نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

سال جدید در حالی آغاز شده ‌است که گزارش‌های اقتصادی اخیر به سطح بحرانی رسیدنِ نابرابریِ توزیع ثروت در ایران را نشان می‌دهند. بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، حدود پنج درصد از جمعیت کشور صاحب بیش از پنجاه درصد از ثروت ملی هستند، درحالی که اکثریت قریب‌به‌اتفاق مردم با داشتن درآمدهایی ناچیز با مشکل‌های اقتصادی‌ای روزافزون ... نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, طبقه کارگر, فقر, کار کودکان, کودکان, معیشت

زن، زندگی، آزادی: حق کنترل زن بر بدن خود

از حرکت دختران خیابان انقلاب، که با ویدا موحد آغاز شد، تا مرگ ژینا (مهسا) امینی و زاده شدن جنبش “زن، زندگی، آزادی”، مبارزه زنان برای حق بر بدنشان هرگز متوقف نشده است …. مریم رحمانی- عضو گروه مطالعات زنان، اسفند ۱۴۰۳ زن، زندگی، آزادی یعنی بدنم حق من است؛ یعنی مذهب، مردسالاری و سرمایه‌داری ... زن، زندگی، آزادی: حق کنترل زن بر بدن خود

ادامه

آزادی, اجتماعی, امنیتی, ایران, تحلیل, جهان, زنان, سرمایه‌داری

وضعیتِ ناگوارِ جوانان خانواده‌های کارگری در ایران

وضعیتِ جوانان خانواده‌های کارگری در ایران یکی از مهم‌ترین مشکل‌های اجتماعی و اقتصادی است که کشور در حال حاضر با آن روبروست. این جوانان با چالش‌هایی متعدد روبه‌رویند. این چالش‌ها اثرهای شکاف طبقاتی‌ای مانند فقر اقتصادی، نابرابری در دسترسی یافتن به آموزش و فرصت‌های شغلی، و همچنین تبعیض اجتماعی را شامل می‌شوند. مشکل‌ها فقط ناشی ... وضعیتِ ناگوارِ جوانان خانواده‌های کارگری در ایران

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, استبداد, تبعیض جنسیتی, تحلیل, جوانان, درمان, سرمایه‌داری, طبقه کارگر, فقر, منافع ملی

گرامی باد هفتادونهمین سالگرد جنبش دوم بهمن

آرمان‌های “جنبش دوم بهمن”، چراغ فروزان در راه مبارزه برای لغو ستمِ‌ ملی است! ”بنیان گذاران، اجرا کنندگان و رهبران این جنبش در تاریخ مقامی بس ارزنده دارند و نسل های حق شناس همیشه با حس احترام در برابر خاطرۀ شهدای این نهضت: قاضی محمد، سیف قاضی، صدر قاضی، شیرزاد، فاروقی، نقده ای و ده ... گرامی باد هفتادونهمین سالگرد جنبش دوم بهمن

ادامه

آموزشی, اجتماعی, ارتجاع, استبداد, استثمار, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, ایران, تاریخ, خاورمیانه, دهقانی, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, غارتگری, فقر, یادنامه

غروب رهبری ولایی فرصتی ارزنده برای آغاز حرکت به سوی دگرگونی‌های بنیادی در ایران

گفته‌های سران “نظام” و بیانیه‌ها و تبلیغات حکومتی و به‌ویژه سخنرانی‌های اخیر خامنه‌ای نشان‌دهندهٔ وضع بسیار نامتعادل حکومت ولایی و آشفتگی در سیاست‌گذاری‌های داخلی و خارجی آن است. تحولات پنج ماه گذشته نیز باید به مسعود پزشکیان نشان داده باشد که در ساختار قدرت رژیم ولایی تحقق دستاوردهای اساسی و واقعی برای مردم از بالا، ... غروب رهبری ولایی فرصتی ارزنده برای آغاز حرکت به سوی دگرگونی‌های بنیادی در ایران

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اجتماعی, اختلاف طبقاتی, استبداد, اسراییل, اسلام سیاسی, امپریالیسم, ایران, سوریه, صهیونیسم, طبقه کارگر, معیشت

معاون وزارت بهداشت در اعتراض به رویکرد غلط در مدیریت کرونا در ایران استعفا داد

رضا ملک‌زاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در اعتراض به مدیریت نادرست بحران کرونا و نیز اظهارات انتقاد آمیز شخص وزیر نسبت به وضعیت تحقیقات سلامت در کشور از سمت خود استعفا داد.

 

به گزارش یورونیوز : رسانه‌های داخلی به خصوص پایگاه‌های خبری نزدیک به اصولگرایان همزمان با پوشش این خبر اعلام کردند که علی نوبخت حقیقی، نایب‌ رئیس و دبیر شورای مشورتی بیماری کرونا نیز به دنبال استعفای آقای ملک‌زاده و به دلایل مشابه از سمت خود کناره‌گیری کرده است.

دو مقام مستعفی بخش بهداشت و سلامت ایران با این اقدام در واقع نحوه مدیریت بخش حساس و پر اهمیت سلامت در کشور آنهم در شرایط کنونی که متاثر از همه‌گیری بیماری کووید۱۹ است را زیر سوال برده و بدین شکل نارضایتی خود را نسبت به انتقادات اخیر وزیر از وضعیت تحقیقات نظام سلامت که رضا ملک‌زاده، معاون تحقیقات و فناوری متولی آن است،‌ نشان داده‌اند.

 

رضا ملک‌زاده در نامه استعفای خود به شدت رویکردهای اتخاذ شده برای مهار بیماری کووید۱۹ در ایران را مورد انتقاد داده و خطاب به سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران نوشته است: «مدیریت بسیار غلط، پرنقص در پاندمی کرونا به دلیل عدم مشورت و توجه شما به توصیه‌‌ها و هشدارهای متخصصان و محققان نظام سلامت، موجب تلفات انسانی بسیار در ایران شده است و در عین حال مدعی درس “مدیریت بحران کرونا” دادن به سایر کشورها هستید.»

 

آقای ملک‌زاده همچنین در این نامه اظهارات اخیر وزیر درباره تولید واکسن ایرانی کرونا را که گفته می‌شود هنوز در مراحل اولیه بوده «غیرعلمی و شتابزده» توصیف و آن را به نوعی «معرکه‌گیری» تشبیه کرده است.

 

در نامه معاون مستعفی تحقیقات فناوری وزارت بهداشت همچنین موثر بودن داروهای گیاهی به عنوان «ادعاهای بی اساس» از سوی شخص وزیر و نیز سازمان غذا و دارو مورد انتقاد قرار گرفته و ادغام طب سنتی در نظام شبکه بهداشت و درمان به عنوان رویکردی از سوی وزارتخانه در جهت تضعیف این شبکه خدمات درمانی محکوم شده است.

رضا ملک‌زاده سپس اظهارات تازه وزیر بهداشت در نقد تحقیقات نظام سلامت را به باد انتقاد گرفته و خطاب به وزیر نوشته است: «اظهارات و هجمه شما به تحقیقات علوم پزشکی و تلاش‌های شبانه‌روزی شمار زیادی از محققان بی ادعا و سختکوش این عرصه که در سخت‌ترین شرایط تحریم و فشارهای بین‌المللی و با وجود سهم ناچیز بودجه تحقیقات پزشکی – کمتر از نیم درصد بودجه ناخالص ملی! – دستاوردهای بسیار موثر و کاربردی را ارائه کرده‌اند، می‌تواند ناشی از عدم شناخت شما از عرصه تحقیقات به طور کلی و پیشرفت‌های علوم پزشکی در ایران به طور خاص باشد.»

 

از سوی دیگر علی نوبخت،‌ نایب‌ رئیس و دبیر شورای مشورتی بیماری کرونا نیز با انتشار نامه‌ای استعفای خود را به دلایل مشابه اعلام و تصریح کرد: «بعد از سخنان آنجناب در اصفهان در کوبیدن علم و دانشمندان پزشکی جان بر کف ایران و پاسخ معاونت پژوهشی متاسفانه راهی برای همکاری بنده با جنابعالی و آن وزارتخانه باقی نگذاشته است.»

 

رویکرد وزارت بهداشت و ستاد ملی مبارزه با کرونا در مقابله با شیوع و همه‌گیری بیماری کووید۱۹ پس از افزایش بی‌سابقه شمار مبتلایان و قربانیان به خصوص در موج دوم این بحران با انتقاد‌های زیادی همراه بوده است.

 

بر اساس آنچه به صورت رسمی از سوی وزارت بهداشت ایران اعلام شده حدود ۴۴ هزار نفر در سراسر کشور بر اثر ابتلا به بیماری کووید۱۹ جان باخته‌اند و ۲۷ استان نیز هم اکنون در وضعیت قرمز قرار دارند.

محمد شریفی‌ مقدم: چگونه می‌توان هزینه‌های درمان مردم را کاهش داد؟

دبیرکل خانه پرستار می‌گوید: ماهیت سیستم درمانی کشور پزشک سالار است. در این میان پرستاران بسیاری از خدمات را بدون گرفتن تعرفه انجام می‌دهند اما پول آن، به جیب پزشکان سرازیر می‌شود.

ادامه

اجتماعی, ایران, پرستاری, تحریم, حقوق بشر

سیستم‌های بهداشتی در حال غرق شدن هستند/ قرنطینه کامل، آخرین راه حل برای عبور از بحران

نماینده سازمان بهداشت جهانی در هند گفت: تأثیر غیرمستقیم مرتبط با افتادن افراد در تنگنای مالی و روی آوردن به امنیت اجتماعی منجر به تأثیر اقتصادی بیشتر و افزایش زمان بهبود اقتصادی خواهد شد پس با توجه به این واقعیت‌ها، ما قرنطینه های کامل را به عنوان آخرین گزینه برای حل این بحران در نظر ... سیستم‌های بهداشتی در حال غرق شدن هستند/ قرنطینه کامل، آخرین راه حل برای عبور از بحران

ادامه

اجتماعی, ایران, جهان, حقوق بشر, سازمان بهداشت جهانی, مصاحبه و گفتگو, هندوستان

اعتراف سوئد به شکست خود در مبارزه با کرونا بدون قرنطینه

سوئد که در موج اول شیوع ویروس کرونا از قرنطینه استفاده نکرد ، به شکست رویکرد رسیدن به مصونیت جمعی خود در برابر این بیماری همه‌گیر اعتراف کرده است.

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اروپای شمالی, جهان, خبر, سوئد, فنلاند, نروژ