گاردین: آتش جنگ تعرفه‌ای ترامپ به جان برندهای آمریکایی هم افتاد

روزنامه «گاردین» با اشاره به جنگ تعرفه ای «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا نوشت که بسیاری از برندهای آمریکایی متحمل شدیدترین کاهش قیمت سهام و ارزش بازار شده و سرمایه گذاران این شرکت ها به افزایش قیمت و کاهش بالقوه هزینه های مصرف کننده واکنش منفی نشان داده اند. به گزارش روز جمعه ایرنا به ... گاردین: آتش جنگ تعرفه‌ای ترامپ به جان برندهای آمریکایی هم افتاد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, اندونزی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, سازمان تجارت جهانی, شرق آسیا, ویتنام

اقدام متقابل چین در برابر آمریکا: پکن تعرفه ۳۴ درصدی بر تمام کالاهای آمریکا اعمال می کند

در واکنش متقابل و قاطعانه به اقدام دوم آوریل ۲۰۲۵ دولت آمریکا مبنی بر اعلام “تعرفه های متقابل” بر کالاهای وارداتی از چین، شورای دولتی چین روز جمعه چهارم آوریل تصویب کرد که از ساعت ۱۲ و ۰۱ دقیقه دهم آوریل، تعرفه های اضافی را بر کالاهای وارداتی از مبدأ ایالات متحده اعمال خواهد کرد. ... اقدام متقابل چین در برابر آمریکا: پکن تعرفه ۳۴ درصدی بر تمام کالاهای آمریکا اعمال می کند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

وانگ یی: چین و روسیه باید دنیای چندقطبی را اشاعه دهند

«وانگ یی» وزیر خارجه چین سه‌شنبه در سفری به روسیه تاکید کرد که پکن و مسکو باید مشترکا دنیای چندقطبی را اشاعه دهند و برای دموکراتیزه کردن روابط بین‌الملل همکاری کنند. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، وانگ یی در کنفرانسی خبری در مسکو تاکید کرد: ما ۸۰ سال پس از پایان جنگ جهانی ... وانگ یی: چین و روسیه باید دنیای چندقطبی را اشاعه دهند

ادامه

آلمان, جنگ میهنی, جهان, چین, حزب کمونیست, روسیه, ژاپن, شرق آسیا, شرق اروپا, صلح, گزارش, نازیسم

چین از پرتاب موفقیت آمیز یک ماهواره به فضا خبر داد

شرکت علوم و فناوری هوافضای چین (CASC) در بیانیه‌ای از پرتاب موفقیت‌آمیز یک ماهواره آزمایشی در حوزه فناوری اینترنت ماهواره‌ای از مرکز پرتاب ماهواره جیوکوانگ واقع در شمال غربی این کشور خبر داد. به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از خبرگزاری شینهوا چین، این ماهواره آزمایشی در ساعت ۱۲ امروز به وقت پکن با استفاده از ... چین از پرتاب موفقیت آمیز یک ماهواره به فضا خبر داد

ادامه

جهان, چین, خبر, دانش, شرق آسیا

دلار برای اولین بار در موقعیت کیش قرار گرفت

وقتی بانک خلق چین اعلام کرد که RMB دیجیتال به ۱۰ کشور آسه‌آن و ۶ کشور خاورمیانه متصل می‌شود، فقط یک خبر ساده نبود؛ این صدای طبل جنگ بود، نبردی که “اکونومیست” آن را «برتون وودز ۲.۰» نامیده است. برتون وودز اصلی چیست؟ در سال ۱۹۴۴، در اواخر جنگ جهانی دوم، نمایندگان ۴۴ کشور در ... دلار برای اولین بار در موقعیت کیش قرار گرفت

ادامه

آسه آن, آمریکا, اروپا, امارات, اندونزی, ایران, تحلیل, جهان, چین, خاورمیانه, گزارش, لائوس, هنگ کنگ

واشنگتن و سئول بر سر هزینه‌های استقرار نظامیان آمریکایی به توافق نرسیدند

آمریکا و کره جنوبی نتوانستند بر سر مشارکت در هزینه‌های نظامی سربازان آمریکایی مستقر در خاک کره جنوبی به توافق نهایی دست یابند.

 

به گزارش تسنیم به نقل از حبرگزاری رویترز، در حالی اعتبار توافقنامه فعلی بین واشنگتن و سئول درباره هزینه‌های نظامی سربازان آمریکایی مستقر در کره جنوبی ۳۱ دسامبر به پایان خواهد رسید، مذاکرات ۲ روزه مقام های ارشد دو کشور بدون دستیابی به نتیجه مشخصی پایان یافته است.

 

بر اساس این گزارش نمایندگان کره جنوبی گفته اند که واشنگتن به دنبال مشارکت ۵ میلیارد دلاری کره جنوبی در هزینه های نظامی سربازان آمریکایی است که این رقم ۵ برابر بیشتر از رقمی است که سئول در سال جاری برای پرداخت آن موافقت کرده است.

 

دونالد ترامپ رئیس جمهور امریکا فشار زیادی را به متحدان این کشور از جمله ناتو و ژاپن و کره جنوبی وارد کرده است تا هزینه های نظامی خود را افزایش دهند.

 

ترامپ کره جنوبی را متهم کرده است که با سود بردن از نیروهای نظامی آمریکایی به یک کشور ثروتمند تبدیل شده است. استقرار نظامیان آمریکایی در خاک کره جنوبی میراث جنگ ۱۹۵۰ تا ۱۹۵۳ میلادی در شبه جزیره کره است.

 

برخی کارشناسان هشدار داده اند که اگر آمریکا و کره جنوبی نتوانند به توافق نهایی دست یابند، آینده حضور آمریکا در این کشور با ابهام جدی روبرو خواهد شد.

 

دور بعدی این مذاکرات قرار است ژانویه در آمریکا برگزار شود. وزارت خارجه کره جنوبی با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: مذاکره کنندگان کره جنوبی بر لزوم دستیابی به یک توافقنامه منصفانه و منطقی که مورد قبول دو طرف باشد، تاکید کرده‌اند.

 

کارشناسان و تحلیلگران معتقدند که اتحاد و ائتلاف آمریکا و کره جنوبی به شدت تحت فشار ناشی از اختلافات دو طرف بر سر پیمان‌های نظامی قرار دارد.

 

فشار اصلی از آنجا ناشی می‌شود که مدت اعتبار دو توافقنامه نظامی رو به پایان است: پیمان اشتراک اطلاعاتی سئول با توکیو که ۲۳ نوامبر اعتبارش به پایان می‌رسد و قرارداد سهیم شدن سئول در هزینه های نظامی با واشنگتن که تا ۳۱ دسامبر معتبر خواهد بود.

 

سئول تاکنون با درخواست های آمریکا برای بازنگری در تصمیمش در لغو پیمان اطلاعاتی با توکیو مخالفت کرده است.

 

فشار آمریکا به سئول برای سهیم شدن در هزینه های نظامی و پرداخت ۵ میلیارد دلار برای سال آینده و سهیم شدن در هزینه های استقرار ۲۸۵۰۰ نظامی آمریکایی در خاک کره جنوبی، موجب تشدید این فشارها شده است.

 

آمریکا این درخواست را در جریان آخرین دور مذاکرات در اکتبر در هونولولو مطرح کرده است و این رقم ۵ برابر بیشتر از ۹۲۴ میلیون دلاری است که کره جنوبی موافقت کرده است تا برای سال جاری پرداخت کند.

 

به اعتقاد برخی تحلیلگران، آمریکا و کره جنوبی باید برای حل و فصل اختلافات موجود، هدف اصلی یعنی پیونگ یانگ را مد نظر قرار دهند. از بین رفتن ائتلاف و اتحاد نظامی بین آمریکا و کره جنوبی موجب خواهد شد تا کره شمالی بتواند برتری نظامی نسبت به همسایه جنوبی داشته باشد.

 

دولت کره جنوبی همچنین اعلام کرده است که قصد دارد تعداد سربازان نظامی خود را تا ۲۰۲۰ میلادی به ۵۰۰ هزار نفر کاهش دهد. این رقم هم اکنون به ۵۹۹ هزار نفر رسیده است. پیش‌بینی می‌شود تعداد نظامیان کره جنوبی تا ۲۰۲۵ میلادی نیز به ۲۲۵ هزار نفر برسد. بنابر این کره جنوبی باید به دنبال اصلاح ارتش و اتکای بیشتر به فناوری های پیشرفته مثل هواپیماهای بدون سرنشین و پهپادهای مسلح باشد.

یونهاپ: آمریکا مانع ارسال تجهیزات پزشکی کره به ایران است

خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی در گزارشی با اشاره به مخالفت آمریکا برای ارسال کمک های تجاری بشر دوستانه مانند دارو و تجهیزات پزشکی به ایران نوشت سئول در این ارتباط در حال گفت و گو با آمریکا است.

ادامه

امریکا, ایران, تحریم, جهان, حقوق بشر, خبر, شرق آسیا

کره‌ای‌های خشمگین باتجمع مقابل سفارت آمریکا خواستار اخراج سفیر آمریکا از این کشور شدند

شماری از معترضان خشمگین کره جنوبی در پاسخ به فشارهای آمریکا برای افزایش هزینه استقرار نظامیان این کشور در کره ، در مقابل سفارت آمریکا در سئول دست به تجمع و اعتراض زدند.

ادامه

اعتراضات اجتماعی, المان, امریکا, جهان, خبر, ژاپن, شرق آسیا, کره جنوبی