
شبکه خبری ان بی سی نیوز نوشت: انجام یک پروژه بندری در السالوادور نشان میدهد که چین چگونه به شکل فزایندهای نفوذ خود را در حیاط خلوت آمریکا از جمله در کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب افزایش داده است.
شبکه خبری ان بی سی نیوز نوشت: انجام یک پروژه بندری در السالوادور نشان میدهد که چین چگونه به شکل فزایندهای نفوذ خود را در حیاط خلوت آمریکا از جمله در کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب افزایش داده است.
دولت ایالات متحده در واکنش به امضای پیمان همکاری نظامی میان عربستان سعودی و روسیه ضمن تاکید بر پایبندی آمریکا به ادامه همکاریهای دفاعی با سعودی، از متحدان خود خواست از هرگونه همکاری نزدیک نظامی با روسیه پرهیز کنند.
نشانههای زیادی وجود دارد که از بحرانی شدن نظم جهانی حکایت میکند. پاسخ آشفته بینالمللی به شیوع ویروس کرونا، بحران گسترده اقتصادی ناشی از آن، قوت گرفتن تفکرات ناسیونالیستی و پررنگتر شدن مرزهای میان کشورها بخشی از نشانههای وضعیت شکننده نظام بینالمللی است؛ نظامی که کشور مدعی رهبریاش، رئیسجمهوری دارد که همچنان بر شعار «نخست ... پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی
سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت، اوضاع افغانستان نشان دهنده این است که نه آمریکا و نه ناتو توانایی هماهنگی در اقداماتشان را ندارند.
جمهوری خلق چین پس از سالها انزوای دیپلماتیک در انتهای دهه ۷۰ میلادی درها را به روی جهان گشود و عصر جدیدی از توسعه تقریبا همه جانبه را تحت رهبری دنگ شیائوپینگ آغاز کرد که به نوبه خود به الگویی برای برخی کشورهایی تبدیل شد که به دنبال احیای اقتصاد خود، رفع فقر و ایجاد ... بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد مسکو نمی خواهد نظامیان آمریکایی را در کشورهای آسیای میانه تا جنوب مرز روسیه ببیند.
به گزارش ایرنا به نقل از اسپوتنیک، لاوروف گفت: نخست آنکه، روسیه توافقی با این کشورها امضا کرده که همه اعضای سازمان پیمان امنیت جمعی را ملزم می کند با استقرار نظامیان خارجی در قلمروی یک کشور عضو موافقت کنند.
وی افزود: دوم آنکه، با استقرار نظامیان آمریکایی که هدف اعلام شده شان قرار دادن افغانستان در معرض دید و بمباران این کشور در صورت لزوم است، این کشورها بی درنگ خود را هدف حملات قرار می دهند.
وزیر امور خارجه روسیه ابراز تردید کرد که هیچ یک از کشورهای این منطقه واقعا خواستار هدف قرار گرفتن باشند تنها به صرف اینکه به برآوردن طرح های ابتکاری آمریکا کمک کرده باشند.
لاوروف قبلا گفته بود هیچ یک از کشورهای آسیای میانه علاقه ای به این مساله نشان ندادند زمانی که این ایده در رسانه ها منتشر شد.
وی درعین حال تاکید کرد که روسیه، آمریکا، چین و دیگر قدرت های جهانی هنوز خواستار برقراری صلح و ثبات در افغانستان هستند.
وی افزود که مسکو آماده شرکت در نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل برای تبادل نقطه نظرات درمورد اوضاع در افغانستان است و این ایده را با امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه در میان گذاشته است.
وزیر امور خارجه روسیه به گزارش هفته گذشته روزنامه وال استریت ژورنال اشاره کرد. در گزارش این روزنامه ادعا شده که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در دیدار ماه ژوئن (خرداد) با جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا با ایده استقرار نظامیان آمریکایی در آسیای مرکزی مخالفت کرده است.
دولت های کشورهای آسیانه میانه پیشتر ایده استقرار نظامیان آمریکا در یکی از کشورهای همجوار پس از خروج از افغانستان را رد کرده اند.
روزنامه دولتی چین با اشاره به فشارهای آمریکا بر کشورهای شرق آسیا برای پیوستن به واشنگتن در تقابل با پکن، نوشت معاون رئیسجمهور آمریکا در سفر به منطقه در پی تقسیمکردن قاره آسیا است.
«سیلوی کافمن» در روزنامه لوموند نوشت: شکست حضور نظامی آمریکا در افغانستان، غُرش رعد در آسمان بی ابر نبود، بلکه نتیجه و ادامه شکستی بود که پس از سقوط صدام حسین و اشغال نظامی عراق در سال ٢٠٠٣ آغاز شد. شکست اشغال عراق، خاورمیانه را برای مدت طولانی وارد دورهای پُرآشوب کرد.
چگونگی واکنش لجامگسیختهٔ دولت ایالاتمتحده آمریکا و متحدان ناتوییاش در رویارویی با پیشرفتهای چین، یکی از بحثهای در پیش رو و مسئلهای است که فکر و توجه بسیاری از تحلیلگران و همچنین کنشگران متعهد در جنبش جهانی برای صلح و پیشرفت را بهخود مشغول کرده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت، آمریکا پس از سندروم ویتنام، اکنون با سندروم افغانستان مواجه است و مداخلات نظامی این کشور راه به جایی نمیبرند.