یک سناتور دموکرات آمریکایی در مطلبی سیاست های اقتصادی دولت ترامپ را به شدت به باد انتقاد گرفته است.
به نقل از پایگاه اطلاع رسانی کنگره، برنی سندرز سناتور دموکرات ایالت ورمونت در مطلبی ضمن انتقاد از سیاست ها و برنامه های اقتصادی دولت آمریکا، نوشت: دونالد ترامپ در جریان رقابت های انتخابات ریاست جمهوری به آمریکایی ها گفت که دوست کارگران است. این مساله واقعیت ندارد. بی احترامی و بی توجهی وی به کارگران فراتر از ۸۰۰ هزار کارمند و کارگر نهادهای فدرال است که به خاطر تعطیلی دولت از ۲۲ دسامبر تاکنون حقوق دریافت نکرده اند. بسیاری از این کارکنان اکنون نگران وضعیت تامین هزینههای زندگی هستند. ولی آیا این مساله برای ترامپ اهمیت دارد؟
وی در ادامه افزود: زمانی که ترامپ با سیاست هایش بیش از ۳۰ میلیون شهروند آمریکایی را از مراقبتهای پزشکی و سلامت محروم می کند، آیا او دوست کارگران است؟ زمانی که شما بودجهای را پیشنهاد می دهید که منابع مالی اختصاص یافته به بخش بهداشت و درمان را به شدت کاهش می دهد، شما دوست کارگران نیستید.
برنی سندرز در ادامه این مطلب تاکید کرد: ترامپ دوست دارد که ادعا کند اتحادیه های کارگری از وی حمایت می کنند. شاید برخی از اتحادیه های کارگری از وی حمایت کنند ولی واقعیت این است که اکثریت اتحادیه های کارگری به هیچ وجه از ترامپ حمایت و پشتیبانی نمی کنند. ترامپ هر روز می گوید “اقتصاد در حال رشد و رونق است”، “ما قوی ترین اقتصاد را تاکنون داشته ایم”. بله این مساله شاید برای کسانی که ثروتمند و سرمایه دار هستند درست باشد نه برای میلیون ها شهروند آمریکایی طبقه متوسط و خانوارهای کارگری. این دقیقا چیزی است که در اقتصاد ما اتفاق می افتد. از زمانی که ترامپ رئیس جمهور شده است، ۵ ثروتمند بزرگ آمریکایی با افزایش بیش از ۱۰۰ میلیارد دلاری دارایی و ثروت شان روبرو شدهاند. مدیران ۱۰ شرکت بزرگ آمریکایی در سال ۲۰۱۷ میلادی با رشد ۶۰ درصدی درآمد و دستمزد مواجه شدهاند. به طور متوسط هر یک از این مدیران ارشد ۱۸۵ میلیون دلار دستمزد و حقوق دریافت کردهاند.
وی در ادامه نوشت: در سال ۲۰۱۷ میلادی ۲۵ مدیر صندوق های بزرگ سرمایه گذاری بیش از ۱۵.۳ میلیارد دلار درآمد داشته اند که این رقم دو برابر بیشتر از درآمد ۱۴۰ هزار آموزگار مهد کودک های سراسر آمریکا است. بله شرایط اقتصادی واقعا برای یک درصد ثروتمند جامعه آمریکا روز به روز بهتر می شود. در حالی که ثروتمندان ثروتمندتر می شوند، دستمزد واقعی کارگران به طور میانگین طی سال گذشته تنها ۱.۲ درصد رشد داشته است. میزان نابرابری درآمد و ثروت در آمریکا اکنون به بالاترین سطح خود از دهه ۱۹۲۰ میلادی رسیده است.
سناتور ارشد ایالت ورمونت تاکید کرد: مهمترین واقعیت اقتصادی ما این است که در طول ۴ دهه گذشته شاهد انتقال گسترده و چشمگیر درآمد و ثروت از طبقه متوسط به افراد ثروتمند بودهایم. میزان دارایی ۳ ثروتمند بزرگ آمریکایی بیشتر از ثروت ۱۶۰ میلیون شهروند آمریکایی دیگر است.
تسنیم