بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکتهای اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضیای مسالمتآمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراضها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس
تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
جوانان «چوار» به استخدام غیربومیها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام میگویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرکهای صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاستها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند. گذران زندگی با این حقوقها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
کارگران و تکنیسینهای شرکت مخابرات چه میخواهند؟! دلالهای نیروی کار در مخابرات به سپاه پاسداران وابسته هستند!
مبارزه کارگران پیمانکاری شرکت مخابرات بهویژه در استانهای خوزستان، گیلان، و اصفهان دریک سال اخیر برای حذف دلالها و تبدیل وضعیت شغلی خود به قرارداد رسمی ادامه دارد، اما مدیریت شرکت مخابرات باحمایت قاطع رهبری رژیم بر حفظ ساختار کنونی و حضور دلالها تأکید دارد.
بعد از خصوصیسازی مخابرات در سال ۱۳۸۸ سپاه پاسداران این شرکت مهم را بهچنگ خود درآورد. مطابق آمارها دولت نتوانسته مالیات معین و درستی از این شرکت بگیرد. همزمان دستمزد کارگران و کارگزاران مخابرات روستایی بهموقع پرداخت نشده است. پدیدهٔ مزد معوقه در شرکت مخابرات درحالی رواج دارد که هشتم خردادماه یکی از نمایندگان کارگزاران مخابرات روستایی گفت: “شرکت مخابرات ایران از نظر درآمد و سودآوری دومین بنگاه بزرگ اقتصادی بعد از وزارت نفت” است.
حدود ۷۲ نفر از کارگران مخابرات خوزستان چندی پیش به نوع قراردادهایشان اعتراض کردند. با استناد به تبصره ۲ ماده ۷ قانون کار، این کارگران به مراجع حل اختلاف شکایت کردند و خواستار تبدیل وضعیت شغلی از نیروی قراردادی به دائمی و بازگشت به کار شدند. خواسته این کارگران از سوی هیئتهای حل اختلاف و هیئتهای تشخیص خوزستان تأیید شد، ولی شرکت مخابرات هنوز حکم مراجع قانونی را اجرا نکرده و از بازگشت بهکار این کارگران ممانعت میکند. بعد از ماهها برگزاری تجمعهای اعتراضی در مقابل مراکز حکومتی گیلان حدود ۶۴۰ نفر از نیروهای شرکتی مخابرات گیلان با خواستههایی شامل حذف پیمانکار و بستن قرارداد مستقیم با خود مخابرات، اجرای طرح طبقهبندی مشاغل، و همچنین معترض بودن به نوع قراردادها و پرداخت نشدن منظم بیمهها، در دیماه ۱۴۰۰ به اداره کار شکایت کردند. شرکت مخابرات شرکت پیمانکاری خودش یعنی شرکت شسکام را برای تأمین نیرو و بهرهکشی وحشیانه از کارگران تشکیل داده است. حسینی، نماینده اهواز در مجلس روز ۳۰ بهمنماه ۱۴۰۰ از ارسال نامهای “به نایب رئیس مخابرات” خبر داد و گفت: “ایشان خودشان عضو هیئت مدیرهٔ شرکت خدمات اول هستند… متأسفانه هیچ جای دنیا نمیبینیم که اعضای شرکت کارفرما، در شرکت پیمانکار نیز حضور داشته باشند.”
از سوی دیگر همۀ دستگاههای نظارتی و حاکمیتی در اوایل بهمنماه در گیلان و در حضور ابراهیم رئیسی و معاون وزیر ارتباطات، “وعدهٔ حل” مشکلات کارگران گیلان را داده بودند! شرکت مخابرات در واکنش به شکایت کارگران، قرارداد برخی از نیروها را تمدید نکرده است. شرکت مخابرات در واکنش به پیگیریهای فراوان نیروهای شرکتی مخابرات اصفهان با خواسته اجرای طرح طبقهبندی مشاغل، دو نفر از نمایندگان آنها را اخراج و اثرانگشت باقی نیروها را حذف کرده است.
بر اساس آییننامه استخدامی شرکت و طبق قانون، “بعد از سه سال” کارگران میبایست رسمی میشدند، نیروهایی هستند که با ۲۲ سال خدمت بهصورت قراردادی هنوز رسمی نشدهاند. بهرغم کاستن از حقوق کارگران برای “صندوق رفاه کارکنان” و بابت هزینهٔ بیمه تکمیلی، بهدلیل پرداخت نشدن هزینه از سوی بیمهگزار، خدمات مناسبی به کارگران ارائه نمیکنند و بنا بهگفته کارگران بدون اطلاع کارگران ، سهامداران شرکت “مبالغ سنگینی” از منابع مالی صندوق برداشتهاند. سپاه پاسداران نه فقط شرکت مخابرات را با قیمت ناچیز خرید و بدهیاش را هم پرداخت نکرد، بلکه بدون پرداخت مالیات و بهرغم درآمد هنگفتی که دارد، نیروی کار را هم وحشیانه استثمار میکند.
ضمیمۀ کارگری «نامۀ مردم»
تظاهرات گسترده در تلآویو در اعتراض به افزایش سرسامآور قیمتها
صدها نفر از ساکنان تلآویو علیه افزایش سرسامآور هزینههای زندگی و بهای مسکن دست به اعتراض زدند.
تظاهرات کارگران برق در لاهور پاکستان علیه تورم و افزایش فقر و بیکاری
نرخ تورم پاکستان در ماه ژوئن به ۲۱.۳۲ درصد افزایش یافته است که بالاترین میزان در بیش از ۱۳ سال گذشته است.
بیانیۀ فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری در مورد نشست سال ۲۰۲۲ ناتو
کسانی که اصولاً از صلح و آزادی دفاع میکنند، برای انحلال ناتو و همۀ ائتلافهای نظامی، برچیده شدن سلاحهای هستهای، احترام به استقلال و حاکمیت همۀ کشورها مبارزه میکنند و نه فقط از کشورهایی که همسو و در خدمت منافع ایالات متحد و متحدانش هستند.
چرا به مطالبهٔ کارگران بخش دولتی پاسخ داده نمیشود؟
همزمان با افزایش قیمتها و رشد تورم افسارگسیخته که بهکاهش قدرت خرید خانوارهای کارگری منجر شده است، دولت رئیسی یورش به امنیت شغلی و معیشت کارگران را تشدید کرده است.