هرش: همکاری‌های عملیاتی نروژ و آمریکا به دوره جنگ ویتنام برمی‌گردد

سیمور هرش روزنامه نگار افشاگر آمریکا روز چهارشنبه گفته است که نیروی دریایی نروژ از دوره جنگ ویتنام به صورت ابهام‌ آمیزی با سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا همکاری می‌کرده است.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری اسپوتنیک؛ این روزنامه گار تحقیقی برنده جایزه پولیتزر، با گذشت ۲ هفته از سخنان تکان دهنده‌اش در باره دست داشتن ایالات متحده و نروژ در انفجار سپتامبر گذشته خط لوله های انتقال گاز نورد استریم در بستر دریای بالتیک، گفت که نروژ برای دفاع از خط ساحلی ۱۴۰۰۰ مایلی خود کشور در اقیانوس اطلس، پس از جنگ دوم جهانی در تولید قایق های بزرگ مسلح سرمایه گذاری کرده که از قایق های ساخت آمریکا نیرومندتر هستند.

به گفته هرش؛ نروژ از این قایق ها برای کمک به سیا به منظور اعمال فشار بر سران ویتنام شمالی در دوره جنگ ویتنام، بهره برده که منجر به حمله هوایی آمریکا به ویتنام شمالی شد، اما نروژ تاکنون در باره کمک به آمریکا و فروش این قایق ها به نیروی دریایی این کشور، سکوت کرده است.

هرش در افشاگری خود در باره جزئیات عملیات غواصان نیروی دریای امریکا برای کارگذاشتن مواد منفجره زیر خطوط لوله نورد استریم نوشت: نروژ سه ماه بعد آنها را به دستور جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا منفجر کرد.

وی به نقل از یک منبع دارای آگاهی مستقیم از برنامه ریزی آمریکا برای این عملیات، افزود که نروژ نقش اصلی در کمک به آمریکا برای سازماندنی این حمله و بی خبر نگهداشتن نیروهای دریای سوئد و دانمارک از این عملیات، بازی کرده است.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس؛ واسیلی نبنزیا نماینده دائمی فدراسیون روسیه در سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه در نشست شورای امنیت گفت که انفجارهای خطوط لوله گاز نورد استریم یک و نورد استریم ۲، تروریسم بین‌المللی بوده و همان طور که بسیاری به یاد دارند، حتی در آن زمان (سپتامبر سال گذشته) هم مشخص بود که چه کسی می تواند پشت این اقدام تروریستی بین‌المللی باشد.

این دیپلمات روس همچنین به اهمیت محاکمه عاملان انفجارهای نورد استریم به منظور جلوگیری از آغاز عصر “هرج و مرج و خسارات غیرقابل تصور به همه بشریت” اشاره کرد.

“تخریب بی‌سابقه‌ای” در ۲۷ سپتامبر سال گذشته در خطوط نورد استریم گزارش شد که زلزله‌شناسان سوئدی ۲ انفجار را در ۲۶ سپتامبر در مسیرهای این خط های لوله ثبت کردند.

فدراسیون روسیه پس از آسیب به خطوط لوله گاز، پرونده ای را در مورد یک اقدام تروریستی بین‌المللی آغاز کرد.

سیمور هرش، روزنامه‌نگار آمریکایی در هشتم فوریه در مقاله ای به نقل از یک منبع، اظهار کرد که مواد منفجره در زیر خطوط لوله گاز نورد استریم روسیه و نورد استریم ۲ در ژوئن ۲۰۲۲ تحت پوشش تمرینات بالتا پس توسط غواصان نیروی دریایی ایالات متحده با حمایت متخصصان نروژی کار گذاشته شده و تصمیم اجرای این عملیات توسط بایدن پس از ۹ ماه گفت و گو با مقامات دولت در مسائل امنیت ملی، گرفته شده است.

رسانه آمریکایی: نفوذ چین در حیاط خلوت آمریکا افزایش یافته است

شبکه خبری ان بی سی نیوز نوشت: انجام یک پروژه بندری در السالوادور نشان می‌دهد که چین چگونه به شکل فزاینده‌ای نفوذ خود را در حیاط خلوت آمریکا از جمله در کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب افزایش داده است.

ادامه

اقتصادی, السالوادور, امریکا, اورگوئه, برزیل, پرو, جنگ سرد, جهان, چین, مقاله

واکنش آمریکا به همکاری نظامی عربستان و روسیه

دولت ایالات متحده در واکنش به امضای پیمان همکاری نظامی میان عربستان سعودی و روسیه ضمن تاکید بر پایبندی آمریکا به ادامه همکاری‌های دفاعی با سعودی، از متحدان خود خواست از هرگونه همکاری نزدیک نظامی با روسیه پرهیز کنند.

ادامه

امریکا, تحریم, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, عربستان سعودی

پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

نشانه‌های زیادی وجود دارد که از بحرانی شدن نظم جهانی حکایت می‌کند. پاسخ آشفته بین‌المللی به شیوع ویروس کرونا، بحران گسترده اقتصادی ناشی از آن، قوت گرفتن تفکرات ناسیونالیستی و پررنگ‌تر شدن مرزهای میان کشورها بخشی از نشانه‌های وضعیت شکننده نظام بین‌المللی است؛ نظامی که کشور مدعی رهبری‌اش، رئیس‌جمهوری دارد که همچنان بر شعار «نخست ... پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

ادامه

اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, افریقای جنوبی, امریکا, امریکای لاتین, اورآسیا, ایتالیا, ایدئولوژیک, برزیل, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, دیدگاه, روسیه, سازمان بهداشت جهانی, سازمان پیمان امنیت جمعی, شانگ‌های, صربستان, صندوق بین‌المللی پول, فقر, قطر, مصر, مقاله, نئولیبرالیسم, هندوستان

زاخارووا: رویدادهای افغانستان نشان‌دهنده زوال ناتو است

سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت، اوضاع افغانستان نشان دهنده این است که نه آمریکا و نه ناتو توانایی هماهنگی در اقداماتشان را ندارند.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, بالکان, تحلیل, تروریسم, جنگ سرد, جهان, روسیه, شمال اروپا, عراق, ناتو

بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

جمهوری خلق چین پس از سال‌ها انزوای دیپلماتیک در انتهای دهه ۷۰ میلادی درها را به روی جهان گشود و عصر جدیدی از توسعه تقریبا همه جانبه را تحت رهبری دنگ شیائوپینگ آغاز کرد که به نوبه خود به الگویی برای برخی کشورهایی تبدیل شد که به دنبال احیای اقتصاد خود، رفع فقر و ایجاد ... بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

ادامه

اقتصادی, امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, گواتمالا, مقاله