بریکس می‌تواند جایگزینی برای دلار آمریکا ارائه کند

یک مقام صندوق بین‌المللی پول گفت، در صورت سقوط نظام مالی جهانی و دلار آمریکا، گروه بریکس می‌تواند جایگزینی برای آن ارائه کند. به گزارش ایسنا، «الکسی موژین» عضو هیئت مدیره صندوق بین‌المللی پول گفت: اگر نظام مالی جهانی سقوط کند، کشورهای عضو گروه بریکس می‌توانند جایگزینی برای دلار آمریکا پیدا کنند. موژین گفت: «مباحث ... بریکس می‌تواند جایگزینی برای دلار آمریکا ارائه کند

ادامه

آمریکا, اقتصادی, بریکس, تحلیل, جهان, صندوق بین‌المللی پول

مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

بوداپست اظهارات غرب درباره وقوع جنگ در اروپا را نشان دهنده مقاصد واقعی این بلوک قدرت دانست و گفت آمریکا در مناقشه اوکراین منافع شخصی دارد. به گزارش ایسنا ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان گفت اظهارات رهبران اتحادیه اروپا درباره جنگ در اروپا نشان‌دهنده مقاصد واقعی آنان است، اما آن‌ها دارند با آتش‌بازی می‌کنند. جوزپ بورل، ... مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اروپای مرکزی, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, صلح, لهستان, مجارستان

گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

توافق تجارت آزاد که اکوادور به عنوان چهارمین کشور آمریکای لاتین با چین، این غول آسیایی امضا کرده است، از دیروز (چهارشنبه یکم مه ۲۰۲۴) لازم‌الاجرا شد و مقام‌های دو کشور، این «نقطه عطف تاریخی» را با برگزاری مراسمی در کیتو، پایتخت اکوادور گرامی داشتند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از خبرگزاری افه، اکوادور ... گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

ادامه

آلمان, آمریکای لاتین, اقتصادی, اکوادور, پرو, چین, شرق آسیا, شیلی, کاستاریکا, گزارش

«امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

کشورهای “شمال جهانی” در انبوهی از سیستم‌های تسلیحاتی‌ای غرق شده‌اند که توانایی چند بار نابودی جهان را دارند. این کشورها نه تنها ارتش‌های مرگبار و خطرناکی دارند، بلکه بزرگ‌ترین صادرکننده تسلیحات به سایر نقاط جهان نیز هستند و به درگیری‌هایی دامن می‌زنند که با دیپلماسی حل‌وفصل‌شدنی‌اند. هرچه زرادخانه تسلیحات آن‌ها بزرگ‌تر باشد، اعتماد به‌نفسِ این ... «امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, افغانستان, اقتصادی, امپریالیسم, چین, روسیه, ژاپن, شرق, شرق آسیا, عراق, فرانسه, فقر, کره جنوبی, گروه ۷, مقاله, ناتو

کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

کشور‌های قطب خاورمیانه و آفریقا از بیم اقتصاد راکد آمریکا به دنبال خارج کردن ذخایر طلای خود از آمریکا هستند. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ نشریه آمریکایی هوستون پست نوشت: کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد ایالات متحده خارج می‌کنند. به نوشته این نشریه، کشور‌هایی که چنین اقداماتی را انجام می‌دهند عبارتند از ... کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

ادامه

آفریقا, آفریقای جنوبی, آمریکا, اقتصادی, الجزایر, خاورمیانه, خبر, سنگال, عربستان سعودی, غنا, مصر, نیجر

وال استریت ژورنال: حفاری‌های نفتی آمریکا جهان را تغییر می‌دهد

روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی نوشت که انقلاب تولید نفت ‘شل’ در آمریکا مهمترین خبر سیاست جهانی است که به سرعت در حال تغییر توازن جهانی قدرت است.

 

از وال استریت ژورنال، مهمترین خبر سیاست جهانی در این ماه مربوط به دیپلماسی نیست. بزرگتر از برگزیت و مهمتر از توفان های توئیتری رئیس جمهور این است که همزمان با کاهش قیمت انرژی، انقلاب ‘شل’ آمریکا (نفت و گاز از منابع سنگی) به سرعت در حال تغییر شکل در توازن جهانی قدرت است.

 

تا این اواخر، ناظران انتظار داشتند که تولید انرژی آمریکا به رکورد برسد، فقدان ظرفیت خط لوله انتظار می‌رفت که تا سال ۲۰۲۰ تولید از حوضه نفتی’پرمیان’ را محدود سازد. اما در عوض، شرکت‌ها راهی برای استفاده کارآمدتر از خطوط لوله موجود پیدا کردند و خطوط لوله جدید سریعتر از انتظار ساخته شدند.

 

انتظار می‌رود که تولید نفت خام آمریکا در سال ۲۰۱۹ بطور میانگین روزانه ۱۲.۱ میلیون بشکه باشد که نسبت به سال ۲۰۱۷ معادل ۲۸ درصد افزایش نشان می‌دهد . افزایش تولید موجب آشفتگی در بازارهای جهانی انرژی شده است.
بازنده بزرگ روسیه است. نفت یکی از منابع درآمد اصلی برای کرملین است. شکوفایی صنعت ‘شل’ نه تنها جیب ولادیمیر پوتین را خالی می کند بلکه به استراتژی سیاست خارجی او نیز حمله می کند.

 

روسیه خواستار کنترل بهای جهانی نفت است و از این قدرت برای تقویت وزن دیپلماتیک استفاده می‌کند. پوتین دو راه برای تاثیرگذاری بر قیمت نفت دارد. راه اول افزایش تنش‌های ژئوپولتیک است اگر تهدید اوکراین یا بمباران سوریه موجب ترس معامله گران بازار و افزایش قیمت انرژی شود روسیه بهتر می‌تواند با اروپا و آمریکا مذاکره کند.

 

دومین راهکار پوتین همکاری با سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) در زمینه تعیین قیمت‌ها است. ایجاد رابطه نزدیکتر با عربستان در ارتباط با منفعت مشترک در افزایش بهای نفت ممکن است روابط عربستان با آمریکا را سست کند و موجب قراردادهای تجاری وتسلیحاتی عربستان با کرملین شود.

 

صنعت ‘شل’ هر دوی این رویکردهای روسیه را مختل می‌سازد. با فراوانی تولید، بازارهای انرژی می‌توانند شوک‌های ژئوپلتیک را نادیده بگیرند. افزایش تولید نفت و گاز روسیه همچنین مزایای همکاری اوپک – روسیه را برای هر دو طرف کاهش می‌دهد. روسیه و اوپک می‌توانند با کاهش تولید قیمت را بالا ببرند اما این کار موجب می‌شود که حفاری‌های جدید برای شرکت‌های آمریکایی سودآورتر شود. کاهش قیمت برای از بین‌بردن نیز جواب نمی‌دهد. به لطف فشارهای گذشته اوپک و نوآوری‌های ناشی از آن در صنعت، بسیاری از چاه‌های نفتی در تگزاس غربی حتی با بهای بشکه‌ای ۳۰ دلار نیز به صرفه است. این قیمتی نیست که روسیه بتواند قبول کند.

 

موفقیت تازه آمریکا در صنعت شل همچنین خبری برای شیخ نشین‌های خلیج فارس است. با کاهش درآمد آنها، کنترل این کشورها بر قیمت جهانی نفت و همچنین توانایی آنها برای تامین مالی جنبش‌های اسلامی کاهش می‌یابد. در همین حال اهمیت این کشورها از نگاه آمریکا به تدریج از بین می‌رود در حالی که وابستگی نظامی آنها به آمریکا و حتی اسرائیل بیشتر می‌شود. کاهش قیمت انرژی همچنین موجب تقویت موضع آمریکا در برابر کشورهای نزدیکتری مانند ونزوئلا می‌شود. اروپا نیز ازکاهش قیمت انرژی سود می‌برد و این مساله بخصوص موجب آسودگی رئیس‌جمهور فرانسه است که دولتش در این هفته با اعتراضات بر سر قیمت سوخت رو به رو شد. از سوی دیگر ، انرژی شل بطور کامل هم برای آمریکا خوب نیست زیرا اقتصاد تولیدی چین از کاهش قیمت انرژی سود می‌برد. در جهانی با قیمت پایین انرژی، پکن در موقعیت بهتری برای تحمل جنگ تجاری با آمریکا است. ترکیه نیز قیمت‌های پایین سود می‌برد.

ایرنا

سفیر آمریکا در برلین: فرانسه و آلمان به‌دلیل تلاش برای میزبانی ساز و کار ویژه مالی مجازات می‌شوند

«ریچارد گرنل» سفیر آمریکا در آلمان به جروزالم‌پست گفت که دولت آمریکا مجازات‌هایی را علیه نهادهای فرانسوی و آلمانی که از تحریم‌های علیه ایران پیروی نکنند، اعمال خواهد کرد.

ادامه

اقتصادی, المان, امریکا, ایران, جهان, خبر, فرانسه

وزیرخارجه آلمان: جنگ تجاری آمریکا و چین به ضرر اروپا است

«هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان گفت: اروپا بیشترین آسیب را به دلیل اختلافات تجاری بین آمریکا و چین و وخامت روابط راهبردی آمریکا با پکن متحمل شده است.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, المان, امریکا, جهان, چین, خبر, روسیه

ایجاد «سوئیفت اروپایی» برای همکاری مالی با ایران

روزنامه «ایزوستیا»، چاپ مسکو نوشت؛ یک مقام آگاه در دفتر مطبوعاتی کمیسیون اروپا با اعلام این مطلب به این روزنامه، هدف از این عرصه جدید مالی را تامین مبادلات پولی قانونی با شرکت‌های ایرانی به رغم اعمال تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه تهران نامید.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, المان, امریکا, انگلستان, ایران, جهان, چین, خبر, فرانسه