چین: مواضع آمریکا در مورد روابط چین – روسیه ریاکارانه است

سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز سه شنبه ۲۳ آوریل در کنفرانس خبری در اشاره به اظهارات آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده در انتقاد از روابط اقتصادی و تجاری چین و روسیه گفت: آمریکا در حالی که لایحه کمک به اوکراین را تصویب کرده، از طرفی دیگر، دست به اتهام بی‌اساسی علیه مبادلات ... چین: مواضع آمریکا در مورد روابط چین – روسیه ریاکارانه است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, اقیانوسیه, اوکراین, تحلیل, جنایات جنگی, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا

آمریکا، اروپا را درهم شکست

اروپا به یک رعیت کامل تبدیل شده است. به گزارش اسپوتنیک، والنتینا ماتوینکو، رئیس شورای فدراسیون روسیه به اسپوتنیک گفت که آمریکایی‌ها اروپا را درهم شکستند و آن را دست نشانده خود کردند، آنها به سادگی اروپایی‌ها را “سرکوب” کردند. وی در ادامه افزود: «آمریکایی‌ها به سادگی اروپا را زیر پا گذاشتند. آن را به ... آمریکا، اروپا را درهم شکست

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, امنیتی, تحلیل, جهان, روسیه

کشور‌های بریکس می‌توانند به‌طور مشترک در برابر استعمار دیجیتال مقاومت کنند

رئیس موسسه کریبروم روسیه با اشاره به موفقیت بریکس در پیاده سازی ارز دیجیتال خود، این گروه را در برابر استعمار دیجیتال مقاوم دانست. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ ایگور آشمانوف، رئیس موسسه کریبروم و عضو شورای حقوق بشر روسیه تاس گفت که کشور‌های عضو بریکس قادر خواهند بود مشترکاً در برابر استعمار ارزدیجیتال مقاومت کنند. ... کشور‌های بریکس می‌توانند به‌طور مشترک در برابر استعمار دیجیتال مقاومت کنند

ادامه

استعمار, اقتصادی, تحلیل, جهان, خبر, روسیه

خطر افزایش دما اروپا را تهدید می‌کند

یک گزارش جدید نشان‌ می‌دهد اروپا تقریبا دو برابر بیشتر از میانگین نرخ جهانی درحال گرم‌شدن است؛ این گزارش تأثیرات تغییرات آب و هوایی در اروپا را بررسی و تاکید کرده است که این گرمایش، وقوع سیل و خشکسالی را تشدید می‌کند. به گزارش خبرگزاری آلمان؛ سازمان هواشناسی سازمان ملل متحد و آژانس آب و ... خطر افزایش دما اروپا را تهدید می‌کند

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, ایتالیا, جهان, خبر, محیط زیست

بلومبرگ: چین همچنان بزرگترین کمک کننده به رشد اقتصادی جهان در ۵ سال آینده خواهد بود

بر اساس پیش‌بینی «بلومبرگ»، چین در پنج سال آینده بیشترین سهم را در رشد اقتصاد جهانی خواهد داشت، به طوری که سهم چین از مجموع کشورهای G7 فراتر رفته و تقریباً دو برابر ایالات متحده خواهد بود. به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ محاسبات بلومبرگ در این هفته بر اساس آخرین داده‌های پیش‌بینی اقتصادی «صندوق بین‌المللی ... بلومبرگ: چین همچنان بزرگترین کمک کننده به رشد اقتصادی جهان در ۵ سال آینده خواهد بود

ادامه

اقتصادی, اندونزی, جهان, چین, ژئوپلیتیک, صندوق بین‌المللی پول, هندوستان

مکزیک و چین؛ روابطی دوستانه که آمریکا بر نمی‌تابد

سلطه آمریکا بر مکزیک به عنوان تنها کشور آمریکای لاتین در خاک آمریکای شمالی نه تنها نتوانسته است از نگاه این کشور به افق‌هایی دورتر از قاره آمریکا جلوگیری کند بلکه با گذشت نیم قرن از روابط دیپلماتیک مکزیک- چین، مناسبات اقتصادی و تجاری دوجانبه این دو کشور رو به افزایش است.

 

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از تارنمای اسپوتنیک موندو، در بحبوحه جنگ تجاری میان ایالات متحده و چین، اقدامات مکزیک در راستای نزدیک شدن اقتصادی به غول آسیایی در حال افزایش است. شماری از اساتید دانشگاه خودمختار مکزیک و سفارت چین در این کشور آمریکای لاتین اطمینان می‌دهند که هر دو کشور، روابط اقتصادی و تجاری خود را در یک سناریوی ژئوپلیتیکی تقویت کرده‌اند.

 

«ژو چینگ چیائو» سفیر چین در مکزیک در جریان مراسمی که به مناسبت پنجاهمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین چین و مکزیک برگزار شد، گفت: سرمایه‌گذاری دوجانبه به رشد خود ادامه می‌دهد و بیش از ۲۰۰ شرکت چینی در قلمرو مکزیک فعالیت می‌کنند.

 

این دیپلمات همچنین اذعان کرد که روابط بین دو کشور از زمان روی کار آمدن «آندرس مانوئل لوپز اوبرادور» رئیس‌جمهوری مکزیک در سال ۲۰۱۸، تقویت شده است.

 

چینگ چیائو در مصاحبه با «میلنیو تلویزیون» گفت: در حال حاضر، تحت مدیریت مشترک رئیس‌جمهوری شی جین پینگ و رئیس‌جمهوری آندرس مانوئل لوپز اوبرادور، سطح همکاری چین و مکزیک به طور مداوم رو به افزایش است.

 

بر اساس اطلاعات دانشگاه دولتی خودمختار مکزیک، تجارت دوجانبه این دو کشور در سال ۲۰۲۱، ۳۰ درصد رشد کرد و به ۱۱۰ میلیارد دلار رسید. با این حال، هنوز راه طولانی برای رسیدن به پیوندی که شایسته پتانسیل اقتصادی و نیروی کار بزرگی که هر دو کشور در اختیار دارند، در پیش است. چین دومین شریک تجاری بزرگ مکزیک و مکزیک نیز دومین شریک تجاری بزرگ پکن در منطقه آمریکای لاتین است.

 

روابط دوستانه‌ای که به مذاق واشنگتن خوش نمی‌آید

 

امضای توافق‌نامه تجارت آزاد میان مکزیک و چین بسیار محتمل است و «انریکه داسِل پیترز» هماهنگ‌کننده «مرکز مطالعات چین و مکزیک» هشدار می‌دهد که اگر این اتفاق بدون تایید ایالات متحده رخ دهد، ممکن است تنش‌های دیپلماتیک بین واشنگتن و این کشور آمریکای لاتین ایجاد شوند.

 

به گفته داسِل «ایالات متحده به روابط تجاری بین مکزیک و چین با سوء ظن می‌نگرد».

 

این محقق تاکید می‌کند که معاهده بین مکزیک، آمریکا و کانادا (T-MEC) حاوی یک ماده (۳۲.۱۰) است که در آن مشخص شده است که چنانچه یک کشور عضو این گروه مایل به ایجاد یک توافق تجارت آزاد با کشوری مانند چین باشد که خارج از این بلوک است، باید با استدلال دلایل آغاز پیوندهای تجاری با یک کشور خاص را توضیح دهد. «تمِک» یک پیمان تجاری جامع و قوی است که مکزیک را به‌عنوان یک شریک تجاری در کنار آمریکا و کانادا قرار می‌دهد

 

داسِل می‌گوید: من شگفت‌زده خواهم شد اگر پس از یک تلاش قانونی گسترده علیه چین، مکزیک بگوید که قصد دارد با چین معاهده امضا کند و دولت آمریکا بگوید «البته، مشکلی نیست».

 

چین در سپتامبر ۲۰۲۱ خواستار پیوستن به «معاهده جامع مشارکت ترانس‌پاسیفیک» (CPTPP) شد که مکزیک همراه با ۱۰ کشور دیگر در آن عضویت دارند. تا کنون هیچ پاسخ رسمی به این درخواست داده نشده است.

 

چین می‌کوشد تا با الحاق به پیمان تجاری ترانس پاسیفیک و همکاری با دیگر کشورهای عضو در این چارچوب، در جنگ تجاری در برابر آمریکا از اقتدار بیشتری برخوردار شود.

 

به نوشته تارنمای «آمِریکا اکونومیا»، روابط دیپلماتیک میان مکزیک و جمهوری خلق چین، ۱۴ فوریه ۱۹۷۲ برقرار شد و امسال (۲۰۲۲)، ۵۰ ساله شد. این دو کشور مدل‌های متفاوتی از توسعه را اتخاذ کردند، مکزیک، رویکرد نئولیبرالی و چین، حرکت از مدل کمونیستی به سیستم فعلی سرمایه‌داری دولتی را اتخاذ کرد. نکته حائز اهمیت اینکه با وجود این تفاوت‌ها در مدل اقتصادی، هر دو کشور، یک مدل توسعه مبتنی بر صادرات به عنوان موتور رشد اقتصادی را اجرا کردند.

 

چین خود را به عنوان یک قدرت جهانی قرن بیست‌ویکم معرفی کرده است؛ با تنظیم سیاست خارجی خود بر اساس رشد اقتصادی پویا و پیشبرد اهداف خود در جهت توسعه مسالمت‌آمیز که روابط با آمریکای لاتین و کارائیب نیز گواه این امر است.

 

چین و روسیه به عنوان قدرت‌های فرانیمکره‌ای در دو دهه اخیر حوزه نفوذ خود را در منطقه آمریکای لاتین گسترش داده‌اند، اما حضور و وزن آنها در این قاره کاملاً متفاوت است. در حالی که اژدهای آسیایی جایگاه برتری در حوزه‌های اصلی توسعه را به دست آورده است، حضور روسیه کم رنگ است و از همکاری نظامی فراتر نرفته است و پس از حمله به اوکراین، روابطش با منطقه به ضررش تمام شده است.

گزارش‌هایی از اعتراضات مردم شهرهای ایران تا امروز شنبه ۲۴ اردیبهشت

با افزایش موج اعتراضی به سیاست‌های اقتصادی رژیم ولایی به ویژه اقدام دولت ابراهیم رئیسی در حذف ارز ترجیحی و آزادسازی قیمت کالاهای اساسی از جمله نان، مرغ، گوشت، شیر، تخم‌مرغ، روغن و دیگر موادغذایی مردم ایران به خیابان‌ها سرازیر شده و شعارهای خود را متوجه مسئولان عالی کشور به ویژه رهبر جمهوری اسلامی کردند.

ادامه

اقتصادی, ایران, حقوق بشر, سیاسی, گزارش, ویدیو

کشورهای اروپایی دنبال عقب نشینی از تحریم‌ها علیه سوریه هستند

منابع دیپلماتیک فاش کردند، برخی کشورهای اروپایی دنبال کنار گذاشتن مواضع آمریکا درباره سوریه و عقب نشینی از پرونده تحریم‌ها علیه دمشق هستند.

ادامه

اردن, اروپا, اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, تحریم, ترکیه, جهان, حقوق بشر, خبر, سوریه, لبنان

مخالفت سناتور آمریکایی با لایحه اختصاص کمک۴۰ میلیارد دلاری به‌اوکراین

سناتور ایالت کنتاکی ایالات متحده جلوی تصویب لایحه مربوط به تخصیص کمک مضاعف به اوکراین به مبلغ بی‌سابقه ۴۰ میلیارد دلار در سنای آمریکا را گرفت.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, اوکراین, جهان, خبر, شرق اروپا