روحیۀ تهاجمی آری، روحیۀ تدافعی نه! سخنی با دوستان چپ

ع. اندیشه مقدمه: نگارش این نوشتار تلاشی است برای پاسخ گفتن به رسالتی تاریخی در لحظه‌ای بحرانی از تاریخ معاصر ایران، لحظه‌ای که جامعه زیر فشار هم‌زمانِ سرکوب سیاسی، فقر ساختاری، نابرابری فزاینده، و بی‌افقیِ عمیق اجتماعی قرار دارد و اعتراض، نارضایتی، و خشم به بازتاب هرروزهٔ مردم در برابر این فشارهای همزمان بدل شده ... روحیۀ تهاجمی آری، روحیۀ تدافعی نه! سخنی با دوستان چپ

ادامه

آزادی, آمریکا, اتحاد شوروی, ارتجاع, استبداد, اسراییل, افغانستان, انقلاب, انگلیس, ایدئولوژی, ایران, برابری اجتماعی, تاریخ, تحلیل, جنگ سرد, خصوصی‌سازی, دیدگاه, دیکتاتوری, سوسیالیسم, عدالت اجتماعی, غارتگری, فقر, مارکسیسم, معیشت, همبستگی

نماینده پارلمان اروپا: کالاس مانع از سرگیری گفتگو با روسیه است

نماینده «لوکزامبورگ» در پارلمان اروپا اعلام کرد: موضع تند مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در قبال روسیه و رویکرد بسیار اخلالگرانه برخی از کشورهای عضو، مانع از سرگیری گفتگو با مسکو است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری ریانووستی، نماینده لوکزامبورگ در پارلمان اروپا امروز شنبه در سخنانی اعلام کرد که موضع تند ... نماینده پارلمان اروپا: کالاس مانع از سرگیری گفتگو با روسیه است

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, تحلیل, جهان, دیپلماتیک, روسیه, شرق اروپا, گزارش, لوکزامبورک, مقاله

روزنامه دی‌ولت: طرح آمریکا برای کاهش چشمگیر نیروهای خود در ناتو

روزنامه دی‌ولت آلمان در گزارشی از طرح آمریکا برای کاهش چشمگیر تجهیزات و نیروهای نظامی اختصاص یافته این کشور در نیروی واکنش سریع سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) خبر داد. به گزارش بامداد شنبه ایرنا، در گزارش دی‌ولت آمده است: بر اساس اسناد افشاشده و گزارش‌های متعدد، دولت دونالد ترامپ طرحی را برای کاهش چشمگیر ... روزنامه دی‌ولت: طرح آمریکا برای کاهش چشمگیر نیروهای خود در ناتو

ادامه

آسیا, آلمان, آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, ایران, بلژیک, تنگه هرمز, جنگ سرد, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, گزارش, لهستان, ناتو

اعتراف آلمان: حمایت از اسرائیل و اوکراین به قیمت از دست دادن کرسی شورای امنیت تمام شد

در پی شکست برلین در شورای امنیت، دیپلمات ارشد آلمان اذعان کرد که حمایت برلین از اسرائیل و اوکراین ممکن است در تلاش ناموفق کشورش برای عضویت در شورای امنیت سازمان ملل به قیمت از دست دادن آرا تمام شده باشد. به گزارش ایسنا، وزیر امور خارجه آلمان پس از رأی‌گیری در مورد اینکه کدام ... اعتراف آلمان: حمایت از اسرائیل و اوکراین به قیمت از دست دادن کرسی شورای امنیت تمام شد

ادامه

آلمان, آمریکا, اتریش, اسراییل, انگلیس, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, سازمان ملل, شرق اروپا, شورای امنیت, فرانسه, یونان

چرا اقدامات تهاجمی ترامپ در جدایی آمریکای لاتین از چین شکست خورد؟

واشنگتن اگر چه با تکیه بر اعمال تحریم‌ها، فشارها و تهدیدها علیه آمریکای لاتین تلاش می‌کند تا پیشرفت پکن را مهار کند، کشورهای منطقه کاملا بر خلاف این رویه عمل کرده‌اند و آمارها روند دیگری را نشان می‌دهد: تعمیق روابط با پکن و پذیرش این واقعیت که واشنگتن نمی‌تواند جایگزینی برای این مناسبات ارائه دهد؛ ... چرا اقدامات تهاجمی ترامپ در جدایی آمریکای لاتین از چین شکست خورد؟

ادامه

آرژانتین, آسیا, آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, السالوادور, ایدئولوژی, برزیل, بولیوی, پاراگوئه, پاناما, پرو, تحلیل, ترینیداد و توباگو, جنگ, جنگ سرد, جهان, چین, شیلی, کاستاریکا, مکزیک, هندوراس, هنگ کنگ, ونزوئلا

لاوروف: آمریکا و انگلیس به دنبال &#۸۲۲۰;جنگ واقعی&#۸۲۲۱; اروپا با روسیه هستند

وزیر امور خارجه روسیه در گفت‌وگویی مطبوعاتی به جوانب مختلف جنگ اوکراین پرداخت، از صادرات غلات تا بی‌وجدانی غرب.

 

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفت: این حقیقت دیگر آشکار شده که اوکراین به معنای واقعی کلمه از برداشتن گام‌های سازنده باز داشته شده، با سلاح تهییج شده و به استفاده از این تسلیحات واداشته می‌شود. آن‌ها در آنجا با مربیان خارجی و متخصصانی نشسته‌اند که مسئول خدمات این سامانه‌ها هستند، سامانه‌های هیمارس و غیره.

 

«فرصت گفت‌وگو با روسیه به اوکراین داده نخواهد شد»

 

لاوروف همچنین گفت، الزاماتی که بروکسل وضع کرده، موانعی بر سر راه کشورهای اتحادیه اروپا ایجاد کرده و آن‌ها را برانگیخته می‌کند.

 

او گفت: پاندول از سویی به سوی دیگر می‌رود و این پاندول اکنون از طرفی تاب می‌خورد که با ادغام سریع مرتبط است، زمانی که الزامات تحمیل‌شده از جانب بروکسل، همانطور که من گفتم، مثل همیشه بر پایه توافق‌های قانونی نیست و کم‌کم کشورها را ناراحت کرده و اجازه نمی‌دهد حیات ملی داخلی خودشان را طبق سنت‌ها و دین خود بسازند.

 

«غرب می‌خواهد روسیه را در مقابل اروپا قرار دهد»

 

او گفت: این یک مسئله آنگلوساکسونی است، همکاران آمریکایی و انگلیسی ما با حمایت فعال از آلمانی‌ها و لهستانی‌ها و کشورهای دریای بالتیک، می‌خواهند این نبرد را به یک جنگ واقعی تبدیل کرده و روسیه را در مقابل کشورهای اروپایی قرار دهند.

 

این دیپلمات ارشد روسیه در ادامه گفت، اتحادیه اروپا مجبور است درباره تحریم‌هایش علیه روسیه شفاف‌سازی کرده و آن‌ها را اصلاح کند، زیرا این تحریم‌ها از ظرفیت خود خارج شده‌اند.

 

لاوروف گفت: درباره بسته جدید تحریم‌ها باید بگویم که اتحادیه اروپا از تمامی زمینه‌هایی که می‌توانست به ما ضربه بزند، استفاده کرده و اکنون مجبور است که به این فکر کند که چه کرده و چه تاثیری بر روی خودش می‌گذارد.

 

«از بحران انرژی اروپا شاد نیستیم»

 

او همچنین درباره بحران انرژی در اروپا گفت: این برای ما لذت‌بخش نیست، فکر می‌کنم باید موضع بهینه‌ای اتخاد کنیم. نمی‌توانیم خوشحال باشیم که مردم اروپا (در زمستان آتی) یخ زده و در شرایط بدی زندگی خواهند کرد.

 

لاوروف همچنین بیان کرد که مسکو پیامی به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل فرستاده و در آن به لزوم اضافه شدن بندی درباره غلات روسیه به توافق‌های استانبول اشاره کرده است.

 

وی افزود: روز گذشته ما پیامی به گوترش فرستاده و گفتیم که بیایید حالا درباره غلات اوکراین تصمیم بگیریم و سپس به غلات روسیه بپردازیم.

 

سرگئی لاوروف همچنین در گفت‌وگو با خبرگزاری‌های اسپوتنیک و راشا تودی گفت که قصد دارد در سال میلادی جاری به مصر، اتیوپی، اوگاندا و جمهوری کنگو سفر کند.

 

«قطع رابطه با روسیه به نفع اروپا نیست»

 

این وزیر خارجه روسیه همچنین بیان کرد که قطع کامل روابط با روسیه و چرخش به سوی گاز طبیعی مایع آمریکا، احتمالا به نفع اروپا نیست.

 

او گفت: فکر نمی‌کنم این به نفع اروپا باشد که روابطش را کاملا با ما قطع کرده و به سراغ گاز طبیعی مایعی برود که آمریکایی‌ها سعی دارند به این قاره بفروشند.

 

«رویکرد غرب در قبال غلات روسیه بی‌وجدانی است»

 

لاوروف همچنین مجددا درباره غلات روسیه و تاثیر تحریم‌های غرب بر آن حرف زد و گفت: چند ماه است که داریم توضیح می‌دهیم که گرچه کود مورد تحریم قرار نگرفته، اما حمل ونقل، بیمه، بازدید کشتی‌های ما که محصولات را به بنادر خارجی حمل می‌کنند، همه این‌ها با اولین یا دومین بسته تحریم‌ها سقوط کرد. در نتیجه وقتی در چشمانمان به ما دروغ می‌گویند و ادعا می‌کنند که این حقیقت ندارد و همه چیز به خودمان بستگی دارد، این بی‌وجدانی است. متاسفانه آن‌ها تلاش کردند و هنوز هم سعی دارند که دبیرکل سازمان ملل را وارد بازی خود کنند.

اتحادیه اروپا تجهیزات نظامی۵۰۰ میلیون یورویی به‌اوکراین می‌فرستد/ برهی ۶۰ میلیارد دلاری این کشور

شورای اروپا ضمن اشاره به ارسال پنجمین بسته تجهیزات نظامی به اوکراین، ارزش تجهیزاتی که تاکنون ارسال شده را بیش از ۲.۵ میلیارد یورو برآورد کرد.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, اوکراین, جهان, حقوق بشر, خبر, شرق اروپا, فقر

حمد بن جاسم؛ آینده اروپا در گرو خروج از سلطه آمریکا است

نخست وزیر پیشین قطر اعلام کرد که آینده اروپا در گرو خروجش از دایره سلطه آمریکا و مذاکره با چین است.

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, المان, امارات, امریکا, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, فرانسه, قطر