تکرار وقایع ناگوار مانند فاجعه جان باختن ۵۳ کارگر در معدن زغال سنگ معدنجو طبس در۳۱ شهریور ماه، در همه بخشهای تولید، از جمله معدنها، پالایشگاه ها و استخراج نفت و گاز، و فعالیتهای خدماتی و درمانی، ناشی از نبود ابتدایی ترین شرایط بهداشت و ایمنی در محیطهای کار است. در حالی که علت بروز ... نگاهی اجمالی به دلیلهای افزایش حوادث ناشی از کار
همدستی اتاق بازرگانی، دولت و مجلس علیه «قانون کار»/ چرا مدام به فکر اصلاح آن هستند؟
حسین حبیبی گفت: کارگران نه تنها تحت حمایت قانون کار نیستند بلکه در حلقه محاصره سرمایهداری ظالم، زندگی مشقتباری را که شان و شخصیتشان را خدشهدار کرده، گرفتار شدهاند قانون کار فعلی در تاریخ ۲۹ آبانماهِ سال ۱۳۶۹ به تصویب رسیده است اما در ۳۴ سال گذشته بندهای متعددی از آن اجرایی نشده است؛ علیرغم ... همدستی اتاق بازرگانی، دولت و مجلس علیه «قانون کار»/ چرا مدام به فکر اصلاح آن هستند؟
دولت «وفاق ملی» و غارت کارگران و زحمتکشان
سیاست توسعهطلبانه دولت جنایتکار اسرائیل بهویژه برای گسترش جنگ در منطقه اوضاع بسیار دشوار و خطرناکی را رقم زده است. این وضعیت بهویژه برای طبقه کارگر و زحمتکشان میهن ما پیکار برای صلح و علیه جنگ و جنگافروزی را به یکی از اولویتهای مبارزهٔ کنونی جنبش کارگری و حرکتهای سندیکایی در دو عرصهٔ صنفی و ... دولت «وفاق ملی» و غارت کارگران و زحمتکشان
تأملی بر گسترده شدن اعتصابهای کارگری: وظایف و اولویتها
تحولهای پرشتاب منطقه با جنگافروزی و اقدامهای تروریستی دولت اسرائیل ابعادی بسیار خطرناک یافتهاند. سایه شوم جنگ دامنهدار منطقهای با پیامدهایی فرامنطقهای هر دم افق سیاسی خاورمیانه را بیشتر تیره میسازد. در این میان سیاستهای نابخردانه و مغایر منافع ملی حکومت جمهوری اسلامی میهن ما را در وضعیتی بهشدت شکننده و نگرانکننده قرار داده است. ... تأملی بر گسترده شدن اعتصابهای کارگری: وظایف و اولویتها
ریشهٔ فاجعهٔ معدن زغالسنگ «معدنجو» طبس را در کجا باید جستجو کرد؟!
“بدیهی است که تا زمانی که این بخش از صنایع راهبردی کشور [معدنها] وسیلهای باشند برای سوداندوزی و سوداگری سرمایهداران وابسته به رژیم ولایت فقیه، جان و مال کارگران و خانوادههای آنها پشیزی ارزش ندارند”۱. صحت ناگوار این گفته بار دیگر با فاجعه جان باختن ۵۲ نفر از کارگران معدن در معدن زغالسنگ معدنجو طبس ... ریشهٔ فاجعهٔ معدن زغالسنگ «معدنجو» طبس را در کجا باید جستجو کرد؟!
مخالفت کارگران با واگذاری دوبارهی تراورس به بخش خصوصی
شماری از کارگران پیمانی خطوط ابنیه فنی راهآهن کشور مخالفت خود را با واگذاری دوباره شرکت ابنیه فنی تراورس به بخش خصوصی اعلام کردند.
شماری از کارگران خطوط ابنیه فنی راهآهن در تشریح مشکلات خود به خبرنگار ایلنا گفتند: شرکت خدمات خط و ابنیه تراروس در نیمه دوم دههی ۸۰ طبق قانون اصل ۴۴ قانون اساسی به گروه امیرمنصور آریا از طریق شرکت آهن و فولاد لوشان واگذار شد.
پس از اعدام امیرخسروی (مالک اصلی گروه آریا) مشکلات بسیاری برای شرکتهای زیرمجموعه این گروه از جمله تراورس ایجاد شد که در نتیجهی آن حدود ۷ هزار کارگر شاغل در مجموعه ابنیه فنی تراورس با مشکلات زیادی در زمینه امینت شغلی و دریافت حقوق مواجه شدند. البته … در نهایت نهم آذر ماه سال ۹۹دادگاه تجدیدنظر رای به واگذاری مجدد شرکت تراورس به راهآهن داد.
کارگران این واحد خدماتی با بیان اینکه در حال حاضر نگرانی ما قرار گرفتن دوباره شرکت تراورس در لیست واگذاریهای سازمان خصوصی سازی بعد از حدودا ده سال تجربه ناموفق است، افزوند: شرکت «خدمات مهندسی خط و ابنیه فنی راه آهن (تراورس)» یکی از بنگاههای خیلی بزرگ و کلان است که ۱۰۰ درصد سهام آن متعلق به «راه آهن» وابسته به وزارت راه و شهرسازی است.
آنها با بیان اینکه کارگران با این تصمیم دولت برای واگذاری دوباره تراورس به بخش خصوص مخالف هستند، افزودند: متاسفانه در طول ده سال تجربه ناموفقی که با پیمانکار تراورس همکاری داشتهایم، این شرکت به تعهدات خود در قبال کارگران عمل نکرده و درنتیجه کارگران با مشکلات زیادی روبرو بودهاند.
کارگران در ادامه تصریح کردند: طی چند سال گذشته تمام تلاش خود را برای نگهداری مدیریت بخش دولتی به کار گرفتهایم تا امنیت شغلی و معیشتمان تامین شود اما به یکباره با اخباری که اخیرا شنیدهایم امیدمان از دست رفت. در رسیدگی به این موضوع مهم، روز گذشته یکشنبه (۵ شهریور ماه) شاهد مراجعهی تعدادی از کارگران برخی نواحی مختلف ریلی در مقابل ساختمان وزارت اقتصاد در تهران بودیم و هنوز هم این پیگیریها ادامه دارد.
این کارگران با بیان اینکه شرکت پیمانکاری تراورس هر ماه حقوق کارگران را با تاخیر چند ماهه و بهصورت ناقص پرداخت میکرد، افزودند: ما در زمینه پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی، بیمه تکمیلی و نیز دریافت برخی مزایای قانونی و عرفی دیگر نیز دچار مشکل بودیم.
کارگران با تاکید بر پیگیری مسئولان درمورد واگذاری مجددِ شرکت تراورس به بخش خصوصی گفتند: امیدوار هستیم همچنان با حمایت مسئولان به ویژه قوه قضائیه، شرکت تراوس از لیست واگذاریهای سازمان خصوصیسازی خارج شود تا بدین ترتیب نگرانی حدود ۷ هزار کارگر ابنیه فنی تراورس در ارتباط با این تصمیم عجولانه و غیر کارشناسی برطرف شود.
چگونه خصوصیسازی بخش بهداشت و درمان فاجعه آفریدهاست!
با رشد نرخ تورم و گرانی کالاها و خدمات عمومی، موضوع افزایش سرسامآور قیمت دارو و درمان بهبحث دربارهٔ فاجعه ناشی از خصوصیسازی بخش سلامت دامن زده است. اینک با اجرای جراحی اقتصادی، درمان و بهداشت بیش از گذشته چه در کلان شهرها و پایتخت و چه در مناطق محروم از دسترس مردم خصوصاً زحمتکشان ... چگونه خصوصیسازی بخش بهداشت و درمان فاجعه آفریدهاست!
تأملی بر مشخصههای جنبش اعتصابی زحمتکشان در مرحلهٔ کنونی
گسترش اعتراضها و اعتصابها در مرکزهای صنعتی و خدماتی را از ویژگیهای صحنهٔ سیاسی کشور در چندماه اخیر میتوان دانست. جنبش اعتراضی طبقه کارگر و زحمتکشان با طرح خواستهای مشخص مانند افزایش و ترمیم دستمزد، توقف خصوصیسازی، اجرای طرح مترقی طبقهبندی و رتبهبندی، حق تشکلیابی مستقل، احیا و ایجاد سندیکاهای کارگری و نظایر آنها در ... تأملی بر مشخصههای جنبش اعتصابی زحمتکشان در مرحلهٔ کنونی
کارگران کاستاریکا علیه خصوصیسازی بخش درمان به خیابانها آمدند
جامعه کاستاریکا از سوی دولت حاکم تحت هجمههایی است که علیه استانداردهای زندگی صورت میگیرد. در میان تورم افسارگسیخته و همهگیری کرونا، کاستاریکاییها با وضعیت بد معیشتی دست و پنجه نرم میکنند. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از پایگاه بینالملل چهارم کارگران (ICFI)، روز سه شنبه هزاران کارگر و دانشجوی کاستاریکایی به «راهپیمایی بزرگ» ... کارگران کاستاریکا علیه خصوصیسازی بخش درمان به خیابانها آمدند
سایهٔ دیرین امپریالیسم بریتانیا بر آفریقا
سرمایهداری بریتانیا از همان آغاز شکلگیریاش با بهرهکشی از منابع آفریقا رشد کرد و این رابطهٔ بهرهکشی امروز نیز ادامه دارد. استعمار بر شالودهٔ گذار سریع بریتانیا و دیگر کشورهای اروپایی از فئودالیسم [به سرمایهداری] در اواخر قرن هجدهم و اوایل قرن نوزدهم ظهور کرد. انباشت اولیهٔ سرمایه در بریتانیا و دیگر کشورهای اروپا تا ... سایهٔ دیرین امپریالیسم بریتانیا بر آفریقا