خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سهشنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیتهای دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سالهای اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین روز دوشنبه ۱۸ نوامبر (۲۸ آبان)، در نشست اولین مرحله از نوزدهمین اجلاس سران G20 با موضوع «مبارزه با گرسنگی و فقر» سخنرانی کرد. به گزارش رادیو بینالمللی چین؛ شی جین پینگ خاطرنشان کرد که در جهان امروز، روند تغییرات بیسابقه در طول صد سال گذشته تسریع شده، ... شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
حملۀ تجاوزکارانهٔ اسرائیل به ایران در بامداد ۵ آبان، تهدید خامنهای در مورد “پاسخ دندانشکن” دادن به اسرائیل و آمریکا، گسترش بمباران لبنان، و تداوم جنایتهای جنگی اسرائیل در نوار غزه با حمایت آمریکا و متحدان اروپاییاش در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانههای داخلی و خارجی بوده است. در ارتباط با مسائل داخلی ... تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون میروند و از پنجره بازمیگردند
روی کار آمدن دوباره ترامپ حکایت از تغییر در سیاست آمریکا و بازگشت به روش باج خواهی کاخ سفید نسبت به برخی کشورها به ویژه کشورهای غنی از نفت و منابع طبیعی دارد. واشنگتن ممکن است قواعد بازی را تغییر داده و توافقات منعقده بین بغداد و واشنگتن در مورد حضور نظامی آمریکا در داخل ... سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون میروند و از پنجره بازمیگردند
تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
رهبران چین و ژاپن در حاشیه نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) بر تقویت روابط دوجانبه و تلاش برای مدیریت اختلافات کلیدی تاکید کردند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری کیودو نیوز، شی جینپینگ رئیس جمهوری چین در دیدار با شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن ضمن تاکید بر اهمیت روابط پکن-توکیو بهعنوان دو کشور کلیدی آسیا ... تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
۲۰۲۱ سال رشد ۱۰.۹ درصدی ویتنام و شرایط متفاوت اقتصادهای پیشرو جنوب شرق آسیا
تارنمای نیکی ژاپن گزارش داد، شش اقتصاد پیشرو در جنوب شرق آسیا طی سال ۲۰۲۱ با شرایط اقتصادی متفاوتی روبرو خواهند شد و به سطح پیش از شیوع بیماری کرونا باز خواهند گشت.
به گزارش ایرنا، این رسانه آسیایی افزود: همچنین پیشبینی شده است در سال جاری میلادی سنگاپور، فیلیپین و تایلند نیز با شرایط سخت اقتصادی روبرو شوند.
پیشبینی صندوق بینالمللی پول حاکی است: با وجود احتمال بالای رونق اقتصادی ویتنام، اندونزی و مالزی در سال ۲۰۲۱، اما همچنان به سبب ایجاد تغییرات در دولت آمریکا نمیتوان با قطعیت در خصوص وضعیت اقتصادی شش کشور مذکور اظهار نظر کرد.
این صندوق همچنین پیشبینی کرد، اقتصاد ویتنام با شاخص رشد ۱۰۸.۴ در سال جاری میلادی رشد ۱۰.۹ درصدی را تجربه کند که بیشترین رقم در میان کشورهای آسیا و اقیانوسیه به شمار میآید.
در میان کشورهای این منطقه، ویتنام موفق شد زودتر از سایرین بیماری کرونا را مهار کند؛ در نتیجه رشد اقتصادی این کشور در ۲۰۲۰ در مقایسه با دیگر کشورهای این منطقه بیشتر شد.
اندونزی نیز با شاخص رشد ۱۰۴.۵ در جایگاه دوم پس از ویتنام قرار گرفت.
انتظار میرود با تصویب قانون جدید توسط «جوکو ویدو» رئیس جمهوری اندونزی، این کشور بتواند با ایجاد مشاغل و جذب سرمایه گذاران جدید بر رشد اقتصادی خود بیفزاید.
همچنین پیشبینی شده است مالزی با شاخص رشد ۱۰۱.۳ بتواند در سال ۲۰۲۱ رشد اقتصادی چشمگیری را تجربه کند.
بر پایه این گزارش، انتظار نمیرود میزان شاخص رشد در کشورهایی مانند سنگاپور، فیلیپین و تایلند تا سال ۲۰۲۲ از سطح ۱۰۰ فراتر رود.
رکود صنعت گردشگری
یکی از بخشهایی که به سبب شیوع بیماری کرونا در منطقه آسیا و اقیانوسیه با بیشترین خسارات مالی روبرو شد، صنعت گردشگری است. بخش گردشگری تایلند که حدود ۲۰ درصد از تولید ناخالص داخلی را تشکیل میدهد، در سال ۲۰۲۱ نیز با مشکلات فراوانی روبرو خواهد بود چرا که از سرگیری گردشگری در جهان به سبب تداوم روند همه گیری کرونا همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد.
همچنین نمیتوان چشم انداز روشنی را برای صنعت گردشگری در سنگاپور متصور شد. آمارها نشان میدهد کرونا سبب شده است آسیا و اقیانوسیه رتبه نخست را با کاهش ۷۲ درصدی از نظر ورود گردشگر خارجی به خود اختصاص دهد. این مساله سبب شده است دست کم ۶۳ میلیون نفر در این منطقه شغل خود را از دست بدهند.
بنابر اعلام سازمان جهانی گردشگری، در سال ۲۰۲۰ صنعت گردشگری با افت ۷۰ درصدی مواجه شد. شمال شرق آسیا با ۸۳ درصد بیشترین کاهش و پس از آن به ترتیب جنوب شرق آسیا با ۶۴ و اقیانوسیه و جنوب آسیا به ترتیب با ۵۸ و ۵۵ درصد بیشترین کاهش ورود گردشگر خارجی را داشته اند.
کاهش ۷۲ درصدی ورود گردشگران خارجی سبب شده است تعداد قابل توجهی از مشاغل مرتبط با صنعت گردشگری از بین برود. به عنوان مثال بخش هتلداری در تایلند متحمل خسارت ۴۰ درصدی شده است.
مالزی نیز سالانه حدود ۳۰ میلیون گردشگر خارجی دارد که درآمد حاصل از آن قریب به ۲۰ میلیارد یورو (۲۱. ۵ میلیارد دلار) برای دولت بوده که با گسترش کرونا بیشتر این درآمد از بین رفته است.
آمریکا ۱۶ شرکت و یک فرد را در ارتباط با ایران تحریم کرد
وزارت خزانه داری آمریکا امروز در ادامه مواضع خصمانه این کشور علیه تهران، ۱۶ شرکت و یک فرد را در ارتباط با ایران تحریم کرد.
سبقت سینمای چین از آمریکا
سال گذشته درآمد صنعت فیلمسازی و سینماها در چین از هالیوود پیشی گرفت و پیشبینی میشود از این پس چینیها جایگاه نخست را در دست خود نگه دارند.
دولت ولایی بر علیه منافع ملی و در حمایت از متهم ارزی، رای به نفع مالکِ هفتتپه داد
هیات داوری منصوب و منسوب به دولت نئولیبرال رای خود را در هفت تپه به نفع ابر متهم ارزی صادر کرد.
چین بیش از ۵ هزار تن تجهیزات ضد کرونا به اروپا ارسال کرد
چین طی سال میلادی ۲۰۲۰ حدود ۵ هزار و ۶۶۰ تن تجهیزات پزشکی و بهداشتی برای مقابله با کرونا به کشورهای اروپایی صادر کرده است.