آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

فرمانده تیپ ۴۵ زرهی آلمان در اظهاراتی با اشاره به اعزام قریب‌الوقوع و استقرار طولانی‌مدت این تیپ زرهی در کشور لیتوانی تاکید کرد که این برای اولین بار است که آلمان بعد از جنگ دوم جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند. به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ... آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

ادامه

آلمان, اروپا, اروپای مرکزی, اوکراین, جنگ سرد, خبر, روسیه, شرق اروپا, لیتوانی, ناتو

فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

روزنامه فیگارو به نقل یک افسر فرانسوی که خواست نامش فاش نشود از آماده شدن ارتش فرانسه و برخی دیگر از کشورهای اروپایی برای رویارویی احتمالی با روسیه خبر داد. به گزارش صبح دوشنبه ایرنا، در گزارش روزنامه فیگارو آمده است: مقام‌های ارشد نظامی در کشورهای اروپایی در حال آماده شدن برای یک رویارویی احتمالی ... فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

ادامه

آلمان, اروپا, انگلیس, جنگ سرد, جهان, روسیه, سوئد, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش, لهستان, ناتو

پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

پکن در واکنش به اظهارات «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا در حمایت واشنگتن از فیلیپین و برگزاری رزمایش مشترک آمریکا با فیلیپین و ژاپن در آب های دریای چین‌جنوبی، بعنوان اخطاری به «مانیل» اقدام به «گشت نظامی» در این آب‌های مورد مناقشه کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری رویتز از مبدا پکن با انتشار ... پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

ادامه

آسیا, آمریکا, اندونزی, برونئی, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, ژاپن, شرق آسیا, فیلیپین, مالزی, ویتنام

استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

استقرار یک سامانه موشکی جدید آمریکا در فیلیپین، مراکز کلیدی نظامی و تجاری چین را به هدفی نزدیک تبدیل کرده و ترامپ را در بوته آزمونی زودهنگام قرار داده تا نشان دهد که آیا او به تعهد خود برای رویارویی با چین به خاطر متحدان آمریکایی در آسیا پایبند است یا خیر. به گزارش ایسنا، ... استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

ادامه

آسیا, آمریکا, اتحاد شوروی, اقیانوس هند, امنیتی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, ژاپن, فیلیپین, هندوستان

زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به مواضع «فردریش مرتس» صدراعظم آتی آلمان در قبال مسکو گفت که کشورش برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد اما به هر گونه «بلندپروازی نظامی» پاسخ قاطع و سریع خواهد داد. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، زاخارووا پنجشنبه اظهار کرد: مرتس خواستار آمادگی برای تقابل ... زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, چین, دخالت نظامی, روسیه, شرق اروپا, غرب, فرانسه, مشارکت راهبردی, ناتو

پکن: حامیان سرسخت استقلال تایوان حق ورود به چین را ندارند

مقامات چینی گفتند بر اساس قانون، تحریم‌های انضباطی علیه افرادی که «طرفدار استقلال تایوان» هستند اعمال و آن‌ها از ورود به چین منع می‌شوند.

 

به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از اسپوتنیک، دولت چین امروز (جمعه) اعلام کرد مطابق با قانون این کشور، حامیان سرسخت استقلال تایوان را از ورود به سرزمین اصلی چین و هنگ کنگ و ماکائو ( مناطق اداری ویژه، دو جزیره در دریای جنوبی چین) منع خواهند کرد. پکن این ممنوعیت را نوعی کیفر خواست برای حامیان تندروی تایوان قرار داده است.

 

نماینده دفتر امور تایوان در شورای دولتی گفت: مقامات چینی بر اساس قانون، تحریم‌های انضباطی را علیه افرادی که «طرفدار استقلال تایوان» هستند اعمال خواهند کرد و آن‌ها و خانواده‌هایشان را از ورود به چین منع می‌کنند.

 

چین بارها از دخالت بیگانیگان در امور داخلی کشورش انتقاد کرد. وضعیت اطراف تایوان در چند هفته گذشته چالش برانگیزتر شده است، بر اساس گزارش‌ها جمهوری خواهان کنگره آمریکا به زودی می‌خواهند بودجه‌ای را به تصویب برسانند که به موجب آن واشنگتن باید تا سال ۲۰۳۲سالانه ۲ میلیارد دلار برای تقویت توان نظامی و مالی تایوان، به تایپه بپردازد.

 

چند روز پیش نیز هیئتی از اتحادیه اروپا با سفر به تایوان در دیدار با رئیس جمهور این منطقه اعلام کردند تایوان تنها نیست و اروپا در کنار او ایستاده است.

 

دریای چین جنوبی، جزیره تایوان و جزایر مورد اختلاف توکیو و پکن در دریای شرقی چین از جمله مناطقی است که احتمال رویارویی نظامی در آنها وجود دارد. استراتژی فعلی آمریکا بر مبنای تقویت روابط نظامی با کشورهای همسایه چین و ایجاد ائتلاف ها و اتحادها به منظور مهار پکن انجام می شود. در این استراتژی تایوان نقشی ویژه دارد و به همین جهت هر دو حزب اصلی آمریکا بر حمایت از تایپه تاکید می کنند.

 

دولت پکن همچنین اعلام کرد، چین تهیه یک لیست سیاه از طرفداران “سرسخت” استقلال تایوان را در نظر دارد؛ اقدامی که ممکن است در جریان آن پکن دست به انجام اقدامات قانونی علیه رئیس جمهور تایوان بزند.

 

به گزارش خبرگزاری رویترز، پس از آنکه این برنامه برای نخستین بار اوایل ماه جاری میلادی توسط روزنامه “تا کونگ پائو” که حامی پکن است و در هنگ‌کنگ مستقر می‌باشد گزارش داده شد، به شدت از سوی تایوان مورد محکومیت قرار گرفت. روزنامه “گلوبال تایمز” چین گزارش داده این لیست احتمالا شامل مقامات ارشد دولت تایوان خواهد بود.

 

چین، تایوان را بخشی از قلمرو خود می‌داند. دولت تایوان تاکید دارد که این جزیره یک کشور مستقل با نام رسمی “جمهوری چین” است اگرچه چین این موضع را رد می‌کند.

 

ژو فنگلیان، سخنگوی دفتر امور تایوان چین گفت: لیست جدایی‌طلبان سرسخت تایوان در حال حاضر تحت بررسی قرار دارد و تنها تعداد اندکی از طرفداران استقلال تایوان و افرادی که از آنها حمایت مالی می‌کنند را هدف می‌گیرد.

 

وی در کنفرانسی خبری در پکن افزود: بدون شک این لیست اکثریت گسترده هم‌وطنان تایوانی را هدف نخواهد گرفت.

 

ژو فنگلیان هیچ جزئیات یا چهارچوب زمانی ارائه نکرد و تنها گفت: پکن طبق قانون اقدامات هدفمندی را برای مجازات سخت حامیان استقلال تایوان انجام خواهد داد.

 

رسانه‌های چینی گفته‌اند، برای متهم کردن افراد حاضر در این لیست سیاه، چین می‌تواند به قانون ضد تجزیه ۲۰۰۵ که استفاده از زور را مجاز می‌داند و همچنین قانون امنیت ملی استناد کند.

 

از آنجایی که دادگاه‌های چینی هیچ صلاحیت قضایی در تایوان ندارند و رهبران دولت تایوان نیز به چین سفر نمی‌کنند، مشخص نیست که این برنامه چطور پیش خواهد رفت.

 

این اقدامات به دنبال اقدام ماه ژوئیه پکن برای اعلام قوانین جدید امنیت ملی در هنگ‌کنگ صورت می‌گیرد. بر اساس این قانون امنیت ملی جدید افراد متهم به جدایی‌طلبی، خرابکاری، تروریسم و تبانی با نیروهای خارجی با حکم‌های حبس مختلف حتی تا حبس ابد مواجه می‌شوند.

 

ژو فنگلیان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: یک دادگاه چینی در این هفته یک شهروند تایوانی را به اتهام جاسوسی به چهار سال حبس محکوم کرد.

لاوروف: «نشست دموکراسی» آمریکا در راستای تفکر ارباب و رعیتی است

وزیر امور خارجه روسیه قصد آمریکا برای برگزاری نشست دموکراسی را ایجاد تفرقه در جهان و پیشبرد اهداف ارباب و رعیتی توصیف کرد.

ادامه

افغانستان, امریکا, امریکای شمالی, تحلیل, تروریسم, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا

“پنج چشم” ، “نُه چشم” می‌شود؟

کمیته سرویس‌های مسلح مجلس نمایندگان آمریکا از مدیر اطلاعات ملی خواسته تا گسترش “پنج چشم” را در نظر داشته باشد و کشورهای هند، ژاپن و کره جنوبی را در آن بگنجاند.

ادامه

استرالیا, المان, امریکا, انگلستان, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, خبر, روسیه, ژاپن, کره جنوبی, نیوزلند, هندوستان