«شی جین‌پینگ» از راه‌حل دیپلماتیک برای حل بحران در منطقه حمایت کرد/ هشدار شدیداللحن به آمریکا

رئیس‌جمهور چین در گفتگو با ولیعهد عربستان سعودی، از راه‌حل دیپلماتیک برای حل بحران در منطقه حمایت کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری راشا تودی، شی جین‌پینگ رئیس جمهور چین امروز دوشنبه با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی به صورت تلفنی رایزنی کرد. بر اساس اعلام این رسانه، رئیس جمهور چین ... «شی جین‌پینگ» از راه‌حل دیپلماتیک برای حل بحران در منطقه حمایت کرد/ هشدار شدیداللحن به آمریکا

ادامه

آمریکا, تنگه هرمز, جنگ, چین, سیاسی, شرق آسیا, صلح, عربستان سعودی, فیلیپین

وال‌استریت‌ژورنال: ترامپ از ترس تلفات نظامی، طرح تصرف خارک را کنار گذاشت

گزارش وال‌استریت‌ژورنال از شکاف میان مواضع علنی و تصمیمات پشت‌پرده واشنگتن پرده برمی‌دارد؛ جایی که نگرانی از تلفات احتمالی نیروهای آمریکایی در رویارویی با ایران، به عقب‌نشینی از برخی طرح‌های پرریسک از جمله سناریوی مرتبط با جزیره خارک منجر شده است. به گزارش ایلنا، روزنامه آمریکایی وال‌استریت‌ژورنال در گزارشی به تفاوت میان اظهارات علنی دولت ... وال‌استریت‌ژورنال: ترامپ از ترس تلفات نظامی، طرح تصرف خارک را کنار گذاشت

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, امنیت ملی, انرژی, ایران, پاکستان, تجاوز نظامی, تنگه هرمز, خاورمیانه, سیاسی, گزارش

نشست وزرای خارجه سعودی، ترکیه، پاکستان و مصر در آنتالیا

وزارت خارجه سعودی: دیدار چهار جانبه آنتالیا از تلاش‌های پاکستان در مذاکرات ایران و آمریکا حمایت کرد به گزارش ایرنا: وزرای خارجه پادشاهی عربی سعودی، پاکستان، مصر و ترکیه روز جمعه در آنتالیا بر حمایت از تلاش‌های میانجی‌گرانه اسلام‌آباد برای کاهش تنش‌های ایران و ایالات متحده تأکید کردند. شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر خارجه پادشاهی ... نشست وزرای خارجه سعودی، ترکیه، پاکستان و مصر در آنتالیا

ادامه

آمریکا, اقتصادی, ایران, پاکستان, ترکیه, جهان, خاورمیانه, خبر, سیاسی, عربستان سعودی, مصر

کوبا مذاکره با آمریکا درباره تغییر نظام سیاسی را رد کرد

معاون وزیر امور خارجه کوبا هر گونه مذاکره با آمریکا درباره تغییر نظام سیاسی یا مقامات ارشد این کشور را رد کرد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، آنایانسی رودریگز کامخو در مصاحبه با آناتولی تأکید کرد که این کشور برای گفت‌وگو با ایالات متحده آمادگی دارد، اما هرگونه بحث درباره نظام سیاسی یا رهبری خود ... کوبا مذاکره با آمریکا درباره تغییر نظام سیاسی را رد کرد

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, تروریسم, جهان, حقوق بشر, خبر, سیاسی, کارائیب

بیش از ۱۰۰ دانشگاهی، نویسنده و کنشگر در سوئد به دعوت از رضا پهلوی اعتراض کردند

بیش از ۱۰۰ تن از دانشگاهیان، نویسندگان، کنشگران مدنی و چهره‌های فرهنگی و سیاسی در سوئد با انتشار نامه‌ای سرگشاده، نسبت به دعوت از رضا پهلوی، پسر آخرین شاه ایران، برای سخنرانی در برابر نمایندگان پارلمان این کشور اعتراض کرده‌اند. بر اساس فهرست منتشرشده، این نامه تاکنون به امضای ۱۰۶ نفر، از جمله استادان دانشگاه، ... بیش از ۱۰۰ دانشگاهی، نویسنده و کنشگر در سوئد به دعوت از رضا پهلوی اعتراض کردند

ادامه

آمریکا, اسراییل, ایران, تحلیل, خاورمیانه, دخالت نظامی, دیپلماسی, سوئد, سیاسی, شمال اروپا, صلح, نویسندگان

کانادا خواستار لغو جلسه رسیدگی به جنایات جنگی اسرائیل شد

کانادا از دیوان کیفری بین‌المللی خواسته است تا از برگزاری جلسه استماع مرتبط با جنایات جنگی اعلام شده علیه اسرائیل خودداری کند.

 

به گزارش مهر به نقل از جروزالیم پست، «فرانسوا فیلیپ شامپاین»، وزیر خارجه کانادا از دیوان کیفری بین‌المللی خواستار آن شده تا از برگزاری جلسه استماع جنایات جنگی علیه اسرائیل خودداری کند.

 

کانادا در این ارتباط اعلام کرده که دیوان کیفری بین‌المللی صلاحیت رسیدگی به دعوای مطرح شده توسط فلسطین علیه اسرائیل را ندارد و با ارسال نامه‌ای به دیوان این موضوع را اعلام کرده است.

 

پیش از کانادا نیز، برخی دیگر از کشورهای غربی از جمله مجارستان، آلمان، اتریش و جمهوری چک با ارسال نامه‌هایی مشابه به دیوان کیفری بین‌المللی مدعی شده بودند که این دیوان صلاحیت رسیدگی به جنایات جنگی اعلام شده علیه اسرائیل را نخواهد داشت.

 

کانادا در این ارتباط مدعی شده از آنجا که کشور مستقل فلسطینی را هنوز به رسمیت نمی‌شناسد، لذا طرح دعوای طرف فلسطینی را در شرایطی که هنوز یک دولت نیست، به دیوان کیفری به رسمیت نخواهد شناخت.

 

براساس ادعای مطرح شده از سوی وزیرخارجه کانادا، در شرایطی که فلسطین هنوز یک دولت مستقل نیست، بنابراین دیوان کیفری بین‌المللی نیز صلاحیت قضائی رسیدگی به درخواست آنان را ندارد.

 

این ادعای کانادا در حالی مطرح شده که پیش از این تشکیلات خودگردان فلسطین به نمایندگی از مردم فلسطین بیانیه رم را در سال ۲۰۱۵ امضا کرده بود و امضای این بیانیه این امکان را در اختیار امضا کنندگان قرار خواهد داد که علیه دولت‌ها طرح دعوی کنند.

 

در عین حال وزیرخارجه کانادا تاکید کرده که همچنان به راه حل دو کشوری درباره فلسطین و انجام مذاکرات صلح خاورمیانه با هدف تأسیس دولت مستقل فلسطینی پای بند است.

 

موضع گیری جانبدارانه کانادا از اسرائیل در شرایطی اتخاذ شده که پیشتر در آذر ماه امسال، دادستان عالی دیوان کیفری بین‌المللی، مستقر در لاهه، اعلام کرده بود که می‌خواهد درباره ادعاهای «جنایت جنگی» اسرائیل در سرزمین‌های فلسطینی تحقیقاتی را آغاز کند.

 

پرونده جنایات جنگی اسرائیل از چهار سال پیش که مقام‌های فلسطینی به دیوان کیفری بین‌المللی مراجعه کردند در دست بررسی بوده است.

 

دیوان کیفری بین‌المللی تحقیقات اولیه خود درباره اقدامات اسرائیل را از ژوئن ۲۰۱۴ آغاز کرده است. یک ماه بعد از آن جنگ دیگری در غزه در گرفت که بیش از ۲۲۰۰ فلسطینی، که بیش از ۱۴۰۰ نفرشان غیرنظامی بودند، در آن به شهادت رسیدند.

راغفر؛ پنهان کردن آمارها توسط بانک مرکزی، چیزی از واقعیت‌های تلخ زندگی مردم نمی‌کاهد

برخی از کارشناسان می‌گویند محرمانه شدن آمار، اقتصاد را به سمت عدم شفافیت سوق می‌دهد، از سوی دیگر بعضی از صاحب‌نظران اقتصادی بر این باور هستند که نیازی نیست همه آمارها علنی اعلام شود. اما حسین راغفر، تحلیلگر اقتصادی، در این باره نظر متفاوتی دارد.

ادامه

اقتصادی, ایران, خبر, سیاسی, مصاحبه و گفتگو

تأملی بربیانیهٔ ‌شماری از فعالین سیاسی-اجتماعی ایران به‌مناسبت چهل‌ویکمین سالگرد انقلاب ۵۷

در روزهای اخیر شماری از فعالان سیاسی و اجتماعی میهن ما به‌مناسبت چهل‌ویکمین سالگرد انقلاب بهمن ۵۷، بیانیه‌ای انتشار داده و خواستار حاکمیت قانون به‌منظور خروج کشور از “اَبَربحران‌ها” شده‌اند.

ادامه

ایران, سیاسی, مقاله

شکاف اروپا و واشنگتن در مونیخ عمیق‌تر شد

شبکه سی‌جی‌تی‌ان چین در مطلبی، کلیدی‌ترین دستاورد کنفرانس امنیتی مونیخ را انتقاد از یکجانبه‌گرایی آمریکا و آمادگی اروپا برای دستیابی به صلح جهانی بدون اتکا به واشنگتن اعلام کرده است.

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, افغانستان, المان, امریکا, انگلستان, ایران, تروریسم, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, سیاسی, فرانسه, مقاله, ناتو

تجمع اعتراضی در دانشگاه امیرکبیر؛ «مردم درگیر فقرند، اینا درفکر رای‌اند»

همزمان با چهلمین روز کشته شدن مسافران هواپیمای اوکراینی که در اثر شلیک موشک‌ های سپاه پاسداران ساقط شد، جمعی از دانشجویان دانشگاه امیرکبیر در تهران روز یکشنبه ۲۷ بهمن در محوطه این دانشگاه تجمع کردند.

ادامه

ایران, خبر, دانشجویی, سیاسی, ویدیو