انتخابات پارلمانی فرانسه؛ ائتلاف احزاب چپ‌گرا با کسب بیشترین کرسی‌ها در جایگاه نخست قرار گرفت

نتایج اولیه انتخابات پارلمانی فرانسه نشان می‌دهد ائتلاف احزاب چپ‌گرا با کسب بیشترین کرسی‌ها در جایگاه نخست قرار خواهد گرفت و حزب «امانوئل ماکرون» و جریان راست افراطی به ترتیب در جایگاه‌های دوم و سوم قرار خواهند داشت.

به گزارش ایسنا، نتایج اولیه انتخابات حاکی از آن است که در دور دوم انتخابات پارلمانی فرانسه که امروز (یکشنبه) برگزار شد، حزب راست افراطی «اجتماع ملی» بین ۱۳۵ تا ۱۵۵ کرسی را به دست آورده است و در رویدادی غیرمنتظره، در جایگاه سوم قرار گرفته است.

نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد ائتلاف احزاب چپ‌گرا که در انتخابات پارلمانی زودهنگام فرانسه ظهوری ناگهانی داشتند، با کسب ۱۸۰ تا ۲۱۰ کرسی، در جایگاه نخست قرار خواهد گرفت و جریان تحت حمایت «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه با ۱۵۵ تا ۱۷۵ کرسی، جایگاه دوم پارلمان را به خود اختصاص می‌دهد.

با این اوصاف، هیچ یک از احزاب راه‌یافته به پارلمان از اکثریت لازم برای تشکیل دولت (۲۸۹ کرسی) برخوردار نیست و حزبی که بیشتری آرا را دارد، باید برای تشکیل دولت با دیگر احزاب ائتلاف کند.

این در حالی است که در دور اول این انتخابات، جریان راست افراطی در جایگاه نخست قرار داشت و ائتلاف نوظهور احزاب چپ‌گرا جایگاه دوم را به خود اختصاص داده بود. حزب ماکرون در دور نخست انتخابات در جایگاه سوم قرار داشت و به لطف مشارکت بالای مردم فرانسه – که ناشی از نگرانی از قدرت‌گیری راست افراطی بود – توانست به دور دوم راه پیدا کند.

این انتخابات غیرمنتظره پس از آن برگزار شد که در پی موفقیت جریان راست افراطی فرانسه در انتخابات پارلمان اروپا، ماکرون پارلمان را منحل و اعلام انتخابات زودهنگام کرد، با این امید که اعتبار از دست رفته حزب خود را احیا کند.

ملانشون: رئیس جمهور باید خواسته مردم را بپذیرد و ائتلاف «جبهه مردمی» اداره کشور را به دست بگیرد

به گزارش یورونیوز؛ پس از اعلام نتایج شمارش آراء، ژان-لوک ملانشون، رهبر حزب چپگرای «فرانسه تسلیم‌ناپذیر» طی سخنانی اعلام کرد: «مردم ما توسل به بدترین راه حل را رد کردند که تسکین بزرگی برای اکثریت کشور است.»

او تاکید کرد که اکنون امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه باید خواسته مردم را بپذیرد و این ائتلاف «جبهه مردمی» است که باید اداره کشور را برعهده بگیرد.

او خطاب به ماکرون و نخست‌وزیر او گابریل اتل گفت: «باید به خواست مردم احترام گذاشته شود. هیچ سازشی پذیرفته نمی‌شود. رئیس جمهور باید تعظیم کند، نخست‌وزیر باید برود. رئیس جمهور وظیفه دارد “جبهه مردمی جدید” را فرابخواند. ما تمام برنامه‌های خود را اجرا خواهیم کرد.»

پیروزی چپ‌های فرانسه، شوک به لوپن و پارلمان بلاتکلیف

وزارت کشور فرانسه بامداد دوشنبه با انتشار نتایج نهایی دور دوم انتخابات پارلمانی این کشور اعلام کرد که ائتلاف چپگرایان بیشترین کرسی‌ها را به دست آورده و راست‌های افراطی در تکراری پیروزی دور اول ناکام ماندند.

به گزارش ایرنا به نقل از سی. ان. ان، وزارت کشور فرانسه آمار مشارکت در دور دوم انتخابات پارلمانی را ۶۶.۶۳ درصد اعلام کرد.

بر اساس گزارش این وزارتخانه، «جبهه جدید مردمی» که ائتلافی از احزاب چپگراست، ۱۸۲ کرسی و ائتلاف میانه‌روها «به سوی جمهوری» به رهبری امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه ۱۶۳ کرسی به دست آورده‌اند.

این در حالی است که ائتلاف راست‌های افراطی به رهبری حزب اجتماع ملی وابسته به مارین لوپن ۱۴۳ کرسی را از آن خود کرد.

مجلس نمایندگان فرانسه ۵۷۷ کرسی دارد و بدین ترتیب، هیچ یک از ائتلاف‌ها نتوانسته‌اند حداقل ۲۸۹ کرسی که برای کسب اکثریت مطلق پارلمان نیاز است، دست پیدا کنند.

فرانسه پس از برگزاری انتخابات روز یکشنبه با بن‌بست سیاسی بالقوه مواجه شده است؛ یک پارلمان معلق برپا شده و یک اتحاد چپ به طور غیرمنتظره‌ای در صدر جدول قرار گرفت اما هیچ گروهی اکثریت را به دست نیاورده است.

به گزارش ایسنا، رای‌دهندگان فرانسوی شکست بزرگی را به حزب ملی‌گرای «اجتماع ملی» متعلق به «مارین لوپن» تحمیل کردند و این در حالیست که پیشتر نظرسنجی‌ها پیش‌بینی کرده بودند این حزب پیروز دور دوم رای‌گیری خواهد شد، اما برخلاف پیش‌بینی‌ها در رتبه سوم قرار گرفت.

این نتایج همچنین ضربه‌ای به «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور میانه‌رو فرانسه بود. او پس ازانتخابات پارلمان اروپا در ماه گذشته که یک پیروزی را برای حزب راستگرای اجتماع ملی رقم زد و خودش مورد انتقاد قرار گرفت، به منظور روشن کردن فضای سیاسی خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام شد.

اما او در نهایت به پارلمانی بسیار پراکنده و چند دسته رسید؛ مساله‌ای که قرار است نقش فرانسه در اتحادیه اروپا و دیگر نقاط جهان را تضعیف و اجرای دستور کار داخلی را سخت‌تر کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این انتخابات باعث می‌شود که پارلمان به سه گروه بزرگ تقسیم شود؛ چپ، میانه‌رو و راست‌افراطی. آنها پلتفرم‌های بسیار متفاوتی دارند و هیچ سابقه‌ای از همکاری با یکدیگر ندارد.

آنچه در ادامه پیش می‌آید، نامشخص است. ابهامات بسیاری در مورد دولت بعدی وجود دارد. در این انتخابات ائتلاف چپ‌ها با ۱۹۸ کرسی اول،‌ میانه‌روهای ماکرون با ۱۶۹ کرسی دوم و راست‌افراطی و متحدانش با ۱۴۳ کرسی سوم شدند.

اتحاد چپگرای جبهه مردمی جدید (NFP) که می‌خواهد قیمت کالاهای ضروری مانند سوخت و غذا را کم کند، حداقل دستمزد را به ۱۶۰۰ یورو (۱۷۳۲ دلار) در ماه افزایش دهد، دستمزد کارکنان بخش دولتی را افزایش دهد و مالیات بر ثروت را وضع کند، بلافاصله گفت می‌خواهد حکومت کند.

«ژان لوک ملانشون» رهبر چپ تندرو فرانسه گفت: «به اراده مردم باید به شدت احترام گذاشته شود… رئیس‌جمهور باید از جبهه مردمی جدید برای حکومت دعوت کند.»

اتحاد نامتعارف چپ‌ها که چپ تندرو، سبزها و سوسیالیست‌ها را با عجله گرد هم آورد، از داشتن اکثریت مطلق ۲۸۹ کرسی در مجلس ۵۷۷ کرسی دور است. پس از اعلام پیش‌بینی‌هایی مبنی بر پیروزی چپ‌ها، ارزش یورو روز یکشنبه کاهش یافت.

قانون اساسی فرانسه ماکرون را موظف نمی‌کند که از گروه چپ بخواهد دولت تشکیل دهد، گرچه این اقدامی معمول است زیرا این حزب بزرگ‌ترین گروه در پارلمان شده است. در میان اطرافیان ماکرون هیچ نشانه‌ای از حرکت بعدی او دیده نمی‌شود. یکی از نزدیکان او به رویترز گفت: «سوالی که امشب و در روزهای آینده باید از خود بپرسیم این است؛ کدام ائتلاف قادر است به ۲۸۹ کرسی برای حکومت دست یابد؟»

رای‌دهندگان فرانسوی در جریان رای‌گیری یکشنبه، ماکرون و ائتلاف حاکم او را به خاطر بحران هزینه زندگی و شکست خدمات عمومی و همچنین به خاطر مهاجرت و امنیت مجازات کردند. لوپن و حزبش هم از این نارضایتی‌ها بهره بردند و جذابیت خود را فراتر از سنگرهای سنتی خود در امتداد سواحل مدیترانه و در کمربند شمالی این کشور گسترش دادند، اما تلاششان برای کسب قدرت کافی نبود.

«آری به صلح! نه به ناتو!»

هفتهٔ پیش هفتاد و پنجمین سالگرد پایه‌گذاری تشکیلات نظامی-امنیتی «سازمان پیمان اطلس شمالی» یا همان «ناتو» بود. این روزها نظامی‌گرایان و ‏جنگ‌طلبان امروزی، و در پیشاپیش آنها آمریکا، با پرده‌پوشی جنایت‌های گذشته و اکنون ناتو، سه ربع ‏قرن موجودیت این ائتلاف نظامی تجاوزکار را جشن می‌گیرند. هفتاد و پنج سال پیش، در روز ۴ آوریل ... «آری به صلح! نه به ناتو!»

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحاد شوروی, استعمار, افغانستان, امپریالیسم, اوکراین, جهان, حقوق بشر, روسیه, ژاپن, سازمان ملل, سوئد, سودان, سوریه, سوسیالیسم, شرق اروپا, صلح, عراق, غرب اروپا, فاشیسم, فنلاند, کمونیسم, گرسنگی, لیبی, مالی, مقاله, نئونازیسم, ناتو, یوگوسلاوی

تلاش اتحادیه‌های کارگران انگلیس برای لغو قانون ضد اعتصاب تحمیل شده توسط دولت محافظه‌کار حاکم

اتحادیه‌های کارگری و گروه‌های متحد آن در بریتانیا برای به چالش کشیدن قوانین جدیدی که دولت انگلستان برای محدودیت هرچه بیشتر حق اعتصاب وضع کرده، آماده می‌شوند. به گزارش ایلنا به نقل از رادیوی انگلیسی دیسپچ، در کنفرانس ویژه کنگره اتحادیه‌های کارگری در انگلستان (TUC)، بسیاری از تشکل‌های کارگری این کشور تصمیم گرفتند با قانون ... تلاش اتحادیه‌های کارگران انگلیس برای لغو قانون ضد اعتصاب تحمیل شده توسط دولت محافظه‌کار حاکم

ادامه

اختلاف طبقاتی, اسکاتلند, انگلیس, اوکراین, جهان, حقوق بشر, خبر, روسیه, عدالت اجتماعی, غرب اروپا, کارگری, همبستگی

چین و آلمان همکاری‌های زیست محیطی را گسترش می‌دهند

رییس جمهوری چین در نشستی مجازی با صدراعظم آلمان، توسعه روابط بر پایه حفظ اقلیم و محیط زیست را خواستار شد؛ دو کشور توافق کردند گفت‌وگوها در این زمینه گسترش یابد. به گزارش روز شنبه ایرنا از شین هوا، شی جین پینگ، رئیس جمهور چین روز جمعه در نشستی مجازی با اولاف شولتز، صدراعظم آلمان ... چین و آلمان همکاری‌های زیست محیطی را گسترش می‌دهند

ادامه

آلمان, اتحادیه اروپا, اسراییل, اقتصادی, چین, شرق آسیا, غرب اروپا, فلسطین, گزارش, محیط زیست