همدستی اتاق بازرگانی، دولت و مجلس علیه «قانون کار»/ چرا مدام به فکر اصلاح آن هستند؟

حسین حبیبی گفت: کارگران نه تنها تحت حمایت قانون کار نیستند بلکه در حلقه محاصره سرمایه‌داری ظالم، زندگی مشقت‌باری را که شان و شخصیت‌شان را خدشه‌دار کرده، گرفتار شده‌اند قانون کار فعلی در تاریخ ۲۹ آبان‌ماهِ سال ۱۳۶۹ به تصویب رسیده است اما در ۳۴ سال گذشته بندهای متعددی از آن اجرایی نشده است؛ علیرغم ... همدستی اتاق بازرگانی، دولت و مجلس علیه «قانون کار»/ چرا مدام به فکر اصلاح آن هستند؟

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, معیشت

یورش به قوانین کار و صندوق‌های بازنشستگی

به‌رغم اعتصاب و اعتراض‌های گسترده و سراسری نفتگران، اعتراض‌های بازنشستگان صندوق‌های کارگری، کشوری، لشگری، و فولاد، و تجمع اعتراضی گستردۀ بازنشستگان مخابرات در استان‌های مختلف در ۷ آبان، و وعده دادن پزشکیان به خامنه‌ای به اجرا کردن “برنامه هفتم توسعه”، دولت پزشکیان به اجرای به‌اصطلاح متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان بر اساس برنامه ضدمردمی هفتم توسعهٔ‌ رژیم ... یورش به قوانین کار و صندوق‌های بازنشستگی

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, بازنشستگان, تحلیل, حقوق بشر, طبقه کارگر, فساد, فقر, معیشت

آقای وزیر کار! در ایران امروز کار به بهای جان جریان دارد !

آقای میدری وزیر اقتصادخوانده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می‌گوید چون اقتصاد معادن کوچک است امکان استاندارد کردن ندارد! شاید اگرصولت‌مرتضوی چنین چیزی می‌گفت،«عقلا» می پذیرفتند! اما یک دانش آموخته اقتصاد، چگونه اقتصاد معدن را کوچک و استاندارد ناپذیر ارزیابی می‌کند، تنها یک دلیل دارد و آن فرار از مسوولیت است و توجیهی برای ... آقای وزیر کار! در ایران امروز کار به بهای جان جریان دارد !

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, ایمنی, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, معدنکاران

اولین رئیس جمهور زن مکزیک سوگند خورد

«کلودیا شینبائوم» به عنوان اولین رئیس جمهور زن مکزیک سوگند ریاست جمهوری را ادا و دوره ۶ ساله خود در این سمت را رسما آغاز کرد. باشگاه خبرنگاران جوان: «کلودیا شینبائوم» ۷۰ سال بعد از آنکه زنان در مکزیک حق رای به دست آوردند توانست تبدیل به اولین رئیس جمهور زن این کشور با کسب ... اولین رئیس جمهور زن مکزیک سوگند خورد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, بازنشستگان, جهان, خبر, زنان, طبقه کارگر, کانادا, معیشت, مکزیک

حادثه‌ی کار یا کشتار زنجیره‌ای؟

از: کاظم فرج‌الهی تکرار خطایی که به مرگ دیگران می‌انجامد دیگر خطا نیست؛ جنایت است. وقوع دوازده حادثه‌ی معدنی در کم‌تر از شش ماه با بیش از ۶۲ کشته، که بیشترآن‌ها در بستر و با دلایل همانندی رخ داده‌اند، جای تأمل و تحقیق بسیار دارد. آخرین حادثه از این دست که نه، بلکه آخرین حلقه‌ی ... حادثه‌ی کار یا کشتار زنجیره‌ای؟

ادامه

اختلاف طبقاتی, امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, حوادث, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, محیط زیست, معیشت

مرکز آمار ایران؛ تورم خردادماه برای فقیرترین دهک دو برابر ثروتمندترین دهک است

محاسبات مرکز آمار بیانگر این است که تورم نقطه به نقطه هم برای دهک‌های فقیر جامعه بالاتر از دهک‌های ثروتمند بالایی است.

 

به گزارش ایلنا، گزارش اخیر  مرکز آمار ایران نشان می‌دهد خرداد ماه سال جاری تورم ماهانه برای فقیرترین دهک جمعیتی کشور بیش از دو برابر پردرآمدترین دهک بوده است.

 

نرخ تورم در خرداد ماه سال ١۴٠١ حدود ٣٩,۴ درصد بوده است که در دهک‌های مختلف هزینه‌ای در بازه ٣٨.٣ درصد برای دهک­­ نهم و دهم تا ۴٢.٧ درصد برای دهک­ اول نوسان دارد. محدوده تغییرات تورم دوازده ماهه در گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» بین ۵١.١ درصد برای دهک سوم و چهارم تا ۵٢.٣ درصد برای دهک­ نهم است. هم چنین اطلاع مذکور در مورد گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» بین ٣١.۵ درصد برای دهک ششم تا ٣۴.٨ درصد برای دهک دهم است.

 

بر اساس اعداد مربوط به تورم در میان دهک‌های مختلف هزینه‌ای، فاصله تورمی دهک‌ها در این ماه به ۴,۴ واحد درصد رسید که نسبت به ماه قبل (٣.۴ واحد درصد) ١.٠ واحد درصد افزایش داشته است. فاصله تورمی در گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» نسبت به ماه قبل ٠.١ واحد درصد کاهش داشته است و در گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» نسبت به ماه قبل  ٠.١ واحد درصد افزایش داشته است.

 

براساس گزارش مرکز آمار قیمت کالاها و خدمات دهک اول از اردیبهشت تا خرداد حدود  ۱۹.۵ درصد افزایش یافته و این درحالی است که متوسط افزایش قیمت‌ها برای دهک دهم (ثروتمندترین دهک) چیزی کمتر از ۸.۴  است.

 

محاسبات مرکز آمار نشان می‌دهد که تورم نقطه به نقطه هم برای دهک‌های فقیر جامعه بالاتر از دهک‌های ثروتمند بالایی است.

 

قیمت کالاها و خدمات مصرفی برای ده درصد اول کم درآمد کشور طی یک سال گذشته  ۶۴ درصد افزایش یافته و نرخ رشد قیمت‌ها برای پردرآمدترین دهک در همین مدت ۴۹ درصد بوده است.

 

این اعداد و ارقام می‌تواند به نگرانی‌ها درباره تشدید شکاف فقیر و غنی، و نیز افزایش فقر در ایران دامن بزند.

 

طبق گزارش مرکز آمار، قیمت مواد غذایی که دهک اول فقیر مصرف می‌کند، در خردادماه به طور متوسط ۳۱ درصد نسبت به ماه قبل افزایش یافت؛ در صورتی که نرخ تورم مواد غذایی برای دهک دهم ثروتمند در خرداد کمتر از ۲۲.۳ درصد بوده است.

 

محدوده تغییرات تورم دوازده ماهه در گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» بین ۵١.١ درصد برای دهک سوم و چهارم تا ۵٢.٣ درصد برای دهک­ نهم است.

از مبارزۀ دلیرانه بازنشستگان و مستمری‌بگیران حمایت کنیم!

نمایش سالانه شورای عالی کار در اسفندماه ۱۴۰۰ و پس از کش‌وقوس دادن‌ها و امروز و فردا کردن‌ها سرآخر، افزایشی ۵۷٫۴ درصدی دستمزد برای کارگران زیر پوشش سازمان تأمین اجتماعی، شرکت‌ها و کارگاه‌های خصوصی و افزایشی ۱۰ درصدی دستمزد برای کارمندان دولت و بازنشستگان به‌همراه داشت.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری, مقاله, نئولیبرالیسم

نگاه ابزاریِ پیمانکاران به‌کارگران/ نگرانی از تخریب طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت

رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی پالایشگاه چهارمِ مجتمع گازی پارس جنوبی گفت نیروهای پیمانکاری امنیت شغلی ندارند. با حذف پیمانکاران بخشی از مشکلات کارگران از بین می‌رود. 

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری, گزارش

دستمزد و مستمری زحمتکشان را افزایش دهید! بیانیۀ فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری دربارۀ افزایش قیمت‌ها

تورم، پیامدهای جنگ در اوکراین، سفته‌بازی- به‌ویژه در عرصهٔ کالاهای اساسی، غذا و سوخت- کاهش بیشتر درآمد قشرهای مردم زحمتکش را باعث شده است، درآمد مردمی که قبلاً با بحران طولانی مدت اقتصادی کاهش یافته بود.

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, امپریالیسم, امریکا, اوکراین, بیانیه, تحریم, تحلیل, جهان, حقوق بشر, سرمایه‌داری, عدالت اجتماعی, فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری, کارگری

نگاه کالایی رژیم ولایی به‌درمان؛ سطح پوشش دفترچه‌های بیمه کارگران فقط ۲۰ درصد است

با بالا رفتن نرخ خدمات درمانی، سطح پوشش بیمه پایه تنزل یافته است و تنها در صورتی که کارگروه ویژه مجلس، دولت را مکلف سازد که به بیمه‌ها یارانه بدهد (همان راهکاری که رئیس انجمن داروسازان ایران عنوان کرده)، می‌توان امیدوار بود که پوشش ده یا بیست درصدیِ دفترچه‌های بیمه باز به ۵۰ درصد یا ... نگاه کالایی رژیم ولایی به‌درمان؛ سطح پوشش دفترچه‌های بیمه کارگران فقط ۲۰ درصد است

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, درمان, سرمایه‌داری, عدالت اجتماعی