ایسمارا وارگاس والتر: ترامپ عزم انقلابی کوبا را دست‌کم می‌گیرد، ما مردمی مستقل و مقاوم هستیم

ایسمارا وارگاس والتر، سفیر کوبا در بریتانیا، در گفت‌وگو با بن چاکو، سردبیر روزنامهٔ «مورنینگ استار»، از تشدید بحران ناشی از محاصرهٔ اقتصادی ایالات متحده علیه کوبا و همچنین خطر رو‌به‌افزایش جنگ سخن می‌گوید. چرا ایالات متحده علیه “رائول کاسترو” اتهام‌هایی مطرح کرده است و واکنش‌ نسبت به وارد کردن این اتهام‌ها در کوبا چیست؟ ... ایسمارا وارگاس والتر: ترامپ عزم انقلابی کوبا را دست‌کم می‌گیرد، ما مردمی مستقل و مقاوم هستیم

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, امپریالیسم, تجاوز نظامی, جهان, چین, سازمان ملل, سوسیالیسم, طبقه کارگر, کارائیب, کشاورزان, کشاورزی, کوبا, کودکان, گزارش, همبستگی, ونزوئلا, ویتنام

گاردین: ترامپ بعد از تحقیر شدن در ایران به دنبال گرفتن انتقام از کوباست

نشریه گاردین در یادداشتی به قلم «اوون جونز» ستون‌نویس این نشریه با اشاره به تشدید تنش‌ها علیه کوبا و سخنان آشکار دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا درباره تصرف این کشور، نوشت که واشنگتن پس از تحقیر شدن توسط ایران به دنبال یک پیروزی آسان(؟) و گرفتن انتقام از کوبا است. به گزارش بامداد یکشنبه ایرنا، در ... گاردین: ترامپ بعد از تحقیر شدن در ایران به دنبال گرفتن انتقام از کوباست

ادامه

آمریکا, آمریکای جنوبی, آمریکای لاتین, اقتصادی, ایران, تجاوز نظامی, تحلیل, جهان, عراق, کارائیب, کوبا, ونزوئلا

چرا اقدامات تهاجمی ترامپ در جدایی آمریکای لاتین از چین شکست خورد؟

واشنگتن اگر چه با تکیه بر اعمال تحریم‌ها، فشارها و تهدیدها علیه آمریکای لاتین تلاش می‌کند تا پیشرفت پکن را مهار کند، کشورهای منطقه کاملا بر خلاف این رویه عمل کرده‌اند و آمارها روند دیگری را نشان می‌دهد: تعمیق روابط با پکن و پذیرش این واقعیت که واشنگتن نمی‌تواند جایگزینی برای این مناسبات ارائه دهد؛ ... چرا اقدامات تهاجمی ترامپ در جدایی آمریکای لاتین از چین شکست خورد؟

ادامه

آرژانتین, آسیا, آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, السالوادور, ایدئولوژی, برزیل, بولیوی, پاراگوئه, پاناما, پرو, تحلیل, ترینیداد و توباگو, جنگ, جنگ سرد, جهان, چین, شیلی, کاستاریکا, مکزیک, هندوراس, هنگ کنگ, ونزوئلا

اسکات ریتر: کوبا می‌تواند پایان دوران ترامپ را برای همیشه رقم بزند

افسر سابق اطلاعاتی آمریکا در مطلبی با اشاره اقدامات ایالات متحده در قبال کوبا و احتمال حمله به این کشور آمریکای لاتین نوشت، با وجود توجه جهانی به تنش‌های حل‌نشده بین آمریکا و ایران، بسیاری از مردم فراموش کرده‌اند که آمریکا در ۳ ژانویه امسال یک تهاجم به ونزوئلا انجام داد که باعث کشته شدن ... اسکات ریتر: کوبا می‌تواند پایان دوران ترامپ را برای همیشه رقم بزند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اسراییل, ایران, تحلیل, تروریسم, جهان, دکترین مونروئه, کارائیب, کوبا, ونزوئلا

تارنمای اکونومیستا؛ مصادره درآمدهای نفتی ونزوئلا؛ کاراکاس ملزم به واریز پول سوخت به خزانه‌داری آمریکا شد

بر اساس سندی که روزنامه معتبر اسپانیایی «ال اکونومیستا» به آن دست یافته، شرکت نفت دولتی ونزوئلا (PDVSA) در ابلاغیه‌ای رسمی به مشتریان خود شامل شرکت‌های هواپیمایی و کشتیرانی دستور داده است که از این پس بهای سوخت را نه به حساب دولت ونزوئلا، بلکه به طور مستقیم به خزانه‌داری آمریکا واریز کنند؛ تصمیمی که ... تارنمای اکونومیستا؛ مصادره درآمدهای نفتی ونزوئلا؛ کاراکاس ملزم به واریز پول سوخت به خزانه‌داری آمریکا شد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اسپانیا, استراتژی, اقتصادی, انرژی, تحریم, جهان, حقوق بشر, خبر, غارتگری, قطر, معیشت

انتقاد رهبران آمریکای لاتین از آمریکا و اسرائیل از تریبون سازمان ملل

هشتادمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تریبونی برای مخابره پیام‌های قاطع روسای جمهوری آمریکای لاتین برای انتقاد مستقیم از سیاست خارجی «تمامیت‌خواهانه» آمریکا و تجاوز اسرائیل علیه غزه تبدیل شد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، روسای جمهوری برزیل، شیلی، کلمبیا و پرو در جریان سخنرانی‌های خود در صحن سازمان ملل متحد، موضوعات مختلفی را مطرح کردند اما بر سر شماری نکته‌های کلیدی از جمله رد فشارهای خارجی، محکومیت تجاوز اسرائیل به غزه و همچنین درخواست احترام به قوانین بین‌المللی و صیانت از حاکمیت کشورهایشان اتفاق نظر داشتند.

سخنرانی‌های روسای جمهوری این چهار کشور آمریکای لاتین همچنین ترکیبی از درخواست‌ها برای چندجانبه‌گرایی و هشدارها در مورد خطر وقوع جنگ‌های جدید و نقض حقوق بشر بود.

چهار رئیس‌جمهوری آمریکای جنوبی تاکید کردند که چندجانبه‌گرایی ابزار اساسی برای حل بحران‌های جهانی است و سازمان ملل باید تقویت شود تا از مسدود و متوقف شدن تصمیمات توسط کشورهای دارای حق وتو در شورای امنیت جلوگیری شود.

پیشنهاد «گابریل بوریچ» رئیس‌جمهوری شیلی برای کشاندن «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل به دادگاه بین‌المللی و ایده «گوستاوو پترو» رئیس‌جمهوری کلمبیا برای تشکیل ارتش آزادی‌بخش فلسطین، جسورانه‌ترین پیشنهادهای جلسه دیروز مجمع عمومی سازمان ملل بودند. این موضع‌گیری‌ها در حالی از سوی برخی از کشورهای جنوب جهانی مورد حمایت قرار گرفت، که نمایندگان آمریکا و متحدانش در بحبوحه انتقادها، جلسه را ترک کردند.

بوریچ که یکی از سخنرانان پرانرژی و پرشور دیروز بود، در سخنرانی‌ مملو از ارجاعات تاریخی و توسل به قوانین بین‌المللی، محاکمه نتانیاهو در دادگاه بین‌المللی به دلیل آنچه نسل‌کشی در غزه خواند را خواستار شد.

وی با تاکید بر اینکه «غزه یک بحران جهانی است زیرا بحران بشریت است»، این فاجعه را با واقعه هولوکاست جنگ جهانی دوم مقایسه کرد.

بوریچ در طول سخنان خود، انتقادهای خود را به سایر درگیری‌های جهانی گسترش داد و بمباران ایران و حمله به اوکراین را محکوم کرد و از اعتبار هنجارهای بین‌المللی به عنوان «پیشرفت‌های تمدنی» که باید در همه دوران مورد احترام قرار گیرند، دفاع کرد.

رئیس‌جمهوری شیلی همچنین بخشی از سخنرانی خود را به پاسخ مستقیم به «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا اختصاص داد که ساعاتی پیش از آن در مجمع عمومی سخنرانی کرده بود. بوریچ، ترامپ را به انکار بحران آب و هوا، نادیده گرفتن چندجانبه‌گرایی و دروغگویی متهم کرد و گفت: «این یک نظر نیست، یک دروغ است و ما باید با دروغ‌ها مبارزه کنیم.» اظهارنظری که باعث تشویق ایستاده حضار شد.

قصد دولت شیلی برای معرفی «میشل باشله» رئیس‌جمهوری سابق این کشور به عنوان نامزد دبیرکلی سازمان ملل، شگفتانه بوریچ برای حاضران بود. وی بر تجربیات این زن سیاستمدار شیلیایی به عنوان رئیس جمهوری، وزیر بهداشت و دفاع، مدیر زنان سازمان ملل و کمیسر عالی حقوق بشر تاکید کرد و اظهار داشت که حرفه او مظهر ارزش‌های این سازمان است.

بوریچ اینطور استدلال کرد که زمان آن رسیده است که یک زن رهبری سازمان ملل متحد را بر عهده بگیرد و اظهار داشت که همه شیلی از نامزدی او حمایت می‌کند. رئیس‌جمهوری سابق شیلی همزمان با ابراز قدردانی از بوریچ، این نامزدی از سوی دولت را مایه «افتخار» خواند و بار دیگر تعهد خود به چندجانبه‌گرایی را اعلام کرد.

«دینا بلوارته» رئیس‌جمهوری پرو، سخنرانی خود را بر لزوم اصلاح سازمان ملل متحد برای مقابله با تهدیدهای جهانی جدید و جلوگیری از بن‌بست در تصمیم‌گیری‌ها متمرکز کرد.

وی نیز در راستای پیشنهاد نامزدی باشله توسط دولت شیلی، خواستار آن شد که دبیرکل بعدی این نهاد بین‌المللی، از آمریکای لاتین باشد.

رئیس‌جمهوری پرو نسبت به ظهور مجدد انواع تمامیت‌خواهی و مداخله در امور داخلی کشورها هشدار داد. اگرچه او به طور خاص از هیچ کشور خاصی نام نبرد، اما اظهارات او به عنوان انتقاد غیرمستقیم از دولت آمریکا و رژیم اسرائیل به دلیل اقدامات نظامی اخیرشان تعبیر شد.

وی همچنین تاکید کرد که حمله به یک کشور یا کشتن غیرنظامیان تحت هر شرایطی غیرقابل قبول است.

رئیس‌جمهوری پرو همچنین هشدار داد که اگر اقدامات به موقع انجام نشود، «هرگونه ایدئولوژی نفرت» می‌تواند منجر به نسل‌کشی‌های جدید شود.

«لولا دا سیلوا» رئیس‌جمهوری برزیل، به سلسله سخنرانی‌هایی پیوست که سیاست‌های واشنگتن را زیر سوال بردند.

وی «حملات یکجانبه» علیه نهادهای برزیلی را محکوم کرد و تحریم‌های اعمال شده توسط دولت ترامپ بر قضات، اعضای خانواده و مقام‌های کشورش را غیرقابل قبول توصیف کرد.

داسیلوا بر دفاع از چندجانبه‌گرایی و احترام به قوانین بین‌المللی به عنوان ابزاری برای حل اختلافات میان ملت‌ها تاکید کرد و هشدار داد که اقدامات یکجانبه باعث ایجاد بحران دیپلماتیک بی‌سابقه‌ای بین دو بزرگترین دموکراسی در قاره آمریکا می‌شود.

وی همچنین نسبت به خطرات عادی‌سازی چنین اقداماتی هشدار داد.

داسیلوا با انتقاد از جنایت‌های اسرائیل در نوار غزه گفت که مردم فلسطین در معرض خطر ناپدید شدن هستند؛ هیچ موضوعی نسل‌کشی جاری در غزه را توجیه نمی‌کند؛ گرسنگی به عنوان یک سلاح جنگی در غزه استفاده می‌شود.

«گوستاوو پترو» رئیس‌جمهوری کلمبیا در این آخرین سخنرانی خود در سازمان ملل قبل از ترک سمت خود در اوت سال آینده میلادی (مرداد- شهریور/ ۲۰۲۶)، یکی از تندترین سخنرانی‌ها علیه آمریکا و اسرائیل را ایراد کرد.

پترو پیشنهاد ایجاد یک «ارتش نجات جهانی» را داد که توسط مجمع عمومی و بدون حق وتو به تصویب رسیده باشد تا «فلسطین را آزاد کند». به عقیده رئیس‌جمهوری کلمبیا، «دیپلماسی نقش خود را به پایان رسانده است» و نسل‌کشی در غزه باید به طور فوری متوقف شود.

پترو به طور مستقیم، واشنگتن و ناتو را به از بین بردن دموکراسی و احیای تمامیت‌خواهی در مقیاس جهانی متهم کرد.

وی همچنین درخواست پیگرد قانونی علیه مقام‌های آمریکایی، از جمله ترامپ، که او را مسئول مرگ جوانان در کارائیب در جریان عملیات مبارزه با مواد مخدر ‌دانست، مطرح کرد. وی با محکوم کردن اینکه ذینفعان واقعی قاچاق مواد مخدر در مراکز مالی بزرگ جهان زندگی می‌کنند، گفت: «آنها قاچاقچی مواد مخدر نبودند، آنها صرفا جوانان فقیری از آمریکای لاتین بودند.»

رئیس جمهوری کلمبیا همچنین از سیاست‌های مهاجرتی آمریکا انتقاد کرد و آنها را سرکوبگرانه خواند. به عقیده پترو، مهاجرت نتیجه مستقیم جنگ‌ها، تحریم‌های اقتصادی و بدهی‌های غیرقابل پرداخت است که کشورهای جنوب جهانی را فقیر می‌کند.

رهبران جهان هر ساله در ماه سپتامبر (شهریور- مهر) برای سخنرانی‌های چند روزه در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گرد هم می‌آیند. نخستین روز از هشتادمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک، دیروز سه شنبه با میزبانی از رهبران و نمایندگان دولت‌های عضو برگزار شد.

رقابت آمریکا و چین برای حضور در آمریکای لاتین

نشریه «نیوزویک» گزارش داد که ایالات متحده آمریکا و چین در روزهای اخیر با برگزاری یک رزمایش نظامی و یک نشست امنیتی، به تقویت حضور خود بر کشورهای آمریکای لاتین ادامه داده‌اند. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، این هفته‌نامه آمریکایی در گزارش خود، نوشت: عکس‌های تازه منتشر شده نشان می‌دهند که آمریکا یک ناو هواپیمابر ... رقابت آمریکا و چین برای حضور در آمریکای لاتین

ادامه

آرژانتین, آمریکا, آمریکای شمالی, امنیتی, برزیل, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, صلح, کارائیب, ونزوئلا

سهم روبل در پرداخت‌های صادراتی روسیه به سطح دلار رسید

بانک مرکزی روسیه اعلام کرد: سهم روبل در پرداخت محموله‌های صادراتی در پایان سال ۲۰۲۲ از ۳۰ درصد فراتر رفته و به سطح دلار رسیده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، بانک مرکزی روسیه روز سه شنبه با انتشار بیانیه ای افزود: سهم روبل در صادرات روسیه همچنین به شکل قابل توجه ... سهم روبل در پرداخت‌های صادراتی روسیه به سطح دلار رسید

ادامه

آفریقا, آمریکا, آمریکای لاتین, اقتصادی, اوکراین, ایران, ترکیه, جهان, چین, روسیه, شرق اروپا, غرب

چین، هند و برزیل؛ قدرت‌های نوظهوری که در برابر تعرفه‌های «ترامپ» سر خم نمی‌کنند

رسانه اسپانیایی با انتقاد از «تسلیم» شدن اتحادیه اروپا در برابر جنگ تجاری آمریکا تاکید کرد: چین، هند و برزیل که همه اعضای «بریکس» هستند، با «دونالد ترامپ» از موضعی محکم وارد مذاکره می‌شوند و این سیاست تاکنون نتایج مثبتی برای پکن به‌همراه داشته‌است. به گزارش ایرنا، روزنامه «ال پائیس» اسپانیا در یادداشتی تحلیلی، «قدرت‌نمایی» ... چین، هند و برزیل؛ قدرت‌های نوظهوری که در برابر تعرفه‌های «ترامپ» سر خم نمی‌کنند

ادامه

آسیا-اقیانوسیه, آمریکا, آمریکای جنوبی, آمریکای لاتین, استراتژیک, اقتصادی, برزیل, جنگ تجاری, جهان, چین, دموکراسی, روسیه, ٰژئوپلیتیک, شانگ‌های, هندوستان

اعتراض کلمبیا به «همدستی» سازمان ملل در سیاست «شکست‌خورده» مبارزه با مواد مخدر آمریکا

رئیس‌جمهوری کلمبیا با مرتبط دانستن تجاوز اسرائیل علیه غزه با حمله‌های اخیر آمریکا در کارائیب، مجموع این رویدادها را «جنگ» جهانی جدید ارزیابی کرد و سازمان ملل را به «همدستی» در سیاست «شکست‌خورده» مبارزه با مواد مخدر آمریکا متهم کرد. به گزارش روز سه شنبه ایرنا از خبرگزاری افه، «گوستاوو پترو» رئیس‌جمهوری کلمبیا در جریان ... اعتراض کلمبیا به «همدستی» سازمان ملل در سیاست «شکست‌خورده» مبارزه با مواد مخدر آمریکا

ادامه

آفریقا, آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, تحلیل, جهان, خاورمیانه, سازمان ملل, صلح, غرب, فلسطین, کارائیب, کلمبیا, نسل‌کشی