عضو ناتو: به هیچ وجه در جنگ اوکراین مشارکت نمی‌کنیم

نخست‌وزیر رومانی با تاکید بر این که کشورش باید هزینه‌های دفاعی را در راستای برآورده کردن تعهدات و نیازهای ناتو افزایش دهد، هرگونه احتمال ورود نظامی بخارست به جنگ اوکراین را رد کرد. به گزارش ایسنا، «ایلی بولوژان» نخست‌وزیر رومانی با تاکید بر این که بخارست تحت هیچ شرایطی نیروهای نظامی‌اش را به اوکراین اعزام ... عضو ناتو: به هیچ وجه در جنگ اوکراین مشارکت نمی‌کنیم

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, رومانی, شرق اروپا, صلح, ناتو, هلند

چین: اجازه نخواهیم داد روسیه در اوکراین شکست بخورد

وزیر امور خارجه چین اعلام کرد: ما اجازه نخواهیم داد روسیه در جنگ اوکراین شکست بخورد. به گزارش خبرگزاری مهر، جنگ اوکراین که در پی گسترش ناتو به مرزهای روسیه در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ آغاز شد، در حالی با برتری مسکو در جبهه‌های نبرد همراه است که این کشور متحدان قابل توجهی در سطح بین ... چین: اجازه نخواهیم داد روسیه در اوکراین شکست بخورد

ادامه

آلمان, اروپای مرکزی

شکاف در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی

اجلاس دو روزه سران کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی معروف به “ناتو” به میزبانی شهر لاهه هلند، روز چهارشنبه ۲۵ ژوئن درحالی به کار خود پایان داد که شکاف و اختلافات میان اعضای این سازمان درباره افزایش سهم تامین هزینه‌های نظامی آن همچنان ادامه دارد. به گزارش CGTN : در این اجلاس، اگرچه اعضای ... شکاف در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی

ادامه

اقتصادی, جنگ سرد, جهان, گزارش, ناتو, هلند

ناتو: روسیه تهدیدی بلند مدت برای امنیت اروپا- آتلانتیک است!

سران کشورهای عضو ناتو در هلند در بیانیه ای ۵ بندی ادعا کردند: روسیه تهدیدی بلند مدت برای امنیت اروپا – آتلانتیک است! به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، سران کشورهای عضو ناتو که در هلند گرد هم آمدند پس از یک اجلاس کوتاه، از افزایش چشمگیر هزینه‌های دفاعی حمایت کرده و تعهد ... ناتو: روسیه تهدیدی بلند مدت برای امنیت اروپا- آتلانتیک است!

ادامه

آلبانی, آمریکا, اروپا, اقتصادی, ترکیه, تروریسم, جنگ سرد, جهان, روسیه, گزارش, ناتو, هلند

روسیه: ناتو برای توجیه هدف افزایش ۵ درصدی هزینه‌های دفاعی، نیاز دارند تا ما را شیطان جلوه دهد

کاخ کرملین اعلام کرد که ناتو برای توجیه افزایش ۵ درصدی هزینه‌های نظامی خود نیاز دارد تا روسیه را تهدیدی شیطان جلوه دهد. به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، «کاخ کرملین» امروز -سه‌شنبه- اعلام کرد که ناتو در مسیر نظامی‌سازی گسترده قرار دارد و مصمم است تا روسیه را به عنوان «وجودی جهنمی» به ... روسیه: ناتو برای توجیه هدف افزایش ۵ درصدی هزینه‌های دفاعی، نیاز دارند تا ما را شیطان جلوه دهد

ادامه

آمریکا, اقتصادی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, صلح, ناتو

افزایش بودجه نظامی ژاپن برای تقویت قابلیت تهاجمی

دولت ژاپن بودجه نظامی را بیش از ۱۶ درصد در سال آینده میلادی افزایش می‌دهد تا استقرار موشک‌های دوربرد که قادر به هدف قرار دادن چین و کره‌شمالی هستند را سرعت بخشد.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری آسوشیتدپرس، بودجه تصویب شده توسط کابینه ژاپن، این کشور را با جنگنده‌های رادارگریز اف-۳۵ و دیگر سلاح‌های آمریکایی تقویت خواهد کرد درحالیکه نیروهای دفاع از خود ژاپنی به صورت فزاینده با متحدان همکاری می‌کنند و نقش تهاجمی‌تری به خود می‌گیرند.

بودجه دفاعی ۵۶ میلیارد دلاری برای سال مالی ۲۰۲۴ که از ماه مارس آغاز می‌شود، دومین سال از برنامه تقویت نظامی پنج ساله توکیو است که یک سال قبل ذیل راهبرد امنیتی جدید دولت فومیو کیشیدا نخست وزیر ژاپن ارائه شد.

تقویت قابلیت تهاجمی که راهبرد جدید ژاپن مد نظر دارد، چشم پوشی از اصول پس از جنگ جهانی دوم برای محدود کردن استفاده از زور برای دفاع از خود است. بودجه دفاعی بخشی از برنامه بودجه ملی ۷۹۴ میلیارد دلاری است و هنوز نیاز به تایید «دایت ملی» (قوه مقننه متشکل از مجلس مشاوران و مجلس نمایندگان ژاپن) دارد.

ژاپن قصد دارد تا سال ۲۰۲۷ میزان ۳۰۰ میلیارد دلار برای تقویت قدرت نظامی خود هزینه و تقریبا بودجه سالانه خود را با افزایش به ۶۸ میلیارد دلار دو برابر کند که ژاپن را به سومین کشور به لحاظ اختصاص هزینه‌های نظامی بعد از چین و آمریکا مبدل می‌سازد.

این بودجه برای دوازدهمین سال متوالی هزینه تسلیحاتی ژاپن را افزایش خواهد داد درحالیکه سال گذشته بودجه دولت در این حوزه حدود ۴۸ میلیارد دلار بود.

توکیو با صدور مجوز برای ارسال تسلیحات و قطعات ساخت داخل تحت لیسانس کشورهای خارجی به همان کشورها، به طور نسبی ممنوعیت صادرات تسلیحات مرگبار را لغو کرد که گام دیگری در راستای روگردانی از اصل «فقط دفاع از خود» این کشور است.

این اقدام اولین بازبینی بزرگ درباره ممنوعیت صدور سلاح از زمان کاهش ممنوعیت‌ها در سال ۲۰۱۴ است. وزارت خارجه ژاپن اعلام کرد که این تغییر منجر به تقویت همکاری امنیتی دوجانبه و صلح و ثبات در منطقه هند- آرام می‌شود. اما مخالفان باور دارند که این مساله باعث می‌شود تسلیحات ساخت ژاپن به تشدید مناقشه‌ها دامن بزند.

ژاپن به سرعت اولین محموله مجاز در این مرحله را تأیید و موافقت کرد موشک های هدایت شونده پاتریوت زمین به هوای تحت لیسانس ایالات متحده را به این کشور ارسال کند.

رام امانوئل، سفیر ایالات متحده در ژاپن در بیانیه‌ای در حساب ایکس تسهیل سیاست تجهیزات دفاعی و صادرات آن توسط توکیو را «تاریخی» و «نمونه مهمی از تعهد مشترک ژاپن به بازدارندگی» خواند و گفت: گستره، مقیاس و سرعت اصلاحات امنیتی ژاپن بی‌سابقه بوده است.

ژاپن بیش از ۴۹۰ میلیون دلار در سال ۲۰۲۴ برای توسعه نسل بعدی هواپیماهای جنگنده با همکاری انگلیس و ایتالیا هزینه می‌کند و این پروژه به دولت ژاپن بستگی دارد که محدودیت‌ها را بمنظور صادرات تسلیحات مرگبار به کشورهای ثالث، کاهش دهد.

حدود ۵.۱۵ میلیارد دلار برای موشک‌های کروز ضد کشتی «نوع ۱۲» و موشک‌های تاماهاوک ساخت ایالات متحده و همچنین توسعه موشک‌های دوربرد نسل بعدی در نظر گرفته شده است. ژاپن همچنین بیش از ۵۶۲ میلیون دلار برای توسعه موشک‌های هدایت شونده مافوق صوت با برد ۳ هزار کیلومتر هزینه خواهد کرد.

مینورو کیهارا، وزیر دفاع ژاپن اوایل ماه جاری میلادی از تصمیم توکیو برای استقرار تعدادی موشک تاماهاوک و «نوع ۱۲» تا پایان مارس ۲۰۲۶ (اسفند ۱۴۰۴) خبر داد. مقامات گفتند که این اقدام نتیجه مواجهه ژاپن با “شدیدترین” محیط امنیتی خود در دوران پس از جنگ است که باعث شده تا عملیات مشترک با ایالات متحده، استرالیا، انگلیس و سایر کشورهای متحد را افزایش دهد.

تامین مالی افزایش هزینه‌های نظامی و همچنین تامین نیروی مورد نیاز برای ژاپن که جمعیت به سرعت در حال پیر شدن و رو به کاهش دارد، آسان نخواهد بود.

تداوم کارشکنی‌های آمریکا برای کند کردن سرعت رشد چین

در حالی که «شی جین پینگ» رئیس‌جمهوری چین اخیرا در دیدار با «جان لی» رئیس اجرایی هنگ کنگ اعلام کرده است که به گسترش نقش هنگ‌کنگ در همکاری‌های بین‌المللی کمک خواهد کرد، واشنگتن از طرق مختلف به تلاش‌های خود برای به چالش کشاندن چین و کند کردن سرعت رشد این کشور آسیایی ادامه می‌دهد. به ... تداوم کارشکنی‌های آمریکا برای کند کردن سرعت رشد چین

ادامه

آمریکا, اقتصادی, جنگ سرد, جهان, چین, سوسیالیسم, گزارش, هنگ کنگ

روزنامه‌نگار آمریکایی: بایدن قبل از جنگ اوکراین تصمیم به نابودی پروژه نورد استریم ۲ گرفت

“سیمور هرش” روزنامه نگار سرشناس آمریکایی در تازه ترین افشاگری خود نوشت: کاخ سفید هفته ها قبل از آغاز عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین، تصمیم به نابودی خط لوله گاز رسانی نورد استریم ۲ گرفته بود. به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری اسپوتنیک در این زمینه نوشت: از وقتی که هرش، روزنامه نگار تحقیقی ... روزنامه‌نگار آمریکایی: بایدن قبل از جنگ اوکراین تصمیم به نابودی پروژه نورد استریم ۲ گرفت

ادامه

آمریکا, اوکراین, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, غرب, نروژ

هشدار جدی روسیه به آمریکا درباره حمایت از اوکراین

مسکو به واشنگتن هشدار داده که در صورت سو استفاده غرب از دارایی‌های بلوکه شده‌ روسیه برای حمایت از جنگ اوکراین، روابط دیپلماتیک خود با آمریکا را قطع خواهد کرد. به گزارش خبرگزاری فارس، روسیه هشدار داده است که با قدرت تمام به اقدامات احتمالی کشورهای غربی در توقیف دارایی‌هایش و یا مستقر کردن موشک‌هایشان ... هشدار جدی روسیه به آمریکا درباره حمایت از اوکراین

ادامه

آسیا, آلمان, آمریکا, اروپا, تحریم, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, غرب

روسیه: تشدید تنش‌ها در جهان سناریوی آمریکا برای ارسال سلاح است

معاون وزارت دفاع روسیه پنجشنبه شب با اشاره به تقویت نیروهای ناتو در مناطق مختلف جهان گفت، ایجاد ائتلاف‌های نظامی مشابه ناتو در منطقه آسیا و اقیانوسیه به چالش و ناامنی منجر می‌شود. به گزارش خبرگزاری فارس، «والری گراسیموف» معاون وزارت دفاع روسیه پنجشنبه شب به وقت تهران گفت: «ناتو در حال تقویت بالقوه نیروهای ... روسیه: تشدید تنش‌ها در جهان سناریوی آمریکا برای ارسال سلاح است

ادامه

آذربایجان, آسیا, آمریکا, اتحادیه اروپا, ارمنستان, استرالیا, اقیانوسیه, اکوس, امنیتی, انگلیس, اوکراین, تایوان, تحلیل, جنوب شرق آسیا, روسیه, ژاپن, شبه جزیره کره, غرب, قفقاز, کره جنوبی, میانمار, ناتو