نیویورک تایمز: آمریکا قادر به شکست یمن نخواهد بود

روزنامه آمریکایی تحلیل کرد ایالات متحده در حملات تجاوزگرانه خود به یمن نخواهد توانست این کشور را شکست دهد. به گزارش ایسنا، روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» ارزیابی کرد عملیات نظامی ایالات متحده علیه «حوثی‌ها» یمن قادر به از بین بردن این جنبش و شکست یمنی‌ها و رفع تهدید از کشتی‌های مرتبط با اسراییل در دریای ... نیویورک تایمز: آمریکا قادر به شکست یمن نخواهد بود

ادامه

آمریکا, اسراییل, افریقا, ایران, تحلیل, جهان, خاورمیانه, خلیج عدن, دریای سرخ, شمال افریقا, غرب آسیا, فلسطین, یمن

برکناری نخست‌وزیر تونس و انتخاب «سارا الزعفرانی»

قیس سعید، رئیس جمهور تونس به ماموریت نخست وزیر این کشور پایان داد. به گزارش ایسنا، ریاست جمهوری تونس اعلام کرد که قیس سعید، رئیس جمهور این کشور به ماموریت کمال المدوری، نخست وزیر پایان داده و ساره الزعفرانی الزنزری را به جای وی تعیین کرد. قیس سعید در دیدار با ساره الزعفرانی بر لزوم ... برکناری نخست‌وزیر تونس و انتخاب «سارا الزعفرانی»

ادامه

تونس, جهان, خبر, شمال افریقا, فساد

لاوروف: سیاسی کردن مساله هسته‌ای ایران نگران‌کننده است

وزیر امور خارجه روسیه گفت نشانه‌ها درباره اینکه آمریکا خواستار توافق جدید درباره برنامه هسته‌ای ایران همراه با شروط سیاسی است، نگران‌کننده است. به گزارش ایسنا، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه‌ای گفت: «روسیه و شرکایش در مورد برنامه اقدام جامع مشترک درباره موضوع هسته‌ای ایران گفت‌وگو کردیم. ما طرفدار بازگرداندن برنامه اولیه‌ای ... لاوروف: سیاسی کردن مساله هسته‌ای ایران نگران‌کننده است

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, امارات, انگلس, اوکراین, ایران, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, خلیج فارس, روسیه, سودان, سوریه, صلح, عراق, فرانسه, گرینلند, لبنان, ناتو

شکایت گروه حقوق بشری آمریکایی از دولت بایدن به دیوان کیفری بین‌المللی

گروه حقوق بشری آمریکایی در دادگاه کیفری بین‌المللی علیه بایدن به دلیل کمک به جنایات جنگی اسرائیل اقدام حقوقی کرد. به گزارش ایسنا، سازمان حقوق بشری «داون» خواستار تحقیق درباره «جو بایدن» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا و سایر مقامات آمریکایی به دلیل کمک و مشارکت در جنایات جنگی صهیونیست‌ها شده است. در اقدامی بی‌سابقه، یک گروه ... شکایت گروه حقوق بشری آمریکایی از دولت بایدن به دیوان کیفری بین‌المللی

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, خبر, دیوان داوری لاهه, شمال افریقا, عربستان

ایسلندی‌ها هفته‌ای ۴ روز کار می‌کنند

رشد اقتصادی ایسلند با اجرای طرح هفته کاری کوتاه‌تر، از برخی همتایان اروپایی خود پیشی گرفت. به گزارش باشگاه خبرنگاران: بر اساس تحقیقی که روز جمعه منتشر شد، اقتصاد ایسلند پس از اجرای هفته کاری کوتاه‌تر در سراسر این کشور، بدون کاهش دستمزد، از اکثر کشورهای اروپایی بهتر شد. دو اندیشکده دریافتند که بین سال‌های ... ایسلندی‌ها هفته‌ای ۴ روز کار می‌کنند

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, ایرلند, ایسلند, جهان, شمال اروپا, طبقه کارگر

نخست وزیر لیبی: توسل به زور برای ماندن در قدرت “دیکتاتوری” است

نخست‌وزیر مکلف شده از سوی پارلمان لیبی شامگاه شنبه اعلام کرد که بکارگیری قوه قهریه و زور برای ماندن در قدرت، خود تروریسم است و آن را قبول نخواهیم کرد.

 

به گزارش ایسنا، به نقل از ارم نیوز، فتحی باشاغا، نخست وزیر دولت “ثبات ملی” ملکف شده توسط پارلمان لیبی در سخنانی در رابطه با تحولات اوضاع سیاسی و امنیتی لیبی تاکید کرد که چنگ زدن به قدرت به واسطه بکارگیری سلاح یک نوع از انواع استبداد و دیکتاتوری است و اعمال زور برای ماندن در قدرت نوعی از انواع تروریسم و سرکوب است که ما نه آن را قبول داریم و نه به آن اجازه می‌دهیم.

 

باشاغا در پیامی به مخالفان گفت: شما جزئی جدا نشدنی از لیبی هستید همانطور که ما هستیم، لیبی در صورتی برای همه خواهد بود که بدون طرد کردن کسی، خیانت و ظلم به یکدیگر اداره شود. وی تاکید کرد که با نگاه به آینده شروع به ساختن لیبی می‌کنیم نه با نگاه به گذشته.

 

وی افزود: به کسانی که از اقدامات دولت لیبی می‌ترسند، به صراحت می‌گویم، ما برای انتقام یا تسویه حساب نیامده‌ایم، بلکه آمده‌ایم این کشور غنی را به شیوه‌ای درست اداره کنیم، ما آمدیم تا احترام را به شهروندان لیبیایی که از فقر، بیماری، وخامت خدمات، قطع برق و کمبود سوخت رنج می‌بردند، برگردانیم.

 

نخست وزیر ملکف شده از پارلمان لیبی افزود: هرگز از زور استفاده نکردیم، جاده ها را مسدود نکردیم، به خانه‌ها و منازل یورش نبردیم و برای کسانی که مخالف ما هستند حکم بازداشت صادر نکردیم.

 

نخست وزیر منصوب شده از سوی پارلمان، متعهد شد که دولتش سخت تلاش خواهد کرد تا شرایط لازم برای برگزاری انتخابات را آماده کند و خاطرنشان کرد که دست او به سوی کسانی دراز است که خواهان وطن، امنیت، ثبات و آشتی هستند.

 

فتحی باشاغا، هدف دولتش را وحدت و استقلال لیبی دانست و تاکید کرد که این کشور اجازه تفرقه ملی و تجزیه لیبی را تحت هیچ ‌شرایط نداده و نخواهد داد.

 

وی همچنین اشاره کرد که دولتش با توافق لیبی- لیبی و اراده تماما لیبیایی شکل گرفته است.

 

پیشتر عقیله صالح، رئیس پارلمان لیبی گفته بود که روابط برخی کشورها و سازمان ملل با دولت وحدت ملی عبدالحمید الدبیبه پس از سلب اعتماد از دولتش توسط پارلمان، به دامن زدن و تشنج اوضاع و تفرقه در لیبی کمک کرده است.

 

وی در گفت و گو با فرانس ۲۴ توضیح دولت وحدت ملی الدبیبه به دلیل عدم کارآمدی و گسترش فساد، غیرقانونی و غیر مشروع است.

 

عقیله با اشاره به اینکه انتخابات راه حل بحران لیبی است و باید یک دولت واحد وجود داشته باشد که بر این انتخابات نظارت کند، خاطرنشان کرد: مشکل در نبود یک مرجع اجرایی واحد است.

 

رئیس پارلمان لیبی همچنین بر لزوم انحلال گروه‌های مسلح در لیبی بر اساس توافق سیاسی تاکید کرد و گفت: دولت پاشاغا دولت قانونی است و باید حداقل ۳ یا ۴ ماه قبل از قضاوت به آن فرصت داده شود.

 

به دلیل اختلافات میان نهادهای رسمی لیبی به ویژه درباره قانون انتخابات برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری در سال ۲۰۲۱ به تعویق افتاد. لیبی با بحران‌های اقتصادی و امنیتی جدی روبرو است. شدت بحران سیاسی با دادن رأی اعتماد پارلمان لیبی به دولت فتحی باشاغا در اوایل مارس بالا گرفته است.

لاوروف: حاکمیت ملی سوریه باید محترم شمرده شود

وزیر خارجه روسیه گفت: باید از حق حاکمیت ملی سوریه بر سرزمین خود حمایت و حق مردم این کشور در تعیین سرنوشت محترم شمرده شود.

ادامه

اتحادیه عرب, اردن, افریقا, امریکا, امریکای شمالی, اوکراین, جهان, خاورمیانه, روسیه, سوریه, شمال افریقا, عراق, عربستان سعودی, غرب, فلسطین, لیبی, مصر

مردم سودان ارتش را مجبور به‌عقب‌نشینی کردند؛ نظامیان، حکومت را واگذار می‌کنند

سرانجام، ۹ ماه پس از کودتای نظامی در سودان و استقرار دولت نظامی، ارتش سودان در بیانیه‌ای اعلام کرد قدرت را واگذار و به ماموریتی که در قانون اساسی به آنها محول شده عمل خواهد کرد.

ادامه

اعتراضات سیاسی, جهان, سودان, شمال افریقا