دلار برای اولین بار در موقعیت کیش قرار گرفت

وقتی بانک خلق چین اعلام کرد که RMB دیجیتال به ۱۰ کشور آسه‌آن و ۶ کشور خاورمیانه متصل می‌شود، فقط یک خبر ساده نبود؛ این صدای طبل جنگ بود، نبردی که “اکونومیست” آن را «برتون وودز ۲.۰» نامیده است. برتون وودز اصلی چیست؟ در سال ۱۹۴۴، در اواخر جنگ جهانی دوم، نمایندگان ۴۴ کشور در ... دلار برای اولین بار در موقعیت کیش قرار گرفت

ادامه

آسه آن, آمریکا, اروپا, امارات, اندونزی, ایران, تحلیل, جهان, چین, خاورمیانه, گزارش, لائوس, هنگ کنگ

رئیس بانک مرکزی اروپا: تعرفه های ترامپ آغاز راهی به سوی استقلال اروپا از آمریکاست

کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا روز دوشنبه گفت که اجرای احتمالی تعرفه های ایالات متحده در ۲ آوریل آغاز راه اروپا به سوی استقلال است. به گزارش شفقنا به نقل از الجزیره، رئیس بانک مرکزی اروپا در مصاحبه با رادیو فرانس اینتر افزود: «دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده آن را روز آزادی می ... رئیس بانک مرکزی اروپا: تعرفه های ترامپ آغاز راهی به سوی استقلال اروپا از آمریکاست

ادامه

آمریکا, اروپا, استقلال, اقتصادی, جهان, چین, فرانسه

نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

سال جدید در حالی آغاز شده ‌است که گزارش‌های اقتصادی اخیر به سطح بحرانی رسیدنِ نابرابریِ توزیع ثروت در ایران را نشان می‌دهند. بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، حدود پنج درصد از جمعیت کشور صاحب بیش از پنجاه درصد از ثروت ملی هستند، درحالی که اکثریت قریب‌به‌اتفاق مردم با داشتن درآمدهایی ناچیز با مشکل‌های اقتصادی‌ای روزافزون ... نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, طبقه کارگر, فقر, کار کودکان, کودکان, معیشت

مخالفت کی‌یف با شرایط توافق منابع با آمریکا

اوکراین قصد دارد خواستار اصلاحاتی در توافق منابع با ایالات متحده شود تا حجم بیشتری از سرمایه‌گذاری‌های آمریکایی را به دست آورد. به گزارش تسنیم خبرگزاری “بلومبرگ” به نقل از یک مقام مطلع گزارش داده که «اوکراین خواهان اعمال تغییراتی در توافق‌نامه اقتصادی گسترده‌ای است که از سوی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، پیشنهاد شده، از ... مخالفت کی‌یف با شرایط توافق منابع با آمریکا

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, خبر, شرق اروپا

توافق چین، ژاپن و کره جنوبی برای مقابله با سیاست‌های ترامپ

سه کشور چین، ژاپن و کره جنوبی از دستیابی به توافق برای تقویت تجارت آزاد به منظور مقابله با تصمیمات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا خبر دادند. به گزارش باشگاه خبرنگاران – خبرگزاری فرانسه اعلام کرد که سه کشور چین، کره جنوبی و ژاپن با صدور بیانیه‌ای مشترک از توافق برای تقویت تجارت آزاد خبر دادند. ... توافق چین، ژاپن و کره جنوبی برای مقابله با سیاست‌های ترامپ

ادامه

آمریکا, اقتصادی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, ژاپن, سازمان تجارت جهانی, شرق آسیا, کره جنوبی

نخست وزیر سوئد: جنگ انرژی پیامدهای خطرناکی برای اروپا دارد

ماگدالنا اندرسون نخست وزیر سوئد گفت: جنگ انرژی روسی پیامدهای خطرناکی برای اروپا دارد و ثبات مالی ما را تهدید می‌کند.

 

به گزارش بامداد یکشنبه ایرنا از شبکه الجزیره، اندرسون افزود: با احتمال یک زمستان جنگی روبرو هستیم و اگر اقدامی نکنیم با ناآرامی‌های خطرناکی در کشورهای شمال و کشورهای بالتیک روبرو خواهیم شد.

 

وی اضافه کرد: به شرکت‌های انرژی در کشورهای شمال و بالتیک تضمین‌های مالی خواهیم داد.

 

کشورهای اروپایی پس از جنگ اوکراین، روسیه را به استفاده از گاز طبیعی به عنوان سلاح متهم کرده‌اند و برای افزایش ذخایر گاز طبیعی خود تا پیش از فرارسیدن زمستان با هم مسابقه گذاشته‌اند.

 

بهای گاز طبیعی در اروپا پس از جنگ اوکراین به بیش از ۱۰ برابر افزایش یافته است.

 

شرکت گاز پروم روسیه روز جمعه خبر داد که خط لوله نورد استریم ۱ که گاز روسیه را به آلمان منتقل می‌کند برای انجام تعمیرات بیشتر آماده می‌شود.

 

گاز پروم مهلتی را که برای از سرگیری جریان گاز در روز شنبه وعده داده بود لغو کرد و این امر مشکلات اروپا در حفظ عرضه سوخت را تعمیق کرد.

 

این شرکت از ۳۱ آگوست تا دوم سپتامبر (۱۱شهریور) عملیات تعمیر را در دست انجام داشته است؛ موضوعی که نگرانی‌هایی را درباره عرضه گاز به اروپا در آستانه زمستان و در صورت تمدید قطع گاز برانگیخته است.

 

روسیه در ماه ژوئن جریان عبوری از خط لوله را به ۴۰ درصد و در ماه جولای به ۲۰ درصد کاهش داده است.

 

گاز پروم عرضه گاز به چند کشور اروپایی مانند بلغارستان، دانمارک، فنلاند، لهستان و هلند را قطع کرده و جریان گاز از طریق خط لوله‌های دیگر را کاهش داده است.

 

همچنین روزنامه گلوبال تایمز چین نیز روز شنبه در مقاله‌ای پیرامون بحران انرژی در اروپا نوشت: با افزایش نگرانی‌ها از قطع کامل گاز روسیه و توقف جریان گاز از طریق خط لوله نورد استریم ۱، اتحادیه اروپا مجبور است برای فصل زمستان گاز مورد نیاز را از منابع جایگزین تامین کند.

 

در ادامه این مقاله آمده است: با توجه به اینکه اتحادیه اروپا مجبور است به جای تامین گاز مایع از خط لوله از طریق کشتی آن را تامین کند، درخواست کشورهای اروپایی برای کشتی‌های انتقال گاز مایع در سال جاری رکورد جدیدی را ثبت کرده است.

 

به نوشته گلوبال تایمز، بر اساس داده‌های منتشر شده توسط یک وب سایت خبری مالی و تجاری آمریکایی، شرکت‌های آمریکایی برای هر کشتی کانتینری حامل گاز مایع  به مقصد اروپا بیش از ۱۰۰ میلیون دلار سود می‌برند.

 

این مقاله می‌افزاید: همان‌طور که مشخص است، ایالات متحده با گشودن بازار بزرگی برای تأمین‌کنندگان گاز آمریکایی، محکم کردن کنترل خود بر اروپا و آسیب رساندن به صادرات کلیدی روسیه، بیشترین سود را از بحران انرژی کسب کرده است.

 

در ادامه این مقاله آمده است: ایالات متحده در وهله اول بحران اوکراین را ایجاد کرد اما اکنون تبدیل به بزرگترین برنده شده است که در آن سوی اقیانوس نشسته و از این بحران سود می‌برد.

 

این مقاله می‌افزاید: حتی با وجود واردات LNG گرانقیمت از ایالات متحده، ممکن است همچنان برای اتحادیه اروپا جلوگیری از افزایش تورم، کمبود برق و اختلالات تولید در زمستان آینده یعنی زمانی که تقاضای انرژی معمولاً به شدت افزایش می‌یابد، دشوار باشد.

 

در پایان این مقاله گلوبال تایمز آمده است: اتحادیه اروپا به زمان بیشتری نیاز دارد تا خود را برای کاهش وابستگی به گاز روسیه آماده کند، زیرا این موضوع نه تنها بیشتر محدود به کشتی‌های LNG نیست بلکه نیازمند امکان ذخیره سازی گاز بیشتر است.

 

به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

 

در ۲۳ فوریه (۴ اسفند) و تنها یک روز پیش از آغاز جنگ اوکراین، شورای اتحادیه اروپا در واکنش به این اقدام نخستین بسته تحریمی را علیه روسیه تصویب کرد.

 

پوتین روز پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیات نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو – کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.

تحریم‌ها و کاهش ارزش دلار

سرکردگی دلار آمریکا بر این واقعیت استوار بود که صاحبان ثروت در جهان ارزش آن را  “به‌خوبی طلا” ارزیابی میکردند. این ارزیابی حتا پس از فروپاشی ساختار برتون وودز که دلار دیگر به‌طور رسمی با نرخ ثابت به طلا تبدیل‌پذیر نبود همچنان ادامه یافت.

ادامه

اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, امریکا, ایران, تحریم, روسیه, سرمایه‌داری, شرق اروپا, مقاله, نئولیبرالیسم, هندوستان

کارشناس اقتصادی؛ آمارها در ایران کاملا سیاسی و تصویر واقعی از وضعیت جامعه را نشان نمی‌دهند

یک کارشناس اقتصادی اظهار داشت: در اینکه آمار در ایران کاملا سیاسی است اصلا تردیدی وجود ندارد و معتقدم آمارهایی که به صورت رسمی منتشر می‌شوند، به صورت کافی و وافی قابل استناد نیستند و تصویر واقعی از وضعیت جامعه را نشان نمی‌دهند و تجربه زیسته مردم و افرادی که در ایران زندگی می‌کنند با ... کارشناس اقتصادی؛ آمارها در ایران کاملا سیاسی و تصویر واقعی از وضعیت جامعه را نشان نمی‌دهند

ادامه

اجتماعی, اقتصادی, ایران, حقوق بشر, فقر, گزارش

تظاهرات ده‌ها هزار نفر در «پراگ» علیه ناتو و اتحادیه اروپا +فیلم

ده‌ها هزار نفر از اهالی جمهوری چک با حضور در خیابان‌ها به دولت، اتحادیه اروپا، ناتو و مشکلات پیش آمده بابت بحران انرژی معترض شدند.      

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, امریکا, جهان, چک, خبر, روسیه, فرانسه, فیلم, ناتو

بحران انرژی در اروپا؛ کارخانه‌های فولاد تعطیل می‌شوند

با تداوم بحران فاجعه‌بار انرژی در اروپا گزارش‌ها حاکی از کاهش تولید و حتی تعطیلی برخی کارخانه‌های تولید فولاد در قاره سبز بوده و تولید دستکم سه میلیون تن از این آلیاژ با خطر مواجه شده‌ است.

ادامه

اروپا, اسپانیا, اقتصادی, بلژیک, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, غرب