مذاکرات آمریکا با ۷۰ کشور برای به انزوا کشاندن چین با حربه تعرفه‌ها

رسانه آمریکایی به نقل از منابع مطلع نوشته دولت آمریکا از مذاکرات تجاری اخیر خود با کشورهای مختلف در پی تعرفه‌های گمرکی گسترده‌ای که بر واردات کالاها اعمال کرده است، برای امتیازگیری از شرکای تجاری آمریکا به منظور به انزوا کشاندن چین استفاده می‌کند. به گزارش ایسنا،‌ منابع مطلع می‌گویند دولت ترامپ برنامه دارد از ... مذاکرات آمریکا با ۷۰ کشور برای به انزوا کشاندن چین با حربه تعرفه‌ها

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جنگ تجاری, جنگ سرد, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش, ویتنام

وزیر دفاع آمریکا: چین می‌تواند تمام ناوگان هواپیمابر آمریکا را ظرف ۲۰ دقیقه غرق کند

هگست در اقدامی نادر گفت که موشک‌های فراصوت چین می‌توانند تمامی ناوگان هواپیمابر ایالات متحده را در ۲۰ دقیقه غرق کنند. به گزارش ایسنا، پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا گفت: «توانمندی حداکثری نیروهای ما، ناو هواپیمابر است و توانایی پخش نیرو به این روش به صورت استراتژیک در سراسر جهان محسوب می‌شود.» به نقل از ... وزیر دفاع آمریکا: چین می‌تواند تمام ناوگان هواپیمابر آمریکا را ظرف ۲۰ دقیقه غرق کند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, استراتژیک, پاناما, تحلیل, جنگ سرد, چین, شرق آسیا

پکن: «تهدید چین» بهانه آمریکا برای کنترل آمریکای لاتین است

پکن می‌گوید که واشنگتن از نظریه «تهدید چین» به عنوان بهانه‌ای برای به دست آوردن کنترل بر کشورهای آمریکای لاتین و دریای کارائیب استفاده می‌کند. به گزارش ایسنا، «لین جیان»، سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت: اظهارات مقامات آمریکایی مملو از سوگیری ایدئولوژیک و ذهنیت جنگ سرد و نشان دهنده دروغ و اشتباهات آشکار است. ... پکن: «تهدید چین» بهانه آمریکا برای کنترل آمریکای لاتین است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, آمریکای مرکزی, ایدئولوژیک, پاناما, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, کارائیب

رزمایش آمریکا و فنلاند در شمالگان؛ تمرین جنگ احتمالی با روسیه

رزمایش مشترک آمریکا و فنلاند در مناطق برفی شمالگان، بخشی از تلاش فزاینده غرب برای آمادگی در برابر درگیری احتمالی با روسیه در شرایط سخت زمستانی است؛ جایی که یخ، سرما و مسیرهای صعب‌العبور، خود به‌تنهایی دشمنانی قدرتمند محسوب می‌شوند. به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی در مطلبی با اشاره به رزمایش مشترک اخیر آمریکا و ... رزمایش آمریکا و فنلاند در شمالگان؛ تمرین جنگ احتمالی با روسیه

ادامه

آمریکا, اتحاد شوروی, اروپا, اوکراین, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, روسیه, غرب, فنلاند, کانادا

واشنگتن پست: تعرفه‌های تاریخی ترامپ علیه چین به ضرر اقتصاد آمریکا و جهان است

روزنامه واشنگتن‌پست نوشت: هزینه تعرفه‌های تاریخی که دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا علیه چین وضع کرده‌است، به خارج از آمریکا گسترش یافته و به ضرر اقتصاد جهان تمام شده‌است. به گزارش روز شنبه ایرنا، واشنگتن پست نوشت: جنگ تجاری ترامپ باعث گسیختگی بی سابقه در نظام تجاری شده است که تبعات آن به طرز غیرقابل پیش ... واشنگتن پست: تعرفه‌های تاریخی ترامپ علیه چین به ضرر اقتصاد آمریکا و جهان است

ادامه

آسه آن, آسیا, آمریکا, آمریکای شمالی, اتحادیه اروپا, اقتصادی, جنگ تجاری, جنگ سرد, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, شرق آسیا

روایت نیویورک تایمز از سفر بایدن به خاورمیانه با نیم‌نگاهی به چین و روسیه

روزنامه نیویورک تایمز نوشت: جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در سفر به خاورمیانه نگاهی به چین و روسیه نیز داشت و تلاش کرد ضمن وادار کردن روسیه به پرداخت تاوان برای جنگ اوکراین، شرکت های چینی را از توافق ها در زمینه فناوری در خاورمیانه محروم کند.

 

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، این روزنامه آمریکایی نوشت: بایدن در دیدارهای پرحاشیه با برخی از سران عرب در عربستان، از سرگیری روابط با متحدان آمریکا را هدف قرار داد که در آنچه که او نبرد بین «دموکراسی و خودکامگی» توصیف می کند، در طرف نادرستی قرار دارند.

 

بایدن در جلسه روز شنبه با ۹ نفر از رهبران عرب در هتل بندر باستانی در دریای سرخ گفت: «ما اجازه نمی دهیم خلا موجود را چین، روسیه و ایران پر کنند.»

 

این موضوع را نمی‌توان پنهان کرد که ماموریت آمریکا در این سفر بخشی از سرگیری رقابت بین ابرقدرت ها بود.

 

اکنون، با گذشت ۲۰ سال از حملات تروریستی علیه مرکز تجارت جهانی و پنتاگون، بایدن نگرانی جدیدی دارد: اینکه روابط اجباری او با دیکتاتورهای منطقه، اگرچه ناپسند است، تنها گزینه او در مقابل هدف بزرگتر یعنی مهار روسیه و پیشی گرفتن از چین است.

 

تلاش بایدن در عربستان برای مذاکره در مورد تولید بیشتر نفت – به اندازه کافی برای رئیس‌جمهوری که قول داده بود جهان را از سوخت‌های فسیلی جدا کند – دشوار است. وی می‌خواست روسیه را وادار به پرداخت هزینه بیشتری به خاطر جنگ اوکراین کند اما رویترز به تازگی گزارش داد که این هزینه ناچیز بوده است: روس‌ها نه تنها به جمع‌آوری درآمدهای قابل توجه نفت و گاز ادامه می‌دهند، بلکه حتی به عربستان سعودی سوخت نیروگاه‌های این کشور را – با قیمت‌های تخفیف‌خورده – عرضه می‌کنند.

 

شاید بارزترین مورد از موارد اعلام شده توسط دولت، توافقی بود که جمعه شب برای همکاری در زمینه فناوری جدید برای ساخت شبکه‌های مخابراتی نسل بعدی «جی۵» و «جی ۶» در این کشور امضا شد.

 

رقیب اصلی آمریکا در این زمینه، چین  و شرکت هوآوی، رقیب مورد علاقه دولت چین است، که نفوذ قابل توجهی در منطقه داشته است.

 

همه اینها بخشی از تلاش بزرگتر دولت بایدن برای به عقب راندن پکن در بخش‌هایی از جهان است که سال‌ها دولت چین بدون احساس رقابت زیاد، پیشرفت کرده است.

 

سه هفته پیش، در نشست سران ناتو، بایدن «مفهوم راهبردی» جدیدی را برای ائتلاف غرب جشن گرفت که برای اولین بار، چین را به عنوان یک «چالش» نظام مند به رسمیت می شناخت و سیاست‌های آن را اجباری و عملیات سایبری آن را در اطراف جهان مخرب توصیف می‌کرد.

 

این دکترین بیان می‌کند پکن همراه با روسیه،  در تلاش است تا «نظم بین‌المللی مبتنی بر قوانین را بر هم بزند». بایدن نظیر این کلمات را در سفر به تل آویو و عربستان بکار برد.

 

پس از اجلاس سران ناتو، مقام های اروپایی گفتند که بر عقب راندن نفوذ چین در داخل اروپا و کاهش وابستگی به ابزارهای الکترونیک، نرم افزار و سایر محصولات چین تمرکز خواهند کرد.

 

بایدن تلاش مشابهی را در جده بکار برد تا نشان دهد آمریکا به عقب راندن نفوذ چین و روسیه کمک خواهد کرد. بایدن در این سفر یک «چارچوب جدید پنج بخشی را برای خاورمیانه» ترسیم کرد که شامل حمایت از توسعه اقتصادی، امنیت نظامی و آزادی‌های دموکراتیک می‌شد.

 

بایدن همچنین در این سفر به دنبال آن بود که به برخی رهبران عرب مذاکره کننده اطمینان دهد که تلاش‌های او برای مذاکره درباره توافق هسته‌ای مجدد با ایران، آنها را به خطر نمی‌اندازد.

 

نیویورک تایمز نوشت: در شرایطی که آمریکا در حال جنگ در منطقه بود، ابتکار توسعه پروژه «کمربند و جاده» چین در سراسر خلیج فارس در حال پیشروی بود، حتی این کشور یک بندر بزرگ در امارات متحده عربی ساخت البته ساخت این پروژه به دنبال هشدارهای آمریکا به امارات متوقف شد.

 

در ماه ژانویه، مقام های چینی یک جلسه مجازی را با دولتمردان سعودی در مورد فروش تجهیزات نظامی به عربستان برگزار کردند. این موضوع اکنون به رسمیت شناخته شده که سلاح‌های چینی در حال حاضر بسیار پیشرفته تر از چند سال پیش هستند.

 

در دوران دونالد  ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا وی به متحدان خود هشدار داد که در صورت امضای قرارداد با شرکت هواوی و سایر تامین کنندگان بزرگ چینی، واشنگتن دسترسی آنها به گزارش های اطلاعاتی را قطع کرده و مشارکت آنها را در اتحادهای نظامی محدود خواهد کرد. اما این هشدار تنبیهی و نه تشویقی بود، زیرا هیچ محصول جایگزین آمریکایی برای ارائه به این کشورها وجود نداشت.

 

آنچه که بایدن در سفر به عربستان ارائه کرد، یک فناوری جدید به نام «Open-RAN» برای شبکه‌های دسترسی رادیویی باز است. طی ماه‌ها مذاکره، مقام های آمریکایی یک «یادداشت تفاهم» تنظیم کردند که در آن عربستان سعودی اساسا خود را به بستر آزمایشی برای استفاده از این سیستم در مقیاس بزرگ تبدیل خواهد کرد. این در حالیست که شرکت هواوی پیشتر شبکه‌های خود را در سراسر کشور مستقر کرده است.

 

اکنون برخی بر این باورند که آیا جنگ سرد که  نیاز به از سرگیری ائتلاف هایی در خاورمیانه دارد بیشتر بهانه ای برای توافق های نفتی است یا علاقه واقعی به همکاری های  عمیق تر را هدف قرار می‌دهد.

 

کوری شاکه، مدیر مطالعات خارجی و دفاعی در مؤسسه امریکن اینترپرایز گفت: «درست است که چین در حال نفوذ است. اما این نیز نتیجه سیاست دولت بایدن است که چالش چین را به‌عنوان دموکراسی در مقابل خودکامگی تنظیم کرده که عربستان را در طرف چین قرار می‌دهد.

تحریم‌ها بیشتر از روسیه بر کشورهای غربی تاثیر داشته است

«فابیدو دِ ماسی» عضو سابق بوندستاگ (پارلمان آلمان) و پارلمان اروپا گفت تاثیر تحریم‌ها بر کشورهای غربی وضع‌کننده آن، مخرب‌تر از تاثیر آن بر روسیه است. در این میان براساس نظرسنجی جدیدی مشخص شد که نیمی از آلمانی‌ها معتقدند تحریم ها بیشتر از روسیه بر آلمان تاثیر داشته است.

ادامه

اقتصادی, المان, تحریم, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, خبر, دونتسک, روسیه, شرق اروپا, غرب, لوگانسک

تونی بلر: پایان هژمونی غرب نزدیک است/ جهان دو یا چند قطبی خواهد شد

تونی بلر، نخست وزیر اسبق انگلیس با اشاره به اینکه جهان در آستانه تغییرات ژئوپلیتیک بین‌المللی است گفت: دوران هژمونی سیاسی و اقتصادی غرب به پایان خود نزدیک شده و جهان به سمت چندقطبی شدن پیش می‌رود.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, انگلستان, ایران, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, ژئوپلیتیک, شرق آسیا, شرق اروپا, غرب, غرب اروپا

چین: خاورمیانه حیاط خلوت هیچ کشوری نیست

«وانگ ون بین» سخنگوی وزارت خارجه چین در پاسخ به اظهارات «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در دیدار اخیرش از اسرائیل گفت مردم خاورمیانه میزبان آن سرزمین هستند و خاورمیانه حیاط خلوت هیچ کشوری نیست.  

ادامه

اسراییل, امریکا, امریکای شمالی, امنیتی, اوکراین, تحلیل, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه