لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا از نئولیبرالیسم انتقاد کرد و گفت که نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را که گریبانگیر دموکراسیها شده است، وخیمتر کرده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، داسیلوا شنبه شب در نشستی با حضور نمایندگان سازمانهای مردمنهاد، فعالان محیط زیست و گروههای اقلیت در آستانه اجلاس دو روزه سران ... داسیلوا: نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را تشدید کرده است
حمایت «WFTU» از مبارزه کارگران پتروشیمیهای فرانسه
هفت واحد تولیدی پتروشیمی فرانسه پرسنل خود را اخراج یا در معرض تعدیل قرار دادند. در واکنش به این اقدام، کارگران در تمام این سایتهای تولیدی دست به اعتصاب قدرتمندی زدهاند. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از فدراسیون جهانی اتحادیههای کارگری (WFTU)، این تشکل به نمایندگی از ۱۰۵ میلیون کارگر عضو خود در ۱۳۰ ... حمایت «WFTU» از مبارزه کارگران پتروشیمیهای فرانسه
رئیس جمهور کوبا از خسارت زلزله ۶.۸ ریشتری به زیرساختها و ساختمانهای این کشور خبر داد
میگل دیاز کانل رئیس جمهور کوبا بامداد دوشنبه گفت که زلزله ۶.۸ ریشتری در این کشور به خانهها و خطوط انتقال برق خسارت زده و موجب رانش زمین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، دیاز کانل در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: زلزله موجب رانش زمین و خسارت به خانهها و خطوط انتقال ... رئیس جمهور کوبا از خسارت زلزله ۶.۸ ریشتری به زیرساختها و ساختمانهای این کشور خبر داد
مطالبه جزایر اقیانوس آرام: عدالت هستهای بدون آشتی با آمریکا
تارنمای تحلیلی دیپلمات در گزارشی به بررسی روابط تیره میان جزایر اقیانوس آرام و آمریکا پرداخته و آورده است که جزایر واقع در این منطقه با خشمی آشتیناپذیر خواهان عدالت هستهای برای جزایر مارشال هستند؛ جایی که واشنگتن ۱۲ سال آزمایش هستهای انجام داده و عواقب آن را بر عهده نمیگیرد. به گزارش روز یکشنبه ... مطالبه جزایر اقیانوس آرام: عدالت هستهای بدون آشتی با آمریکا
گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستاوردی با آرمانهایی زنده برای بشریت!
در صدوهفتمین سالگی پیروزی انقلاب اکتبر، بشریت با بحران ژرف و همهجانبهٔ اقتصادیسیاسی و بروز جنگهای خانمانسوز دستوپنجه نرم میکند. جهان سرمایهداری امروز، دنیائی است آکنده از نابرابریهای عمیق که در آن میلیونها انسان از ابتدائیترین حقوق طبیعیشان محرومند. فقر و فلاکت، محرومیتهای اجتماعی، جنگها و نابودی محیط زیست، آینده بشریت را بهطورجدی تهدید میکنند. ... گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستاوردی با آرمانهایی زنده برای بشریت!
مخالفت چین و کره جنوبی با تصمیم ژاپن در رهاسازی آبهای آلوده به مواد هستهای در اقیانوس + ویدئو
وزارت خارجه چین ضمن ابراز نگرانی از تصمیم توکیو مبنی بر تخلیه آب آلوده به مواد هستهای در اقیانوس، این تصمیم را غیرمسئولانه عنوان کرد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از چاینا دیلی، سخنگوی وزارت خارجه چین، امروز (چهارشنبه) گفت که چین به طور جدی نگران تصمیم یکجانبه ژاپن برای تخلیه آب آلوده به مواد هستهای به دریاست و به شدت با آن مخالف میکند.
این مقام چینی موضوع آب آلوده به مواد هستهای را موضوعی عمومی دانست که بر محیط زیست دریایی و سلامت عمومی کل جهان تأثیر میگذارد.
ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین این اظهارات را در پاسخ به گزارش رسانهها مبنی بر تخلیه آب آلوده به مواد هستهای از نیروگاه هستهای فوکوشیما به دریا بیان کرد.
ژائو گفت: «با بیتوجهی کامل به نگرانیهای مشروع و منطقی جامعه بینالمللی، طرف ژاپنی به آمادهسازی برای تخلیه آب های آلوده به دریا ادامه میدهد. بدیهی است که ژاپن میخواهد تصمیم اشتباه خود را بر کل جامعه بین المللی تحمیل کند. این تمامی کشورهای ساحلی اقیانوس آرام هستند که باید ریسک چنین اقدامی را بپذیرند. طرف ژاپنی در انجام این کار به شدت غیرمسئولانه عمل میکند. ژاپن در هشت ماه گذشته به طور مداوم سعی کرده است از تصمیم تخلیه آب آلوده به مواد هستهای به دریا دفاع کند و مدعی است تخلیه آن بی خطر است.»
سخنگوی وزارت خارجه چین اضافه کرد: «بسیاری از کشورها و گروههای بینالمللی محیط زیست این سوال را مطرح کردهاند که اگر آب نیروگاه هستهای واقعاً بیضرر است، چرا طرف ژاپنی به جای رها کردن آن در اقیانوس، آن را در دریاچهها تخلیه نمیکند یا از آن برای مقاصد عمرانی استفاده نمیکند؟ حداقل بگویم، چرا برای ساخت مخازن ذخیره آب در خانه تلاشی نمیکند؟ جامعه بین المللی چگونه میتواند به سخنان ژاپن درباره سالم بودن یا نبودن این آب اعتماد کند؟ طرف ژاپنی باید به همه این سؤالات اساسی پاسخ مسئولانه بدهد.»
در همین حال وزارت خارجه چین این اقدام را بسیار غیرمسئولانه خواند و گفت «چین حق اقدام بیشتر را برای خود محفوظ دارد.»
از آوریل امسال، جامعه بینالملل نگرانیهایی را در خصوص مشروعیت تخلیه آبهای آلوده به دریا، منطقی بودن این طرح، اعتبار دادهها و اطمینان تجهیزات ابراز کرده است.
در تصمیمی که کره جنوبی و گروههای زیست محیطی آن را محکوم کردند، اعلام کرد که بیش از یک میلیون تن آب آلوده از نیروگاه هستهای تخریب شده فوکوشیما را در دریا رها خواهد کرد.
به گزارش «الجزیره»، دولت ژاپن، میگوید «کار برای آزاد سازی آب نیروگاه هستهای حدود دو سال دیگر آغاز میشود و انتظار میرود کل فرآیند ده ها سال طول بکشد.»
شرکت «توکیو الکتریک پاور»، که نیروگاه فوکوشیما را اداره میکند، روند این کار را بر عهده خواهد داشت.
حجم تخمین زده شده این آب، معادل حجم آب ۵۰۰ استخر شنای مخصوص المپیک است.
همچنین «دنگ شیجون»، نماینده چین در اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا موسوم به «آ سه آن»، میگوید «موسسه آلمانی جئومار پیش بینی کرده است که آبهای آلوده هستهای فوکوشیما در ۵۷ روز نیمی از آبهای اقیانوس آرام را آلوده میکند؛ همچنین ۳ سال بعد، کانادا و آمریکا تحت تاثیر آلودگی و مواد رادیواکتیو قرار میگیرند.»
دولت کره جنوبی نیز میگوید «این طرح کاملا غیر قابل قبول است و شکایت رسمی خود را از ژاپن ارائه خواهد کرد.»
بر اساس گزارشها، تظاهراتی در اعتراض به این طرح در خارج از سفارت ژاپن در سئول برگزار شد.
برخی از معترضان از این طرح به عنوان «تروریسم هستهای» یاد کردند.
همچنین یک گروه زیست محیطی موسوم به «گرین پیس جپن» این تصمیم دولت ژاپن را به شدت محکوم کرد.
نبود شرایط ایمنی در معدنهای ایران
بررسی اخبار رسیده از صنایع معدن در کشورمان نشان میدهند که مدتی طولانی نمیگذرد که از حوادث غمانگیز در معدنهای میهنمان باخبر نشویم. این حوادث غالباً با خسارتهای جانی و مالی گستردهای توأم هستند. آنچه در این مورد مزید بر علت است، بیتفاوتی مسئولان در بخش دولتی و صاحبان معدنها در بخش خصوصی است.
کشتار قوهای سرخرود؛ یک ادعا و چند ابهام + ویدئو
کشف ۲۴ قوی فریادکش در یک حیاط شخصی و خالی شدن تالاب سرخرود از حضور این پرنده طی سه هفته اخیر این پرسش را ایجاد کرده بود که آیا همه قوهای مهاجر سرخرود توسط صیادان زندهگیری شدند؟ پرسشی که حالا بخشی از پاسخش با بازگشت تعدادی از قوها مشخص شد ؛ این که شکارچیان در ... کشتار قوهای سرخرود؛ یک ادعا و چند ابهام + ویدئو
گرمای ۳۸ درجه در سیبری؛ زنگ خطری دیگر برای زمین
با ثبت دمای بی سابقه ۳۸ درجه سانتیگراد در سیبری در سال گذشته میلادی (۲۰۲۰) از سوی سازمان جهانی هواشناسی، زنگ هشدار تغییرات آب و هوایی و افزایش دمای زمین بار دیگر طنین انداز شد. گرمایش قطب شمال و ذوب شدن یخ ها، بسیاری از خشکیهای جهان را با خطر نابودی مواجه کرده است.
حسین راغفر و سیاستهای ضد ملیِ ویرانگر دلالان حکومتی
استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا اظهار داشت: در اسفند سال ۹۶ انتقال آب از دریای عمان به صنایع مرکزی ایران تصویب شد که یک فاجعه بزرگ است و با حیلهگری بزرگ از آن به عنوان موفقیت صنعتی یاد شد در حالی که صنایع فولادی باید به حاشیه خلیج فارس منتقل شود.