مصاحبه با رفیق نزار طرابلسی، مسئول دفتر بین‌المللی حزب کمونیست سوریه (متحد)

”هیئت تحریر شام“ پس از یک جنگ داخلی که بیش از یک دهه ادامه داشت در مدتی بسیار کوتاه در سوریه به قدرت رسید. آیا این تغییر و تحول به این علت بود که دولت قبلی، دولت بشار اسد، حمایت مردمی را کاملاً از دست داده بود؟ یا علت‌های دیگری هم وجود داشت؟ اول اینکه ... مصاحبه با رفیق نزار طرابلسی، مسئول دفتر بین‌المللی حزب کمونیست سوریه (متحد)

ادامه

آمریکا, ازبکستان, اسراییل, افغانستان, اقتصادی, ایدئولوژی, تحلیل, ترکیه, تروریسم, جهان, حزب کمونیست, خاورمیانه, روسیه, سوریه, صهیونیسم, طبقه کارگر, غرب, کودکان

۳۰۰۰ نفر در سوریه ناپدید شده‌اند

منابع آگاه در سوریه از افزایش قربانیان جنایات عناصر رژیم تروریستی الجولانی خبر دادند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المعلومه، منابع آگاه اعلام کردند که تعداد قربانیان جنایات رژیم تروریستی الجولانی در مناطق علوی نشین سوریه به هزار و ۷۰۰ تن افزایش یافته است. آنها اضافه کردند: تعداد این جنایات طی هفته‌های گذشته ... ۳۰۰۰ نفر در سوریه ناپدید شده‌اند

ادامه

تروریسم, جهان, خبر, زنان, سوریه, کودکان

روسیه از آمریکا خواست حملات به یمن را متوقف کند و گفت‌و‌گو را آغاز کند

وزیر خارجه روسیه بر ضرورت توقف فوری استفاده از نیروی نظامی علیه یمن و اهمیت مشارکت همه طرف‌ها در گفت‌وگوی سیاسی تاکید کرد. به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از جرازلم پست؛ وزارت امور خارجه روسیه امروز یکشنبه اعلام کرد که سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه این کشور، از ایالات متحده خواست تا حملات علیه ... روسیه از آمریکا خواست حملات به یمن را متوقف کند و گفت‌و‌گو را آغاز کند

ادامه

آمریکا, اسراییل, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, زنان, کودکان

روسیه: ۹ هزار سوری به پایگاه هوایی «حمیمیم» پناه برده‌اند

خبرگزاری رویترز امروز پنجشنبه، به نقل از سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه خبر داد که پایگاه هوایی این کشور در حمیمیم سوریه به حدود ۹ هزار سوری گریزان از خشونت های فرقه ای پناه داده است. به گزارش ایرنا، رویترز نوشت که حمیمیم یکی از دو پایگاه نظامی روسیه در سوریه است که مسکو امیدوار ... روسیه: ۹ هزار سوری به پایگاه هوایی «حمیمیم» پناه برده‌اند

ادامه

ایران, پناهندگان, ترکیه, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, روسیه, زنان, سوریه, عراق, کودکان

بیانیه تشکیلات دموکراتیک زنان ایران به مناسبت ۸ مارس روز جهانی زنان

“تشکیلات دموکراتیک زنان ایران” روز هشتم مارس (امسال مطابق ۱۸ اسفندماه ۱۴۰۳) روز جهانی زنان، روز تجدید عهد و همبستگی با مبارزات زنان برای ساختن جهانی عاری از فقر، خشونت، تبعیض، بی‌عدالتی، و تخریب محیط زیست را به همهٔ زنان و دختران ایران شادباش می‌گوید. روز هشتم مارس هر ساله ازسوی زنان مبارز و نیروهای ... بیانیه تشکیلات دموکراتیک زنان ایران به مناسبت ۸ مارس روز جهانی زنان

ادامه

آلمان, آمریکا, اتریش, استبداد, استثمار, اسلام سیاسی, اقتصادی, ایران, بیانیه, پرستاران, جهان, دانمارک, روسیه, زنان, سازمان ملل, سرمایه‌داری, سوئیس, صلح, طبقه کارگر, فقر, کمونیسم, کودکان, محیط زیست, معلمان, معیشت, نئولیبرالیسم, همبستگی

نباید سهم زنان از اینهمه ثروت ملی، کولبری و جستجو در سطل‌ زباله باشد!

فقدان فرصت‌های شغلی شایسته به خصوص در مناطق محروم و تورم افسارگسیخته‌ی همه اقلام ضروری خانوار، موجب گسترش مشاغل غیررسمی و کاذب حتی در میان زنان شده است.

 

به گزارش ایلنا، نرخ بیکاری رسمی، دو رقمی‌ست و بسیاری از شاغلان نیز، فاقد شغل ثابت و تمام وقت هستند. در این شرایط، زنانی که به ناچار و از بد روزگار تبدیل به سرپرست خانوار می‌شوند، هیچ مجرای مطمئنی برای نان درآوردن ندارند و مجبورند به پرخطرترین و آسیب‌زاترین روش‌های ارتزاق از جمله زباله‌گردی روی بیاورند.

 

عبدالله بلواسی فعال صنفی کارگران مریوان در استان کردستان، در ارتباط با این پدیده‌ی نوظهور یعنی «زباله‌گردی زنان» می‌گوید: زنانی که طبق قوانین موجود باید از همه مواهب بهره‌مند باشند، امروز به لطف نبودِ اشتغال و بی‌پولی، به بدترین شغل‌ها پناه آورده‌اند؛ قبلاً شاهد کولبری زنان بودیم اما حالا با پدیده‌ی دردناک‌تری مواجه هستیم: زباله‌گردی زنان.

 

به گفته او، در شهر مریوان در استان کردستان، زنانی هستند که زباله‌گردی می‌کنند و با سر فرو بردن در سطل‌های آلوده زباله آنهم در این بحران بیماری و کرونا، نان درمی‌آورند.

 

بلواسی اضافه می‌کند: امروز زنی را در حال زباله‌گردی دیدم که قبلا هم او را می‌شناختم. او روزگاری نه چندان دور، از طبقه متوسط جامعه بوده است اما با سیاست‌های غلط و گرانی‌های چندین ساله‌ی اخیر، به فقر و زباله گردی رسیده است! این در حالیست که اینجا مریوان است. شهری که مرز باشماق را دارد؛ مرزی که به گفته مسئولان کشوری و محلی، بزرگترین درآمد را برای ایران دارد. سهم زنان از اینهمه درآمد چیست؛ آیا عادلانه است که سهم این زنان از این ثروت، فقط کولبری و سطل‌های زباله باشد؟!

 

به گفته این فعال کارگری، اوضاع به گونه‌ای پیش رفته که سهم محرومان و طبقات فرودست مریوان از مرز باشماق، فقط جاده‌های مرگ، دره‌های سقوط کولبران و سطل‌های آشغال شهر شده است!

 

سهم زن‌ها چقدر است؟!

 

او ادامه می‌دهد: زنانی که مجبور به زباله‌گردی به خصوص در شهرهای کوچک می‌شوند، از فرط خجالت و به خاطر اینکه آشنایان، دوستان و اقوام آنها را نبینند، روی خود را می‌پوشانند و با دست‌های لرزان در سطل آشغال‌های مردم به دنبال روزی می‌گردند؛ این زن‌ها هیچ چاره‌ی دیگری ندارند که اگر داشتند، هزار سال به دنبال راهی نمی‌رفتند که برایشان تا این اندازه سخت باشد. این در حالیست که در اصل ماجرا، این زنان نباید خجالت بکشند؛ خجلت باید برای کسانی باشد که سهم این زن‌ها را از ثروت‌های ملی نپرداخته‌اند و موجب شده‌اند آنها به این روز بیفتند!

 

بلواسی ادامه می‌دهد: از برکت وجود سیاست‌های اقتصادی ناعادلانه، ترانزیت‌های ترکیه‌ای هم به این مرز رسیده‌اند تا آمار خروج و صادرات بیشتر شود و درآمد از ما بهتران هم بیشتر.

 

او در پایان تاکید می‌کند: اینجا مریوانی است که اینهمه پتانسیل گردشگری دارد و حتی می‌شود با ساماندهی کولبران و نظم بخشیدن به خرده‌تجارت کالا، زندگی خیلی‌ها را زیر و رو کرد اما عده‌ای فقط به دنبال سود خود هستند و نمی‌گذارند این اهداف عملی شود.

معضل رسوایی اخلاقی در انگلیس

نتایج تکان دهنده تحقیقات صورت گرفته در انگلیس نشان می‌دهد که تقریبا تمام زنان جوان در این کشور مورد آزار جنسی قرار گرفته‌ و بدتر از آن، اعتماد خود را به حل این معضل از سوی مقامات مسئول از دست داده‌اند.

ادامه

انگلستان, جهان, حقوق بشر, زنان, غرب اروپا, فساد, گزارش

کدام کشورها بیشترین تعداد زنان را در مجلس دارند؟

بر اساس لیست ارائه شده در خصوص کشورهایی که بیشترین تعداد زنان را در مجلس خود دارند، کشور رواندا با آمار ۶۱.۳درصدی در جایگاه نخست قرار گرفت.

ادامه

امارات, امریکا, امریکای لاتین, برابری اجتماعی, جهان, حقوق بشر, رواندا, زنان, کوبا

فرخنده باد ۸ مارس، روز همبستگی جهانی زنان برای دستیابی به برابری جنسیتی، رفع تبعیض و رهایی زنان از قوانین قرون وسطایی

اعلامیه تشکیلات دموکراتیک زنان ایران به مناسبت ۸ مارس روز همبستگی جهانی زنان – فرخنده باد ۸ مارس، روز همبستگی جهانی زنان برای دستیابی به برابری جنسیتی، رفع تبعیض و رهایی زنان از قوانین قرون وسطایی

ادامه

اروپا, اسیا, افریقا, ایران, برابری اجتماعی, بیانیه, حقوق بشر, دیدگاه, زنان, سیاسی, کارگری

روز جهانی زن؛ ضرورت مبارزه با تبعیض اقتصادی علیه زنان

تارنمای فرانس ۲۴ روز دوشنبه به مناسبت روز جهانی زن نوشت: مقاومت برخی مردان و مخالفت آن‌ها با استقلال مالی زنان، گونه‌ای بدرفتاری خانگی به شمار می‌رود که اغلب نادیده گرفته می‌شود.

ادامه

اقتصادی, المان, امریکای لاتین, برابری اجتماعی, جهان, حقوق بشر, زنان, فرانسه, فقر, گزارش, همبستگی