رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد می‌شوند

خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سه‌شنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیت‌های دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سال‌های اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد می‌شوند

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اقتصادی, اوکراین, ایتالیا, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, شرق آفریقا, فرانسه, ناتو

شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد

«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین روز دوشنبه ۱۸ نوامبر (۲۸ آبان)، در نشست اولین مرحله از نوزدهمین اجلاس سران G20 با موضوع «مبارزه با گرسنگی و فقر» سخنرانی کرد. به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ شی جین پینگ خاطرنشان کرد که در جهان امروز، روند تغییرات بی‌سابقه در طول صد سال گذشته تسریع شده، ... شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد

ادامه

آفریقا, آفریقای جنوبی, اتحادیه آفریقا, اقتصادی, برزیل, جنوب, جهان, چین, خبر, فساد, فقر, گرسنگی, گروه ۲۰

تلاش بی‌ثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحران‌ها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»

حملۀ تجاوزکارانهٔ اسرائیل به ایران در بامداد ۵ آبان، تهدید خامنه‌ای در مورد “پاسخ دندان‌شکن” دادن به اسرائیل و آمریکا، گسترش بمباران لبنان، و تداوم جنایت‌های جنگی اسرائیل در نوار غزه با حمایت آمریکا و متحدان اروپایی‌اش در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانه‌های داخلی و خارجی بوده است. در ارتباط با مسائل داخلی ... تلاش بی‌ثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحران‌ها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»

ادامه

آزادی‌های دموکراتیک, آمریکا, استبداد, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, امنیتی, انگلیس, تحلیل, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, سرمایه‌داری, صلح, صهیونیسم, فاشیسم, فلسطین, لبنان, منافع ملی

سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون می‌روند و از پنجره بازمی‌گردند

روی کار آمدن دوباره ترامپ حکایت از تغییر در سیاست آمریکا و بازگشت به روش باج خواهی کاخ سفید نسبت به برخی کشورها به ویژه کشورهای غنی از نفت و منابع طبیعی دارد. واشنگتن ممکن است قواعد بازی را تغییر داده و توافقات منعقده بین بغداد و واشنگتن در مورد حضور نظامی آمریکا در داخل ... سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون می‌روند و از پنجره بازمی‌گردند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, جهان, خاورمیانه, عراق, عربستان سعودی

تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات

رهبران چین و ژاپن در حاشیه نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) بر تقویت روابط دوجانبه و تلاش برای مدیریت اختلافات کلیدی تاکید کردند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری کیودو نیوز، شی جین‌پینگ رئیس جمهوری چین در دیدار با شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن ضمن تاکید بر اهمیت روابط پکن-توکیو به‌عنوان دو کشور کلیدی آسیا ... تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات

ادامه

آسیا, آسیا پاسیفیک, اقتصادی, تایوان, جهان, چین, خبر, ٰژئوپلیتیک, ژاپن, شرق آسیا, صلح

قصد آمریکا برای تنبیه همه شرکای نظامی روسیه

نمایندگان جمهوری‌خواه و دموکرات کنگره آمریکا درباره اقدامات محدودکننده علیه همه کشورهای خریدار تسلیحات نظامی ــ فنی روسیه، به‌استثنای سه کشور‌ هند، ویتنام و اندونزی، به توافق رسیده‌اند.

 

روزنامه «کامرسانت»، چاپ مسکو در تحلیلی نوشته است: فتنه دیگری در رابطه با تلاش‌های آمریکا برای متقاعد کردن سایر کشورها در خصوص عدم همکاری نظامی ــ فنی با روسیه فاش شده است. جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها در کنگره آمریکا درباره اعمال تحریم علیه کشورهای خریدار سلاح از مسکو به توافق رسیده‌اند، در این خصوص تنها سه کشور هند، ویتنام و اندونزی از این امر مستثنا شده‌اند. برای سایر شرکای نظامی روسیه اقدامات محدودکننده اعمال خواهد شد. اعمال فشار بر یکی از کشورها، یعنی ترکیه، از هم‌اکنون تقویت شده است.

 

دولت آمریکا در سال ۲۰۱۷به ابتکار عمل قانون مصوبه کنگره درباره «مقابله با دشمنان آمریکا از طریق اعمال تحریم‌ها»CAATSA برای اعمال محدودیت‌های خاص علیه کشورهای خریدار تسلیحات نظامی روسیه موظف گردید. البته دولت دونالد ترامپ برای دستیابی به حق تصمیم‌گیری مستقل درباره اینکه چه کشوری باید تنبیه و چه کشوری نشود ماه‌ها تلاش کرد. میان این کشورها کاخ سفید تحریم علیه هند، ویتنام و اندونزی را غیرسازنده می‌داند، چرا که مقامات واشنگتن تلاش می‌کنند تا روابط خود با این کشورها از جمله در زمینه نظامی ــ فنی را گسترش دهند و نگران آن هستند که چنین تحریم‌هایی به این روند آسیب برساند.

 

روسیه و آمریکا در بازار فروش تسلیحات نظامی مشتریان مشترکی دارند

 

بر اساس اطلاعات مؤسسه تحقیقات مسائل جهانی استکهلم ‌SIPRI، سهم آمریکا در بازار جهانی صادرات تسلیحات نظامی، ۳۴ درصد و سهم روسیه ۲۲ درصد است. عربستان سعودی، امارات متحده عربی و استرالیا، اصلی‌ترین خریداران سلاح‌های آمریکایی هستند و کشورهای هند، چین و ویتنام نیز بزرگترین خریداران تسلیحات نظامی روسیه به‌شمار می‌روند.

 

در این بین برخی کشورها مشتری تسلیحاتی هر دو کشور محسوب می‌شوند، بر اساس این اطلاعات، کشوری مانند هند، در طول سال‌های ۲۰۱۳ الی ۲۰۱۷، ۶۲ درصد از تسلیحات خود را از روسیه و ۱۵ درصد آن را از آمریکا خریداری کرده است.

 

این شاخص برای کشور مصر ۲۱ درصد و ۲۶ درصد است، برای عراق ۲۲ درصد و ۵۶ درصد، برای پاکستان ۱۲ و ۶ درصد، برای بنگلادش ۱۶ و ۵ درصد، برای کویت ۳ درصد و ۸۸ درصد و برای افغانستان هم ۲۷ و ۶۰ درصد است.

 

اکنون نمایندگان کمیته‌های تخصصی مجلس سنا و نمایندگان کنگره آمریکا درباره پارامترهای تأمین مالی پنتاگون در سال ۲۰۱۹ به توافق رسیدند. پیش‌نویس این قانون و گزارش مربوطه و همچنین یادداشت تفاهم پایانی در نتیجه مذاکرات نمایندگان کنگره در تاریخ ۲۳ جولای (اول مرداد ماه) منتشر گردید.

 

در قانون تخصیص بودجه دفاعی پنتاگون، تنبیهی برای ترکیه به‌خاطر تمایل به خرید سامانه‌های دفاع ضدموشکی اس‌ــ۴۰۰ از روسیه در نظر گرفته است. مقامات آمریکایی پیش از این بارها درباره امکان ‌تجدیدنظر در فروش جنگنده‌های اف‌ــ‌۳۵ آمریکایی به ترکیه هشدار داده بودند و اکنون این مسئله به‌طور دقیق در آخرین نسخه پیش‌نویس قانون بودجه دفاعی مصوبه کنگره مشخص شده است. اکنون چهار شرط برای تحویل این جنگنده‌ها به ترکیه در نظر گرفته شده که از جمله آنها گزارشی کامل درباره همکاری‌های نظامی ــ فنی بین ترکیه و روسیه می‌باشد.

 

انتظار می‌رود که اعضای مجلس نمایندگان درباره متن مورد توافق بودجه تا آخر ماه جولای رأی‌گیری نموده و در مجلس نیز این رأی‌گیری تا آخر تابستان انجام شود. سپس این سند روی میز دونالد ترامپ قرار خواهد گرفت. بر اساس این قانون، هزینه‌های نظامی آمریکا، ۷۱۶ میلیارد دلار اختصاص یافته است.

تسنیم

توافق اقتصادی ترامپ – یونکر و کاهش خطر جنگ تجاری میان آمریکا و اتحادیه اروپا

رئیس‌جمهوری آمریکا و مقام‌های اتحادیه اروپا برای رساندن تعرفه‌ها، موانع و سوبسیدها به “صفر” توافق کردند تا بلکه جنگ تجاری میان آنها پس از ماه‌ها بن‌بست به پایان برسد.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, المان, امریکا, جهان, خبر

ترامپ خواستار لغو همه تعرفه های گمرکی با اروپا شد

رئیس جمهوری آمریکا شامگاه سه شنبه به وقت محلی، در آستانه سفر رئیس کمیسیون اروپا به این کشور، پیشنهاد داد که واشنگتن و دولت های عضو اتحادیه اروپا همزمان همه تعرفه‌ها و موانع تجاری وضع شده را لغو و به سوی تجارت آزاد حرکت کنند.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, امریکا, جهان, خبر, فرانسه, کانادا, مکزیک

نشنال اینترست: چین سرمایه‌داری آمریکا را به‌چالش کشیده است

تارنمای نشنال اینترست ضمن اشاره به اینکه جنگ تجاری می تواند به امنیت اقتصادی آمریکا آسیب بزند، نوشت که «مدل این کشور از نظام سرمایه داری و دمکراسی لیبرال از سوی چین به چالش کشیده شده است.»

ادامه

اقتصادی, امریکا, جهان, چین, شرق آسیا

راشا تودی: اثرات جنگ تجاری به خود آمریکا برگشت/ ۲.۵ میلیارد پوند گوشت آمریکا خریدار ندارد

راشا تودی اعلام کرد: عواقب جنگ تجاری که آمریکا آغازگر آن بود به خود این کشور برگشته و ۲.۵ میلیارد پوند گوشت تولیدی کشاورزان آمریکا در انبارها مانده و صادر نمی‌شود.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, جهان, چین, خبر, مکزیک