آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

فرمانده تیپ ۴۵ زرهی آلمان در اظهاراتی با اشاره به اعزام قریب‌الوقوع و استقرار طولانی‌مدت این تیپ زرهی در کشور لیتوانی تاکید کرد که این برای اولین بار است که آلمان بعد از جنگ دوم جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند. به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ... آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

ادامه

آلمان, اروپا, اروپای مرکزی, اوکراین, جنگ سرد, خبر, روسیه, شرق اروپا, لیتوانی, ناتو

فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

روزنامه فیگارو به نقل یک افسر فرانسوی که خواست نامش فاش نشود از آماده شدن ارتش فرانسه و برخی دیگر از کشورهای اروپایی برای رویارویی احتمالی با روسیه خبر داد. به گزارش صبح دوشنبه ایرنا، در گزارش روزنامه فیگارو آمده است: مقام‌های ارشد نظامی در کشورهای اروپایی در حال آماده شدن برای یک رویارویی احتمالی ... فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

ادامه

آلمان, اروپا, انگلیس, جنگ سرد, جهان, روسیه, سوئد, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش, لهستان, ناتو

پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

پکن در واکنش به اظهارات «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا در حمایت واشنگتن از فیلیپین و برگزاری رزمایش مشترک آمریکا با فیلیپین و ژاپن در آب های دریای چین‌جنوبی، بعنوان اخطاری به «مانیل» اقدام به «گشت نظامی» در این آب‌های مورد مناقشه کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری رویتز از مبدا پکن با انتشار ... پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

ادامه

آسیا, آمریکا, اندونزی, برونئی, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, ژاپن, شرق آسیا, فیلیپین, مالزی, ویتنام

استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

استقرار یک سامانه موشکی جدید آمریکا در فیلیپین، مراکز کلیدی نظامی و تجاری چین را به هدفی نزدیک تبدیل کرده و ترامپ را در بوته آزمونی زودهنگام قرار داده تا نشان دهد که آیا او به تعهد خود برای رویارویی با چین به خاطر متحدان آمریکایی در آسیا پایبند است یا خیر. به گزارش ایسنا، ... استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

ادامه

آسیا, آمریکا, اتحاد شوروی, اقیانوس هند, امنیتی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, ژاپن, فیلیپین, هندوستان

زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به مواضع «فردریش مرتس» صدراعظم آتی آلمان در قبال مسکو گفت که کشورش برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد اما به هر گونه «بلندپروازی نظامی» پاسخ قاطع و سریع خواهد داد. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، زاخارووا پنجشنبه اظهار کرد: مرتس خواستار آمادگی برای تقابل ... زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, چین, دخالت نظامی, روسیه, شرق اروپا, غرب, فرانسه, مشارکت راهبردی, ناتو

وزیر خارجه چین سه خط قرمز برای روابط پکن و واشنگتن ترسیم کرد

وزیر امور خارجه چین در دیدار با «وندی شرمن» معاون وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا در پکن سه خط قرمز را برای مدیریت موثر اختلافات و جلوگیری از خارج شدن از کنترل روابط چین و ایالات متحده ترسیم کرد.

 

به گزارش ایرنا از تلویزیون چین، وانگ یی روز سه شنبه در این دیدار که در شهر تیانجین در مرکز چین برگزار شد، گفت: نخست، ایالات متحده نباید سیستم سوسیالیسم با ویژگی‌های چینی را به چالش بکشد، در این باره تهمت بزند و یا حتی قصد براندازی این سیستم و مسیر آن را داشته باشد.

 

وی افزود: راه و سیستم چین انتخاب تاریخ و مردم این کشور است و با رفاه طولانی مدت ۱.۴ میلیارد مردم چین و آینده و سرنوشت ملت چین ارتباط دارد. این از منافع کلیدی طرف چینی است که باید آمریکا بر آن پایبند باشد.

 

این مقام چینی در مورد خط قرمز دوم روابط چین و آمریکا اظهار کرد: ایالات متحده نباید تلاش کند مانع روند توسعه چین شود. مردم چین حق دارند زندگی بهتری داشته باشند و چین نیز حق دسترسی به مدرنیزاسیون را دارد. مدرنیزاسیون قدرت انحصاری ایالات متحده نیست این شامل وجدان اساسی انسان و عدالت بین‌المللی است.

 

وانگ یی ادامه داد: پکن بارها از واشنگتن خواسته است که هرچه سریع تر همه تحریم های یک جانبه، تعرفه های بالا، مدیریت درازدستانه و محاصره فناوری اعمال شده بر کشور را لغو کند.

 

وزیر خارجه چین در تشریح شرط سوم روابط دو کشور تصریح کرد: ایالات متحده نباید حاکمیت ملی چین را نقض کند، چه رسد به این که بخواهد تمامیت ارضی چین را مورد تخریب قرار دهد.

 

به گفته وی موضوعات مربوط به سینکیانگ، تبت و هنگ کنگ هرگز موضوعات حقوق بشری یا دموکراسی نیست، موضوعات اصلی درست و نادرست در مخالفت با “جدایی طلبی سین کیانگ”، “جدایی طلبی تبت” و “جدایی طلبی هنگ کنگ” به شمار می‌رود.

 

وی در مورد مساله تایوان نیز گفت: این موضوع از اهمیت بیشتری برخوردار است اگرچه دو طرف تنگه تایوان هنوز متحد نشده اند، اما واقعیت اساسی این که خاک اصلی و تایوان به یک چین واحد تعلق دارند و تایوان بخشی از خاک چین است، هرگز تغییر نکرده و نخواهد کرد.

 

وانگ افزود: اگر “جدایی طلبان تایوان” جرات تحریک داشته باشند، چین نیز حق دارد اقدامات لازم را برای مهار در پیش گیرد. ما به ایالات متحده توصیه می کنیم که به وعده های خود در مورد مساله تایوان پایبند باشد و با احتیاط رفتار کند.

 

وندی شرمن معاون وزیر خارجه آمریکا هم در این نشست گفت: به نوبه خود، روابط چین – آمریکا را به رسمیت می شناسد. روابط دو کشور مهمترین روابط دو جانبه در جهان است و ایالات متحده تحت ریاست جمهوری «جو بایدن» باید با طرف چینی تعامل داشته است.

 

وی با بیان اینکه آمریکا مایل به ادامه گفت و گوهای صریح با چین است، افزود که آمریکا همچنین امیدوار است که دو کشور بتوانند با هم رابطه مسالمت آمیز داشته باشند.

 

معاون وزیر خارجه ایالات متحده بار دیگر تأکید کرد که ایالات متحده قصد محدود کردن توسعه چین و مهار این کشور را ندارد و تاکید کرد که از دیدن توسعه چین خوشحال است.

 

شرمن خواستار رقابت سالم بین دو طرف شد و پیشنهاد داد که دو کشور در زمینه تغییرات آب و هوایی، کنترل مواد مخدر و موضوعات داغ بین المللی و منطقه ای همکاری کنند.

 

وی همچنین سخنان وانگ را تکرار کرد و گفت که دو طرف باید ظرفیت مدیریت بحران را تقویت کنند و از درگیری جلوگیری کنند.

 

شرمن بار دیگر بر پایبندی ایالات متحده به اصل یک چین تأکید کرد و اظهار داشت که ایالات متحده از “استقلال تایوان” حمایت نمی‌کند.

 

دو طرف همچنین در مورد موضوعات بین المللی و منطقه ای مورد علاقه مشترک تبادل نظر کردند.

روسیه آمریکا را به دخالت در امور داخلی هائیتی متهم کرد

سخنگوی وزارت خارجه روسیه با اشاره به اینکه قتل رئیس جمهوری هائیتی می‌تواند به مذاکرات با چین برای دریافت واکسن کرونا مربوط باشد، افزود: بعد از قتل مویس، آمریکایی‌ها فعالانه در دستورکار سیاست داخلی این کشور دخالت می‌کنند.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, تحلیل, جنوب آسیا, جهان, چین, حقوق بشر, روسیه, کلمبیا, هائیتی

چین: به آمریکا می‌آموزیم چگونه با دیگران رفتار کند

در آستانه سفر خانم وندی شرمن معاون وزیر امور خارجه آمریکا به پکن که به گفته یک مقام واشنگتن از موضع قدرت انجام خواهد شد، وزیر امور خارجه چین خاطر تاکید کرد: به آمریکا یاد می‌دهیم که چگونه با دیگران رفتار کند.

ادامه

امریکا, پاکستان, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا

پکن: آمریکا در کشور‌های دیگر آزمایش‌های بیولوژیک انجام می‌دهد

سفیر چین در روسیه از آمریکا خواست به‌ جای پنهان‌کاری در خصوص آزمایش‌های بیولوژیک خود در کشور‌های دیگر، برای یافتن منشأ ویروس کرونا همکاری کند.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق آسیا

چین نمی‌خواهد آمریکا در افغانستان هرج و مرج به جای بگذارد

سفیر چین در روسیه روز چهارشنبه، گفت، ایالات متحده باید از عادی‌سازی تدریجی وضعیت در افغانستان اطمینان حاصل کند و چین مخالف آن است که واشنگتن از خروج نیروهایش برای بی‌ثبات کردن این منطقه سوءاستفاده کند.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, تحریم, تروریسم, تشنج‌ زایی, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا