رئیس جمهوری چین: مجارستان هدف اول سرمایه‌گذاری ما در اروپای شرقی است

«شی‌ جین پینگ» رئیس جمهوری چین که در سومین سفر اروپایی خود چهارشنبه شب وارد مجارستان شد، گفت که این کشور هدف اول سرمایه‌گذاری چین در منطقه اروپای شرقی است. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، شی جین‌پینگ روز پنجشنبه در سومین سفر اروپایی‌ خود با ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان دیدار می‌کند، گفته ... رئیس جمهوری چین: مجارستان هدف اول سرمایه‌گذاری ما در اروپای شرقی است

ادامه

آسیا, آفریقا, اروپا, اروپای شمالی, اروپای مرکزی, اقتصادی, امنیتی, جهان, چین, روسیه, شرق اروپا, صربستان, فرانسه, گزارش, مجارستان, همزیستی مسالمت آمیز

هشدار چین نسبت به خطرات سیاسی کردن اقتصاد جهانی

سخنگوی وزارت خارجه چین امروز چهارشنبه پس از هشدار صندوق بین‌المللی پول (IMF) مبنی بر خطرات دو قطبی شدن تجارت جهانی، اظهار داشت که اقتصاد بین‌الملل به دلیل سیاسی شدن به سمت و سویی «غیراخلاقی و ناپایدار» پیش می‌رود و به شدت مانع رشد جهانی می‌شود. به گزارش ایرنا از استریتز تایمز، گیتا گوپینات، معاون ... هشدار چین نسبت به خطرات سیاسی کردن اقتصاد جهانی

ادامه

آمریکا, اقتصادی, جنگ سرد, جهان, چین, ژئوپلیتیک, شرق, صندوق بین‌المللی پول, غرب, کانادا, گزارش, مکزیک

بریکس می‌تواند جایگزینی برای دلار آمریکا ارائه کند

یک مقام صندوق بین‌المللی پول گفت، در صورت سقوط نظام مالی جهانی و دلار آمریکا، گروه بریکس می‌تواند جایگزینی برای آن ارائه کند. به گزارش ایسنا، «الکسی موژین» عضو هیئت مدیره صندوق بین‌المللی پول گفت: اگر نظام مالی جهانی سقوط کند، کشورهای عضو گروه بریکس می‌توانند جایگزینی برای دلار آمریکا پیدا کنند. موژین گفت: «مباحث ... بریکس می‌تواند جایگزینی برای دلار آمریکا ارائه کند

ادامه

آمریکا, اقتصادی, بریکس, تحلیل, جهان, صندوق بین‌المللی پول

مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

بوداپست اظهارات غرب درباره وقوع جنگ در اروپا را نشان دهنده مقاصد واقعی این بلوک قدرت دانست و گفت آمریکا در مناقشه اوکراین منافع شخصی دارد. به گزارش ایسنا ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان گفت اظهارات رهبران اتحادیه اروپا درباره جنگ در اروپا نشان‌دهنده مقاصد واقعی آنان است، اما آن‌ها دارند با آتش‌بازی می‌کنند. جوزپ بورل، ... مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اروپای مرکزی, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, صلح, لهستان, مجارستان

گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

توافق تجارت آزاد که اکوادور به عنوان چهارمین کشور آمریکای لاتین با چین، این غول آسیایی امضا کرده است، از دیروز (چهارشنبه یکم مه ۲۰۲۴) لازم‌الاجرا شد و مقام‌های دو کشور، این «نقطه عطف تاریخی» را با برگزاری مراسمی در کیتو، پایتخت اکوادور گرامی داشتند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از خبرگزاری افه، اکوادور ... گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

ادامه

آلمان, آمریکای لاتین, اقتصادی, اکوادور, پرو, چین, شرق آسیا, شیلی, کاستاریکا, گزارش

توافق اقتصادی ترامپ – یونکر و کاهش خطر جنگ تجاری میان آمریکا و اتحادیه اروپا

رئیس‌جمهوری آمریکا و مقام‌های اتحادیه اروپا برای رساندن تعرفه‌ها، موانع و سوبسیدها به “صفر” توافق کردند تا بلکه جنگ تجاری میان آنها پس از ماه‌ها بن‌بست به پایان برسد.

 

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه گاردین، اتحادیه اروپا همچنین با خرید میلیاردها دلار از محصولات صادراتی آمریکا شامل دانه‌های سویا و گاز طبیعی و حرکت در راستای اصلاح قوانین تجارت بین‌المللی موافقت کرد.

 

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در کاخ سفید کنار ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپایی گفت: بنابراین روز بزرگی در پیش داریم؛ فاز جدیدی در روابط آمریکا – اتحادیه اروپا. اول از همه امروز توافق کردیم تا در کنار یکدیگر به سمت تعرفه‌های صفر، موانع غیر تعرفه‌ای صفر و سوبسید صفر برای کالاهای صنعتی به جز خودرو توافق کردیم.

 

طرفین به توافق رسیدند تا مناقشه کنونی بیش از این تشدید نشود و تعرفه‌های جدیدی هم به تایید نرسد. ترامپ و یونکر همچنین گفتند که آنها تعرفه‌های آلومینیوم و فولاد را که آمریکا اعمال کرد و سرآغاز این مناقشه شد، حل و فصل کنند. آنها همچنین با افزایش تجارت در زمینه خدمات و کشاورزی، از جمله صادرات بیشتر سویا از آمریکا به کشورهای اتحادیه اروپا توافق کردند.

 

این توافق در حالی به دست می آید که تنش میان آمریکا و اتحادیه اروپا درحال افزایش بوده است. ترامپ همین دو هفته پیش اتحادیه اروپا را دشمن تجاری آمریکا خوانده بود. به نظر می‌رسد که ترامپ و یونکر اکنون وضعیتی را خنثی کرده‌اند که خطر تبدیل آن به یک جنگ تجاری میان دو بلوک وجود داشت؛ جنگی که تعرفه‌های ترامپ بر فولاد و آلومینیوم وارداتی از اروپا به آن دامن زده بود و خطر کشیده شدن آن به بخش صادرات و واردات اتومبیل می‌رفت.

 

روابط آمریکا و اتحادیه اروپا همچنین به دلیل دوستی ظاهری ترامپ با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه و حملاتش به ناتو و اتحادیه اروپا زیر فشار بوده است.

 

ترامپ چهارشنبه در کاخ سفید از شروع “فاز تازه‌ای در روابط” میان دو طرف سخن گفت و آن را “روزی خیلی بزرگ برای تجارت آزاد و عادلانه” توصیف کرد. او گفت: “ما حالا مذاکرات را شروع می‌کنیم اما تا حدود زیادی می‌دانیم که به کدام سو می‌رود.”

 

یونکر هم از رئیس‌جمهوری آمریکا تشکر کرد و یک “ملاقات خوب و سازنده” را ستود.

 

ترامپ گفت که اتحادیه اروپا خریداری گاز مایع طبیعی (ال ان جی) از ایالات متحده را افزایش خواهد داد که آن را به “یکی از خریداران خیلی بزرگ” گاز آمریکا بدل می کند. او افزود که تجارت در بخش خدمات و کشاورزی گسترش خواهد یافت.

 

او گفت: “اتحادیه اروپا شروع به خریداری مقدار خیلی بیشتری دانه های سویا از کشاورزان ما عمدتا از غرب میانه خواهد کرد. اروپا یک بازار عظیم است.”

 

دولت او یک روز پیشتر یک بسته کمک ۱۲ میلیارد دلاری برای کشاورزانی که در جنگ تعرفه ها لطمه دیده اند معرفی کرد.

 

ژان کلود یونکر و دونالد ترامپ همچنین موافقت کردند از اعمال تعرفه های متقابل بیشتر در طول مذاکرات خودداری کنند و در جهت اصلاح سازمان تجارت جهانی گام بردارند.

 

یونکر گفت که “نیت اصلی او” به صفر رساندن تعرفه کالاهای صنعتی است: “قصد من امروز فقط یک چیز بود، رسیدن به توافق، و به توافق هم رسیدیم. بخش‌هایی هست که در مورد آنها همکاری خواهیم کرد.”

 

در مورد تعرفه خودرو خبر تازه ای اعلام نشد و معلوم نیست که آیا پیشرفتی برای حل اختلاف در این زمینه به دست آمده است یا نه. ترامپ پیشتر تهدید کرده بود تعرفه ای ۲۵ درصدی بر واردات اتومبیل از اروپا اعمال خواهد کرد.

 

پتر آلتمایر وزیر اقتصاد آلمان پس از انجام این توافق توییت کرد: «تعرفه‌های گمرکی پایین می‌آید، بالا نمی‌رود. تجارت آزاد و میلیون‌ها شغل تضمین شدند‌.»

 

مسئول کمیسیون تجارت اتحادیه اروپا نیز که همراه یونکر به واشنگتن رفته از یک “توافق فوق‌العاده” صحبت کرده است.

 

هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان نیز که در آستانه سفر یونکر به واشنگتن خواسته بود اتحادیه اروپا مقابل فشار دونالد ترامپ برای افزایش تعرفه‌های گمرکی “متحد و سخت” عمل کند، پس از حصول این توافق گفت: «ما دیدیم که وقتی اروپا متحد و یکپارچه وارد میدان شود، حرفمان پیش خواهد رفت. بعد می‌توانیم با اعتماد به نفس و در شرایطی برابر با همه در سراسر دنیا صحبت کنیم.»

 

 

قصد آمریکا برای تنبیه همه شرکای نظامی روسیه

نمایندگان جمهوری‌خواه و دموکرات کنگره آمریکا درباره اقدامات محدودکننده علیه همه کشورهای خریدار تسلیحات نظامی ــ فنی روسیه، به‌استثنای سه کشور‌ هند، ویتنام و اندونزی، به توافق رسیده‌اند.

ادامه

استرالیا, افغانستان, اقتصادی, امارات, امریکا, اندونزی, بنگلادش, پاکستان, ترکیه, جهان, چین, خبر, روسیه, عراق, عربستان سعودی, کویت, مصر, هندوستان, ویتنام

ترامپ خواستار لغو همه تعرفه های گمرکی با اروپا شد

رئیس جمهوری آمریکا شامگاه سه شنبه به وقت محلی، در آستانه سفر رئیس کمیسیون اروپا به این کشور، پیشنهاد داد که واشنگتن و دولت های عضو اتحادیه اروپا همزمان همه تعرفه‌ها و موانع تجاری وضع شده را لغو و به سوی تجارت آزاد حرکت کنند.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, امریکا, جهان, خبر, فرانسه, کانادا, مکزیک

نشنال اینترست: چین سرمایه‌داری آمریکا را به‌چالش کشیده است

تارنمای نشنال اینترست ضمن اشاره به اینکه جنگ تجاری می تواند به امنیت اقتصادی آمریکا آسیب بزند، نوشت که «مدل این کشور از نظام سرمایه داری و دمکراسی لیبرال از سوی چین به چالش کشیده شده است.»

ادامه

اقتصادی, امریکا, جهان, چین, شرق آسیا

راشا تودی: اثرات جنگ تجاری به خود آمریکا برگشت/ ۲.۵ میلیارد پوند گوشت آمریکا خریدار ندارد

راشا تودی اعلام کرد: عواقب جنگ تجاری که آمریکا آغازگر آن بود به خود این کشور برگشته و ۲.۵ میلیارد پوند گوشت تولیدی کشاورزان آمریکا در انبارها مانده و صادر نمی‌شود.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, جهان, چین, خبر, مکزیک