, سازمان ملل, سوئد, صلح, صهیونیسم, عراق, غرب, فاشیسم, فرانسه, فلسطین, قبرس, کودکان, لهستان, مالت, مجارستان, ناتو, نسل‌کشی, همبستگی

آغاز اجلاس سران عرب در منامه / تاکید بن سلمان برای توقف تجاوزگری اسرائیل + فیلم

سی و سومین اجلاس سران کشورهای عضو اتحادیه عرب در شهر «منامه» پایتخت بحرین آغاز شد. به گزارش ایرنا به نقل از شبکه الجزیره، محمد بن سلمان ولیعهد سعودی امروز پنجشنبه در آغاز اجلاس سران عرب در منامه که در آن آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل نیز شرکت دارد، گفت: ما بر لزوم تداوم فعالیت ... آغاز اجلاس سران عرب در منامه / تاکید بن سلمان برای توقف تجاوزگری اسرائیل + فیلم

ادامه

آفریقای جنوبی, اسراییل, بحرین, تشکیلات خودگردان فلسطین, دیوان داوری لاهه, سازمان ملل, عربستان سعودی, فیلم, مصر, نسل‌کشی

صنعا: عقب‌نشینی ناوشکن آمریکا از دریای سرخ نشان‌ دهنده ادامه فروپاشی ائتلاف آمریکا است

یک منبع نظامی در صنعا اعلام کرد عقب نشینی دومین ناوشکن آمریکایی از دریای سرخ نشان دهنده ادامه فروپاشی ائتلاف دریایی آمریکا و کاهش نفوذ یگان دریایی آمریکا و انگلیس و اروپا در دریای سرخ، خلیج عدن و اقیانوس هند است. به گزارش ایسنا، یک منبع نظامی در صنعا به الاخبار گفت عقب نشینی ناوشکن ... صنعا: عقب‌نشینی ناوشکن آمریکا از دریای سرخ نشان‌ دهنده ادامه فروپاشی ائتلاف آمریکا است

ادامه

آمریکا, اروپا, استراتژیک, اقیانوس هند, انگلیس, تحلیل, جنوب غرب آسیا, خاورمیانه, خلیج عدن, یمن

پاسخ وزیر خارجه هند به تهدیدهای آمریکا در مورد توافق چابهار

یک روز پس از اینکه واشنگتن، هند را به تحریم به دلیل توافق ۱۰ ساله با ایران بر سر بهره‌برداری از بندر چابهار تهدید کرد، وزیر امور خارجه هند تاکید کرد که این پروژه به نفع کل منطقه خواهد بود. به گزارش ایسنا، سوبرا مانیام جایشانکار، وزیر خارجه هند با ذکر این نکته که آمریکا ... پاسخ وزیر خارجه هند به تهدیدهای آمریکا در مورد توافق چابهار

ادامه

آسیای میانه, آمریکا, افغانستان, اقتصادی, ایران, تحریم, جنوب آسیا, جهان, خاورمیانه, خبر, هندوستان

پاسخ «گوستاوو پترو» به نتانیاهو: اسرائیل در غزه، بربریت و نسل‌کشی انجام می‌دهد

«گوستاوو پترو» رئیس‌جمهوری کلمبیا در پاسخ به «بنیامین نتانیاهو» که وی را به یهودستیزی متهم کرده بود، خود را نه یهودستیز بلکه مخالف بربریت، نسل‌کشی و اقدام ضدبشری نخست وزیر اسرائیل علیه غزه توصیف کرد. به گزارش روز یکشنبه ایرنا، درگیری لفظی گوستاوو پترو و بنیامین نتانیاهو تشدید شده است و رئیس‌جمهوری کلمبیا ساعاتی پس ... پاسخ «گوستاوو پترو» به نتانیاهو: اسرائیل در غزه، بربریت و نسل‌کشی انجام می‌دهد

ادامه

آمریکا, اسراییل, تحلیل, جهان, خاورمیانه, دیوان داوری لاهه, زنان, فلسطین, کلمبیا, کودکان, نسل کشی

اندیشکده «موسسه هوور»؛ خاورمیانه در جستجوی جایگزینی برای آمریکا است

یک اندیشکده آمریکایی ضمن مقایسه شرایط فعلی آمریکا با اوضاع بریتانیا در دوران پس از جنگ جهانی اول، نقش پررنگی برای واشنگتن در اثرگذاری بر تحولات خاورمیانه در بحبوحه رقابت شدید میان قدرت‌های بزرگ جهان قائل نیست.

 

اندیشکده «موسسه هوور» که مقر اصلی آن در دانشگاه استنفورد آمریکا است مقاله‌ای به قلم «وس میچل» دستیار سابق وزیر خارجه آمریکا در امور اروپا و اورآسیا با موضوع «اوضاع خاورمیانه در عصر رقابت میان قدرت‌های بزرگ» منتشر کرده که ضمن آن به تشریح جایگاه آمریکا در اثرگذاری بر تحولات منطقه می‌پردازد.

 

در این مقاله با اشاره به تجربه مشابه تاریخی آمده است: در سال‌های بعد از جنگ جهانی اول، بریتانیا به نقطه‌ای رسید که کم‌کم جایگاهش را در میان متحدانش از دست داده بود و هر یک از آنها به دنبال متحد جدیدی بودند که بتواند جای این کشور را برایشان پر کند. حالا یک قرن از آن سال‌ها گذشته و به نظر می‌رسد که آمریکا نیز در موقعیت مشابهی قرار گرفته است.کردها در سوریه از یک سو، ترکیه که متحد ناتو است از سوی دیگر تلاش می‌کنند تا جای آمریکا را با متحدی جدید پر کنند. روسیه در حال گسترش نفوذ خود در منطقه خاورمیانه است و حتی روابط آمریکا با بازیگران اصلی منطقه نیز شکننده شده است؛ روابط واشنگتن با عربستان سعودی بعد از ماجرای قتل خاشقچی و جنگ یمن از یک سو و نگرانی اسرائیل درباره نقش آینده آمریکا در منطقه از سوی دیگر باعث شده تا هم سعودی‌ها و هم اسرائیلی‌ها زمان بیشتری را برای گفت‌وگو با مسکو سپری کنند.

 

کمتر از دو دهه قبل، آمریکا نقش پررنگی را برای خود در خاورمیانه ترسیم کرده بود و پس از یازده سپتامبر سال ۲۰۰۱، تمرکز اصلی سیاست خارجی خود را روی این منطقه متمرکز کرد و برای مواجهه قاطع با تهدیدات منطقه و حتی تغییر دولت‌های آن از داخل درست همانند تغییر کشورهای اروپا و آسیا بعد از جنگ جهانی دوم، خیز برداشته بود. اما چند سالی بیشتر از اجرای این سیاست‌ها نگذشته که مردم آمریکا احساسی سرشار از خستگی و بی‌رغبتی به این حجم از حضور در منطقه خاورمیانه را تجربه می‌کنند. جنگ‌های عراق و افغانستان و هزینه‌هایی که مردم آمریکا مجبور به پرداخت آن شدند، آنها را به ستوه آورده است. حتی آنچه با نام «بهار عربی» از آن یاد می‌شود و تحولات بعد از آن نیز محدودیت‌های بیشتری از الگوهای تغییر بر اساس تئوری‌های غربی را مشخص کرد.

 

این تحولات ریشه‌های ژئواستراتژیک دارد. بازگشت به دوران رقابت میان قدرت‌های بزرگ باعث شده تا آمریکا نیز به ارزیابی مجدد توجه و منابع استراتژیک خود بیفتد. در این رقابت از یک سو چین از توان کامل در تمام زمینه‌ها برای به چالش کشیدن آمریکا برخوردار است و از سوی دیگر روسیه نیز به بازیگری تبدیل شده که با قدرت نظامی قابل توجه می‌تواند در منطقه آفریقا، شام و آمریکای لاتین اعمال نفوذ کند و هر دو کشور استراتژی‌هایی را دنبال می‌کنند که هدف نهایی آن کاستن از قدرت آمریکا، از بین بردن نفوذ آن و تضعیف کردن اتحادهایی است که آمریکا ایجاد کرده است.

 

این اندیشکده می‌افزاید: تمام این تحولات باعث شده تا سیاست آمریکا در خاورمیانه نیز دستخوش تغییرات محسوسی شود. همزمان با قدرت گرفتن چین و روسیه، آمریکا مجبور خواهد بود تا توجه بیشتری به آسیا و اروپا داشته باشد چه به لحاظ نظامی و چه به لحاظ دیپلماتیک. در شرایط فعلی، آمریکا مجبور است تا اقدامات و گام‌های بعدی خود در خاورمیانه را بر اساس اقدامات و منافع دیگر بازیگران بزرگ منطقه‌ای در نظر بگیرد.

 

این اندیشکده آمریکایی با اشاره به هزینه‌های سنگین مالی و جانی که جنگ‌های عراق و افغانستان برای کشور و مردم آمریکا به همراه داشته، تأکید می‌کند که ادامه سیاست‌هایی که آمریکا در خاورمیانه طی دست‌کم دو دهه گذشته در پیش گرفته بود، از جمله ایجاد تغییر در دولت‌ها و جوامع خاورمیانه، چه موفقیت‌آمیز باشد چه ناامیدکننده، دیگر در ظرفیت فیزیکی و سیاسی واشنگتن نیست و ضرورت تغییر آنها بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود.

 

و در نهایت با شدت گرفتن رقابت میان قدرت‌های بزرگ، آمریکا مجبور خواهد شد تا چشم‌انداز منطقه‌ای خود را به لحاظ جغرافیایی وسعت بخشد و بیش از این بر تحقق خواسته‌هایش، آنطور که از پیش طراحی کرده، تأکید نداشته باشد. اجرای راهبردی مبتنی بر توازن قوا بهترین راه‌حل برای حفظ خاورمیانه است که تمرکز بیش از حد روی برخی مناطق آن مانع از اجرای درست چنین راهبردی می‌شود.
تسنیم

خیزش مردم لبنان ادامه دارد… مبارزه با نولیبرالیسم، فرقه‌گرایی، فساد…

عمر الدیب، دبیر روابط بین‌الملل حزب کمونیست لبنان، پیروزی جنبش انقلابی این کشور را که هم‌اکنون مُهر و نشان ویژگی‌های پیکاری طبقاتی را بر خود دارد و بر فرقه‌گرایی غلبه کرده است، ستود و تحسین کرد.

ادامه

اعتراضات اجتماعی, جهان, خاورمیانه, لبنان, مقاله

ورود کاروان نیروهای امریکایی به قامشلی سوریه

یک کاروان از نیروهای امریکایی همراه با سلاح، تجهیزات نظامی، کامیون های مهمات و لجستیک و نفربرهای زرهی به همراه خودروهای امدادی با عبور از گذرگاه مرزی عراق با سوریه در شرق این کشور وارد شهر قامشلی در استان حسکه در شمال سوریه شد.

ادامه

امریکا, انگلستان, جهان, حضور نظامی, خاورمیانه, خبر, سودان, عراق, فرانسه