سرانه مصرف گوشت مزدبگیران به صفر می‌رسد؟

استدلال این است: چون دلار نداریم ارز ترجیحی گوشت قرمز را قطع می‌کنیم، چون دلار نداریم ارز ترجیحی خوراک دام را قطع می‌کنیم؛ خب این یعنی شریان حیات مردم را به بازی گرفته‌اند؛ باید بدانند طبقه مزدبگیر دیگر نایی ندارد که اشتباهات دولت را بیش از این گردن بگیرد. به گزارش خبرنگار ایلنا، جدالِ ناکام ... سرانه مصرف گوشت مزدبگیران به صفر می‌رسد؟

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, تورم, حقوق بشر, دستمزد, زحمتکشان, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر, گزارش, معیشت

رئیس‌جمهور آمریکا با جنگ تجاری‌اش شَبَحِ رکودِ بزرگ سال‌های دههٔ ۱۹۳۰ را زنده می‌کند

دکتر دیلان مُورفی هشدار می‌دهد تعرفه‌های همه سویهٔ ترامپ بازتاب قانون مصیبت‌بار اسموت-هاولی است که به اقدام‌هایی تلافی‌جویانه، فروپاشیِ تجارت بین‌المللی، برافروختنِ افراط‌گرایی سیاسی، و درنهایت به جنگِ جهانی انجامید. در ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ دونالد ترامپ جنگ تجاری همه‌سویه‌اش را علیه بقیه جهان آغاز کرد. پس از یک فروش بسیار زیاد اوراق قرضه خزانه‌داری ایالات ... رئیس‌جمهور آمریکا با جنگ تجاری‌اش شَبَحِ رکودِ بزرگ سال‌های دههٔ ۱۹۳۰ را زنده می‌کند

ادامه

آلمان, آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اسپانیا, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, دستمزد, ژاپن, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, طبقه کارگر, فقر, کانادا, کشاورزان, نازیسم

به انگیزه سالگرد تیرباران رفیق خسرو روزبه، قهرمان ملی ایران!

فریاد خروشان رفیق خسرو روزبه، عضو کمیته مرکزی حزب توده ایران، در اعماق بیدادگاه های رژیم کودتایی محمدرضا پهلوی، به صدای رسای نیروهای مردمی برای سرنگونی استبداد سلطنتی بدل شد؛ استبدادی که سرانجام در بهمن ۵۷ فروپاشید. جلادانی که می پنداشتند با به خاک و خون کشیدن مبارزان توده ای می توانند «آخرین شعله های ... به انگیزه سالگرد تیرباران رفیق خسرو روزبه، قهرمان ملی ایران!

ادامه

اجتماعی, استبداد, استعمار, ایران, تاریخ, سرمایه داران, سوسیالیسم, فساد, فقر, کودتا, یادنامه

دست‌های خونین بریتانیا: کابوسِ ادامه‌دار در سودان

کمک ۱۲۰ میلیون پوندی کی‌یر استارمر به سودان نه می‌تواند همدستی دولت بریتانیا در نسل‌کشی نیروهای پشتیبانی سریع (RSF) را بپوشاند و نه سایه شوم استعمار و امپریالیسم بریتانیا را جبران کند. نوشته: کلودیا وب- از اعضای ترقیخواه پیشین پارلمان بریتانیا دولت کی‌یر استارمر، نخست وزیر بریتانیا، هفته گذشته اعلام کرد که ۱۲۰ میلیون پوند ... دست‌های خونین بریتانیا: کابوسِ ادامه‌دار در سودان

ادامه

آفریقا, استبداد, امارات, امپریالیسم, انگلیس, جهان, دیدگاه, سودان, شمال شرق آفریقا, صربستان, فقر, کشاورزی, گرسنگی, یمن

پنجاهمین سالگرد پیروزی ویتنام در جنگ با آمریکا و وحدت مجدد ویتنام

روز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت مصادف با پنجاهمین سالگرد سقوط سایگون (۳۰ آوریل ۱۹۷۵) بود، روزی که مردم قهرمان ویتنام موفق شدند امپریالیسم آمریکا را شکست دهند و به اتحاد ملی دست یابند. پس از دهه‌ها مبارزه با اشغال فرانسه و مداخلهٔ آمریکا، دهقانان، کارگران، زنان، جوانان، و سربازان ویتنام، به‌رهبری حزب کمونیست ویتنام و رهنمودهای ... پنجاهمین سالگرد پیروزی ویتنام در جنگ با آمریکا و وحدت مجدد ویتنام

ادامه

آزادی, آسیای جنوب شرقی, آمریکا, استعمار, استقلال, امپریالیسم, انترناسیونالیسم, تاریخ, جوانان, حزب کمونیست, دهقانی, زنان, سوسیالیسم, صلح, فرانسه, فقر, کارگری, کامبوج, کمونیسم, لائوس, مارکسیسم, مارکسیسم-لنینیسم, همبستگی, ویتنام, یادنامه

مخالفت گروه۷ با تأمین بودجه واکسن برای کشور‌های فقیر

سران کشور‌های عضو گروه ۷ علی‌رغم ادعا‌های خود، با درخواست‌ها برای اختصاص بودجه به منظور پایان دادن به کمبود واکسن کرونا در کشور‌های فقیر مخالفت کردند.

 

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، روزنامه ایندیپندنت در مطلبی نوشت: سران کشور‌های عضو گروه ۷ در نشستی که در منطقه کورنوال انگلیس برگزار شد، با درخواست‌ها برای اختصاص میلیارد‌ها پوند به منظور پایان دادن به کمبود واکسن کرونا در کشور‌های فقیر مخالفت کردند.

 

به موجب این گزارش، گروه‌های امدادی اعلام کردند ثروتمندترین کشور‌ها حتی درباره اختصاص بسته مالی گفتگو نکردند و در عوض به اختصاص تعداد دوز واکسن‌هایی متمرکز شدند که احتمال می‌رود در مجموع کمتر از ۱۰ درصد تعداد دوز‌های مورد نیاز باشد.

 

در آستانه برگزاری این اجلاس، بیش از صد مقام سابق جهان از جمله گوردون براون و تونی بلر از گروه ۷ خواستند دو سوم ۶۶ میلیارد دلار هزینه مربوط به این برنامه جهانی را بپردازد.

 

گوردون براون در مطلبی در ایندیپندنت نوشت این اقدام نه تنها به «آپارتاید واکسن» پایان خواهد داد بلکه اقدامی در جهت منافع شخصی نیز خواهد بود که موجب بازگشت ۹ تریلیون دلار به اقتصاد تا سال ۲۰۲۵ خواهد شد.

 

اما انتظار می‌رود سران گروه ۷ تنها یک میلیارد دوز از ۱۱ میلیارد دوز واکسن مورد نیاز را اختصاص دهند، زیرا دفتر نخست‌وزیری انگلیس اذعان کرده است اختصاص بسته مالی را در دستورکار گروه ۷ قرار نداده است.

 

شایان ذکر است، یک میلیارد دوز واکسنی که گروه هفت وعده آن را داده قرار است از طریق ساز و کار «کوواکس» در بین ۹۲ کشور جهان تقسیم شود. از این میان ۲۰۰ میلیون دوز قرار است تا پایان سال ۲۰۲۱ در اختیار کشور‌های فقیر قرار گیرد.

 

کوواکس تاکنون بیش از ۸۰ میلیون دوز از واکسن «کووید ۱۹» را در ۱۲۹ کشور یا منطقه جهان تقسیم کرده است.

سازمان ملل: فقر شدید در آمریکای لاتین به بالاترین حد خود رسیده است

براساس تازه‌ترین تحقیقات سازمان ملل، شدت فقر در منطقه آمریکای لاتین، با افزایش ۱۲.۵ درصدی به بیشترین حد خود در دو دهه اخیر رسیده که یک شکست تاریخی برای منطقه محسوب می‌شود.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ارژانتین, اکوادور, جهان, حقوق بشر, سازمان ملل, فقر, کاستاریکا, کلمبیا, گزارش, مکزیک, هندوراس

درخواست سناتورها از بایدن برای فشار به سعودی‌ها جهت رفع محاصره یمن

شماری از سناتورهای آمریکایی در نامه به رئیس جمهور این کشور خواستند از ابزارهای موجود برای فشار بر سعودی‌ها جهت رفع محاصره یمن استفاده کند.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, عربستان سعودی, فقر, یمن

حاشیه‌نشینان چابهار از داشتن برق، آب و گاز بی‌بهره‌اند/ هزاران ایرانی اینجا بدون شناسنامه‌اند

نماینده مردم چابهار در مجلس گفت: یکی از مهمترین چالش هایی که ما با آن امروز روبه رو هستیم بحث رشد و سرعت حاشیه نشینی در چابهار است. مردم حاشیه نشین بدون هیچ حمایتی از داشتن نعمت برق و حتی یک متر لوله گذاری آب بی‌بهره‌اند.

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, فقر, مصاحبه و گفتگو