رسانه آمریکایی: نفوذ چین در حیاط خلوت آمریکا افزایش یافته است

شبکه خبری ان بی سی نیوز نوشت: انجام یک پروژه بندری در السالوادور نشان می‌دهد که چین چگونه به شکل فزاینده‌ای نفوذ خود را در حیاط خلوت آمریکا از جمله در کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب افزایش داده است.

ادامه

اقتصادی, السالوادور, امریکا, اورگوئه, برزیل, پرو, جنگ سرد, جهان, چین, مقاله

واکنش آمریکا به همکاری نظامی عربستان و روسیه

دولت ایالات متحده در واکنش به امضای پیمان همکاری نظامی میان عربستان سعودی و روسیه ضمن تاکید بر پایبندی آمریکا به ادامه همکاری‌های دفاعی با سعودی، از متحدان خود خواست از هرگونه همکاری نزدیک نظامی با روسیه پرهیز کنند.

ادامه

امریکا, تحریم, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, عربستان سعودی

پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

نشانه‌های زیادی وجود دارد که از بحرانی شدن نظم جهانی حکایت می‌کند. پاسخ آشفته بین‌المللی به شیوع ویروس کرونا، بحران گسترده اقتصادی ناشی از آن، قوت گرفتن تفکرات ناسیونالیستی و پررنگ‌تر شدن مرزهای میان کشورها بخشی از نشانه‌های وضعیت شکننده نظام بین‌المللی است؛ نظامی که کشور مدعی رهبری‌اش، رئیس‌جمهوری دارد که همچنان بر شعار «نخست ... پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

ادامه

اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, افریقای جنوبی, امریکا, امریکای لاتین, اورآسیا, ایتالیا, ایدئولوژیک, برزیل, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, دیدگاه, روسیه, سازمان بهداشت جهانی, سازمان پیمان امنیت جمعی, شانگ‌های, صربستان, صندوق بین‌المللی پول, فقر, قطر, مصر, مقاله, نئولیبرالیسم, هندوستان

زاخارووا: رویدادهای افغانستان نشان‌دهنده زوال ناتو است

سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت، اوضاع افغانستان نشان دهنده این است که نه آمریکا و نه ناتو توانایی هماهنگی در اقداماتشان را ندارند.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, بالکان, تحلیل, تروریسم, جنگ سرد, جهان, روسیه, شمال اروپا, عراق, ناتو

بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

جمهوری خلق چین پس از سال‌ها انزوای دیپلماتیک در انتهای دهه ۷۰ میلادی درها را به روی جهان گشود و عصر جدیدی از توسعه تقریبا همه جانبه را تحت رهبری دنگ شیائوپینگ آغاز کرد که به نوبه خود به الگویی برای برخی کشورهایی تبدیل شد که به دنبال احیای اقتصاد خود، رفع فقر و ایجاد ... بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

ادامه

اقتصادی, امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, گواتمالا, مقاله

روزنامه دولتی چین: معاون بایدن به‌دنبال تفرقه‌افکنی در آسیاست

روزنامه دولتی چین با اشاره به فشارهای آمریکا بر کشورهای شرق آسیا برای پیوستن به واشنگتن در تقابل با پکن، نوشت معاون رئیس‌جمهور آمریکا در سفر به منطقه در پی تقسیم‌کردن قاره آسیا است.

 

به گزارش خبرگزاری فارس، سفر ضد چینی «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا به جنوب شرق آسیا و اظهارات او علیه پکن، با واکنش تند روزنامه دولتی «چاینا دیلی» همراه شد.

 

چاینا دیلی امروز (چهارشنبه) در یادداشت سردبیری خود نوشت هریس در جریان سفر به منطقه سعی دارد با متهم کردن پکن به اجبار و ارعاب در دریای جنوبی، بین کشورهای جنوب شرق آسیا و چین تفرقه بیاندازد.

 

این روزنامه دولتی توضیح داد: «در حالی که هریس انگشت اتهام‌زنی درخصوص ارعاب و اجبار را به سمت چین نشانه گرفته، ولی او عامدانه دورویی خود در تلاش برای ترساندن و فشار آوردن بر کشورهای منطقه‌ای جهت پیوستن به نقشه واشنگتن برای محدود کردن چین را نادیده می‌گیرد».

 

در ادامه این یادداشت آمده است: «سخنرانی هریس در سنگاپور، حمله‌ای بی‌پایه و اساس به چین بود. بنظر می‌رسد تنها تعهد ایالات متحده به جنوب شرق آسیا، تلاش‌های بی‌وقفه او برای تفرقه‌افکنی بین کشورهای جنوب شرق آسیا و چین است».

 

به نوشته خبرگزاری «رویترز» به نقل از این مقاله، چاینا دیلی همچنین افزود: «هریس با ادعای اینکه آمریکا می‌خواهد از نظم مبتنی بر قانون در منطقه دفاع کند اما این واقعیت را نادیده می‌گیرد که کشورهای منطقه می‌دانند آن قانونی که مد نظر وی است، همانی است که آمریکا می‌خواهد آنها تابع آن باشند».

 

معاون رئیس‌جمهور آمریکا روز گذشته در جریان سفر به سنگاپور که با هدف مقابله با نفوذ اقتصادی و سیاسی روزافزون چین در منطقه شرق آسیا انجام شده، امروز با «لی هسین لونگ» نخست‌وزیر و «هالیما یاکوب» رئیس‌جمهور این کشور دیدار کرد.

 

مقصد بعدی معاون رئیس جمهور آمریکا در سفر به شرق آسیا، ویتنام است و این در حالی است که نحوه خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان موجب نگرانی متحدان واشنگتن درخصوص پایبندی به تعهداتش شده است.

 

دیدارهای ضد چینی معاون بایدن با مقامات سنگاپور

 

«کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا که به سنگاپور سفر کرده، بامداد امروز (دوشنبه به وقت تهران) با مقامات این کشور دیدار و رایزنی کرد.

 

محور گفت‌وگوهای هریس با سران ارشد سنگاپور در اولین روز سفر کاری به جنوب شرق آسیا، مقابله با تهدیدات سایبری، کمبود منابع در مقابله با همه‌گیری «کووید۱۹» و دیگر حوزه‌های همکاری واشنگتن با این کشور اعلام شده است.

 

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، وی در جریان این سفر که با هدف مقابله با نفوذ اقتصادی و سیاسی روزافزون چین در منطقه شرق آسیا انجام شده، امروز با «لی هسین لونگ» نخست‌وزیر و «هالیما یاکوب» رئیس‌جمهور سنگاپور دیدار کرد.

 

در ادامه برنامه‌های هریس در سنگاپور، بازدید از پایگاه نظامی آمریکا در این کشور موسوم به «پایگاه دریایی چانگ» و دیدار با خدمه شناور رزمی «یو.اس.اس تولسا» نیز نوشته شده است.

 

لاوروف: روسیه با استقرار نظامیان آمریکایی در آسیای میانه مخالف است

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد مسکو نمی خواهد نظامیان آمریکایی را در کشورهای آسیای میانه تا جنوب مرز روسیه ببیند.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, حضور نظامی, روسیه

لوموند: اولویت راهبردی‌ترِ رقابت با چین علت خروج آمریکا از افغانستان است

«سیلوی کافمن» در روزنامه لوموند نوشت: شکست حضور نظامی آمریکا در افغانستان، غُرش رعد در آسمان بی ابر نبود، بلکه نتیجه و ادامه شکستی بود که پس از سقوط صدام حسین و اشغال نظامی عراق در سال ٢٠٠٣ آغاز شد. شکست اشغال عراق، خاورمیانه را برای مدت طولانی وارد دوره‌ای پُرآشوب کرد.

ادامه

اروپا, اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, ایران, پاکستان, ترکیه, تروریسم, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, روسیه, فرانسه, مقاله

چین خواهان یک جنگ سرد نیست

چگونگی واکنش لجام‌گسیختهٔ دولت ایالات‌متحده آمریکا و متحدان ناتویی‌اش در رویارویی با پیشرفت‌های چین، یکی از بحث‌های در پیش رو و مسئله‌ای است که فکر و توجه بسیاری از تحلیلگران و همچنین کنشگران متعهد در جنبش جهانی برای صلح و پیشرفت را به‌خود مشغول کرده است.

ادامه

اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, امریکا, اندونزی, انگلستان, ایران, جنگ سرد, جهان, روسیه, ژئوپلیتیک, سرمایه‌داری, سنگاپور, فیلیپین, کره جنوبی, مالزی, مقاله

چین: مداخلات نظامی آمریکا راه به جایی نمی‌برند

سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت، آمریکا پس از سندروم ویتنام، اکنون با سندروم افغانستان مواجه است و مداخلات نظامی این کشور راه به جایی نمی‌برند.

ادامه

افغانستان, امریکا, تحلیل, جنگ سرد, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, دخالت نظامی, دیدگاه, سوریه, عراق, کامبوج, کره جنوبی, لیبی