درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکت‌های اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضی‌ای مسالمت‌آمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراض‌ها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

ادامه

ایران, پیام, حقوق بشر, خاورمیانه, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فساد, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

جوانان «چوار» به استخدام غیربومی‌ها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام می‌گویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرک‌های صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاست‌ها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند.  گذران زندگی با این حقوق‌ها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگران

کارگران شهرداری کوت عبدالله دست از کار کشیدند

کارگران شهرداری کوت عبدالله که پیشتر بابت معوقات مزدی خود و پرداختِ علی‌الحساب حقوق بارها اعتراض کرده بودند، دست از کار کشیدند.

 

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران شهرداری کوت عبدالله که پیشتر بابت معوقات مزدی خود و پرداختِ علی‌الحساب حقوق بارها اعتراض کرده بودند، دست از کار کشیدند.

 

این کارگران حقوق سه ماه شهریور، مهر و آبان خود را دریافت نکرده‌اند و همچنین سه ماه خرداد، تیر و مرداد به صورت علی‌الحساب حقوق دریافت کرده‌اند.

 

آن‌ها می‌گویند: هم شورای جدید آمده و هم شهردار تغییر کرده اما متاسفانه هیچ کدام از مطالبات ما پیگیری نشده است و ما همان مشکلاتی که در دوره‌ی قبل داشتیم را در حال حاضر نیز داریم.

 

به گفته‌ی آن‌ها؛ شورای شهر قبل از روی کار آمدن به آن‌ها قولِ پرداخت حقوق و تبدیل وضعیت داده است.

 

این کارگران می‌گویند: در حال حاضر شورای شهر به اعتراضات ما توجهی نمی‌کند و شهردار نیز اجازه‌ی ورود ما به محدوده‌ی شهرداری را نمی‌دهد.

 

به گفته‌ی این کارگران؛ پیشتر قرار شد ما مطالبات خود را از طریق معاون شهردار به گوش شهردار برسانیم و شهردار نیز به گوش پیمانکار برساند اما بعد از گذشت مدت‌ها هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده است.

 

این کارگران می‌گویند: قرار است چند ماه دیگر مناقصه‌ی جدید برگزار شود و پیمانکار جدید بیاید اما هنوز پیمانکار قبلی تسویه حساب نکرده است.

 

کارگران شهرداری کوت‌عبدالله نگرانند بدون اینکه پیمانکار قبلی حساب خود را با کارگران صاف کند، کار به پیمانکار دیگر واگذار شود.

 

این درحالیست که بر اساس ماده ۱۳ قانون کار کارفرمای اصلی – شهرداری – در قبال کارگران مسئولیت تضامنی دارد. یعنی چنانچه شرکت پیمانکاری به وظایف خود در قبال کارگران عمل نکند، کارفرمای مادر مسئول است و نباید از زیر بار این مسئولیت شانه خالی کند.

کارگران شرکتی صنعت برق خواستار حذف پیمانکاران در مجموعه وزارت نیرو شدند

گروهی از کارگران شرکتی صنعت برق کشور برای پیگیری وضعیت شغلی خود مقابل ساختمان وزارت نیرو تجمع کردند. این کارگران خواستار حذف پیمانکاران در مجموعه وزارت نیرو هستند.

ادامه

اختلاف طبقاتی, استثمار, ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگری

تفکر برده‌داریِ رژیم قرون وسطایی ولایی و کشاندن جامعه به سمت فعالیت‌های دلالی

حتی در کشورهای سرمایه‌داری هم کشور را با مالیات اداره می‌کنند. در آنجا از تمام فعالیتٰ‌هایی که سودشان بیشتر از تولید است مالیات سنگین می‌گیرند تا آن‌ها به سمت تولید بروند. در واقع اینگونه از تولید حمایت می‌کنند نه اینکه بر سر حداقل حقوق کارگران چانه بزنند.

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, امریکا, ایران, تحلیل, حقوق بشر, عدالت اجتماعی

از مبارزۀ کارگران صنایعِ مس حمایت کنیم

در دو ماه اخیر کارگران شرکت ملیِ صنایعِ مس ایران در کرمان و آذربایجان تجمع‌های اعتراضی به دستمزدهای ناچیز خود، عدم پرداخت مزایا و پاداش، عدم اجرای طرحِ طبقه‌بندی مشاغل به صورت عادلانه، و قراردادهای کاری کوتاه مدت برگزار کرده‌اند.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری, مقاله