رهبر کره شمالی و وزیر دفاع روسیه درباره همکاری‌های نظامی گفت‌وگو کردند

کیم جونگ اون رهبر کره شمالی و آندری بلوسوف وزیر دفاع روسیه یکشنبه در دیداری در پیونگ یانگ درباره همکاری‌های نظامی میان دو کشور گفت‌وگو کردند. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، بلوسوف در این دیدار اظهار کرد: ما با وزارت دفاع کره شمالی به توافقی برای همکاری نظامی پایدار و طولانی‌مدت دست یافته‌ایم. ... رهبر کره شمالی و وزیر دفاع روسیه درباره همکاری‌های نظامی گفت‌وگو کردند

ادامه

جهان, خبر, روسیه, شبه جزیره کره, شرق آسیا, شرق اروپا, کره شمالی, نازیسم, همکاری نظامی

جان مرشایمر: جنگ با ایران فاجعه‌ بود/ دیگر کسی زیر چتر آمریکا نمی‌رود

یک استاد دانشگاه برجسته علوم سیاسی آمریکا به بررسی تبعات منفی جنگ ایران در پرونده‌های مختلف از جمله مناسبات بین المللی آمریکا و افول هژمونی جهانی آن و بی اعتمادی فزاینده به واشنگتن پرداخت. به گزارش خبرگزاری مهر، جان مرشایمر، دانشمند علوم سیاسی آمریکایی و استاد دانشگاه شیکاگو و یکی از برجسته‌ترین نظریه‌پردازان سیاسی دوران ... جان مرشایمر: جنگ با ایران فاجعه‌ بود/ دیگر کسی زیر چتر آمریکا نمی‌رود

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, اسراییل, افغانستان, انرژی, تحلیل, تنگه هرمز, خاورمیانه, خلیج فارس, شرق آسیا, صهیونیسم, عراق, گرینلند, هژمونیسم

در پیام پوتین به کیم: تاکید بر گسترش روابط راهبردی با کره شمالی + فیلم

رئیس جمهور روسیه بر گسترش روابط راهبردی و همه جانبه با کره شمالی تاکید کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ریانووستی، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در پیام خود به شرکت‌کنندگان مراسم افتتاح مجموعه یادمان و موزه رزمی قهرمانان عملیات نظامی خارجی در پیونگ یانگ اظهار داشت: هنگامی که بخشی از قلمرو کورسک در ... در پیام پوتین به کیم: تاکید بر گسترش روابط راهبردی با کره شمالی + فیلم

ادامه

جهان, روابط راهبردی, روسیه, شبه جزیره کره, شرق آسیا, شرق اروپا, فیلم, کره شمالی, گزارش, مقاله

چین بار دیگر بر عدم دخالت آمریکا در روابط تجاری با ایران تاکید کرد

وزارت خارجه پکن به سرقت دریایی یک کشتی حامل بار از چین به ایران توسط واشنگتن واکنش نشان داد و بار دیگر بر عدم دخالت آمریکا در روابط تجاری عادی‌اش با تهران تاکید کرد. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، گوئو جیاکون، سخنگوی وزارت خارجه چین، روز جمعه به خبرنگاران در پکن گفت: چین ... چین بار دیگر بر عدم دخالت آمریکا در روابط تجاری با ایران تاکید کرد

ادامه

ایران, جهان, چین, خاورمیانه, شرق آسیا, گزارش

تهدیدهای ژاپن برای منطقه آسیا-اقیانوسیه؛ نظامی‌گری نوین و خطرات آن

عبور یک ناوشکن ژاپنی از تنگه تایوان در روز جمعه، نمایش قدرتی بود که به شدت پایه‌های سیاسی روابط چین و ژاپن را تضعیف کرده و تهدیدی مستقیم برای حاکمیت و امنیت چین محسوب می‌شود. این حرکت در حالی صورت گرفت که تنش‌ها میان چین و ژاپن پس از اظهارات سانائه تاکایچی، نخست‌وزیر ژاپن، درباره ... تهدیدهای ژاپن برای منطقه آسیا-اقیانوسیه؛ نظامی‌گری نوین و خطرات آن

ادامه

آسیا-اقیانوسیه, تایوان, تحلیل, جهان, چین, شرق آسیا, صلح

چرا واردات نفت چین از ایران قطع شد؟ / وزارت نفت، شاه کلید بهبود روابط

وزیر نفت در حالی از صفر شدن صادرات نفت ایران به چین سخن گفته که به گفته کارشناسان، یکی از دلایل اصلی قطع این صادرات، تصمیمات وزارت نفت و بی توجهی به راهبرد انرژی این کشور است.

 

چین با مصرف روزانه ۱۲.۵ تا ۱۳ میلیون بشکه نفت، دومین کشور مصرف کننده نفت جهان پس از آمریکاست. چینی‌ها که قصد دارند به قدرت نخست اقتصاد جهان تبدیل شوند، استراتژی جدیدی را در حوزه انرژی طراحی و پیاده سازی کردند که محور اصلی آن، امنیت تأمین انرژی مورد نیاز است. از این رو چین قراردادهای متنوعی را در حوزه سرمایه گذاری نفتی با کشورهای مختلف جهان منعقد می‌کند و پیوندهای انرژی خود را با شرکای خود عمیق‌تر کرده است.

 

چینی‌ها در راهبرد خود روی چند راهکار مهم تاکید داشته‌اند که مهمترین آن، ایجاد اتصال میان سرمایه گذاری خود و تأمین نفت مورد نیاز است به این شکل که در میادین و کشورهایی سرمایه گذاری می‌کنند که بتوانند نفت تولید شده را به چین منتقل کنند.

 

در این راهبرد، هم کشور میزبان از سرمایه گذاری و تضمین بازار خود مطمئن می‌شود و هم سرمایه گذار، منابع خود را صرف پروژه‌ای می‌کند که علاوه بر کسب سود، یارانه بزرگی به اقتصاد چین می‌دهد.

 

به همین دلیل است که در بیشتر قراردادهای نفتی چینی‌ها، قدرت و اراده سیاسی پکن دیده می‌شود و کشورهای نفتی نیز با درک این مهم، همکاری خود را با چین افزایش داده‌اند زیرا با توجه به سخت‌تر شدن نفوذ در بازارهای نفتی به دلیل مازاد عرضه، چنین قراردادهایی برای کشور تولید کننده بسیار جذاب است که هم منابع نفتی‌اش به تولید می‌رسد و هم براحتی بازارش تضمین می‌شود.

 

رونق بازار نفت به سبک چینی

 

به گزارش مهر، بر اساس راهبرد چینی‌ها، شرکت‌های نفتی این کشور از برزیل گرفته تا کشورهای آفریقایی و خاورمیانه حضور فعالی دارند و قراردادهای بسیاری را امضا کرده‌اند. میزان مصرف نفت چین طی یک دهه اخیر با یک جهش حداقل ۵ میلیون بشکه‌ای مواجه شده است و پیش بینی می‌شود این رقم تا سال ۲۰۲۵ میلادی به بیش از ۱۶ میلیون بشکه افزایش یابد.

 

تأمین این نفت، چینی‌ها را بر آن داشته تا حداکثر بهره‌وری را از سرمایه‌گذاری خود داشته باشند؛ این نگاه موجب شده تا شرکت‌های چینی طی چند سال اخیر در رده غول‌های بزرگ جهان قرار بگیرند در حالی که هنوز در ایران نوع نگاه به چینی‌ها آغشته به سیاست و اراده‌های شخصی است.

 

بر اساس راهبرد چین بود که در دولت پیشین، چند قرارداد، درست در اوج تحریم‌ها با ایران امضا شد وبر اساس این قراردادها، شرکت‌های ساینوپک و سی ان پی سی توسعه میادین آزادگان شمالی، آزادگان جنوبی و یادآوران را بر عهده گرفتند. آزادگان شمالی و یادآوران به بهره برداری رسیدند اما سی ان پی سی در آزادگان جنوبی گام بزرگی برنداشت. با این وجود انتظار می‌رفت وزارت نفت مذاکره‌های جدیدی را با چینی‌ها آغاز کند اما بدون توجه به جوانب قرارداد، بزرگترین شرکت نفتی چین که دولتی است، اخراج و قراردادش فسخ شد تا این شرکت با طرح شکایت از ایران شرایط را برای کشورمان سخت کند.

 

در ادامه برخوردهای عجیبی با شرکت‌های چینی صورت گرفت و در هیجان پس از برجام و امید به همکاری با شرکت های اروپایی، چینی ها از فاز دوم توسعه میادین آزادگان شمالی و یادآوران هم کنار گذاشته شدند؛ اما پس از انصراف شرکت‌های غربی از حضور در ایران، شرکت ملی نفت دوباره به سراغ چین رفت.

 

برخوردهای غیر متعارف با پکن در نهایت چینی‌ها را به عقب راند و گلایه‌هایی نیز از سوی دولت چین مطرح شد و در سفر علی لاریجانی به پکن، رئیس مجلس شورای اسلامی مأمور ترمیم روابطی شد که یکی از دلایل آسیب دیدنش، تصمیمات وزارت نفت بود.

 

چینی‌ها خرید نفت ایران را تحریم کردند

 

وزیر نفت هم با تأیید این موضوع در مصاحبه اخیر خود سعی کرد روابط ایران و چین را در حوزه نفت قابل قبول ارزیابی کند اما با این حال اعلام کرد که چینی‌ها در ماه می هیچ برداشتی از نفت ایران نداشته‌اند. اگر فرض را بر صحت گفته‌های وزیر نفت بگذاریم این سوال ایجاد می‌شود که چگونه چین در دوره پیشین تحریم‌ها، بیشترین همراهی را به ایران داشت ولی در دوره فعلی عقب نشسته است؟

 

در دوره پیشین تحریم‌ها که بسیار گسترده تر و دقیق‌تر از تحریم‌های فعلی بود و به معنای واقعی کلمه بین‌المللی بودند، چینی‌ها واردات نفت خود را هیچگاه به زیر ۳۰۰ هزار بشکه کاهش ندادند ولی امروز واردات خود از ایران را صفر کرده‌اند.

 

به گفته کارشناسان قطع واردات نفت چین از ایران که وزیر نفت از آن خبر داده، معلولی است که علت آن را باید در عدم درک راهبرد چین و همچنین تصمیمات عجیب وزارت نفت جستجو کرد. البته برخی مطرح می کنند که چینی‌ها با کاهش میزان وابستگی خود به کشورهای نفتی، واردات از ایران را کاهش داده اند.

 

کسانی که سعی دارند وزارت نفت را در دوری چین از ایران بی تقصیر جلوه دهند، فراموش کرده‌اند که طی چند سال اخیر میزان واردات نفت چین از روسیه ۵ برابر شده و به نزدیک ۱.۵ میلیون بشکه در روز رسیده است.

مهر

صادرات چین به‌رغم افزایش تعرفه‌های گمرکی امریکا افزایش یافت

تحلیل‌گران تجاری می‌گویند صادرات چین به رغم افزایش تعرفه‌های آمریکا علیه چین در ماه گذشته میلادی به طور غیر مننظره‌ای افزایش یافته است این درحالی است که واردات این کشور در سه سال گذشته به دلیل افت تقاضا کاهش یافته است.

ادامه

اقتصادی, امریکا, جهان, چین, خبر

جیمی کارتر: آمریکا منابع مالی خود را برای جنگ هزینه کرده است و چین برای توسعه

رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا گفت که ایالات متحده در سال‌های گذشته تریلیون‌ها دلار خرج جنگ کرده است و چین در این سال‌ها سرمایه خود را صرف پروژه‌هایی چون قطار پرسرعت کرده و در جهت منافع مردمش پیش رفته است.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جهان, چین, خبر, شرق آسیا