رزمایش چین- ویتنام پاسخی به «شمشیر طلسم» خواهد بود؟

چین و ویتنام در بحبوحه تنش‌های ژئوپلیتیک منطقه هند و اقیانوس آرام و فشارهای تعرفه‌ای آمریکا، اولین رزمایش مشترک نظامی خود را ماه جاری میلادی در یک منطقه مرزی برگزار می‌کنند درحالیکه از سوی دیگر تمرینات نظامی بزرگ به رهبری ایالات متحده و استرالیا تحت عنوان «شمشیر طلسم» در جریان است. به گزارش روز دوشنبه ... رزمایش چین- ویتنام پاسخی به «شمشیر طلسم» خواهد بود؟

ادامه

آمریکا, استرالیا, اقتصادی, امنیتی, بیانیه, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, حزب کمونیست, خبر, شرق آسیا, مالزی, هندو پاسیفیک, هندوستان, ویتنام

نزدیک‌تر شدن روابط اعضای بریکس در سایه سیاست‌های تعرفه‌ای کاخ سفید

کارشناسان مسائل سیاسی و اقتصادی معتقدند پس از آن که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا بریکس را یک گروه «ضدآمریکایی» خواند و تهدید کرد که علیه کشورهای عضو این گروه از جمله برزیل تعرفه ۱۰ درصدی وضع خواهد کرد، روابط اعضای این ائتلاف اقتصادی نوظهور نسبت به گذشته نزدیک تر و همکاری میان آن ها ... نزدیک‌تر شدن روابط اعضای بریکس در سایه سیاست‌های تعرفه‌ای کاخ سفید

ادامه

آفریقای جنوبی, آمریکا, اقتصادی, برزیل, بریکس, تحریم, تحلیل, چین, روسیه, فرانسه, هندوستان

اعتصاب هزاران پزشک و پرستار آرژانتینی علیه ریاضت اقتصادی

کارکنان بیمارستان‌های دولتی آرژانتین به دلیل کمبود بودجه و کاهش امکانات، اعتصاب کرده و به خیابان آمدند. به گزارش ایلنا و به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره قطر، ظهر جمعه گذشته، کارکنان بخش بهداشت و درمان در سراسر آرژانتین در اعتراض به اقدامات ریاضت اقتصادی خاویر مایلی، رئیس جمهور راست‌گرای این کشور، دست به اعتصاب ... اعتصاب هزاران پزشک و پرستار آرژانتینی علیه ریاضت اقتصادی

ادامه

آرژانتین, آمریکای لاتین, اقتصادی, پرستاران, پزشکان, جهان, خبر, درمان, کودکان, نئولیبرالیسم

قاضی فدرال اجرای دستور ترامپ در مورد دیوان کیفری بین‌المللی را مسدود کرد

یک قاضی فدرال آمریکا اجرای دستور رئیس‌جمهور این کشور مبنی بر هدف قرار دادن کسانی که با دیوان کیفری بین‌المللی همکاری می‌کنند را مسدود کرد. باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رویترز؛ یک قاضی فدرال آمریکا اجرای دستور اجرایی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور این کشور مبنی بر هدف قرار دادن کسانی که با دیوان کیفری بین‌المللی ... قاضی فدرال اجرای دستور ترامپ در مورد دیوان کیفری بین‌المللی را مسدود کرد

ادامه

آزادی, آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, اقتصادی, انگلیس, تحریم, حقوق بشر, دیوان داوری لاهه

هشدار مقام سابق پنتاگون نسبت به طرد دلار و انزوای آمریکا

یکی از مشاوران پیشین پنتاگون تاکید کرد که خیلی از کشور‌ها درحال پشت کردن به دلار هستند و این اقدام آمریکا را بسوی انزوا می‌کشاند. باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از آر تی؛ داگلاس مک‌گرگور، سرهنگ بازنشسته وزارت دفاع آمریکا موسوم به پنتاگون گفت که بسیاری از کشور‌ها در حال کنار گذاشتن دلار و روی ... هشدار مقام سابق پنتاگون نسبت به طرد دلار و انزوای آمریکا

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, ایتالیا, جنگ تجاری, جهان, خبر

نقش عربستان در ادامه روند نزولی بهای نفت

قیمت‌ها در بازار نفت خام بی‌وقفه کاهش می‌یابد. از بهای نفت وست تگزاس اینترمیدیت آمریکا هفت درصد کاسته شده است. این پایین‌ترین قیمت نفت در یکسال گذشته است. نفت برنت هم ارزان شده و بهای هر بشکه آن به زیر ۶۰ دلار رسیده است.

 

بهای نفت خام همچنان در حال کاهش است. صبح جمعه ۲۳ نوامبر (دوم آذر) بهای یک بشکه نفت خام دریای شمال به ۶۱ دلار و ۸۶ سنت رسید که ۷۴ سنت کم‌تر از روز پنجشنبه است.

 

همچنین قیمت یک بشکه نفت خام وست تگزاس اینترمیدیت آمریکا یک دلار و ۳۷ سنت کاهش یافت و به ۵۳ دلار و ۲۶ سنت رسید.

 

بدین ترتیب از بهای هر بشکه نفت وست تگزاس اینترمیدیت از جمعه هفته پیش تاکنون بیش از سه دلار کاسته شده است.

 

در هفت هفته اخیر بهای نفت خام به طور مداوم رو به کاهش بوده است. در حال حاضر بهای نفت خام را دو چیز تعیین می‌کند. از یک سو عرضه زیادی وجود دارد. اخباری که درباره میزان تولید نفت عربستان سعودی در روز پنجشنبه ۲۲ نوامبر منتشر شد، تأییدکننده این موضوع است. احتمالا در اجلاس آتی سازمان اوپک در آغاز ماه دسامبر درباره کاهش تولید نفت در این کشور بحث خواهد شد.

 

از سوی دیگر بهای نفت به دلیل ادامه نگرانی‌های مربوط به رشد اقتصادی کاهش می‌یابد. داده‌های راجع به وضعیت رونق اقتصادی در کشورهای صنعتی اغلب ناامیدکننده هستند. این داده‌ها حاکی از کاهش تقاضا برای منابع خام چون نفت هستند که عاملی برای پایین آمدن قیمت نفت است.

 

شایعات راجع به کاهش تولید نفت

 

به گفته کن اودلوگا، از مؤسسه سرمایه‌گذاری سیتی ایندکس در بریتانیا، “مهم‌ترین نگرانی در حال حاضر مسئله نفت خام است، چون این موضوع می‌تواند وضعیت رو به بهبود کنونی را خراب کند”. اولودگا می‌گوید کسانی که در بازار نفت سرمایه‌گذاری می‌کنند مایلند شواهدی قابل اطمینان در دست داشته باشند که نشان دهد عربستان سعودی در برابر آمریکایی‌ها تسلیم نمی‌شود و از کاهش تولید نفت چشم‌پوشی می‌کند ، چون این درست همان چیزی است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا می‌خواهد.

 

کریگ ارلام، تحلیلگر مؤسسه اقتصادی اوآندا در آمریکا، در یک گزارش پژوهشی می‌نویسد: «بهای نفت زیر فشار می‌ماند، حتی اگر چند کشور عضو اوپک، به خصوص عربستان سعودی، شایعاتی مبنی بر کاهش هماهنگ‌شده تولید نفت را پخش کنند. من منتظرم ببینم که بهای نفت تا چه حد پایین می‌آید و این تهدیدها تا چه اندازه محتمل هستند.»

 

در گزارشی که بانک آلمانی کومرتس منتشر کرده، آمده است: «الفالح، وزیر نفت عربستان، روز گذشته دریافته که کشورش مایل نیست بازار را در نفتش غرق کند. این یعنی ممکن است که به افزایش تولید نفت خاتمه دهد. افزایش تولید نفت عربستان در پی اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران صورت گرفته است.»

صدای آلمان

بلومبرگ آخرین وضعیت خرید مشتریان عمده نفت ایران را بررسی کرد

به گزارش پایگاه خبری آمریکایی بلومبرگ با بررسی آخرین وضعیت مشتریان نفتی بزرگ ایران نوشت: این معافیت‌ها به‌معنای آن است که صادرات نفت ایران که سومین تولیدکننده بزرگ اوپک است، هم‌چنان ادامه پیدا خواهد کرد. شرکت ملی نفت ایران برای حفظ مشتریانش، تخفیف‌های قابل توجهی داده است.

ادامه

امریکا, ایران, جهان, چین, خبر, ژاپن, کره جنوبی, هندوستان

داعش؛ مهره نفتی آمریکا در سوریه

میادین استخراج نفت و گاز نقش مهمی در آینده سوریه ایفا خواهند کرد و تحریم‌های آمریکا ادامه نبرد تروریست‌ها با دولت قانونی سوریه است.

ادامه

اسراییل, اقتصادی, امریکا, ایران, ترکیه, تروریسم, جنوب غرب آسیا, جهان, روسیه, سوریه, عراق, عربستان سعودی, فلسطین, قطر, لبنان, مقاله

توافق جامع مشارکتی اقتصادی، اتحادی جدید علیه آمریکا

پس از آنکه چین در زمینه تجاری با آمریکا سرشاخ شد و منافعش را در خطر دید بیش از هر زمان دیگری به فکر افتاد «توافق تجاری جامع مشارکتی اقتصادی» را نهایی کند توافقی که حالا بحث های جدی تری روی آن شروع شده است و می تواند اتحادی قوی علیه واشنگتن شکل دهد.

ادامه

استرالیا, اقتصادی, امریکا, جهان, چین, خبر, ژاپن, شرق آسیا, کره جنوبی, هندوستان

پس از شکست اپک، چشم‌ها به‌گروه ۲۰ دوخته شده است

در حالی که نشست همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (اپک) بدون صدور بیانیه به پایان رسید، چشمان سرمایه گذاران و رهبران دنیا به نشست پیش روی روسای جمهوری چین و آمریکا در آرژانتین دوخته شده است با امید اینکه جنگ و تنش‌های تجاری میان این دو کشور پایان یابد.

ادامه

ارژانتین, اقتصادی, امریکا, جهان, چین, خبر, کانادا, مکزیک