وقتی بانک خلق چین اعلام کرد که RMB دیجیتال به ۱۰ کشور آسهآن و ۶ کشور خاورمیانه متصل میشود، فقط یک خبر ساده نبود؛ این صدای طبل جنگ بود، نبردی که “اکونومیست” آن را «برتون وودز ۲.۰» نامیده است. برتون وودز اصلی چیست؟ در سال ۱۹۴۴، در اواخر جنگ جهانی دوم، نمایندگان ۴۴ کشور در ... دلار برای اولین بار در موقعیت کیش قرار گرفت
کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا روز دوشنبه گفت که اجرای احتمالی تعرفه های ایالات متحده در ۲ آوریل آغاز راه اروپا به سوی استقلال است. به گزارش شفقنا به نقل از الجزیره، رئیس بانک مرکزی اروپا در مصاحبه با رادیو فرانس اینتر افزود: «دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده آن را روز آزادی می ... رئیس بانک مرکزی اروپا: تعرفه های ترامپ آغاز راهی به سوی استقلال اروپا از آمریکاست
سال جدید در حالی آغاز شده است که گزارشهای اقتصادی اخیر به سطح بحرانی رسیدنِ نابرابریِ توزیع ثروت در ایران را نشان میدهند. بر اساس بررسیهای انجامشده، حدود پنج درصد از جمعیت کشور صاحب بیش از پنجاه درصد از ثروت ملی هستند، درحالی که اکثریت قریببهاتفاق مردم با داشتن درآمدهایی ناچیز با مشکلهای اقتصادیای روزافزون ... نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن
اوکراین قصد دارد خواستار اصلاحاتی در توافق منابع با ایالات متحده شود تا حجم بیشتری از سرمایهگذاریهای آمریکایی را به دست آورد. به گزارش تسنیم خبرگزاری “بلومبرگ” به نقل از یک مقام مطلع گزارش داده که «اوکراین خواهان اعمال تغییراتی در توافقنامه اقتصادی گستردهای است که از سوی دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، پیشنهاد شده، از ... مخالفت کییف با شرایط توافق منابع با آمریکا
سه کشور چین، ژاپن و کره جنوبی از دستیابی به توافق برای تقویت تجارت آزاد به منظور مقابله با تصمیمات دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا خبر دادند. به گزارش باشگاه خبرنگاران – خبرگزاری فرانسه اعلام کرد که سه کشور چین، کره جنوبی و ژاپن با صدور بیانیهای مشترک از توافق برای تقویت تجارت آزاد خبر دادند. ... توافق چین، ژاپن و کره جنوبی برای مقابله با سیاستهای ترامپ
موسسه مطالعاتی آمریکایی از رجعت اروپا به گاز روسیه مینویسد
«نشنال اینترست» نوشت، اتحادیه اروپا با وجود تحریم خرید انرژی از روسیه اما از طریق واسطههایی گاز این کشور را با قیمتی بالاتر دریافت میکند، به همین دلیل کارشناسان و مقامهای تاثیرگذار در حوزه انرژی اروپا، پیشنهاد فعالسازی دوباره جریان گاز نورداستریم را مطرح میکنند.
به گزارش ایرنا، مرکز مطالعاتی «نشنال اینترست» آورده است که طولانی شدن جنگ اوکراین و بالا ماندن قیمت انرژی، موجب شده است تا برخی چهره های تاثیرگذار در حوزه انرژی اروپای غربی، فرضیه احیای واردات گاز روسیه را مطرح کنند.
«آلن رایلی» کارشناس این موسسه در حوزه قانون تجارت و انرژی و مسائل سیاست اتحادیه اروپا اعتقاد دارد در ۵۰ سال گذشته، کسب و کارهای حوزه انرژی اروپای غربی ارتباطات عمیق شخصی و تجاری با صنعت گاز شوروی و سپس روسیه برقرار کردند . بزرگترین نماد این رابطه «گرهارد شرودر» صدراعظم سابق آلمان است . او به عنوان صدراعظم، راه را برای ساخت پروژه خط لوله نورد استریم ۱ هموار کرد و پس از ترک سمت فوق به عنوان رئیس همین پروژه منصوب شد. او همیشه مدافع برقراری روابط انرژی آلمان و روسیه بود.
این گزارش برای رجعت به انرژی روسیه اصطلاح «شرودریزاسیون» را استفاده کرده و آورده است: برای گرهارد شرودر و دیگرانی که در بخش انرژی اروپا شبیه او فکر میکنند، موضوع جنگی بین دو دولت در قاره اروپا (بین روسیه و اوکراین) به معنای متوقف کردن تجارت معمول نیست. درست است که در شرایط کنونی صادرات گاز روسیه از طریق خط لوله گازپروم به اتحادیه اروپا نابود شده است؛ با این وجود، بسیاری از رهبران تجاری و سیاسی می خواهند که اوضاع هر چه زودتر به حالت عادی بازگردد. پیش از این در آلمان، نخست وزیر ایالت Saxony خواستار تعمیر خط لوله نورد استریم ۱ و راه اندازی جریان گاز روسیه شد. در ایتالیا هم «پائولو اسکارونی» یکی از اعضای گارد قدیمی انرژی روسیه-ایتالیا، به عنوان رئیس غول انرژی ایتالیایی ENEL انتخاب شد.
دیدن یک بازیِ در حال انجام خیلی سخت نیست. این تجارت معمولی با هدایت افرادی همچون شرودر و اسکارونی، به سمت انجام توافقات در مورد جریان گاز با مسکو حرکت خواهد کرد.
در نگاه اول، بازگشت شرایط دوران شرودر (Re-Schroderisation) غیرممکن به نظر میرسد. واردات گاز خط لوله روسیه به اروپا که معادل ۴۰ درصد واردات اروپا بود به حدود ۵ درصد کاهش یافته است. آلمان به عنوان بزرگترین واردکننده گاز روسیه، قرارداد خرید چند کشتی جدید مایع سازی گاز را برای واردات LNG نهایی کرده است. وزرای آلمان پی در پی نکاتی را در مورد تنوع بخشی به حوزه انرژی تکرار می کنند. آلمان گاز طبیعی نروژ، LNG، انرژی باد و خورشیدی و در کل هر چیزی جز گاز روسیه را دریافت می کند. با این حال، زمینه بازگشت به گاز طبیعی روسیه به طور کامل نابود نشده است. اگرچه واردات از خط لوله روسیه کاهش شدیدی پیدا کرده اما واردات LNG روسیه افزایش یافته است. در واقع، اکنون در سرتاسر اتحادیه اروپا، واردات LNG از روسیه در جایگاه دوم واردات گاز مایع پس از ایالات متحده قرار دارد.
ساختار حمایت اقتصادی و سیاسی برای واردات انرژی روسیه در سراسر اروپای غربی از بیخ و بن نابود نشده است. این ساختار شاید اکنون جلوی چشم نباشد، اما آماده است تا در اولین لحظه مناسب گاز روسیه را بار دیگر به سمت اروپا به جریان بیندازد. پیش از این «مایکل کرچمر» نخست وزیر زاکسن، از تعمیر نورد استریم ۱ سخن گفته بود. وی تعطیلی نیروگاه های هستهای آلمان که سه مورد آخر آن در ۱۵ آوریل رخ داد را به عنوان توجیه پیشنهاد خود بیان کرد.
تلاش برای راه اندازی جریان گاز از طریق نورد استریم ۱ با راهبرد جامع حامیان آلمانی گاز روسیه سازگار است. آنها می دانند که با قطع موثر واردات گاز روسیه، تامین منابع انرژی جایگزین کافی برای آلمان دشوار خواهد بود. تعطیلی ۶ نیروگاه هسته ای در سه سال گذشته، تقاضا برای نیروی بیشتر از جاهای دیگر را افزایش داده است. همچنین محدودیت های برنامه ریزی حتی رساندن انرژی باد را دشوار می کند. هیچ کس نمی خواهد استفاده از زغال سنگ را فراگیر کند (اگرچه این اتفاق در حال رخ دادن است). همه مدافعان آلمانی انرژی روسیه به یک زمستان واقعا سرد نیاز دارند؛ همزمان چینی ها نیز گاز طبیعی مایع را در بازارهای جهانی می خرند و همین امر قیمت گاز طبیعی را به طور چشمگیری افزایش می دهد. در آن مرحله، پرونده تعمیر نورد استریم ۱ با صرف هزینه ۵۰۰ میلیون دلاری و بازگشت به یک تجارت معمولی رقم خواهد خورد.
این بحث تنها در آلمان مطرح نیست. شرودریزاسیونی که در آن سیاستمداران و مدیران تجاری اروپایی به دنبال ارتباطات عمیق با بازار انرژی روسیه هستند، یکی از ویژگیهای بخش انرژی اروپای غربی و نه فقط آلمان بوده است. می توان این روند را در ایتالیا هم مشاهده کرد که در آن دولت ملونی، تحت فشار شاخه برلوسکونی که طرفدار روسیه است، یکی از اعضای قدیمی محفل انرژی روسیه-ایتالیا، را به عنوان رئیس غول انرژی ایتالیایی منصوب کرد.
اسکارونی قبلاً مدیر عامل ENI دیگر شرکت بزرگ انرژی ایتالیا بود و همانطور که اسناد کرملین نشان میدهد، رابطه خوبی با ولادیمیر پوتین داشت. او همچنین از پروژه نافرجام South Stream که هدف آن تضعیف موقعیت اوکراین از طریق ایجاد یک مسیر ترانزیت جایگزین برای انتقال گاز روسیه به اروپا بود، حمایت می کرد. هدف کلی مسکو از آن پروژه نه تنها کاهش درآمدهای اوکراین، بلکه تضعیف اهمیت این کشور برای اتحادیه اروپا بود. همچنین ENI تحت مدیریت اسکارونی ایتالیا را در چارچوب قراردادهای بلندمدت گاز با گازپروم به شبکه گازی روسیه و گازپروم وابسته کرد.
اسکارونی مانند بسیاری افراد مشابهش بابت اعمال خود عقب نشینی نشان نداده است. او هنوز این استدلال را دارد که ایتالیا برای یک دهه دیگر به گاز روسیه نیاز دارد و به همین دلیل با تحریم مسکو مخالفت میکند. اقدامات آنها از منظر انرژی، اروپا را به گاز روسیه نیازمند کرد.
طبق این گزارش، خیلی دور از ذهن نیست که به زودی شاهد باشیم اسکارونی در کنار آلمانی های طرفدار روسیه، برای ازسرگیری واردات گاز روسیه هماهنگ شوند. تنها چیزی که لازم است یک زمستانی سرد، محدودیت دسترسی به گاز مایع و قیمت های بالای انرژی است. در آن شرایط اسکارونی، گرهارد شرودر و دیگر حامیان انرژی روسیه به دنبال احیای جریان گاز روسیه خواهند بود.
برخلاف سخنوریهای ابراهیم رئیسی و گزارشهای ساختگی در روزنامههایی نظیر ایران و همشهری و کیهان که وضعیت اقتصادی کشور و معیشت مردم را خوب توصیف میکنند، در نگاهی حتی گذرا به آمار منتشر شده در مورد قیمتها و مقایسهٔ آنها با سطح درآمد اکثر مردم و بهویژه زحمتکشان و تهیدستان، تصویر دیگری دیده میشود. زحمتکشان ... پیامدهای فاجعهآمیزِ تشدید برنامههای نولیبرالی «رهبری» برای «حفظ نظام»
سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه امروز اعلام کرد که کشورهای شوروی سابق در دو راهی ادامه روابط شان با مسکو درپی اعمال فشار غرب هستند. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه روز چهارشنبه طی مصاحبه ای با تلویزیون تزارگراد اعلام کرد: حقایق زیادی در مورد اقدامات و ... فشار غرب به کشورهای شوروی سابق برای فاصله گرفتن از مسکو
نشست اتحادیه اروپا و هند که با موضوع فناوریهای جدید در بروکسل در حال برگزاری بود، به دلیل اختلاف بر سر تحریمهای انرژی روسیه، شکست خورد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از پولیتیکو، اجلاس سران اتحادیه اروپا و هند، روز سه شنبه قرار بود در مورد فناوری و تجارت باشد اما اولین نشست وزیران، تحت ... نشست اتحادیه اروپا و هند به دلیل اختلاف بر سر تحریمهای انرژی روسیه، شکست خورد
دانشآموزان روستاهای سیستان و بلوچستان برای رسیدن به کلاس درس از بین گاندو ها، رودخانه ها و جاده های خطرناک عبور می کنند. هممیهن؛ زانو بغلکرده در دل تلی از خاک و جادهای نیمهتمام، زیرآفتاب کمرمق در انتظار آهنپارهای آبی، سفید یا قرمز. یکی از هزاران تصویر فقر از روستاهای سیستان و بلوچستان در میان بیابانها ثبت میشود، وقتی ... بیراهههای مدرسـه