کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

کشور‌های قطب خاورمیانه و آفریقا از بیم اقتصاد راکد آمریکا به دنبال خارج کردن ذخایر طلای خود از آمریکا هستند. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ نشریه آمریکایی هوستون پست نوشت: کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد ایالات متحده خارج می‌کنند. به نوشته این نشریه، کشور‌هایی که چنین اقداماتی را انجام می‌دهند عبارتند از ... کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

ادامه

آفریقا, آفریقای جنوبی, آمریکا, اقتصادی, الجزایر, خاورمیانه, خبر, سنگال, عربستان سعودی, غنا, مصر, نیجر

نروژ غرب را به استاندارد‌های دوگانه در مورد غزه متهم کرد

وزیر امور خارجه نروژ در نشست ریاض غرب را به استاندارد‌های دوگانه در مورد غزه متهم کرد. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ اسپن بارت اید، وزیر امور خارجه نروژ امروز دوشنبه در دومین روز از مجمع جهانی اقتصاد که در ریاض، پایتخت عربستان سعودی برگزار شد، کشور‌های غربی را به استاندارد‌های دوگانه متهم کرد. با شروع ... نروژ غرب را به استاندارد‌های دوگانه در مورد غزه متهم کرد

ادامه

اسراییل, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, جهان, حقوق بشر, روسیه, زنان, عربستان سعودی, غرب, فلسطین, کودکان, نروژ

الجزایر: به زودی به بانک توسعه بریکس می‌پیوندیم

«لعزیز فاید» وزیر دارایی الجزایر گفت: پرونده پیوستن الجزایر به بانک توسعه بریکس در مراحل پایانی قرار دارد. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از شبکه المیادین، فاید افزود: در واشنگتن با رئیس بانک جدید توسعه بریکس دیدار و درباره موضوع پیوستن الجزایر به این نهاد مالی بین‌المللی گفت و گو کرده است. وی اضافه کرد: ... الجزایر: به زودی به بانک توسعه بریکس می‌پیوندیم

ادامه

آرژانتین, آفریقای جنوبی, آمریکا, اتیوپی, اروگوئه, اقتصادی, الجزایر, امارات, ایران, برزیل, بریکس, بنگلادش, جهان, چین, روسیه, صندوق بین‌المللی پول, عربستان سعودی, گزارش, مصر, هندوستان

ارتقای همکاری‌های دوجانبه؛ تعهد متقابل چین و بولیوی

وزیران خارجه چین و بولیوی در دیداری مشترک در پکن، بر تمایل دو کشور مبنی بر ارتقای همکاری‌های دوجانبه تاکید کردند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، دپارتمان آمریکای لاتین و کارائیب وزارت امور خارجه چین در پیامی از طریق حساب کاربری خود در شبکه مجازی ایکس اعلام کرد: وانگ یی وزیر ... ارتقای همکاری‌های دوجانبه؛ تعهد متقابل چین و بولیوی

ادامه

آرژانتین, آمریکای لاتین, اقتصادی, بریکس, بولیوی, پرو, چین, روسیه, شرق آسیا

چین: مواضع آمریکا در مورد روابط چین – روسیه ریاکارانه است

سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز سه شنبه ۲۳ آوریل در کنفرانس خبری در اشاره به اظهارات آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده در انتقاد از روابط اقتصادی و تجاری چین و روسیه گفت: آمریکا در حالی که لایحه کمک به اوکراین را تصویب کرده، از طرفی دیگر، دست به اتهام بی‌اساسی علیه مبادلات ... چین: مواضع آمریکا در مورد روابط چین – روسیه ریاکارانه است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, اقیانوسیه, اوکراین, تحلیل, جنایات جنگی, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا

بلومبرگ آخرین وضعیت خرید مشتریان عمده نفت ایران را بررسی کرد

به گزارش پایگاه خبری آمریکایی بلومبرگ با بررسی آخرین وضعیت مشتریان نفتی بزرگ ایران نوشت: این معافیت‌ها به‌معنای آن است که صادرات نفت ایران که سومین تولیدکننده بزرگ اوپک است، هم‌چنان ادامه پیدا خواهد کرد. شرکت ملی نفت ایران برای حفظ مشتریانش، تخفیف‌های قابل توجهی داده است.

 

تقریبا همه خریداران بزرگ نفت ایران برای دریافت معافیت‌ها، با آمریکا مذاکره و استدلال کرده بودند توقف خرید نفت از ایران، بر صنایع انرژی آن‌ها تاثیر منفی گذاشته و هزینه‌های سوخت را افزایش خواهد داد. برایان هوک، مسئول گروه اقدام ایران در وزارت خارجه آمریکا مدعی شده است شمار این خریداران در نهایت کاهش پیدا خواهد کرد و اشباع عرضه بازار نفت در سال ۲۰۱۹ به فروش کمتر نفت ایران کمک می کند.

 

هند، چین و کره جنوبی که سه خریدار از چهار خریدار بزرگ آسیایی هستند، معافیت دریافت کرده اند که به آنها اجازه می دهد جمعا ۸۶۰ هزار بشکه در روز نفت از ایران خریداری کنند. میزان خرید ژاپن، ایتالیا و یونان هنوز تایید نشده است. ترکیه نیز برای خرید حدود ۶۰ هزار بشکه در روز نفت از ایران معافیت گرفته است.

 

بلومبرگ در ادامه این گزارش به بررسی خلاصه‌ای از برنامه‌های مشتریان بزرگ نفت ایران و خرید آن‌ها تحت معافیت‌های اعطاشده از سوی آمریکا پرداخته است. معافیت‌ها به مدت ۱۸۰ روز اعطا شده و در پایان این مدت، مورد بازنگری قرار خواهد گرفت.

 

کره جنوبی

 

معافیت: حداکثر ۲۰۰ هزار بشکه در روز میعانات

خرید پیش از تحریم‌ها: ۳۰۰ هزار بشکه در روز میعانات در سال ۲۰۱۷

اگرچه این کشور آسیایی که سومین واردکننده بزرگ نفت ایران بود، نخستین خریدار بزرگی بود که تحت فشار آمریکا پیش از آغاز تحریم‌ها، خریدش را متوقف کرد اما اکنون اجازه پیدا کرده است حداکثر ۲۰۰ هزار بشکه در روز میعانات خریداری کند اما میزان واقعی وارداتش هنوز مشخص نیست.

 

خرید کره جنوبی ممکن است به محموله‌های میعانات محدود شود زیرا این نوع نفت فوق سبک برای کره جنوبی اهمیت دارد و پالایشگاه‌های کره‌ای برای فراوری این نوع نفت مجهز هستند. این کشور در سال ۲۰۱۷ حدود ۳۰۰ هزار بشکه در روز میعانات پارس جنوبی را از ایران خریداری کرده بود.

 

به گفته منابع آگاه، کره جنوبی ممکن است برای ازسرگیری واردات میعانات ایران تا مارس دست نگه دارد زیرا هنوز مسائل پیرامون حمل و بیمه محموله ها مشخص نشده است. مذاکرات قیمت شرکتهای کره ای با همتایان ایرانی شان هنوز انجام نگرفته است.

 

کره‌ای‌ها سیستم پرداخت وون با ایران را حفظ خواهند کرد و پول وارداتشان را در یک حساب امانی در بانک صنعتی کره و بانک ووری سپرده‌گذاری خواهند کرد. این پول مستقیما به ایران نمی‌رود و تنها می‌تواند برای خرید مواد غذایی، دارویی و سایر کالاهای غیرتحریمی مورد استفاده قرار گیرد.

 

ژاپن

 

معافیت: هنوز تایید نشده

خرید پیش از تحریم‌ها: ۱۶۰ هزار بشکه در روز در فاصله ژانویه تا سپتامبر سال ۲۰۱۸

هیروشیگه سیکو، وزیر اقتصاد، بازرگانی و صنعت ژاپن ماه میلادی جاری گفت: پالایشگاه‌های ژاپنی احتمالا واردات نفت ایران را ازسرخواهند گرفت.

 

به گفته منابع آگاه، شرکت‌های ژاپنی همچنان تلاش می کنند مسائل پیرامون حمل، بیمه و بانکی را مشخص کنند و به همین دلیل بعید است در ژانویه نفت ایران را بارگیری کنند.

 

سخنگوی شرکت فوجی اویل هفته گذشته اظهار کرد: این شرکت سرگرم بررسی درباره استفاده از معافیت آمریکا و ازسرگیری واردات نفت ایران است. نفت سنگین ایران یکی از گریدهایی است که فوجی اویل احتمالا خریداری خواهد کرد.

 

در این بین، شرکت JXTG هولدینگ که بزرگ‌ترین پالایشگاه نفت ژاپن است، هفتم نوامبر اعلام کرد همچنان سرگرم بررسی از سرگیری واردات نفت ایران است.

 

تارو آسو، وزیر دارایی ژاپن در ششم نوامبر گفته بود پالایشگاه‌های ژاپنی تحت فشار آمریکا، خرید نفت ایران را در اکتبر متوقف کردند.

 

هند

 

معافیت: حداکثر ۳۰۰ هزار بشکه در روز

خرید پیش از تحریم‌ها: ۵۶۰ هزار بشکه در روز در فاصله ژانویه تا اکتبر سال ۲۰۱۸

هند یکی از مذاکره کنندگان پیگیر برای دریافت معافیت‌های نفتی بود زیرا افزایش هزینه‌های سوخت در آستانه انتخابات سال آینده، دولت این کشور را با اعتراضاتی روبرو کرده بود.

 

تحت این معافیت‌ها، هند اجازه خواهد یافت حداکثر ۳۰۰ هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کند که کمتر از حدود ۵۶۰ هزار بشکه در روز وارداتی است که امسال از ایران داشته است. طبق آمار کشتیرانی که از سوی بلومبرگ گردآوری شده است، هند در سال ۲۰۱۷ تقریبا ۴۵۰ هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کرده بود.

 

طبق اظهارات سانجیو سینگ، رییس هیات مدیره شرکت ایندین اویل، پالایشگاه‌های دولتی هند قرار است ۱.۲۵ میلیون تن نفت ایران را در نوامبر و به همین میزان را در دسامبر خریداری کنند. این پالایشگاه‌ها هم‌چنین پول خریدشان را در یک حساب هندی به روپیه واریز خواهند کرد.

 

چین

 

معافیت: حداکثر ۳۶۰ هزار بشکه در روز

خرید پیش از تحریم‌ها: ۶۵۸ هزار بشکه در روز در فاصله ژانویه تا سپتامبر سال ۲۰۱۸

به گفته منابع آگاه، چین که بزرگترین خریدار نفت ایران است، اعلام کرده خرید نفت ایران را پس از یک وقفه یک ماهه ازسرخواهد گرفت و بارگیری نفت ایران را پس از این که در اکتبر متوقف کرد، در نوامبر آغاز خواهد کرد.

 

چین تحت معافیت‌ها اجازه یافته ۳۶۰ هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کند. این میزان شامل نفتی که در پروژه‌های تحت مشارکت چینی‌ها در ایران تولید می‌شود، نیست.

 

اگرچه چین در ۹ ماهه نخست سال میلادی جاری حدود ۶۵۸ هزار بشکه در روز نفت از ایران خریداری کرده بود اما پکن پیش از آغاز تحریم‌ها از دو شرکت نفتی دولتی خواسته بود خرید نفت ایران را متوقف کنند. این تصمیم پیش از دیدار شی جین پینگ، رییس جمهور چین با دونالد ترامپ، همتای آمریکایی وی گرفته شده بود و با تشدید جنگ تجاری میان پکن و واشنگتن مصادف شده بود
ایسنا

نقش عربستان در ادامه روند نزولی بهای نفت

قیمت‌ها در بازار نفت خام بی‌وقفه کاهش می‌یابد. از بهای نفت وست تگزاس اینترمیدیت آمریکا هفت درصد کاسته شده است. این پایین‌ترین قیمت نفت در یکسال گذشته است. نفت برنت هم ارزان شده و بهای هر بشکه آن به زیر ۶۰ دلار رسیده است.

ادامه

اقتصادی, امریکا, انگلستان, جهان, خبر, عربستان سعودی

داعش؛ مهره نفتی آمریکا در سوریه

میادین استخراج نفت و گاز نقش مهمی در آینده سوریه ایفا خواهند کرد و تحریم‌های آمریکا ادامه نبرد تروریست‌ها با دولت قانونی سوریه است.

ادامه

اسراییل, اقتصادی, امریکا, ایران, ترکیه, تروریسم, جنوب غرب آسیا, جهان, روسیه, سوریه, عراق, عربستان سعودی, فلسطین, قطر, لبنان, مقاله

توافق جامع مشارکتی اقتصادی، اتحادی جدید علیه آمریکا

پس از آنکه چین در زمینه تجاری با آمریکا سرشاخ شد و منافعش را در خطر دید بیش از هر زمان دیگری به فکر افتاد «توافق تجاری جامع مشارکتی اقتصادی» را نهایی کند توافقی که حالا بحث های جدی تری روی آن شروع شده است و می تواند اتحادی قوی علیه واشنگتن شکل دهد.

ادامه

استرالیا, اقتصادی, امریکا, جهان, چین, خبر, ژاپن, شرق آسیا, کره جنوبی, هندوستان

پس از شکست اپک، چشم‌ها به‌گروه ۲۰ دوخته شده است

در حالی که نشست همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (اپک) بدون صدور بیانیه به پایان رسید، چشمان سرمایه گذاران و رهبران دنیا به نشست پیش روی روسای جمهوری چین و آمریکا در آرژانتین دوخته شده است با امید اینکه جنگ و تنش‌های تجاری میان این دو کشور پایان یابد.

ادامه

ارژانتین, اقتصادی, امریکا, جهان, چین, خبر, کانادا, مکزیک