اعتصاب سراسری در ایتالیا اتحادیه سندیکاهای پایه ایتالیا: حتی یک میخ هم برای جنگ‌ها و نسل‌کشی نباید تولید شود

اتحادیه سندیکایی پایه – کنفدراسیون ملی ایتالیا (یو- اس-بی) فراخوان منتشرشده از سوی «کشتی های کمک رسانی صمود» را پذیرفته و اعتصاب سراسری روز ۱۸ مه /۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۵ را اعلام می‌کند. جنگ، نسل‌کشی در فلسطین، مسابقه تسلیحاتی، حمله به حقوق بین‌الملل و محدود شدن فضای دموکراتیک، ضرورت ارتقای سطح بسیج و مبارزه را آشکار ... اعتصاب سراسری در ایتالیا اتحادیه سندیکاهای پایه ایتالیا: حتی یک میخ هم برای جنگ‌ها و نسل‌کشی نباید تولید شود

ادامه

آزادی, آزادی‌های دموکراتیک, آمریکا, آموزشی, استثمار, اسراییل, اقتصادی, امنیت, انگلیس, ایمنی, بازنشستگی, جنگ, جهان, خصوصی‌سازی, درمان, دستمزد, دموکراتیک, دیپلماتیک, غرب, فقر, فلسطین, فناوری, مبارزه طبقاتی, ناتو, نسل‌کشی

مرگ یک کارگر در یزد بر اثر برق‌گرفتگی با دستگاه پیکور

یک کارگر بلوچ در شهر یزد بر اثر برق گرفتگی جان خود را از دست داد. به گزارش ایلنا، یک کارگر بلوچ در حین کار با دستگاه پیکور در یکی از پروژه‌های مرتبط با اداره برق استان یزد بر اثر برق‌گرفتگی فوت کرد. هویت این کارگر بلوچ، «خداداد کُرد انجرکی (سالارزهی)» حدوداً ۳۵ ساله، متأهل، ... مرگ یک کارگر در یزد بر اثر برق‌گرفتگی با دستگاه پیکور

ادامه

اختلاف طبقاتی, امنیت شغلی, حقوق بشر, حوادث, خبر, دستمزد, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر, معیشت, مهاجرت

دبیرکل سازمان ملل: سه میلیارد نفر در مسکن نامناسب زندگی می‌کنند

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در پیام ویدئویی به مجمع جهانی شهرها در باکو اعلام کرد که نزدیک به سه میلیارد نفر در سراسر جهان در مسکن نامناسب، اغلب در سکونتگاه‌های غیررسمی و زاغه‌ها زندگی می‌کنند و هیچ جامعه‌ای از این بحران مصون نیست. به گزارش روز سه شنبه ایرنا، وی بحران جهانی مسکن ... دبیرکل سازمان ملل: سه میلیارد نفر در مسکن نامناسب زندگی می‌کنند

ادامه

آذربایجان, ایمنی, جهان, خبر, دانشجویی, سازمان ملل, فقر, گزارش

ترامپ به دنبال افزایش بودجه نظامی است/ مردم کنار خیابان می‌خوابند!+ فیلم

از پس هزینه مسکن برنمی‌آییم، از پس هزینه نگهداری از کودک برنمی‌آییم، از پس هزینه سلامت برنمی‌آییم. اما به طرز عجیبی، هر وقت یک جنگ خونین در کار باشد، همیشه پول داریم. و وقت آن رسیده که به این وضعیت «نه» بگوییم.” برنی سندرز، سناتور آمریکایی طی مصاحبه‌ای گفت: “این آقایان در واشنگتن، در دولت ... ترامپ به دنبال افزایش بودجه نظامی است/ مردم کنار خیابان می‌خوابند!+ فیلم

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جنگ, خبر, فقر, فیلم, کودکان

برخی مردم در خرید نان خالی مشکل دارند/ فکری به حال زنان کارگر کنید!

نایب رئیس اتحادیه زنان کارگر سراسر کشور گفت: نشانه‌های گسترش فقر در جامعه مشهود است. این روزها آدم‌ها را می‌بینیم که حتی برای خرید نان دچار مشکل هستند. این‌ها نشانه‌های کوچکی نیستند. شاید امروز ساده به نظر برسند، اما اگر جدی گرفته نشوند، بعدها به معضل بزرگ اجتماعی تبدیل می‌شوند. فاطمه وحدت، نایب رئیس اتحادیه ... برخی مردم در خرید نان خالی مشکل دارند/ فکری به حال زنان کارگر کنید!

ادامه

اختلاف طبقاتی, جنگ, حقوق بشر, زنان, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر, گزارش

معاون وزیر سابق: در حدود ۵ تا ۱۰ میلیون نفر از مردم، بدون مشکل مالی در حال زندگی هستند

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به تشدید درگیری میان ایران و غرب هشدار داد تنها با حذف بودجه دستگاههای غیرضروری ممکن است وضعیت معیشت مردم از این بدتر نشود.

​ امیرعباس آذرم‌وند: اقتصاد ایران در شرایطی به استقبال لایحه بودجه ۱۴۰۵ می‌رود که در یکی از دشوارترین شرایط خود قرار دارد. ایران در شش سال گذشته با تورم‌های بالاتر از سی درصد روبه‌رو بوده و دور جدید فشار تومی قدرت خرید را در ایران به شدت کاهش داد است.

از سوی دیگر کسری قابل توجه بودجه و ناترازی انرژی سبب شده است بحران اقتصاد ایران شکلی تازه به خود بگیرد. در این فضا رییس‌جمهوری خود از بودجه‌ی غیرهدفمند انتقاد کرده و گفته: کارمان شده فقط به یک مشت بنیاد و سازمان‌های الکی که به هیچ دردی نمی‌خورند پول بدیم، بهشون گفتم آقایون این بساط باید جمع شود.

از سوی دیگر علاءالدین رفیع‌زاده،رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور نیز درباره وضعیت کنونی دولت گفته است: اندازه دولت بر اساس مولفه‌های متعدد از جمله تعداد واحدهای موازی، تعداد واحدهای غیر ضروری، دستگاه‌های غیر ضروری و… اندازه گیری می شود. از این جهت است که می گویم اندازه دولت بزرگ است.

وی وعده داده ما دستگاه‌های اجرایی موازی و غیر ضرور را حذف می‌کنیم نیروهای آن را در واحدهای عملیاتی توزیع می کنیم تا به مردم خدمات ارائه کنند.

منتقدان می‌گویند دستگاه‌های بودجه گیر قدرتمند و صاحب نفوذند و حذف بودجه آنها به سهولت ممکن نیست . پیش از این نیز اصلاح ساختار بودجه‌ریزی در ایران مطرح شده است اما این مهم هنوز امکان تحقق را ندارد.

علی قنبری، عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس، درباره چشم‌انداز اقتصاد ایران به خبرآنلاین با تاکید بر این‌که امید ندارد این اقدام یعنی حذف بودجه دستگاه‌های غیرضروری به سرعت عملیاتی شود، گفت: به نظر من تصویر پیش رو روشن می‌کند که ضروری است اصلاحاتی در ساختار بودجه‌ریزی صورت گیرد و با حذف و ادغام دستگاه‌های موازی ، بودجه را تنها به بخش‌های ضروری و حیاتی تخصیص دهیم. من فکر می‌کنم نرخ تورم و رشد منفی اقتصاد تا پایان سال بیشتر خواهد شد چرا که هنوز کسری بودجه بزرگی در کشور وجود دارد و همزمان رشد نقدینگی هم با شدت بسیار ادامه دارد. در این وضعیت ناترازی وارد بخش پولی و بانکی کشور هم شده است.

وی با یادآوری انحلال بانک آینده و ناترازی‌های بزرگ در شبکه بانکی کشور هشدار داد اگر توجه کافی صورت نگیرد بانکهای دیگری هم در کشور وجود دارند که به وضعیت بانک آینده دچار خواهند شد.

معاون پیشین وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه امسال تورم سالانه به بیش از ۴۰ درصد خواهد رسید، تاکید کرد: جدای از اینکه نرخ تورم بالا خواهد رفت، شاخص رشد اقتصادی هم در وضعیت بسیار بدی قرار گرفته است. همانطوری که می‌دانیم نرخ رشد اقتصادی را برای بهار امسال منفی برآورد کردند. این در حالی است که در اواخر خرداد ماه اسراییل به ایران حمله کرد و پس از آن اروپا مکانیسم ماشه را هم اجرا کرد و به این اعتبار وضعیت دشوارتر هم شده است. طوری که می‌توانم بگویم تا پایان سال نرخ رشد به بیش از منفی یک درصد هم خواهد رسید.

قنبری در مورد دلایل کاهش رشد اقتصادی گفت: رشد اقتصادی به دلیل تشدید تحریم‌ها از طریق اجرای مکانیسم ماشه، افزایش تنش‌های خارجی و دیگر مشکلات داخلی امکان خروج از رشد منفی را لااقل برای امسال نخواهد داشت. این در حالی است که برخی از شاخص‌های مهم دیگر هم به دلیل همین رشد منفی، افت خواهند کرد. از جمله شاخص سرمایه‌گذاری که در وضعیت مناسبی قرار ندارد و امیدی به بهبود آن هم نمی‌رود. زیرا هیچ سرمایه گذار داخلی یا خارجی حاضر نیست در یک کشور تحت تحریم منابع خود را هزینه کند. همچنین نه کیفیت اشتغال و نه میزان آن برای کشورمان مناسب نیست.

قنبری با اشاره به آمارهای رسمی منتشر شده در خصوص خط فقر و شرایط معیشتی مردم گفت: اینها بسیار محافظه کارانه و حداقلی هستند. اما حتی همین آمارها حداقلی هم نشان می‌دهد باید نگران باشیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در دولت اول روحانی هشدار داد: ما به هیچ وجه در شرایط مطلوبی قرار نداریم و زندگی عموم مردم نسبت به گذشته به مراتب دشوارتر شده است. شاید در کل کشور چیزی در حدود ۵ تا ۱۰ میلیون نفر از جمعیت، بدون مشکل مالی و نگرانی خاصی در حال زندگی هستند و بیش از نیمی از مردم در تامین حداقل‌هایشان دچار مشکل شده‌اند. بخش بزرگی از جمعیت کشور امروز در تامین حداقل‌های اولیه مانند کالری یا سرپناه مناسب دچار مشکل هستند و شرایط به قدری دشوار شده که تامین حداقل‌ها هر روز برای بخش بزرگتری مشکل می‌شود.

او با بیان اینکه کسری بودجه از عوامل رشد تورم و متعاقب آن فقر در کشور است، توضیح داد: در این فضا چاره‌ای جز حذف بودجه‌ی دستگاه‌های غیرضروری به نفع معیشت مردم نیست. دولت باید هر طور می‌تواند به حذف بودجه دستگاه‌های غیرمفید و زائد دست بزند تا از این طریق توازنی میان هزینه و درآمدهای دولت به وجود آورد. به طور خاص من تاکید دارم بودجه دستگاههای فرهنگی و تبلیغاتی را می‌توان در گام نخست حذف کرد بدون آنکه معیشت جامعه هم دچار مشکل شود.

وی هشدار داد: حوزه تبلیغاتی نیازی به بودجه دولت ندارند و کار فرهنگی بدون بودجه دولتی شدنی است. بودجه دولت باید صرفا برای تامین بودجه عمرانی و رفاه عمومی صرف شود. بودجه جایی برای تقسیم غنائم نیست و باید آن را به چشم تخصیص منابع نگریست. اگر دولت هزینه دستگاههای اضافی را از بودجه کم کند، با وجود همین فشارها هم ممکن است وضعیت فعلی بهبود یابد وگرنه ادامه این وضعیت به فقر گسترده‌تر منجر می‌شود و تنها با عزم گسترده در دولت و نظام تصمیم‌گیری می‌توان این روند را متوقف کرد.

کشتار کولبران زحمتکش، حمایت از غارتگران است!

کشتار کولبران زحمتکش به هر بهانه‌ای، بخشی ناگسستنی از سیاست سرکوب رژیم در طول سال‌های گذشته بوده است. این در شرایطی است که مردم کُرد و تشکل‌های مردمی و مترقی‌شان در استان کُردستان و دیگر مناطقه‌های کُردنشین با هشیاری از هرگونه حرکتی که نشانی از هم‌سویی و همکاری با نیروهای تجاوزگر اسراییل و آمریکا و ... کشتار کولبران زحمتکش، حمایت از غارتگران است!

ادامه

آمریکا, اسراییل, افغانستان, اقتصادی, امنیتی, زحمتکشان, عدالت اجتماعی, غارتگری, فقر, کولبری

مبارزهٔ آموزگاران برای تأمین امنیتِ شغلی و بر ضد خصوصی‌سازیِ آموزش

مانند دیگر سیاست‌ها و عملکردهای رژیم ولایی، کارگزاران این رژیم ضدمردمی در مورد آزمون استخدامی آموزش و پرورش نیز ماهیت ارتجاعی رژیم را آشکارا در مقابل چشمان توده‌های زحمتکش قرار داده‌اند. به‌دنبال برگزاری آزمون استخدامی و اعلام نتایج آن، جمعی از هزاران نفر از پذیرفته نشدگان از استان‌های مختلف به تهران آمده‌اند و ۱۵ شهریورماه ... مبارزهٔ آموزگاران برای تأمین امنیتِ شغلی و بر ضد خصوصی‌سازیِ آموزش

ادامه

ارتجاع, امنیت شغلی, امنیتی, ایران, بازنشستگی, تحلیل, خصوصی‌سازی, زحمتکشان, غارتگری, فقر, معلمان

از مهدکودک دوزبانه شمال تهران تا خاک‌نشینی کودکان در اسفکه چابهار

فرزندان این کارگران که روی خاک و خل می‌نشینند و با شکم‌های گرسنه درس می‌خوانند یا با دستان کوچک‌شان در مزارع و کارگاه‌ها کار می‌کنند، چه آینده‌ای خواهند داشت؟! به گزارش خبرنگار ایلنا، چند ویدئوی کوتاه را کنار هم می‌گذاریم و بازبینی می‌کنیم؛ همه‌ی آن‌ها در یک بستر جغرافیایی مشترک اتفاق افتاده‌اند در طول و ... از مهدکودک دوزبانه شمال تهران تا خاک‌نشینی کودکان در اسفکه چابهار

ادامه

اختلاف طبقاتی, امنیت, ایران, حقوق کودک, دستمزد, سرمایه‌داری, طبقه کارگر, فقر, کشاورز, کودکان, کودکان کار, گرسنگی, گزارش, معیشت

فرمانده کودتای ماداگاسکار با ادای سوگند ریاست جمهوری وعده تغییرات عمیق داد

سرهنگ «مایکل راندریانیرینا» رهبر کودتای نظامی ماداگاسکار در پی ادای سوگند ریاست جمهوری، وعده تغییرات عمیق و پاسداری از قانون اساسی داد و گفت انتخابات جدید ظرف مدت ۲ سال آینده برگزار خواهد شد. به گزارش روز یکشنبه ایرنا، سرهنگ راندریانیرینا پس از ادای سوگند ریاست جمهوری گفت: امروز نقطه عطفی برای کشور ما و ... فرمانده کودتای ماداگاسکار با ادای سوگند ریاست جمهوری وعده تغییرات عمیق داد

ادامه

استعمار, اعتراضات اجتماعی, اقتصادی, اقیانوس هند, جهان, جوانان, حقوق بشر, شرق آفریقا, فرانسه, فساد, فقر, کودتا, گزارش, ماداگاسکار, معیشت