مصاحبه با رفیق نزار طرابلسی، مسئول دفتر بین‌المللی حزب کمونیست سوریه (متحد)

”هیئت تحریر شام“ پس از یک جنگ داخلی که بیش از یک دهه ادامه داشت در مدتی بسیار کوتاه در سوریه به قدرت رسید. آیا این تغییر و تحول به این علت بود که دولت قبلی، دولت بشار اسد، حمایت مردمی را کاملاً از دست داده بود؟ یا علت‌های دیگری هم وجود داشت؟ اول اینکه ... مصاحبه با رفیق نزار طرابلسی، مسئول دفتر بین‌المللی حزب کمونیست سوریه (متحد)

ادامه

آمریکا, ازبکستان, اسراییل, افغانستان, اقتصادی, ایدئولوژی, تحلیل, ترکیه, تروریسم, جهان, حزب کمونیست, خاورمیانه, روسیه, سوریه, صهیونیسم, طبقه کارگر, غرب, کودکان

آمریکا سعی کرد که آمادگی مصر را طی روزهای گذشته بیازماید/ اسرائیل توان جنگیدن با ارتش مصر را ندارد

ژنرال مصری با اشاره به آمادگی ارتش مصر برای هر نبردی و تقابل جنگنده های مصری با هواپیماهای جنگی آمریکایی گفت: زمانی که قوی باشی احدی جرات نزدیک شدن به تو را نخواهد کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روسیاالیوم، سرتیپ «سمیر فرج» کارشناس نظامی مصری گفت: اسرائیل توان جنگیدن با ارتش مصر ... آمریکا سعی کرد که آمادگی مصر را طی روزهای گذشته بیازماید/ اسرائیل توان جنگیدن با ارتش مصر را ندارد

ادامه

آمریکا, اسراییل, تحلیل, جهان, فلسطین, مصر

هشدار مشاور سابق پنتاگون درباره گسترش حضور نظامی آمریکا در منطقه

مشاور سابق پنتاگون درباره افزایش حضور نظامی ایالات متحده در غرب آسیا و پیامدهای درگیری نظامی با ایران هشدار داد. به گزارش ایسنا، «داگلاس مک گرگور» سرهنگ بازنشسته و مشاور سابق وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: درگیری‌های جدید در خاورمیانه در حال شکل‌گیری است. اما از آنجایی ... هشدار مشاور سابق پنتاگون درباره گسترش حضور نظامی آمریکا در منطقه

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, افغانستان, ایران, تحلیل, جهان, حضور نظامی, خاورمیانه, ویتنام

پیام شدیداللحن مصر خطاب به اسرائیل

وزیر خارجه مصر یک پیام شدیداللحن خطاب به اسرائیل مخابره کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معا، بدر عبدالعاطی وزیر خارجه مصر در جریان دیدار با هیئت جنبش فتح تاکید کرد که قاهره با تلاش‌های اسرائیل برای جدا کردن نوار غزه از کرانه باختری مخالف است. وی افزود: مصر کاملاً با تجاوزات اسرائیل ... پیام شدیداللحن مصر خطاب به اسرائیل

ادامه

اسراییل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, سازمان آزادی‌یخش فلسطین, صهیونیسم, فتح, فلسطین, مصر

یدیعوت آحارونوت: یمنی‌ها در آفریقا قدرت گرفته‌ اند؛ آن ها به ما نزدیک می‌شوند

یک روزنامه عبری زبان به گسترش نفوذ نیروهای یمن در کشورهای آفریقایی و در نزدیکی اراضی اشغالی اشاره کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رأی الیوم، روزنامه عبری زبان یدیعوت آحارونوت گزارش داد: نیروهای یمنی در حال قدرت گرفتن در آفریقا هستند و به «اسرائیل» نزدیک می‌شوند. خطر بسیار بزرگ‌تر از آن چیزی ... یدیعوت آحارونوت: یمنی‌ها در آفریقا قدرت گرفته‌ اند؛ آن ها به ما نزدیک می‌شوند

ادامه

آفریقا, آمریکا, اسراییل, جهان, جیبوتی, خاورمیانه, خلیج عدن, دریای سرخ, سودان, شاخ آفریقا, گزارش, یمن

«عبداللطیف رشید» رئیس جمهور عراق شد

«عبداللطیف رشید» نامزد حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق با کسب ۹۵ رای نمایندگان مجلس به عنوان رئیس جمهور عراق انتخاب شد.

 

به گزارش ایرنا به نقل از رسانه های عراق،   «عبداللطیف رشید» نامزد حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق امروز پنجشنبه در مرحله دوم انتخاب ریاست جمهوری عراق توسط نمایندگان مجلس این کشور توانست ۹۵ رای را به خود اختصاص دهد و به عنوان پنجمین رئیس جمهور این کشور پس از فروپاشی نظام بعث عراق به ریاست صدام حسین برگزیده شود.

 

در این مرحله «برهم احمد صالح» که از دوم اکتبر ۲۰۱۸ ریاست جمهوری عراق را برعهده داشت ۴۵ رای را به دست آورد و نتوانست برای دومین بار بر کرسی ریاست جمهوری این کشور تکیه زند.

 

مرحله اول رای گیری برای نامزد ریاست جمهوری عراق بدون برنده به پایان رسید و در این مرحله «عبداللطیف رشید» نامزد حزب «اتحادیه میهنی کردستان عراق» ۱۵۷ رای و «برهم صالح» رئیس جمهوری کنون ۹۹ رای به دست آوردند.

 

در این مرحله هیچ یک از نامزدها نتوانستند دو سوم آراء نمایندگان مجلس عراق را به دست آورند و رای گیری به مرحله دوم کشیده شد.

 

بر اساس قانون انتخابات عراق، رئیس‌جمهور توسط شورای نمایندگان با اکثریت دو سوم انتخاب می‌شود و به دو دوره چهار ساله محدود می‌شود.

 

بر اساس گزارش رسانه های عراق، مسئولان مجلس این کشور امروز از ورود خبرنگاران و نمایندگان رسانه های گروهی برای ورود به این مکان جهت پوشش اخبار انتخاب ریاست جمهوری عراق جلوگیری کرده اند و اخبار از طریق اداره اطلاع رسانی مجلس در اختیار رسانه ها قرار می گیرد.

 

مجلس عراق پس از فراز و نشیب های طولانی در روند انتخابات پارلمانی این کشور امروز پنجشنبه با حضور ۲۶۹ نماینده برای انتخاب رئیس جمهور تشکیل جلسه داد.

 

پیشتر شبکه خبری المیادین بامداد چهارشنبه به نقل از منابعی اعلام کرد که گروه‌های سیاسی عراق بر روی «عبد اللطیف رشید» به عنوان گزینه ریاست جمهوری این کشور به توافق رسیده‌اند.

 

المیادین بدون اشاره به نام این منابع افزوده بود که توافق بر سر «عبداللطیف رشید» پس از مذاکره میان ائتلاف اداره دولت، حزب دموکرات کردستان و اتحادیه میهنی صورت گرفته است.

 

محمد الحلبوسی رئیس پارلمان عراق پیش تر از برگزاری جلسه پارلمان برای انتخاب رئیس جمهور جدید این کشور در روز پنجشنبه هفته جاری خبر داده بود.

 

بر اساس این گزارش، «محمد شیاع السودانی» نیز نامزد نهایی چارچوب هماهنگی نیروهای شیعه برای تشکیل دولت جدید عراق است.

 

به تازگی رسانه‌های عراقی از تشکیل ائتلافی فراگیر با عنوان «اداره دولت» بین چارچوب هماهنگی شیعی، دو حزب کردها (اتحادیه میهنی و حزب دموکرات کردستان عراق)، ائتلاف السیاده و العزم (اهل سنت) و فراکسیون مسیحی «بابلیون» خبر دادند.

 

انتخابات پارلمانی زودهنگام عراق مهر ماه گذشته برگزار شد اما اکنون و با گذشت یک سال از برگزاری این انتخابات در پی اختلافات میان احزاب هیچ دولتی تشکیل نشده و به همین دلیل این کشور وارد یک بحران سیاسی پیچیده شده است.

 

پس از فروپاشی نظام بعث عراق به ریاست صدام حسین «غازی مشعل عجیل الیاور» (۲۰۰۴ تا ۲۰۰۵)، «جلال طالبانی» (۲۰۰۵ تا ۲۰۱۴)، «فؤاد معصوم» (۲۴ ژوئیه ۲۰۱۴ تا دوم اکتبر ۲۰۱۸) و «برهم احمد صالح» ( ۲ اکتبر ۲۰۱۸ تا ۱۳ اکتبر ۲۰۲۲) ریاست جمهوری عراق را برعهده داشتند.

 

رئیس‌جمهور عراق رئیس دولت عراق است و از پایبندی به قانون اساسی و حفظ استقلال، حاکمیت، یکپارچگی و امنیت سرزمین‌های عراق مطابق با مفاد قانون اساسی محافظت می‌کند و مسئول تصویب معاهدات و قوانین مصوب مجلس نمایندگان است و به پیشنهاد  نخست‌وزیر  عفو صادر می‌کند و وظیفه فرماندهی عالی نیروهای مسلح برای اهداف تشریفاتی و افتخاری را انجام می‌دهد.

بایدن: اقدام عربستان در همکاری با روسیه عواقبی برای ریاض خواهد داشت

رئیس‌جمهور آمریکا گفت اقدام عربستان سعودی برای کاهش تولید نفت در همکاری با روسیه، پیامدهایی برای روابط واشنگتن ـ ریاض خواهد داشت.

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, امریکا, امریکای شمالی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, خاورمیانه, عربستان سعودی