آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

فرمانده تیپ ۴۵ زرهی آلمان در اظهاراتی با اشاره به اعزام قریب‌الوقوع و استقرار طولانی‌مدت این تیپ زرهی در کشور لیتوانی تاکید کرد که این برای اولین بار است که آلمان بعد از جنگ دوم جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند. به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ... آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

ادامه

آلمان, اروپا, اروپای مرکزی, اوکراین, جنگ سرد, خبر, روسیه, شرق اروپا, لیتوانی, ناتو

فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

روزنامه فیگارو به نقل یک افسر فرانسوی که خواست نامش فاش نشود از آماده شدن ارتش فرانسه و برخی دیگر از کشورهای اروپایی برای رویارویی احتمالی با روسیه خبر داد. به گزارش صبح دوشنبه ایرنا، در گزارش روزنامه فیگارو آمده است: مقام‌های ارشد نظامی در کشورهای اروپایی در حال آماده شدن برای یک رویارویی احتمالی ... فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

ادامه

آلمان, اروپا, انگلیس, جنگ سرد, جهان, روسیه, سوئد, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش, لهستان, ناتو

پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

پکن در واکنش به اظهارات «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا در حمایت واشنگتن از فیلیپین و برگزاری رزمایش مشترک آمریکا با فیلیپین و ژاپن در آب های دریای چین‌جنوبی، بعنوان اخطاری به «مانیل» اقدام به «گشت نظامی» در این آب‌های مورد مناقشه کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری رویتز از مبدا پکن با انتشار ... پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

ادامه

آسیا, آمریکا, اندونزی, برونئی, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, ژاپن, شرق آسیا, فیلیپین, مالزی, ویتنام

استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

استقرار یک سامانه موشکی جدید آمریکا در فیلیپین، مراکز کلیدی نظامی و تجاری چین را به هدفی نزدیک تبدیل کرده و ترامپ را در بوته آزمونی زودهنگام قرار داده تا نشان دهد که آیا او به تعهد خود برای رویارویی با چین به خاطر متحدان آمریکایی در آسیا پایبند است یا خیر. به گزارش ایسنا، ... استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

ادامه

آسیا, آمریکا, اتحاد شوروی, اقیانوس هند, امنیتی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, ژاپن, فیلیپین, هندوستان

زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به مواضع «فردریش مرتس» صدراعظم آتی آلمان در قبال مسکو گفت که کشورش برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد اما به هر گونه «بلندپروازی نظامی» پاسخ قاطع و سریع خواهد داد. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، زاخارووا پنجشنبه اظهار کرد: مرتس خواستار آمادگی برای تقابل ... زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, چین, دخالت نظامی, روسیه, شرق اروپا, غرب, فرانسه, مشارکت راهبردی, ناتو

لشگر گرسنگان در خیابان‌های مونیخ

نشست سالانه سران گروه ۷ از دیروز با حضور سران کشورهای ثروتمند جهان به میزبانی آلمان در حالی کلید خورد که هزاران نفر در اعتراض به عملکرد اعضای این نشست در بحبوحه بحران اوکراین و معضلات فزاینده آب‌وهوایی و امنیتی و غذا در مونیخ به خیابان‌ها آمده بودند.

 

به گزارش «فرانس پرس»، سران بریتانیا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و امریکا که سال گذشته برای نخستین‌بار در دوران شیوع کرونا، گردهم آمده و متعهد به تحقق شعار ساخت جهانی بهتر شده بودند، نه تنها در عمل به وعده‌شان ناکام ماندند که با افزایش رکود اقتصادی در جهان، بحران‌های انرژی و غذا نیز به شکل فزاینده‌ای ساکنان زمین را دربرگرفته و هشدار سازمان ملل را نیز در پی داشته است. این در شرایطی است که عملیات نظامی روسیه در شرق اروپا نیز اوضاع را برای سران غربی بغرنج‌تر ساخته است. به نوشته «الجزیره» در این نشست سه روزه، جنگ اوکراین و روسیه، تغییرات اقلیمی، بحران انرژی و امنیت‌غذایی مهم‌ترین اولویت سران گروه هفت خواهد بود و همزمان طرح‌هایی برای تحریم و فشار بیشتر بر روسیه نیز در دستور کار این گروه قرار گرفته است. «اولاف شولتز» در نشست سال‌جاری علاوه بر کشورهای عضو، سنگال به‌عنوان رئیس اتحادیه آفریقا، آرژانتین رئیس کمیته امریکای‌لاتین و حوزه کارائیب، اندونزی، هند و آفریقای‌جنوبی را نیز دعوت کرده است. وی پیش‌تر درباره دلیل این کارش به پارلمان آلمان توضیح داد و گفت: «این نشست نباید تنها بازتاب پیوند ناتو و گروه ۷ باشد بلکه باید این باور را برساند که دموکراسی‌های جهان در کنار هم علاوه بر مقابله با گرسنگی و فقر، علیه امپریالیسم پوتین قدعلم کرده‌اند.»

 

تقابل با روسیه در کانون توجه گروه ۷

 

گرچه برای روز نخست نشست گروه هفت محورهای تورم و رکود اقتصادی تعریف شده بود، اما نه تنها «جو بایدن» رئیس‌جمهور امریکا در نشست خصوصی با «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان بلکه «بوریس جانسون» نیز بر بحران اوکراین و تحریم روسیه تأکید داشتند و براساس آخرین گزارش‌ها قرار است در این نشست تحریم واردات طلا از روسیه به منظور اعمال فشار اقتصادی بیشتر بر روسیه مورد بررسی قرار گیرد.

 

سایت «ویک» نوشت؛ «جو بایدن» که صبح دیروز وارد آلمان شد و پیش از آغاز نشست با «اولاف شولتز» نیز مذاکراتی داشت در حالی که همتای ژرمنش را به خاطر بسترسازی برای اعمال فشار بیشتر بر روسیه مورد تقدیر قرار داد، گفت: «ما باید کنار هم باشیم چراکه پوتین از ابتدا بر شکاف میان ناتو و گروه هفت حساب باز کرده بود.» در همین حال «بوریس جانسون» نخست‌وزیر انگلیس با درخواست از رهبران گروه هفت برای حمایت مالی از اوکراین، نسبت به عقب‌نشینی آنها از این حوزه در برهه فعلی هشدار داد. این اظهارات در حالی است که به باور کارشناسان رویترز، غرب نگران آن است که افزایش بی‌سابقه بهای انرژی، تحریم‌ها علیه روسیه را کم‌اثر کند اما در عین حال در این مسیر بر یافتن منابع جایگزین تأمین انرژی تأکید دارند.

 

یکی از مقامات اتحادیه اروپا درباره هدف این نشست به «فرانس پرس» گفت: «مهم‌ترین پیام گروه ۷، ایجاد اتحاد و همبستگی خواهد بود تا نشان دهند در بحرانی‌ترین شرایط نیز پشت شرکایشان را خالی نخواهند کرد.» به نوشته «سی‌ان‌ان» گرچه تلاش‌ها برای تقابل با روسیه بر دیگر محورهای این نشست سایه انداخته است، در عین حال بیش از ۷۰ نماینده شرکت‌های بزرگ جهان، از کشورهای گروه هفت درخواست کرده‌اند اقدامی جدی برای بحران تغییرات اقلیمی صورت دهند و مشاغل را ملزم به حذف گازهای گلخانه‌ای کنند.

 

دستگیری ۹ معترض

 

در آستانه نشست گروه ۷، رسانه‌های آلمانی از تجمع هزاران معترض در مونیخ پرده برداشتند. گرچه منابع آلمانی شمار تظاهرات‌کنندگان را ۴هزار نفر اعلام کرده بودند اما برگزارکنندگان این تجمعات حضور بیش از ۶ هزار نفر را تأیید کردند. معترضان آلمانی از جمله نمایندگان آکسفام و شماری از فعالان محیط‌زیستی به عملکرد سیاستمداران هفت کشور عضو این گروه اعتراض داشتند و با توجه به شعار «پیشرفت برای یک جهان عادلانه» این گروه در سال جاری، خواستار حذف تدریجی سوخت‌های فسیلی، حفظ تنوع جانوری و گیاهی، عدالت اجتماعی در جهان و مبارزه قاطع با گرسنگی بودند. بیش از ۱۸ هزار مأمور پلیس و نیروی امنیتی برای کنترل این تجمعات در مونیخ مستقر شده بودند و به گزارش تسنیم ۹ نفر نیز دستگیر شدند.
زهره صفاری- ایران

«کاراجباری درشین جیانگ»؛ دروغ شاخدار آمریکا، بهانه‌ای برای مهار چین

«شو گوی‌شیانگ» یکی از سخنگویان دولت منطقه خودمختار اویغور شین جیانگ ۲۴ ژوئن در کنفرانس خبری آنلاین گفت: شین جیانگ به‌شدت «قانون جلوگیری از کار اجبار اویغورِ» ایالات متحده را محکوم و شدیدا با آن مخالفت می‌کند.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, کارگری, گزارش

جان مرشایمر: واشنگتن اوکراین را به قعر ویرانی هدایت کرد/ منتظر قضاوت سخت تاریخ باشید

نظریه‌پرداز و استاد مشهور آمریکایی در مقاله‌ای به توصیف دلایل آغاز جنگ در اوکراین پرداخته و با بیان اینکه واشنگتن نقش محوری در هدایت اوکراین به قعر ویرانی ایفا کرده نوشته است آمریکا و متحدانش باید منتظر قضاوت سخت تاریخ باشند.

ادامه

المان, امریکا, امریکای شمالی, اوکراین, تحریم, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, فرانسه, گرجستان, ناتو

اعتبار ۶۰۰ میلیارد دلاری “گروه ۷” برای مقابله با چین

رهبران گروه «هفت» روز یکشنبه متعهد شدند طی پنج سال، ۶۰۰ میلیارد دلار به تامین مالی زیرساخت‌های مورد نیاز کشورهای درحال توسعه برای مقابله با طرح «یک کمربند؛ یک جاده» چین اختصاص دهند.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, المان, امریکا, انگلستان, ایتالیا, تحریم, جنگ سرد, جهان, چین, ژاپن, شرق آسیا, کانادا, گروه ۷