یک رسانه چینی اعلام کرد پکن موشکهای کوتاه بردی میسازد که میتوانند زیرساختهای حیاتی تایوان را مورد اصابت قرار دهند.
ساوت چاینا مورنینگ پست امروز پنجشنبه به نقل از یک منبع نزدیک به ارتش آزادیبخش خلق چین گزارش داد که چین مجموعهای از موشکهای دقیق کوتاه برد و سامانههای موشک پرتاب چندگانه را ساخته است که میتوانند زیرساختهای نظامی و دولتی تایوان را هدف قرار دهند.
این منبع به ساوت چاینا مورنینگ پست گفت: «سرزمین اصلی چین بسیاری از انواع دیگر موشکهای کوتاهبرد مجهز به کلاهکهای خاص که برای حملات دقیق طراحی شدهاند، توسعه دادهاند.»
بر اساس گزارش ها، این منبع افزود: خطای دایرهای برای اصابت موشکها از ۱ متر (۳.۳ فوت) تجاوز نمیکند.
در همین حال، آندری چانگ، سردبیر مجله کانادایی Kanwa Asian Defence به این رسانه گفت که موشکهای کوتاه برد توسعه یافته توسط پکن قادر به اصابت به هر پایگاه هوایی مستحکم هستند.
این روزنامه به نقل از چانگ میگوید: «موشکهای بالستیک (سرزمین اصلی) چین و سامانه موشکی پرتاب چندگانه اکنون از ناوبری ماهوارهای BeiDou و سامانههای هدایت تصویر مادون قرمز پایانه استفاده میکنند و آنها را قادر میسازد تا هر آشیانه هواپیمای تقویتشده را مورد اصابت قرار دهند و به طور دقیق به آن نفوذ کنند».
طبق گزارشها، موشکسازی چین، تایوان را بر آن داشته است تا ۳۶ آشیانه جدید در پایگاه هواپیماهای خود واقع در شهرداری تایچونگ بسازد، که انتظار میرود روابط بین طرفین را بیشتر تیره کند.
پس از بازدید نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از جزیره تایوان در اوایل ماه اوت، تنشها بین سرزمین اصلی چین و تایوان از یک سو، و کشورهایی که همکاری با این جزیره را تقویت میکنند، از سوی دیگر، تشدید شد. پکن سفر پلوسی را که آن را ژست حمایت از جدایی طلبی میدانست، محکوم کرد و تمرینات نظامی گستردهای را در مجاورت جزیره برگزار کرد. با وجود این واقعیت، از آن زمان تاکنون چندین کشور از جمله فرانسه، آلمان، آمریکا، ژاپن و سایر کشورها هیئتهای خود را به جزیره اعزام کرده اند که باعث افزایش تنش در تنگه تایوان شده است.
تایوان از سال ۱۹۴۹ بهطور مستقل از سرزمین اصلی چین اداره میشود. پکن این جزیره را استان خود میداند، در حالی که تایوان – سرزمینی با دولت منتخب خودش – معتقد است که یک کشور خودمختار است، اما از اعلام استقلال خودداری میکند. پکن با هرگونه تماس رسمی کشورهای خارجی با تایپه مخالف است و حاکمیت چین بر این جزیره را غیرقابل انکار میداند.