رایزنی پوتین و شی جین‌پینگ با تاکید بر «دفاع قاطع از حاکمیت»

مشاور ریاست جمهوری روسیه روز پنجشنبه، با بیان اینکه تبادلات مالی بین روبل روسیه و یوآن چین بیش از ۹۰ درصد است، گفت: در تماس تلفنی بین روسای جمهوری روسیه و چین، مسائلی پیرامون همکاری اقتصادی و مالی بین دو کشور مورد گفت‌وگو قرار گرفت. به گزارش ایسنا، یوری اوشاکف، مشاور ولادیمیر پوتین در امور ... رایزنی پوتین و شی جین‌پینگ با تاکید بر «دفاع قاطع از حاکمیت»

ادامه

آمریکا, اقتصادی, تحریم, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, سیاسی, شرق آسیا, شرق اروپا, گزارش

کیم جونگ اون هشدار داد: فقدان تامین غذا، مساله سیاسی جدی است

رسانه دولتی پیونگ‌یانگ امروز (پنجشنبه) گزارش دادند، رهبر کره‌شمالی پس از گفتن اینکه عدم ارائه نیازهای اساسی در زندگی از جمله غذا «مسئله جدی سیاسی» است، راه‌هایی را برای بهبود توسعه اقتصادی خواستار شد. به گزارش ایسنا، به گزارش کی‌سی‌ان‌ای، این سخنان کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی در حین صحبت از توسعه منطقه‌ای در جریان ... کیم جونگ اون هشدار داد: فقدان تامین غذا، مساله سیاسی جدی است

ادامه

اقتصادی, تحریم, جهان, شبه جزیره کره, کارگران, کره جنوبی, کره شمالی, گزارش

اذعان آمریکا به سرقت روزانه ۶ هزار بشکه نفت ایران

آمار‌های وزارت انرژی آمریکا نشان می‌دهد این کشور در ۱۰ ماهه سال ۲۰۲۳ معادل ۶ هزار بشکه در روز نفت ایران را سرقت کرده است. اداره اطلاعات انرژی آمریکا در جدیدترین گزارش خود از واردات ۷۵۲ هزار بشکه نفت خام ایران توسط این کشور در دهمین ماه سال ۲۰۲۳ خبر داده است. این آمار مربوط ... اذعان آمریکا به سرقت روزانه ۶ هزار بشکه نفت ایران

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, الجزایر, امارات, ایران, تحریم, عراق, عربستان سعودی, کویت, گابن, گزارش, نیجریه

ضرورت مبارزۀ هم‌زمان با دیکتاتوری ولایی و امپریالیسم در راه آزادی، حاکمیت ملی، صلح، و عدالت اجتماعی

هفتۀ گذشته رسانه‌های مجاز کشور دو گزارش نمایشی و عملا وقیحانه دربارۀ خامنه‌ای “نمایندۀ خدا بر زمین” و رئیس‌جمهور برگمارده‌اش ابراهیم رئیسی منتشر کردند. اینکه چرا واکنش بخش عمده‌ای از جامعه به این گونه نمایش‌های حکومتی بی‌اعتنایی و تمسخر است روشن است. حکومت ولایی در سطح وسیعی در جامعه کاملاً بی‌اعتبار شده و درۀ ژرف ... ضرورت مبارزۀ هم‌زمان با دیکتاتوری ولایی و امپریالیسم در راه آزادی، حاکمیت ملی، صلح، و عدالت اجتماعی

ادامه

آزادی, آمریکا, استبداد, اسلام سیاسی, اقتصادی, امپریالیسم, انقلاب ملّی-دموکراتیک, ایران, تحریم, ژئوپلیتیک, سازمان ملل, سرمایه‌داری, صلح, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, غرب, فلسطین, مبارزه طبقاتی, محیط زیست, نئولیبرالیسم

اعلام آمادگی جمهوری لائوس برای پیوستن به گروه «بریکس»

وزیر دولت جمهوری لائوس اعلام کرد که کشورش که هم‌اکنون عضو ناظر گروه «بریکس» است، تمایل دارد عضو رسمی این گروه باشد. به گزارش خبرگزاری مهر، «خام چن فونگ وو سی»، وزیر برنامه ریزی و سرمایه گذاری جمهوری دموکراتیک خلق لائوس امروز چهارشنبه در گفت‌وگو با «اسپوتنیک» تمایل کشورش برای پیوستن به کشورهای عضو گروه ... اعلام آمادگی جمهوری لائوس برای پیوستن به گروه «بریکس»

ادامه

آفریقای جنوبی, اقتصادی, برزیل, بریکس, جهان, چین, خبر, روسیه, لائوس, هندوستان

پیامدهای متفاوت سبقت گرفتن رشد اقتصادی آسیای مرکزی از اروپا

تارنمای «اروپای رو به رشد» در تحلیلی نوشت: رشد قوی اقتصادهای آسیای مرکزی و عملکرد ضعیف‌ اروپای مرکزی و کشورهای بالتیک منعکس‌کننده پیامدهای متفاوت قیمت‌های انرژی، تورم و تغییر الگوهای تجارت است.

به گزارش چهارشنبه ایرنا، تارنمای تحلیلی امرجینگ یوروپ در سرمقاله امروز خود نوشت: بر اساس آخرین گزارش چشم‌انداز اقتصادی منطقه‌ای بانک اروپا برای بازسازی و توسعه (EBRD)، انتظار می‌رود اقتصاد آسیای مرکزی، قفقاز و ترکیه در سال ۲۰۲۳ رشد قوی‌تری داشته باشند و عملکرد ضعیف‌تر اروپا را جبران کند.

در آسیای مرکزی و بخش‌هایی از منطقه قفقاز، انتظار می‌رود عملکرد اقتصادی قوی‌تر، ناشی از رشد تجارت و سطوح بالای حواله‌های ارسالی از روسیه باشد. در مقابل در بخش جوان اروپا این کاهش بازتاب قیمت های بالای انرژی، تورم مداوم (به طور متوسط ۹.۷ درصد در تیر ۱۴۰۲) و رشد آهسته در بخش سنتی اروپا است.

نویسنده این تارنمای تحلیلی ادامه داد: انتظار می رود رشد اروپا از ۳.۳ درصد در سال ۲۰۲۲ به ۲.۴ درصد در سال ۲۰۲۳ کاهش یابد. اما در سال ۲۰۲۴ با ادامه کاهش تورم، انتظار می رود رشد به ۳.۲ درصد افزایش یابد. این ارقام منعکس کننده یک بازنگری ۰.۲ درصدی نسبت به پیش بینی ماه می برای سال ۲۰۲۳ و یک بازنگری نزولی ۰.۲ درصدی نسبت به پیش بینی سال بعد است.

بیتا جووریک، اقتصاددان ارشد بانک EBRD، می‌گوید: «اقتصاددانان ما الگوی متفاوتی از رشد را در اروپا مشاهده می‌کنند. رشد قوی اقتصادهای آسیای مرکزی و عملکرد ضعیف اقتصادهای اروپای مرکزی و کشورهای بالتیک منعکس کننده پیامدهای متفاوت قیمت انرژی، تورم و تغییر الگوهای تجارت است.»

همچنین مصرف گاز در اروپای نوظهور در زمستان ۲۰۲۲-۲۰۲۳ بیش از ۲۰ درصد کاهش یافت زیرا کاهش عرضه گاز از روسیه منجر به قیمت بسیار بالاتر انرژی شد. قیمت نفت و گاز، اگرچه به کمتر از سطح قبل از جنگ با اوکراین بازگشته است، اما همچنان بر رشد منطقه تاثیر می گذارد.

صنعت اروپا از بخش‌های پرمصرف گاز مانند مصالح ساختمانی، مواد شیمیایی، فلزات اساسی و کاغذ دور شده است، در حالی که تولید را در بخش‌های کم‌مصرف کربن، مانند تجهیزات الکتریکی، خودروسازی و داروسازی افزایش داده است.

به عنوان مثال، در لهستان، تولید فلزات اساسی سالانه ۱۸ درصد کاهش یافته است، در حالی که تولید تجهیزات الکتریکی ۲۱ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

به طور کلی، کل تولید صنعتی در اروپا کمتر از حد انتظار بوده است که به رشد اقتصادی کندتر کمک می‌کند. با این وجود، بازار کار انعطاف پذیر باقی مانده است و شرکت ها علیرغم تغییرات بزرگ در ساختار تولید، مشاغل خود را حفظ می‌کنند. و در بحبوحه تورم بالا، دستمزدها در بسیاری از کشورها به سرعت افزایش یافته است. در برخی موارد، مانند کشورهای حوزه بالتیک و مجارستان، افزایش دستمزدها از رشد بهره وری پیشی گرفته و رقابت پذیری را کاهش داده است.

در مقابل، رشد در اقتصاد آسیای مرکزی و برخی از کشورهای قفقاز در سال ۲۰۲۲ و نیمه اول سال ۲۰۲۳ قوی باقی مانده است. این امر به دلیل تجارت واسطه ای به روسیه و از روسیه، و همچنین سطوح بالای مهاجرت بود که زمینه ساز رشد قوی دستمزدهای واقعی شد.

پیش‌بینی‌های منطقه‌ای

در اروپای مرکزی و کشورهای بالتیک، جایی که هزینه‌های بالای غذا و انرژی باعث کاهش بودجه خانوارها شده و دسترسی شرکت‌های کوچک و متوسط به منابع مالی برای سرمایه‌گذاری کاهش یافته است، انتظار می‌رود رشد به طور متوسط در سال ۲۰۲۳ به ۰.۵ درصد برسد که از رقم ۳.۹ سال ۲۰۲۲ کاهش نشان می‌دهد و در سال ۲۰۲۴ به ۲.۵ درصد افزایش یابد.

انتظار می‌رود تأثیر تورم در اقتصادهای جنوب شرقی اتحادیه اروپا منجر به رشد ۲ درصدی در سال ۲۰۲۳ و افزایش ۲.۸ درصدی در سال ۲۰۲۴ شود.

در بالکان غربی، اثر تضعیف تجارت با شرکای منطقه یورو در آغاز سال ۲۰۲۳ تا حدی با عملکرد قوی بخش گردشگری در اقتصادهای مبتنی بر خدمات منطقه جبران شد. پیش‌بینی می‌شود تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۳ ، رقمی حدود ۲ درصد رشد کند و در سال ۲۰۲۴ به ۳.۴ درصد برسد.

از سوی دیگر، پیش‌بینی می‌شود رشد در آسیای مرکزی قوی باقی بماند و در سال ۲۰۲۳ به ۵.۷ درصد و در سال ۲۰۲۴ به ۵.۹ درصد برسد. محرک‌های موجود شامل مخارج دولت، تقاضای چین برای کالاها، تجارت واسطه‌ای با روسیه و صادرات به روسیه، و حواله‌ها و نقل مکان شرکت‌ها از روسیه می شوند.

در اروپای شرقی و قفقاز، اقتصادها با شوک شدید ناشی از جنگ اوکراین سازگار شده‌اند. پیش‌بینی رشد تولید ناخالص داخلی ۱.۹ درصد در سال ۲۰۲۳ و افزایش به ۳.۱ درصد در سال ۲۰۲۴ است.

در اوکراین هم، رشد تولید ناخالص داخلی یک درصد برای سال ۲۰۲۳ پیش‌بینی می‌شود که منعکس کننده انقباض شدید اقتصادی در سه ماهه اول سال میلادی جاری است. این روند احتمالاً با افزایش سه درصدی رشد در سال ۲۰۲۴ همراه خواهد بود.

پوتین: از کریدور شمال-جنوب برای تحویل کالا به‌آفریقا بهره می‌گیریم

رئیس‌جمهوری روسیه از کشورهای غربی به‌ خاطر آنچه به بن‌بست کشاندن توافق غلات خواند،‌ انتقاد کرد و گفت: این کشور مصمم است از کریدور شمال – جنوب برای تحویل کالا به آفریقا بهره گیرد. ولادیمیر پوتین پنجشنبه در آیین آغاز به کار نشست عمومی دومین مجمع اقتصادی و بشردوستانه روسیه و آفریقا در سن‌پترزبورگ روسیه ... پوتین: از کریدور شمال-جنوب برای تحویل کالا به‌آفریقا بهره می‌گیریم

ادامه

آفریقا, اتحادیه آفریقا, اریتره, اقتصادی, اورآسیا, اوکراین, ایران, بورکینافاسو, جهان, روسیه, زیمبابوه, سومالی, غرب, کنیا, گزارش, مصر, هندوستان