اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

رئیس‌جمهوری نیکاراگوئه توانایی سازمان ملل متحد در از بین بردن موانع برای پایان دادن به محاصره آمریکا علیه کوبا و جنگ اسرائیل علیه غزه را زیر سوال برد و گفت این نهاد «چیزی بیش از ابزار امپریالیست‌ها نبوده است» و «هیچ فایده‌ای ندارد». به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، دنیل اورتگا رئیس‌جمهوری ... اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, امپریالیسم, اوکراین, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, سیاسی, فلسطین, کوبا, نسل‌کشی, نیکاراگوئه

ارتقای همکاری‌های دوجانبه؛ تعهد متقابل چین و بولیوی

وزیران خارجه چین و بولیوی در دیداری مشترک در پکن، بر تمایل دو کشور مبنی بر ارتقای همکاری‌های دوجانبه تاکید کردند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، دپارتمان آمریکای لاتین و کارائیب وزارت امور خارجه چین در پیامی از طریق حساب کاربری خود در شبکه مجازی ایکس اعلام کرد: وانگ یی وزیر ... ارتقای همکاری‌های دوجانبه؛ تعهد متقابل چین و بولیوی

ادامه

آرژانتین, آمریکای لاتین, اقتصادی, بریکس, بولیوی, پرو, چین, روسیه, شرق آسیا

رئیس‌جمهور شیلی جنگ علیه غزه را وحشیانه خواند

رئیس‌جمهور شیلی جنگ جاری اسرائیل در نوار غزه را «وحشیانه» توصیف کرد. به گزارش ایسنا، «گابریل بوریچ» رئیس‌جمهور شیلی در شبکه‌های اجتماعی عکسی از «صابرین» دختر فلسطینی را پس از دست‌ دادن مادر، پدر و خواهر ۴ ساله‌اش در بمباران اسرائیل منتشر کرد. به نقل از آناتولی، بوریچ گفت: «هرگز نباید وحشیگری را که توسط ... رئیس‌جمهور شیلی جنگ علیه غزه را وحشیانه خواند

ادامه

آمریکای لاتین, اسراییل, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, شیلی, فلسطین

«باربادوس» کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت

جمهوری باربادوس کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ را به رسمیت شناخت. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبگاه فلسطین الیوم، جمهوری باربادوس (در حاشیه دریای کارائیب) کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ را به رسمیت شناخت. وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین نیز با صدور بیانیه ای اعلام کرد که از اقدام ... «باربادوس» کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, باربادوس, جهان, خبر, سازمان ملل, فلسطین

عزم کلمبیا برای پیوستن به «بریکس» با حمایت برزیل

روسای جمهوری کلمبیا و برزیل در بیانیه‌ای مشترک از عزم بوگوتا برای پیوستن به ائتلاف اقتصادهای نوظهور جهان معروف به گروه «بریکس» در کوتاه‌ترین زمان ممکن و حمایت برزیل از این روند خبر دادند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، سران دو کشور به دنبال برگزاری نشستی دو جانبه در بوگوتا ... عزم کلمبیا برای پیوستن به «بریکس» با حمایت برزیل

ادامه

آفریقای جنوبی, آمریکای لاتین, اتیوپی, اقتصادی, امارات, ایران, برزیل, بریکس, بولیوی, جهان, چین, خبر, روسیه, سازمان ملل, عربستان سعودی, کلمبیا, کوبا, مصر, نسل‌کشی, هندوستان, ونزوئلا

سازمان ملل: فقر شدید در آمریکای لاتین به بالاترین حد خود رسیده است

براساس تازه‌ترین تحقیقات سازمان ملل، شدت فقر در منطقه آمریکای لاتین، با افزایش ۱۲.۵ درصدی به بیشترین حد خود در دو دهه اخیر رسیده که یک شکست تاریخی برای منطقه محسوب می‌شود.

 

به گزارش ایرنا از خبرگزاری کوبا، ‌طبق مطالعات انجام شده از سوی برخی نهادهای بین‌المللی و ‌سازمان ملل، آن دسته از افرادی که توانایی تامین نیازهای اولیه غذایی خود را ندارند به طور فزاینده در مکزیک (۱۸.۳ درصد)، هندوراس (۲۶.۱ درصد) و اکوادور (۱۲.۸ درصد) گزارش شده است؛ شاخصی که سال گذشته (۲۰۲۰) به دلیل تبعات همه گیری افزایش چشمگیری یافت.

 

بنابر اعلام کمیسیون اقتصادی سازمان ملل در حوزه آمریکای لاتین و کارائیب (CEPAL) با مقایسه آمار دو دهه اخیر، فقر شدید در سال ۲۰۲۰ به حدی رسید که طبق مقایسه آماری دو دهه در ۱۲ سال و ۲۰ سال اخیر مشاهده نشده است. همزمان با آن، شاخص های نابرابری و نرخ اشتغال و مشارکت کار به ویژه درمیان زنان به شدت کاهش یافته است.

 

همه این عوامل ناشی از پاندمی کووید-۱۹ و با وجود تصویب بسته‌های حمایتی اضطراری دولت‌ها برای مهار همه‌گیری، کشورهای آمریکای لاتین را گرفتار تبعات سنگینی کرده است.

 

همانطور که قابل پیش بینی بود، در اغلب این کشورها، افزایش بدهی به دلیل تزریق بودجه اضطراری در بخش بهداشت و ارائه کمک های مستقیم به خانواده های آسیب دیده و بخش های صنعتی متاثر از رکود اقتصادی، باعث کاهش فعالیت اقتصادی ۷.۷ درصدی در سال ۲۰۲۰ شد.

 

همچنین اتفاق مشابهی در بازار کار رخ داد؛ نرخ بیکاری که اصلی ترین عامل فقر محسوب می شود، با افزایش ۲.۶ درصدی و با خروج بخش قابل توجهی از نیروی کار، به ۱۰.۷ درصد نسبت به سال قبلی خود در ۲۰۱۹ رسید.

 

در همین راستا، از آنجا که امکان دورکاری برای بسیاری از مشاغل وجود نداشت، تنها ۲۱.۳ درصد افراد شاغل در منطقه آمریکای لاتین توانستند از این طریق به کار خود ادامه دهند.

 

طبق پژوهش صورت گرفته، ‌بیشترین میزان بیکاری در کشورهای پرو (با ۳۹.۵ درصد) آرژانتین ( ۲۰.۹ درصد) کلمبیا (۲۱.۸ درصد) کاستاریکا (۲۰.۱ درصد) و و در فقیرترین خانوارها گزارش شده که کار غیررسمی در آنها غالب بوده است.

 

به گزارش سازمان بهداشت پان آمریکن (OPS) آمریکای لاتین و کارائیب با بالاترین سرانه مرگ‌ومیر در اثر ابتلا به کووید-۱۹ در جهان که در ماه می (اردیبهشت- خرداد) بدترین داده‌ها از موارد فوت کرونا در جهان را ثبت کرده است؛  این منطقه با ۸.۴ درصد جمعیت جهان، ۳۱ درصد از آمار مرگ و میر کووید-۱۹ در جهان در ماه می (اردیبهشت- خرداد) را به خود اختصاص داد.

 

براساس تارنمای آماری وُردو میترز، تا ۲۳ می (دوم خرداد) بیش از ۳۱ میلیون و ۸۴۶ هزار نفر در آمریکای لاتین و کارائیب به ویروس کرونا مبتلا شده و افزون بر یک میلیون و هفت هزار نفر در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند.

تظاهرات اتحادیه، سندیکاها، گروه‌های دانشجویی و اقشار مختلف مردم در کلمبیا در اعتراض به افزایش اختلاف طبقاتی

تداوم اعتراضات در کلمبیا از ساعات اولیه صبح امروز آغاز شد به نحوی که در برخی مناطق معترضان و پلیس با یکدیگر درگیر شدند.

ادامه

اختلاف طبقاتی, اعتراضات اجتماعی, اقتصادی, امریکای لاتین, جهان, حقوق بشر, کلمبیا

هفته چهارم اعتراضات کلمبیا با بیش از ۴۰ کشته‌/ مذاکرات متناوب بین دولت و کمیته ملی اعتصاب

موج اعتراضات ضددولتی کلمبیا روز چهارشنبه در حالی وارد چهارمین هفته خود شد که اتحادیه‌ها، گروه‌های دانش‌آموزی و دیگران نیز در راهپیمایی‌ها به منظور درخواست تغییرات اجتماعی در بحبوحه مذاکرات متناوب بین دولت و برگزارکنندگان اعتصاب، حضور یافتند.

ادامه

اعتراضات اجتماعی, امریکای لاتین, جهان, حقوق بشر, خبر, کلمبیا

کوبا، تمام‌قد در کنار ملت فلسطین

«برونو رودریگز» وزیر امور خارجه کوبا همچنین روز شنبه در صفحه توئیتر خود، تخریب مراکز رسانه‌های بین‌المللی در خاک غزه فلسطین را از سوی ارتش جنایت پیشه اسرائیل محکوم کرد.

ادامه

اسراییل, امریکا, امریکای لاتین, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, دخالت نظامی, فلسطین, همبستگی

بر اساس نظرسنجی؛ داسیلوا از بولسونارو در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۲ برزیل پیشی گرفت

بر اساس نتایج آخرین نظرسنجی های صورت گرفته، لولا دا سیلوا رئیس جمهوری پیشین چپ گرا با کسب ۴۱ درصد آرا در مقابل ژائیر بولسونارو، رئیس دولت کنونی این کشور با ۲۳درصد آرا در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۲ برزیل پیروز خواهد شد.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, برزیل, جهان, خبر