کوبا اعلام کرد که ایران هفته آینده اولین کشوری خواهد بود که واکسن کوبایی ضد کرونا را در خارج از این کشور تولید میکند.
رونمایی از سریعترین قطار جهان + ویدئو
در چین از قطاری رونمایی شده که سریعترین وسیله نقلیه زمینی موجود در جهان است.
شبکه ان.بی.سی نیوز استرالیا: جنگ فناوری آمریکا و چین برای دنیا گران تمام میشود
شبکه ان.بی.سی نیوز استرالیا گزارش داد، ایالات متحده تلاش کرده است تا مانع از ظهور چین در به اصطلاح جنگ سرد فناوری شود که در حال تبدیل شدن به میدان جنگ تعیین کننده برای رقابت بین دو کشور است.
وابستگی آمریکا به فناوری “ارزان اما کارآمد” چین
روزنامه فایننشیال تایمز نوشت پهپادهای پیشرفته برای انجام ماموریتهای تصویربرداری که وزارت دفاع آمریکا برای جایگزینی نمونههای چینی ساخته، بسیار گران تر و ناکارآمدتر از مدلهای چینی از آب درآمده و نهادهای آمریکایی ترجیح میدهند از نمونه ارزان و درعین حال باکیفیت چینی استفاده کنند.
رئیسجمهوری کوبا واکسن آبدالا با اثربخشی ۹۲.۲ درصدی را رویدادی افتخارآمیز برای این کشور و دانشمندان آن دانست
به دنبال نتایج بالینی موفقیتآمیز واکسن «آبدالا» و اثربخشی ۹۲.۲ درصدی، این واکسن ساخت کوبا تاییدیه استفاده اضطراری را دریافت کرده و منطقه آمریکای لاتین و کارائیب عملا به نخستین واکسن بومی برای مقابله کرونا دست یافته است.
کاوشگر ماهنشین چین با موفقیت به زمین بازگشت
کاوشگر ماه چین به نام «چانگ ئه ۵» حامل نمونه های خاک و سنگ کره ماه، بامداد امروز (پنجشنبه) در مکانی مشخص واقع در منطقه مغولستان داخلی در شمال چین فرود آمد.
به گزارش ایرنا از رسانههای چین، پروژه کاوش کره ماه یکی از ۱۶ پروژه اصلی علمی و فنی چین است که در برنامه کلی توسعه درازمدت این کشور قرار دارد.
برای اجرای این پروژه، بیش از ۲ هزار موسسه و صدها دست اندرکار علمی و فنی همکاری داشتند؛ آنها با همبستگی و همدلی بر مشکلات غلبه کرده و ۶ بار ماموریت مربوط را انجام دادند.
«شی جین پینگ» رییس جمهوری چین هم با انتشار پیامی موفقیت فعالیت این کاوشگر را به تمامی کارکنان شرکت کننده در این پروژه کاوش فضایی تبریک گفت.
هدف چین از پرتاب این فضاپیمای بدون سرنشین، انتقال سنگهای ماه به زمین بود؛ این اولین تلاش یک کشور برای آوردن نمونهای از قمر طبیعی زمین از دهه ۱۹۷۰ تاکنون است.
متخصصان درباره اهمیت تحقیق روی خاک کره ماه میگویند، بررسی نمونههای خاک کره ماه که توسط این کاوشگر جمع آوری شده است، برای آشنایی با تاریخ خاک کره ماه و حتی فعالیتهای خورشید کمک زیادی خواهد کرد.
کاوشگر چانگ ئه-۵، با وزن هشت هزار و ۲۰۰ کیلوگرم پس از ۱۱۲ ساعت سفر، ۲۸ نوامبر (۸ آذر) وارد مدار ماه شد این کاوشگر ۷ فوت (۲.۱ متر) در ماه حفاری و نمونههایی را جمع آوری کرد.
کاوشگر «چانگ -۵» یکی از پیچیده ترین و چالش برانگیزترین ماموریت های تاریخ هوا فضای چین و همچنین اولین ماموریت نمونه ماه در جهان طی بیش از ۴۰ سال است.
چین در تلاش برای رسیدن به فعالیتهای فضایی رقیب خود یعنی آمریکا و تایید جایگاهش به عنوان یک قدرت بزرگ جهانی، میلیاردها دلار در ماموریت بین کهکشانی به سیاره مریخ سرمایه گذاری کرده است.
ماموریت چین به مریخ از جمله شامل چند پروژه جدید فضایی است که این کشور دنبال میکند و شامل قرار دادن فضانوردان چینی در کره ماه و برخورداری از یک ایستگاه فضایی تا سال ۲۰۲۲ است.
چین با این ماموریت موفقیت آمیز تبدیل به سومین کشوری شد که نمونههای قمری را چند دهه بعد از ایالات متحده و اتحاد شوروی سابق به زمین آورده است. آخرین مأموریت بازگرداندن نمونه ماه مربوط به مأموریت” لونا۲۴” (Luna ۲۴) اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۷۶ بود.
فایننشال تایمز ؛ سبقت چین از آمریکا در بخش تحقیق و توسعه
روزنامه انگلیسی «فایننشال تایمز» در گزارشی نوشت چین در زمینه تحقیق و توسعه و سفر به ماه و بازگشت، در حال پشت سر گذاشتن و سبقت گرفتن از آمریکا است.
بحرین و امارات استفاده اضطراری از واکسن کرونای تولید چین را تصویب کردند
رئیس گروه شرکت های داروسازی چین اعلام کرد ظرفیت تولید واکسن های ضد کرونا ساخت چین در سال ۲۰۲۱ میلادی به یک میلیارد دوز خواهد رسید.
۴ مورد ابتلا به فلج صورت بین دریافتکنندگان واکسن کرونای “فایزر”
سازمان غذا و داروی آمریکا(FDA) ۴ مورد ابتلا به فلج صورت را در میان داوطلبان دریافت کننده واکسن کووید-۱۹ شرکت “فایزر” و “بیونتک” گزارش کرده است.
شرکت داروسازی دولتی اندونزی تاثیر واکسن چینی کرونا را ۹۷ درصد اعلام کرد
شرکت داروسازی دولتی اندونزی Bio Farma اعلام کرده که دادههای ناشی از آزمایش واکسن چینی شرکت Sinovac حاکی از تاثیر ۹۷ درصدی آن است.