هاآرتص: از سرگیری حملات به غزه جنایت است

ستون نویس و از اعضای هیات تحریریه هاآرتص، از سرگیری حملات اخیر به نوار غزه را نه تنها غیرقانونی، بلکه غیراخلاقی می داند. به گزارش ایسنا، «گیدئون لوی» ستون نویس و از اعضای هیات تحریریه روزنامه عبری زبان هاآرتص به خبرگزاری آناتولی گفت، با وجود ۱۵ ماه حمله و خرابی‌های بر جای مانده در غزه ... هاآرتص: از سرگیری حملات به غزه جنایت است

ادامه

اسراییل, اوکراین, تحلیل, تروریسم, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, فلسطین, کودکان, مصر

معرفی «اکرم امام‌اوغلو» به عنوان تنها نامزد حزب جمهوری‌خواه خلق برای انتخابات ریاست‌جمهوری ترکیه

حزب جمهوری‌خواه خلق (CHP) «اکرم امام‌اوغلو» را به عنوان تنها نامزد خود برای انتخابات ریاست جمهوری ترکیه معرفی کرد. به گزارش ایسنا، خبرنگار المیادین در ترکیه اعلام کرد حزب جمهوری‌خواه خلق روز یکشنبه اعلام کرد اکرم امام‌اوغلو با رای اکثریت قاطع به عنوان تنها نامزد حزب در انتخابات آتی ریاست‌جمهوری ترکیه انتخاب شده است و ... معرفی «اکرم امام‌اوغلو» به عنوان تنها نامزد حزب جمهوری‌خواه خلق برای انتخابات ریاست‌جمهوری ترکیه

ادامه

امنیتی, ترکیه, تروریسم, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, همبستگی

۳۰۰۰ نفر در سوریه ناپدید شده‌اند

منابع آگاه در سوریه از افزایش قربانیان جنایات عناصر رژیم تروریستی الجولانی خبر دادند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المعلومه، منابع آگاه اعلام کردند که تعداد قربانیان جنایات رژیم تروریستی الجولانی در مناطق علوی نشین سوریه به هزار و ۷۰۰ تن افزایش یافته است. آنها اضافه کردند: تعداد این جنایات طی هفته‌های گذشته ... ۳۰۰۰ نفر در سوریه ناپدید شده‌اند

ادامه

تروریسم, جهان, خبر, زنان, سوریه, کودکان

دادگاه ترکیه بازداشت شهردار استانبول را تایید کرد

دادگاه ترکیه امروز یکشنبه، رای داد «اکرم امام‌اوغلو»، شهردار استانبول تا زمان محاکمه در زندان بماند. به گزارش ایسنا، دادگاه جنایی ترکیه اکرم امام‌اوغلو را به دلیل تحقیقات در مورد فساد به زندان محکوم کرد. این دادگاه ترکیه با صدور حکمی بازداشت اکرم امام‌اوغلو را تایید و او را به زندان منتقل کرد. این رای ... دادگاه ترکیه بازداشت شهردار استانبول را تایید کرد

ادامه

ترکیه, تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر, فساد

ویتکاف: نتانیاهو بیشتر به جنگیدن تمایل دارد/ روسیه مطمئناً به دنبال حمله به کشورهای اروپایی نیست

«استیون ویتکاف» طی مصاحبه‌ای اعلام کرد که «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اشغالگران به این شهرت دارد که بیشتر به جنگیدن علاقه‌مند است تا به اسیران نوار غزه. به گزارش ایسنا، «استیون ویتکاف»، نماینده آمریکا در امور غرب آسیا در مصاحبه با «تاکر کارلسون» مجری و کارشناس مشهور آمریکایی شامگاه جمعه به چندین موضوع از جمله ... ویتکاف: نتانیاهو بیشتر به جنگیدن تمایل دارد/ روسیه مطمئناً به دنبال حمله به کشورهای اروپایی نیست

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, اسراییل, اشغالگری, اوکراین, ایران, تروریسم, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, روسیه, سوریه, شرق اروپا, فلسطین, کره شمالی

گاردین؛ کردهای سوریه در مقابل دریافت پول داعشی‌ها را آزاد می‌کنند

روزنامه انگلیسی گاردین فاش کرد که شبه نظامیان کُرد شمال سوریه در قبال دریافت مبالغی اعضای وابسته به گروه تروریستی داعش را از زندان‌ آزاد می‌کنند.

 

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت عربی ۲۱، روزنامه گاردین در گزارشی به قلم «بیتان مکرنان» و «حسام حمود» نوشت که نیروهای کُرد شمال سوریه که مسئولیت کنترل زندان‌هایی با حدود ۱۰ هزار زندانی داعشی را دارند، طبق برنامه‌هایی برای ایجاد «آشتی» در مقابل دریافت پول، داعشی‌ها را از زندان آزاد می‌کنند.

 

طبق نوشته گاردین زندانی‌ها بدون هیچگونه محاکمه‌ای در مقابل پرداخت غرامت به ارزش هشت هزار دلار آزاد می‌شوند.

 

به عنوان بخشی از این قرارداد، اسرای آزاد شده با امضای سندی متعهد می شوند مجددا به هیچ گروه تروریستی و مسلحی ملحق نشده و مناطق شمال و شرق سوریه را که تحت کنترل نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) است، ترک کنند.

 

گاردین مدعی است این گزارش را بر اساس مصاحبه با دو تروریست آزاد شده در مقابل پرداخت پول و طبق اسناد رسمی، نوشته است.

 

این دو شخص به روزنامه گاردین گفتند که در اردوگاه «الهول» زندانی بودند و پس از آزادی به همراه خانواده‌هایشان ابتدا به ادلب رفته و از آن‌جا وارد ترکیه شده‌اند.

 

یکی از آنها گفت که هرگز ایدئولوژی داعش نتوانسته بود او را قانع کند. شخص دیگر نیز تصریح کرد که در ابتدا گمان می‌کرده که به یک سازمان مذهبی جذب شده است و نمی‌دانسته که این گروهک قرار است به یک تشکیلات تندرو و بسیار خشونت‌آمیز تبدیل شود.

 

روزنامه گاردین همچنین نوشت که اطلاعی از تعداد اعضای داعش که از این طریق توانسته‌اند آزادی خود را بخرند ندارد، اما آن دو شخص به این روزنامه گفتند که دست کم ۱۰ تن را می‌شناسند که مانند خودشان توانسته‌اند با پرداخت پول آزاد شوند.

 

حدود هشت هزار تروریست سوری و عراقی وجود دارند که متهم به عضویت داعش هستند و دو هزار خارجی دیگر هنوز به کشور اصلی‌شان بازنگشته‌اند و در زندان‌های نیروهای سوریه دموکراتیک در شمال شرق این کشور هستند.

 

در همین راستا، فرهاد شامی، سخنگوی نیروهای سوریه دموکراتیک، وجود چنین طرح یا معامله‌ای که روزنامه گاردین از آن خبر داده را رد کرد.

 

وی تصریح کرد، نیروهای سوریه دموکراتیک برخی از زندانیانی که با داعش در ارتباط بودند و دستشان به خون غیرنظامیان بی‌گناه آلوده نشده بود و مرتکب هیچگونه جنایتی نشده بودند، آزاد کرده‌اند. این افراد در دفاتری که داعش مدیریت آن را برعهده داشت، فعالیت می‌کردند و یا مجبور به پیوستن به این گروه تروریستی شدند.

 

فرهاد شامی همچنین گفت، این افرادی که توسط نیروهای امنیتی آزاد شدند، تحت نظارت هستند تا اطمینان حاصل شود که آنها به دنبال بازگشت مجدد به داعش نیستند.

 

در همین رابطه، ائتلاف بین‌المللی ضد داعش تحت امر واشنگتن نیز اعلام کرد که وجود این طرح امکان ندارد و این ائتلاف هیچگونه کنترلی بر بازداشتگاه‌ها و اردوگاه‌های آوارگان ندارد و تنها نیروهای سوریه دموکراتیک در شمال شرق این کشور آنها را اداره می‌کند.

 

عملیات آزادی این افراد خطر امنیتی گسترده‌ای را در داخل و خارج سوریه ایجاد کرده است و این احتمال را افزایش می‌دهد که اشخاصی که مرتکب جنایات جدی شده‌اند به دستگاه قضایی ارجاع داده نشوند.

 

“ابوجعفر” که در ماه مارس آزاد شد، یک افسر امنیتی در رقه تحت کنترل کنترل داعش بود و در بخش موسوم به «مجازات و اعدام ساکنان محلی» فعالیت داشت.

 

ابوجعفر علاوه بر پرداخت غرامت بالغ بر هشت هزار دلار، ۲۲ هزار دلار دیگر به عنوان رشوه به مسئولان مختلف نیروهای سوریه دموکراتیک پرداخت کرد و این پول‌ها از طریق درخواست از خانواده ثروتمندش در شهر «الطبقه» برای فروش برخی از دارایی‌هایش جمع‌آوری شد. او مدعی شده که تنها برای کسب پول به داعش پیوسته است.

 

وی ادامه داد، شما می‌توانید با اختیار خود به عضویت داعش دربیایید اما زمانی که آن را ترک می‌کنید کافر محسوب می شوید و باید بمیرید.

 

ابوجعفر گفت: من در الباغوز (آخرین پایگاه داعش) پس از زخمی شدنم در حمله هوایی و تسلیم شدن در مارس ۲۰۱۹ بازداشت شدم. خانواده‌های ما را به اردوگاه بردند و ما را به زندان منتقل کردند. تقریباً برای مدت دو سال است که منتظر دادگاه یا چیزی برای روشن شدن سرنوشتمان هستیم.

 

در همین راستا، ابو محمد، از دیر الزور در سال ۲۰۱۴ سرکردگی یگانی جنگی در نبرد علیه نیروهای سوریه دموکراتیک در شهرستان «کوبانی» را برعهده داشت و به مدت پنج سال در خط مقدم جنگید تا اینکه در الباغوز در سال ۲۰۱۹ بازداشت شد.

 

وی گفت، اوضاع در زندان «الحسکه» تا سطح شکنجه و بدرفتاری ارتقا یافته است، در حالی که نیروهای سوریه دموکراتیک این موضوع را رد می‌کنند.

 

ابومحمد افزود: نگهبانان سوریه دموکراتیک برای شکنجه ما را از سقف اتاق‌های بازجویی آویزان می‌کردند و ما را گرسنه و تشنه می‌گذاشتند. آنها همان کاری را کردند که ما با کسانی که در زمان عضویت خود در داعش با آنها کردیم. من در حال حاضر در مورد این موضوع متاسفم.

 

او اظهار داشت: فرایند آزادی آسان نبود، اما پس از تماس با چندین تن از فرماندهان نیروهای سوریه دموکراتیک، خانواده‌ام توانستند من را پس از پرداخت رشوه به ارزش ۱۴ هزار دلار و همچنین هشت هزار دلار رسمی به بخش اموال عمومی نیروهای سوریه دموکراتیک از زندان خارج کنند.

 

در همین راستا، مهاب ناصر، یکی از فعالان جامعه مدنی، خاطرنشان کرد: ما به عنوان اهالی شهر رقه بر این باور هستیم که آزادی این افراد خطرناک، تنها یک مسأله مالی است. نیروهای سوریه دموکراتیک به جنایاتی که علیه ما مرتکب شده‌ است، اهمیتی قائل نمی‌شوند و این موضوع فقط وسیله‌ای برای کسب مال بیشتر نیروهای قسد است.

 

چهار سال پس از طرد داعش از رقه توسط نیروهای سوریه دموکراتیک و نیروهای هوایی آمریکایی همچنان بخش زیادی از این شهر خراب و ویران است و اهالی آن امید خود را نسبت به ارجاع اعضای داعش به دستگاه قضایی و عدالت واقعی از دست داده‌اند.

 

محمود ۲۴ ساله، مادر خود را در اثنای اشغالگری داعش از دست داد و تروریست‌ها به اتهام جاسوسی او را در زندانی موقت اعدام کردند و جسد وی هرگز به خانواده‌اش تحویل داده نشد.

 

وی در پایان عنوان داشت: آنها مادرم را به جاسوسی برای ائتلاف متهم کردند اما او حتی طریقه استفاده از تلفن همراه را نمی‌دانست. امروز می‌دانیم [اعضای داعش آزاد شده] چه کسانی هستند. گاهی اوقات آنها را در خیابان‌های رقه مشاهده می‌کنیم اما بدون وجود یک نظام قضایی واقعی نمی‌توانیم آن را اثبات کنیم. به امید روزی که با دستان خود انتقام بگیریم.

ارتش سوریه کاروان آمریکایی را از حومه الحسکه بیرون کرد

خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) اعلام کرد، ارتش سوریه راه کاروان وابسته به نیروهای آمریکایی در شهر قامشلی در حومه الحسکه در شمال شرقی این کشور را سد کرد و اجازه نداد به سمت این شهر حرکت کند.

ادامه

امریکا, تروریسم, جهان, حضور نظامی, خاورمیانه, خبر, سوریه

جنگ در لیبی، واگذاری قدرت پس از انتخابات در هاله‌ای از ابهام

لیبی که از سال ۲۰۱۱ با سقوط «معمر قذافی» شاهد جنگ و خونریزی بوده، با برگزاری چند مرحله کنفرانس صلح با مشارکت گروههای مختلف، بار دیگر امیدهایی برای برقراری آرامش در این کشور زنده شد، ولی اکنون دولت انتقالی لیبی بازی‌هایی برای چنگ انداختن به قدرت و قبضه کردن آن را شروع کرده است.

ادامه

المان, امارات, ترکیه, تروریسم, تونس, جهان, حقوق بشر, روسیه, شمال افریقا, فرانسه, لیبی, مصر

نیویورک تایمز؛ پنهان‌کاری آمریکا درباره کشته‌شدن ده‌ها غیرنظامی در حمله به‌سوریه

نیویورک تایمز فاش کرد در دو حمله هوایی ارتش آمریکا در سال ۲۰۱۹ به سوریه حدود ۶۴ زن و کودک کشته شدند که آمریکا از انتشار خبر آن خودداری کرد.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, تروریسم, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, سوریه

پاتروشف: بیش از ۲۰ گروه تروریستی در افغانستان فعال هستند

دبیر شورای امنیت ملی روسیه پس از نشست در چارچوب گفت‌وگوهای امنیت منطقه‌ای دهلی پیرامون افغانستان گفت شرکت‌کنندگان در دیدار دبیران شورای امنیت منطقه‌ای در دهلی نو درخصوص هماهنگی‌های نزدیک‌تر در افغانستان از جمله در مبارزه با تروریسم، قاچاق مواد مخدر و مهاجرت‌های کنترل نشده به توافق رسیدند.

ادامه

ازبکستان, اسیای مرکزی, افغانستان, تاجیکستان, ترکمنستان, تروریسم, جهان, روسیه, شانگ‌های, قرقیزستان, قزاقستان