گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستا‌وردی با آرمان‌هایی زنده برای بشریت!

در صدوهفتمین سالگی پیروزی انقلاب اکتبر، بشریت با بحران ژرف و همه‌جانبهٔ اقتصادی‌سیاسی و بروز جنگ‌های خانمان‌سوز دست‌وپنجه نرم می‌کند. جهان سرمایه‌داری امروز، دنیائی است آکنده از نابرابری‌های عمیق که در آن میلیون‌ها انسان از ابتدائی‌ترین حقوق طبیعی‌شان محرومند. فقر و فلاکت، محرومیت‌های اجتماعی، جنگ‌ها و نابودی محیط زیست، آینده بشریت را به‌طورجدی تهدید می‌کنند. ... گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستا‌وردی با آرمان‌هایی زنده برای بشریت!

ادامه

آزادی, آسیا, آفریقا, آمریکا, آمریکای لاتین, استعمار, امپریالیسم, ایران, تاریخ, جهان, خاورمیانه, روسیه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, صلح, فقر, فلسطین, لبنان, مارکسیسم-لنینیسم, محیط زیست, نئولیبرالیسم, یادنامه

اعلام آمادگی سران چپگرای آمریکای جنوبی برای پایان دادن به‌جنگ اوکراین

سران چپگرای آمریکای جنوبی در بیانیه‌ای مشترک از آمادگی برای مشارکت در فرآیند پایان دادن به درگیری در اوکراین و جنگ میان «ناتو و روسیه» خبر دادند.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، سران چپگرای آمریکای جنوبی در بیانیه مشترکی که خبرگزاری اسپوتنیک به آن دسترسی پیدا کرد، تصریح کردند: به عنوان قاره‌ای که می‌تواند اختلافات نهایی خود را به طور مسالمت‌آمیز حل‌وفصل کند، در این شرایط جنگ میان ناتو و روسیه، می‌توانیم با شایستگی و اقتدار در ترویج پایان جنگ مشارکت داشته باشیم و فعالانه از تلاش‌ها برای صلح و گفت‌وگوهای لازم برای همزیستی جهانی حمایت کنیم.

این بیانیه توسط سران چپ منطقه آمریکای جنوبی در رویداد موسوم به کولوکیو مونته ویدئو برای ادغام آمریکای جنوبی (Coloquio Montevideo por la Integración Sudamericana ۲۶ و ۲۷ مه (پنجم و ششم خرداد) در پایتخت اروگوئه برگزار شد. این گردهمایی در آستانه نشست رهبران منطقه برگزار می‌شود که قرار است ۳۰ مه (نهم خرداد) به همت لولا داسیلوا رئیس‌جمهوری برزیل، با هدف از سرگیری مجدد فعالیت اتحادیه ملل آمریکای جنوبی (اوناسور/ Unasur) در برازیلیا برگزار شود.

لولا داسیلوا که در ماه آوریل (اواخر فروردین) ایجاد قالبی مشابه گروه بیست را پیشنهاد داد، در پایان ماه فوریه (اوایل اسفند) از کشورهایی که در مناقشه اوکراین دخالتی ندارند خواست تا مسئولیت پیشبرد گفت‌وگوها برای بازگرداندن صلح را به عهده بگیرند.

رئیس‌جمهوری برزیل همچنین پیشتر اعلام کرد که واشنگتن و اروپا باید به جای دامن زدن به این جنگ، بر دستیابی به صلح تمرکز کنند.

لولا داسیلوا از زمان روی کارآمدن، همواره بر ایجاد گروهی از کشورهایی که می‌توانند روسیه و اوکراین را پای میز مذاکره بنشانند و برای آتش‌بس، میانجیگری کنند، تاکید کرده است.

داسیلوا همچنین در پیامی توییتری از گفت‌وگوی تلفنی جمعه گذشته (پنج خرداد) با ولادیمیر پوتین همتای روس خود خبر داد: «من اکنون تلفنی با ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه صحبت کردم. من از دعوت برای رفتن به مجمع بین‌المللی اقتصاد در سن پترزبورگ قدردانی کردم. به ایشان پاسخ دادم که در حال حاضر نمی‌توانم به روسیه بروم، اما بر تمایل برزیل، همراه با هند، اندونزی و چین برای گفت‌وگو با هر دو طرف درگیری برای دستیابی به صلح، تاکید کردم».

بیست‌وششمین مجمع بین‌المللی اقتصاد در سن پترزبورگ قرار است از ۱۴ تا ۱۷ ماه ژوئن (۲۴ تا ۲۷ خرداد) با حضور برخی از سران کشورهای جهان برگزار شود.

رسانه آمریکایی: نفوذ چین در حیاط خلوت آمریکا افزایش یافته است

شبکه خبری ان بی سی نیوز نوشت: انجام یک پروژه بندری در السالوادور نشان می‌دهد که چین چگونه به شکل فزاینده‌ای نفوذ خود را در حیاط خلوت آمریکا از جمله در کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب افزایش داده است.

ادامه

اقتصادی, السالوادور, امریکا, اورگوئه, برزیل, پرو, جنگ سرد, جهان, چین, مقاله

«دانیل اورتگا»: شکست در افغانستان پیام روشنی برای آمریکا داشت

«دانیل اورتگا» رئیس جمهوری نیکاراگوئه با بیان اینکه شکست در افغانستان پیام روشنی برای واشنگتن داشت، خطاب به آمریکا گفت: امیدوار است این کشور از تحولات افغانستان که با شکستی مشابه جنگ ۱۹۷۵ ویتنام، از آن خارج شد درس بگیرد و راه تفاهم با سایر کشورهای جهان را دنبال کند.  

ادامه

افغانستان, امریکا, امریکای لاتین, تحلیل, تروریسم, جهان, کوبا, نیکاراگوئه, ونزوئلا

پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

نشانه‌های زیادی وجود دارد که از بحرانی شدن نظم جهانی حکایت می‌کند. پاسخ آشفته بین‌المللی به شیوع ویروس کرونا، بحران گسترده اقتصادی ناشی از آن، قوت گرفتن تفکرات ناسیونالیستی و پررنگ‌تر شدن مرزهای میان کشورها بخشی از نشانه‌های وضعیت شکننده نظام بین‌المللی است؛ نظامی که کشور مدعی رهبری‌اش، رئیس‌جمهوری دارد که همچنان بر شعار «نخست ... پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

ادامه

اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, افریقای جنوبی, امریکا, امریکای لاتین, اورآسیا, ایتالیا, ایدئولوژیک, برزیل, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, دیدگاه, روسیه, سازمان بهداشت جهانی, سازمان پیمان امنیت جمعی, شانگ‌های, صربستان, صندوق بین‌المللی پول, فقر, قطر, مصر, مقاله, نئولیبرالیسم, هندوستان

کوبا آمریکا را به دلیل سیاسی کردن منشأ کرونا محکوم کرد

وزیر امور خارجه دولت کوبا تلاش های آمریکا برای مقصر جلوه دادن چین درباره منشأ ویروس کرونا را «غیرمسئولانه و غیرقابل قبول» خواند و گفت: این عادت واشنگتن است که برای پیشبرد مقاصد خود متوسل به دروغ شود.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, کوبا