نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

سال جدید در حالی آغاز شده ‌است که گزارش‌های اقتصادی اخیر به سطح بحرانی رسیدنِ نابرابریِ توزیع ثروت در ایران را نشان می‌دهند. بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، حدود پنج درصد از جمعیت کشور صاحب بیش از پنجاه درصد از ثروت ملی هستند، درحالی که اکثریت قریب‌به‌اتفاق مردم با داشتن درآمدهایی ناچیز با مشکل‌های اقتصادی‌ای روزافزون ... نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, طبقه کارگر, فقر, کار کودکان, کودکان, معیشت

اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

پس از شکست سنگین دیکتاتوری حاکم در انتخابات نمایشی مجلس شورای اسلامی در اسفند ۱۴۰۲ در نتیجهٔ تحریم گستردهٔ مردم، و سپس مرگ مشکوک ابراهیم رئیسی، روند فرسایش و پوسیدگی رژیم در یک سال گذشته شتابی چشمگیر و انکارناپذیر یافت. اوضاع در همهٔ عرصه‌های اساسی سیاسی و اقتصادی-اجتماعی کشور و از همه مهم‌تر در تأمین ... اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

ادامه

آمریکا, استبداد, استراتژیک, استقلال, اسراییل, اسلام سیاسی, امپریالیسم, ایدئولوژی, ایران, تحلیل, جمهوری ملی و دموکراتیک, خاورمیانه, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, سیاسی, صلح, طبقه کارگر, عراق, فقر, فلاکت, معیشت, منافع ملی, نئولیبرالیسم

راهبردِ (استراتژیِ) امپریالیسم برای احیای خود

سیاست خارجی دونالد ترامپ مفسران را به‌شدت سردرگم کرده است. موضع‌گیری‌های بسیار متفاوت او در برابر اوکراین و غزه که در مورد اول گویا به‌دنبال صلح است و در مورد دوم پاک‌سازی قومی را درخواست می‌کند مفسران را به این فکر واداشته که آیا تأثیرگذاری او بر امور جهانی “مثبت” است یا خیر. با این ... راهبردِ (استراتژیِ) امپریالیسم برای احیای خود

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, اوکراین, تحریم, تحلیل, دیدگاه, روسیه, سرمایه‌داری, صلح, غرب, فقر, فلسطین

با تشدید و گسترش اعتصاب‌های کارگری برای افزایش عادلانهٌ مزد مبارزه کنیم!

مصوبهٌ شورای عالی کار در خصوص حداقل دستمزد سال آینده تحمیل فقر و فلاکت به‌زحمتکشان است شورای عالی کار طی نشست سی‌صد و سی‌و پنجم خود حداقل دستمزد کارگران مشمول قانون کار برای سال ۱۴۰۴ را در چارچوب برنامهٌ جراحی اقتصادی و تداوم سرکوب مزدی تعیین کرد. برپایهٌ این تصمیم حداقل حقوق کارگران مشمول قانون ... با تشدید و گسترش اعتصاب‌های کارگری برای افزایش عادلانهٌ مزد مبارزه کنیم!

ادامه

اقتصادی, ایران, بازنشستگان, تحلیل, تورم, حقوق بشر, سرمایه داران, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر, فلاکت, مبارزه طبقاتی, معیشت

سیاست‌های دولت به نفع یک درصدی هاست! کارگران و بازنشستگان در معرض سقوط بیشتر

سیاستگذاری‌های کلان در مسیر فقیرترسازی طبقه کارگر و دفاع از منافع ثروتمندان و صاحبان سرمایه قرار گرفته است؛ افزایش نرخ طلا و دلار، صاحبان سرمایه را ثروتمندتر می‌سازد و مزدبگیران با درآمد ثابت را فقیرتر. به گزارش خبرنگار ایلنا، تصمیم گیری در مورد دستمزد ۱۴۰۴ به هفته آخر سال موکول شده است؛ در شرایطی که ... سیاست‌های دولت به نفع یک درصدی هاست! کارگران و بازنشستگان در معرض سقوط بیشتر

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, تحلیل, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر

مخالفت گروه۷ با تأمین بودجه واکسن برای کشور‌های فقیر

سران کشور‌های عضو گروه ۷ علی‌رغم ادعا‌های خود، با درخواست‌ها برای اختصاص بودجه به منظور پایان دادن به کمبود واکسن کرونا در کشور‌های فقیر مخالفت کردند.

 

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، روزنامه ایندیپندنت در مطلبی نوشت: سران کشور‌های عضو گروه ۷ در نشستی که در منطقه کورنوال انگلیس برگزار شد، با درخواست‌ها برای اختصاص میلیارد‌ها پوند به منظور پایان دادن به کمبود واکسن کرونا در کشور‌های فقیر مخالفت کردند.

 

به موجب این گزارش، گروه‌های امدادی اعلام کردند ثروتمندترین کشور‌ها حتی درباره اختصاص بسته مالی گفتگو نکردند و در عوض به اختصاص تعداد دوز واکسن‌هایی متمرکز شدند که احتمال می‌رود در مجموع کمتر از ۱۰ درصد تعداد دوز‌های مورد نیاز باشد.

 

در آستانه برگزاری این اجلاس، بیش از صد مقام سابق جهان از جمله گوردون براون و تونی بلر از گروه ۷ خواستند دو سوم ۶۶ میلیارد دلار هزینه مربوط به این برنامه جهانی را بپردازد.

 

گوردون براون در مطلبی در ایندیپندنت نوشت این اقدام نه تنها به «آپارتاید واکسن» پایان خواهد داد بلکه اقدامی در جهت منافع شخصی نیز خواهد بود که موجب بازگشت ۹ تریلیون دلار به اقتصاد تا سال ۲۰۲۵ خواهد شد.

 

اما انتظار می‌رود سران گروه ۷ تنها یک میلیارد دوز از ۱۱ میلیارد دوز واکسن مورد نیاز را اختصاص دهند، زیرا دفتر نخست‌وزیری انگلیس اذعان کرده است اختصاص بسته مالی را در دستورکار گروه ۷ قرار نداده است.

 

شایان ذکر است، یک میلیارد دوز واکسنی که گروه هفت وعده آن را داده قرار است از طریق ساز و کار «کوواکس» در بین ۹۲ کشور جهان تقسیم شود. از این میان ۲۰۰ میلیون دوز قرار است تا پایان سال ۲۰۲۱ در اختیار کشور‌های فقیر قرار گیرد.

 

کوواکس تاکنون بیش از ۸۰ میلیون دوز از واکسن «کووید ۱۹» را در ۱۲۹ کشور یا منطقه جهان تقسیم کرده است.

سازمان ملل: فقر شدید در آمریکای لاتین به بالاترین حد خود رسیده است

براساس تازه‌ترین تحقیقات سازمان ملل، شدت فقر در منطقه آمریکای لاتین، با افزایش ۱۲.۵ درصدی به بیشترین حد خود در دو دهه اخیر رسیده که یک شکست تاریخی برای منطقه محسوب می‌شود.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ارژانتین, اکوادور, جهان, حقوق بشر, سازمان ملل, فقر, کاستاریکا, کلمبیا, گزارش, مکزیک, هندوراس

درخواست سناتورها از بایدن برای فشار به سعودی‌ها جهت رفع محاصره یمن

شماری از سناتورهای آمریکایی در نامه به رئیس جمهور این کشور خواستند از ابزارهای موجود برای فشار بر سعودی‌ها جهت رفع محاصره یمن استفاده کند.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, عربستان سعودی, فقر, یمن

حاشیه‌نشینان چابهار از داشتن برق، آب و گاز بی‌بهره‌اند/ هزاران ایرانی اینجا بدون شناسنامه‌اند

نماینده مردم چابهار در مجلس گفت: یکی از مهمترین چالش هایی که ما با آن امروز روبه رو هستیم بحث رشد و سرعت حاشیه نشینی در چابهار است. مردم حاشیه نشین بدون هیچ حمایتی از داشتن نعمت برق و حتی یک متر لوله گذاری آب بی‌بهره‌اند.

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, فقر, مصاحبه و گفتگو