ایران پس از تجاوز نظامی امپریالیسم آمریکا و اسرائیل: محاصرهٔ اقتصادی، بحران معیشتی، و تشدید سرکوب در سایهٔ آینده‌ای نامطمئن

پس از گذشت بیش از ۶۰ روز از آغاز حمله‌های نظامی گستردهٔ امپریالیسم آمریکا و رژیم جنایت‌کار اسرائیل، میهن ما با یکی از عمیق‌ترین و چندلایه‌ترین بحران‌های تاریخ معاصرش مواجه شده است. این بحران فقط محدود به ادامهٔ وضع «نه جنگ، نه صلح» نیست، بلکه در تار و پود اقتصاد، جامعه، و ساختار سیاسی کشور ... ایران پس از تجاوز نظامی امپریالیسم آمریکا و اسرائیل: محاصرهٔ اقتصادی، بحران معیشتی، و تشدید سرکوب در سایهٔ آینده‌ای نامطمئن

ادامه

آمریکا, ارتجاع, استبداد, امپریالیسم, ایران, پاکستان, جنگ, جهان, حزب توده ایران, حقوق بشر, دیکتاتوری, زحمتکشان, سرمایه‌داری, صلح, عدالت اجتماعی, فاشیسم, قضایی, لبنان, معیشت

تهران همواره از روابط دوستانه و شراکت راهبردی همه جانبه خود با پکن و مسکو، بهره می برد

عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه سفرها، رایزنی ها و تماس دیپلماتیک پرشمار و فشرده با هدف دستیابی به توافقی برای پایان دادن به جنگ ایران و آمریکا، بعد از سفرهای دوره ای هفته گذشته خود به پاکستان، عمان و روسیه، حالا به عنوان یکی از مهم ترین ایستگاه‌های خود برای ... تهران همواره از روابط دوستانه و شراکت راهبردی همه جانبه خود با پکن و مسکو، بهره می برد

ادامه

آمریکا, اروپا, اسراییل, اقتصادی, انرژی, ایران, پاکستان, تنگه هرمز, جهان, چین, حزب کمونیست, خاورمیانه, خلیج فارس, دیپلماسی, روسیه, شراکت راهبردی, شرق آسیا, شرق اروپا, شورای امنیت, عمان, ناتو

الجزیره: قیمت بنزین در آمریکا ۵۰ درصد بالاتر از آغاز جنگ ایران است

گزارش انجمن خودروی آمریکا (AAA) حاکی از آن است که قیمت هر گالن بنزین در این کشور طی هفته گذشته ۳۱ سنت افزایش یافت و هر گالن به‌طور متوسط به ۴.۴۸ دلار رسید؛ قیمتی که از زمان آغاز جنگ آمریکا-اسرائیل علیه ایران، ۵۰ درصد افزایش را نشان می‌دهد. به گزارش عصر چهارشنبه ایرنا از الجزیره، ... الجزیره: قیمت بنزین در آمریکا ۵۰ درصد بالاتر از آغاز جنگ ایران است

ادامه

آزادی, آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, اقتصادی, ایران, تنگه هرمز, جنگ, جهان, خاورمیانه, خبر

بازتعریف تجارت جهانی با تکیه بر ارزهای ملی و کریدورهای جدید

گروه بریکس با عبور حجم تجارت داخلی خود از مرز یک تریلیون دلار، به یکی از بازیگران اصلی در بازآرایی تجارت جهانی تبدیل شده است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تی‌وی بریکس، حجم مبادلات تجاری کشورهای عضو بریکس در سال ۲۰۲۵ از یک تریلیون دلار فراتر رفت؛ روندی که نشان‌دهنده تقویت جایگاه این ... بازتعریف تجارت جهانی با تکیه بر ارزهای ملی و کریدورهای جدید

ادامه

آسیا, آفریقا, اروپا, اسپانیا, اقتصادی, اندونزی, برزیل, بریکس, جنوب جنوب, جهان, چین, گزارش, هندوستان

شی جین‌پینگ: چین تحریم‌های یکجانبه آمریکا را به رسمیت نمی‌شناسد

پیام چین به دونالد ترامپ واضح است: پکن تاکتیک‌های فشار واشنگتن یا تحریم‌های یکجانبه را نمی‌پذیرد. از نظر چین، ایالات متحده نمی‌تواند دیکته کند که با کدام کشورها تجارت کند و همچنین نمی‌تواند تصمیم بگیرد که چه کسی مجاز به خرید نفت ایران است. چین با ادامه خرید نفت از ایران، یک سیگنال سیاسی قوی ... شی جین‌پینگ: چین تحریم‌های یکجانبه آمریکا را به رسمیت نمی‌شناسد

ادامه

آمریکا, اقتصادی, انرژی, تحریم, جهان, چین, خبر, شرق آسیا, گزارش, ویدیو

نماینده مجلس: فروش نفت کشور تا ۲۰ برابر کاهش یافته است

به گفته حشمت‌الله فلاحت‌پیشه فروش نفت ایران تا ۲۰ برابر کمتر شده است. عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس معتقد است که وزارت خارجه باید راهی برای برون‌رفت از این وضعیت بیابد.

 

به گزارش دویچه وله؛ حشمت‌الله فلاحت‌پیشه گفت که فروش نفت ایران با کاهش تا ۲۰ برابری روبروست و این موضوع مهمی است که وزارت امور خارجه ایران باید برای تغییر آن “راهبردی را طراحی کرده و به گونه‌ای عمل کند که کشور بتواند در اولین سال پایان کوچک شدن اقتصاد، گام‌های تازه‌ای را برداشته تا بخشی از مشکلات مردم حل شود”.

 

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس که سه‌شنبه ۱۴ آبان (۵ نوامبر) در گفت‌وگو با خبرگزاری خانه ملت درباره اعلام گام چهارم در کاهش تعهدات برجامی از سوی حسن روحانی نظر می‌داد، گفت که به عقیده او برجام دچار “خواب زمستانی” شده و “تلنگر گام چهارم هم به حدی جدی نیست که خواب زمستانی حاکم بر برجام را بر هم زده و شرایط تازه‌ای را ایجاد کند”. به گفته فلاحت‌پیشه، این خواب از زمانی شروع شد که سفر روحانی به نیویورک به نتیجه‌ای نرسید.

 

رئیس جمهور ایران سه‌شنبه از برداشتن “گام چهارم کاهش تعهدات برجامی” از فردا چهارشنبه ۱۵ آبان خبر داد. به گفته او “گازدهی به سانتریفیوژها” در تأسیسات هسته‌ای فردو، چهارمین گام جمهوری اسلامی در کاهش تعهداتش در رابطه با توافق اتمی خواهد بود. در پی اعلام این خبر اروپا و روسیه در خصوص فروپاشی برجام ابراز نگرانی کردند. جمهوری اسلامی به اعضای باقی‌مانده در برجام، به‌خصوص کشورهای اروپایی، تا ۱۴ آبان‌ماه فرصت داده بود تا “تعهدات بانکی و نفتی” خود را در قبال تهران انجام دهند و برای تسهیل مبادلات بانکی و فروش نفت ایران “گام‌های عملی” بردارند.

 

فلاحت‌پیشه در ادامه مصاحبه با خانه ملت گفت: «ما نمی‌توانیم منتظر دیپلماسی تازه‌ای در حوزه برجام باشیم زیرا اولویت‌ها تغییر کرده، ترامپ خود درگیر استیضاح، اروپایی‌ها درگیر برگزیت و خاورمیانه نیز درگیر ناآرامی‌های کشورهایی هستند که هر کدام با چالش‌های خاص خود مواجه هستند.»

 

در نتیجه به نظر فلاحت‌پیشه مسئله اتمی ایران دیگر در کانون توجه رسانه‌ها و دیپلماسی غرب قرار ندارد، و اما همزمان مشکل کاهش شدید فروش نفت ایران پابرجاست و بر اقتصاد ایران و مردم این کشور فشار وارد می‌آورد.

 

پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای در اردیبهشت سال گذشته تحریم‌های لغو یا تعلیق شده علیه ایران دوباره اعمال شدند. آمریکا هدف از تشدید تحریم‌ها را به صفر رساندن صادرات نفت و وارد کردن “فشار حداکثری” بر جمهوری اسلامی به منظور کشاندن ایران به پای میز مذاکره عنوان کرده است. چشم‌انداز این مذاکرات دست یافتن به توافق جدیدی عنوان شده که برای همیشه به نگرانی‌ها در مورد برنامه اتمی، فعالیت‌های منطقه‌ای و برنامه‌های موشکی تهران خاتمه دهد.

 

جمهوری اسلامی در ماه‌های پیش از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای به طور میانگین بیش از دو و نیم میلیون بشکه نفت در روز صادر می‌کرد.

 

مطابق گزارش‌هایی که تا پیش از این منتشر شده بودند فروش نفت ایران در ماه‌های گذشته به ۳۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته بود. برخی برآوردها این میزان را تا ۲۰۰ هزار بشکه و حتی کمتر ارزیابی کرده‌اند.

قول چین برای تامین مواد اولیه دارویی ایران

اعضای یک هیات تجاری تخصصی از استان هوبِی چین که در زمینه مواد اولیه و تجهیزات تولید دارو فعال هستند، با حضور در اتاق بازرگانی تهران و دیدار با نمایندگان این حوزه تاکید کردند آمادگی لازم برای تامین نیازهای صنعت داروی ایران در حوزه مواد اولیه و تجهیزات را دارند.

ادامه

اقتصادی, ایران, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, شرق آسیا

اعلام آمادگی ۳۲ شرکت اروپایی برای حضور در صنعت نفت ایران

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران از اعلام آمادگی ۳۲ شرکت اروپایی برای حضور در صنعت نفت ایران خبر داد و گفت: این شرکت‌ها برای همکاری با شرکت‌های ایرانی خواستار ضمانت وزارت نفت هستند.

ادامه

اتحادیه اروپا, اسپانیا, اقتصادی, المان, انگلستان, ایتالیا, ایران, تحریم, جهان, خاورمیانه, خبر, رومانی, لهستان, هلند, یونان

آسه‌آن، چرخش ۱۸۰ درجه در ۵۰ سال؛ صف‌آرایی در برابر ترامپ

اتحادیه کشورهای جنوبی شرق آسیا (آسه‌آن) حدود نیم قرن پس از تاسیس با انگیزه مقابله با نفوذ فزاینده کمونیسم و شوروی در شرق آسیا این‌بار در حال صف‌آرایی در برابر آمریکا و سیاست‌های اقتصادی دولت این کشور است.

ادامه

اقتصادی, امریکا, اندونزی, چین, خبر, روسیه, ژاپن, سازمان ملل, سنگاپور, شرق آسیا, فیجی, فیلیپین, کامبوج, کره جنوبی, هندوستان, ویتنام