بیش از ۱۰۰۰ کشته در زمین‌لرزه میانمار+ فیلم

در پی وقوع زمین‌لرزه در میانمار، تاکنون حداقل ۱۰۰۰ نفر کشته شده‌اند. به گزارش ایسنا، در پی وقوع زمین‌لرزه ۷.۷ ریشتری که روز جمعه میانمار و بخش‌هایی از تایلند را به لرزه درآورد، تاکنون حداقل ۱۰۰۰ نفر جان خود را از دست داده‌اند و صدها نفر دیگر مجروح شده‌اند. طبق گزارش تلویزیون دولتی میانمار، در ... بیش از ۱۰۰۰ کشته در زمین‌لرزه میانمار+ فیلم

ادامه

تایلند, جهان, خبر, فیلم, محیط زیست, میانمار

بیانیه تشکیلات دموکراتیک زنان ایران به مناسبت ۸ مارس روز جهانی زنان

“تشکیلات دموکراتیک زنان ایران” روز هشتم مارس (امسال مطابق ۱۸ اسفندماه ۱۴۰۳) روز جهانی زنان، روز تجدید عهد و همبستگی با مبارزات زنان برای ساختن جهانی عاری از فقر، خشونت، تبعیض، بی‌عدالتی، و تخریب محیط زیست را به همهٔ زنان و دختران ایران شادباش می‌گوید. روز هشتم مارس هر ساله ازسوی زنان مبارز و نیروهای ... بیانیه تشکیلات دموکراتیک زنان ایران به مناسبت ۸ مارس روز جهانی زنان

ادامه

آلمان, آمریکا, اتریش, استبداد, استثمار, اسلام سیاسی, اقتصادی, ایران, بیانیه, پرستاران, جهان, دانمارک, روسیه, زنان, سازمان ملل, سرمایه‌داری, سوئیس, صلح, طبقه کارگر, فقر, کمونیسم, کودکان, محیط زیست, معلمان, معیشت, نئولیبرالیسم, همبستگی

هو شدن رئیس کمیسیون اروپا در لهستان

رئیس کمیسیون اروپا درحالی که برای شرکت در یک نشست به لهستان سفر کرده است توسط مردم این کشور هو شد. باشگاه خبرنگاران جوان؛ از ریانووستی، کشاورزان لهستانی اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا را در گدانسک هو کردند. این اتفاق درحالی رخ داد که فون در لاین در نشست خارجی کمیسیون اروپا که ... هو شدن رئیس کمیسیون اروپا در لهستان

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اعتراضات اجتماعی, اوکراین, جهان, خبر, شرق اروپا, طبقه کارگر, کشاورز, لهستان, محیط زیست

دولت ترامپ، پیام‌آور بیماری و مرگ در آفریقا

تصمیم رئیس جمهوری آمریکا برای خروج از «سازمان جهانی بهداشت» و «توافق پاریس»، پیامدهای فاجعه‌باری برای زیرساخت‌های بهداشت و سلامت در آفریقا دارد، تا حدی که دولت ترامپ می‌تواند پیام‌آور بیماری و مرگ در قاره آفریقا باشد. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از پایگاه خبری «اینترنشنال پالیسی دایجست»، این تصمیمات دولت دونالد ترامپ، پیشرفت‌های به ... دولت ترامپ، پیام‌آور بیماری و مرگ در آفریقا

ادامه

آفریقا, آمریکا, اتحادیه اروپا, جهان, درمان, روسیه, سازمان بهداشت جهانی, غرب آفریقا, فرانسه, فقر, محیط زیست

هشدار شبه نظامیان شمال سوریه نسبت به تصمیم ترکیه برای اشغال شهر کوبانی

اداره خودگردان کوبانی در شمال سوریه امروز شنبه، هشدار داد که ادامه حملات ترکیه به منطقه سد تشرین با هدف اشغال شهر کوبانی است. به گزارش ایسنا، اداره خودگردان شبه نظامیان کُرد در کوبانی واقع در شمال سوریه در بیانیه‌ای طرح‌ها و اقدامات ترکیه که زیرساخت‌ها و تاسیسات خدماتی در مناطق شمال و شرق سوریه ... هشدار شبه نظامیان شمال سوریه نسبت به تصمیم ترکیه برای اشغال شهر کوبانی

ادامه

ترکیه, خاورمیانه, خبر, سوریه, عراق, محیط زیست

مخالفت چین و کره جنوبی با تصمیم ژاپن در رهاسازی آب‌های آلوده به مواد هسته‌ای در اقیانوس + ویدئو

وزارت خارجه چین ضمن ابراز نگرانی از تصمیم توکیو مبنی بر تخلیه آب آلوده به مواد هسته‌ای در اقیانوس، این تصمیم را غیرمسئولانه عنوان کرد.

 

به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از چاینا دیلی، سخنگوی وزارت خارجه چین، امروز (چهارشنبه) گفت که چین به طور جدی نگران تصمیم یکجانبه ژاپن برای تخلیه آب آلوده به مواد هسته‌ای به دریاست و به شدت با آن مخالف می‌کند.

 

این مقام چینی موضوع آب آلوده به مواد هسته‌ای را موضوعی عمومی دانست که بر محیط زیست دریایی و سلامت عمومی کل جهان تأثیر می‌گذارد.

 

ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین این اظهارات را در پاسخ به گزارش رسانه‌ها مبنی بر تخلیه آب آلوده به مواد هسته‌ای از نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما به دریا بیان کرد.

 

ژائو گفت: «با بی‌توجهی کامل به نگرانی‌های مشروع و منطقی جامعه بین‌المللی، طرف ژاپنی به آماده‌سازی برای تخلیه آب های آلوده به دریا ادامه می‌دهد. بدیهی است که ژاپن می‌خواهد تصمیم اشتباه خود را بر کل جامعه بین المللی تحمیل کند. این تمامی کشور‌های ساحلی اقیانوس آرام هستند که باید ریسک چنین اقدامی را بپذیرند. طرف ژاپنی در انجام این کار به شدت غیرمسئولانه عمل می‌کند. ژاپن در هشت ماه گذشته به طور مداوم سعی کرده است از تصمیم تخلیه آب آلوده به مواد هسته‌ای به دریا دفاع کند و مدعی است تخلیه آن بی خطر است.»

 

سخنگوی وزارت خارجه چین اضافه کرد: «بسیاری از کشور‌ها و گروه‌های بین‌المللی محیط زیست این سوال را مطرح کرده‌اند که اگر آب نیروگاه هسته‌ای واقعاً بی‌ضرر است، چرا طرف ژاپنی به جای رها کردن آن در اقیانوس، آن را در دریاچه‌ها تخلیه نمی‌کند یا از آن برای مقاصد عمرانی استفاده نمی‌کند؟ حداقل بگویم، چرا برای ساخت مخازن ذخیره آب در خانه تلاشی نمی‌کند؟ جامعه بین المللی چگونه می‌تواند به سخنان ژاپن درباره سالم بودن یا نبودن این آب اعتماد کند؟ طرف ژاپنی باید به همه این سؤالات اساسی پاسخ مسئولانه بدهد.»

 

در همین حال وزارت خارجه چین این اقدام را بسیار غیرمسئولانه خواند و گفت «چین حق اقدام بیشتر را برای خود محفوظ دارد.»

 

از آوریل امسال، جامعه بین‌الملل نگرانی‌هایی را در خصوص مشروعیت تخلیه آب‌های آلوده به دریا، منطقی بودن این طرح، اعتبار داده‌ها و اطمینان تجهیزات ابراز کرده است.

در تصمیمی که کره جنوبی و گروه‌های زیست محیطی آن را محکوم کردند، اعلام کرد که بیش از یک میلیون تن آب آلوده از نیروگاه هسته‌ای تخریب شده فوکوشیما را در دریا رها خواهد کرد.

 

به گزارش «الجزیره»، دولت ژاپن، می‎گوید «کار برای آزاد سازی آب‌ نیروگاه هسته‎ای حدود دو سال دیگر آغاز می‌شود و انتظار می‌رود کل فرآیند ده‌ ها سال طول بکشد.»

 

شرکت «توکیو الکتریک پاور»، که نیروگاه فوکوشیما را اداره می‌کند، روند این کار را بر عهده خواهد داشت.

 

حجم تخمین زده شده این آب، معادل حجم آب ۵۰۰ استخر شنای مخصوص المپیک است.

 

همچنین «دنگ شیجون»، نماینده چین در اتحادیه کشور‌های جنوب شرق آسیا موسوم به «آ سه آن»، می‎گوید «موسسه آلمانی جئومار پیش بینی کرده است که آب‌های آلوده هسته‌ای فوکوشیما در ۵۷ روز نیمی از آب‌های اقیانوس آرام را آلوده می‌کند؛ همچنین ۳ سال بعد، کانادا و آمریکا تحت تاثیر آلودگی و مواد رادیواکتیو قرار می‌گیرند.»

 

دولت کره جنوبی نیز می‎گوید «این طرح کاملا غیر قابل قبول است و شکایت رسمی خود را از ژاپن ارائه خواهد کرد.»

 

بر اساس گزارش‎ها، تظاهراتی در اعتراض به این طرح در خارج از سفارت ژاپن در سئول برگزار شد.

 

برخی از معترضان از این طرح به عنوان «تروریسم هسته‌ای» یاد کردند.

 

همچنین یک گروه زیست محیطی موسوم به «گرین پیس جپن» این تصمیم دولت ژاپن را به شدت محکوم کرد.

نبود شرایط ایمنی در معدن‌های ایران

بررسی اخبار رسیده از صنایع معدن در کشورمان نشان می‌دهند که مدتی طولانی نمی‌گذرد که از حوادث غم‌انگیز در معدن‌های میهن‌مان باخبر نشویم. این حوادث غالباً با خسارت‌های جانی و مالی گسترده‌ای توأم هستند. آنچه در این مورد مزید بر علت است، بی‌تفاوتی مسئولان در بخش دولتی و صاحبان معدن‌ها در بخش خصوصی است.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, سیاسی, عدالت اجتماعی, کارگری, محیط زیست, مقاله

کشتار قوهای سرخرود؛ یک ادعا و چند ابهام + ویدئو

کشف ۲۴ قوی فریادکش در یک حیاط شخصی و خالی شدن تالاب سرخرود از حضور این پرنده طی سه هفته اخیر این پرسش را ایجاد کرده بود که آیا همه قوهای مهاجر سرخرود توسط صیادان زنده‌گیری شدند؟ پرسشی که حالا بخشی از پاسخش با بازگشت تعدادی از قوها مشخص شد ؛ این که شکارچیان در ... کشتار قوهای سرخرود؛ یک ادعا و چند ابهام + ویدئو

ادامه

اجتماعی, ایران, حقوق بشر, حقوق حیوانات, گزارش, محیط زیست, ویدیو

گرمای ۳۸ درجه در سیبری؛ زنگ خطری دیگر برای زمین

با ثبت دمای بی سابقه ۳۸ درجه سانتیگراد در سیبری در سال گذشته میلادی (۲۰۲۰) از سوی سازمان جهانی هواشناسی، زنگ هشدار تغییرات آب و هوایی و افزایش دمای زمین بار دیگر طنین انداز شد. گرمایش قطب شمال و ذوب شدن یخ ها، بسیاری از خشکی‌های جهان را با خطر نابودی مواجه کرده است.

ادامه

امریکا, انگلستان, جهان, حقوق بشر, روسیه, گزارش, محیط زیست

حسین راغفر و سیاست‌های ضد ملیِ ویرانگر دلالان حکومتی

استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا اظهار داشت: در اسفند سال ۹۶ انتقال آب از دریای عمان به صنایع مرکزی ایران تصویب شد که یک فاجعه بزرگ است و با حیله‌گری بزرگ از آن به عنوان موفقیت صنعتی یاد شد در حالی که صنایع فولادی باید به حاشیه خلیج فارس منتقل شود.

ادامه

اقتصادی, ایران, تحلیل, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, فساد, محیط زیست, نئولیبرالیسم