خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سهشنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیتهای دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سالهای اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین روز دوشنبه ۱۸ نوامبر (۲۸ آبان)، در نشست اولین مرحله از نوزدهمین اجلاس سران G20 با موضوع «مبارزه با گرسنگی و فقر» سخنرانی کرد. به گزارش رادیو بینالمللی چین؛ شی جین پینگ خاطرنشان کرد که در جهان امروز، روند تغییرات بیسابقه در طول صد سال گذشته تسریع شده، ... شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
حملۀ تجاوزکارانهٔ اسرائیل به ایران در بامداد ۵ آبان، تهدید خامنهای در مورد “پاسخ دندانشکن” دادن به اسرائیل و آمریکا، گسترش بمباران لبنان، و تداوم جنایتهای جنگی اسرائیل در نوار غزه با حمایت آمریکا و متحدان اروپاییاش در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانههای داخلی و خارجی بوده است. در ارتباط با مسائل داخلی ... تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون میروند و از پنجره بازمیگردند
روی کار آمدن دوباره ترامپ حکایت از تغییر در سیاست آمریکا و بازگشت به روش باج خواهی کاخ سفید نسبت به برخی کشورها به ویژه کشورهای غنی از نفت و منابع طبیعی دارد. واشنگتن ممکن است قواعد بازی را تغییر داده و توافقات منعقده بین بغداد و واشنگتن در مورد حضور نظامی آمریکا در داخل ... سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون میروند و از پنجره بازمیگردند
تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
رهبران چین و ژاپن در حاشیه نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) بر تقویت روابط دوجانبه و تلاش برای مدیریت اختلافات کلیدی تاکید کردند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری کیودو نیوز، شی جینپینگ رئیس جمهوری چین در دیدار با شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن ضمن تاکید بر اهمیت روابط پکن-توکیو بهعنوان دو کشور کلیدی آسیا ... تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
فناوری چینی کاشت پنبه ناجی کشاورزان شد
ورود کارشناسان چینی و فناوریهای کشاورزی امید به بازده بالاتر، هزینههای کمتر و افزایش درآمد را برای هزاران کشاورز پنبه در ازبکستان به ارمغان آورده است.
به نقل از چاینا دیلی، از سال ۲۰۱۸ موسسه تحقیقات پنبه وابسته به آکادمی علوم کشاورزی چین برنامه تولید پنبه را در چهار منطقه ازبکستان از جمله یک مزرعه پنبه به وسعت ۵۰ هکتار در سیردریا و مزارعی با پوششی از این دست اجرا کرده است. این برنامه تولید پنبه در ۱۸ هکتار از سه منطقه دیگر این کشور نیز اجرا شده است.
محققان این برنامه فناوریهای پیشرفته چین را در تولید پنبه نظیر استفاده از کود گیاهی، کاربرد مناسب کودها بر اساس شرایط خاک، فناوریهای کنترل آفات سبز و فناوری آبیاری قطرهای آزمایش کردند.
ما شیونگفنگ، معاون این موسسه، گفت: این آزمایش موفقیت چشمگیری داشته است. عملکرد بذر پنبه در مزارع تحت پوشش این برنامه به ۶ تن متریک در هکتار یعنی چهار برابر عملکرد داخلی رسید. مهمتر از آن، این فناوری تنها به یکسوم مقدار آبی نیاز دارد که اغلب برای آبیاری مزارع محلی مورد نیاز است. این پیشرفت قابل توجهی برای ازبکستان محسوب میشود که مدتها با چالشهای خشکسالی مواجه بوده است.
از پنبه اغلب به عنوان طلای سفید ازبکستان یاد میشود. بر اساس دادههای این موسسه مساحت زمین مورد استفاده برای کشت پنبه در ازبکستان دوسوم کل زمینهای آسیای مرکزی و ۴۰ درصد از کل زمینهای کشاورزی این کشور را تشکیل میدهد.
معاون رئیس موسسه مذکور نیز بیان کرد: کشت پنبه منبع درآمد نیمی از جمعیت ازبکستان است. معرفی انواع پنبه و فناوریهای کاشت در چین بخشی از تلاشهای گستردهتر برای افزایش عملکرد و درآمد کشاورزان را تشکیل میدهد.
موفقیت این پروژه آزمایشی با بازخورد مثبت دولت در ازبکستان مورد استقبال قرار گرفت.
شوکت میرضیایف، رئیسجمهور ازبکستان، فرمانی در دسامبر ۲۰۱۸ امضا کرد که طی آن خواستار راهاندازی کمیتهای ویژه برای ارائه فناوری چینی کاشت پنبه به این کشور شد. بر اساس این فرمان بیش از ۱۰ درصد از مزارع پنبه در ازبکستان این فناوری چینی را به کار خواهند گرفت.
در آگوست ۲۰۲۰ بذر ۶ نوع پنبه تولید شده توسط این موسسه از وزارت کشاورزی و امور روستایی چین برای صادرات به ازبکستان و تاجیکستان تاییدیه گرفت.
بر اساس گزارش سایت اینترنتی ریاستجمهوری این کشور، تولید پنبه ازبکستان در سال جاری به دلیل موج گرمای طولانی در معرض تهدید قرار گرفته است.
میرضیایف در جلسهای در ۲۷ جولای چالشهای جدید در صنعت پنبه را در نتیجه تغییرات آب و هوایی مشخص کرد زیرا گرمای طولانی امسال این بخش را مجبور به وضعیت اضطراری کرده است.
وی گفت: کشور باید همه امکانات را برای بهرهبرداری از ظرفیت تولید پنبه از جمله استفاده از رویکردهای علمی در تولید بذر، انتخاب گونه، کوددهی، آبیاری و مبارزه با آفات بسیج کند.
ما شیونگفنگ خاطرنشان کرد: تقویت همکاری چین و ازبکستان در واکنش به تغییرات آب و هوایی در صنعت پنبه بسیار مهم است. معرفی و ترویج فناوریهای چینی در ازبکستان باید با ترویج مواد و تجهیزات مربوطه حمایت شود که بسیاری از آن را نمیتوان در داخل تولید کرد و فرآیندی گامبهگام خواهد بود. ما به شرکتهای کشاورزی چینی بیشتری برای سرمایهگذاری در ازبکستان نیاز داریم تا کشاورزان بتوانند مواد تولیدی مورد نیاز را برای حمایت از ارتقاء فناوری خود به دست آورند.
پروژه پنبه تنها بخشی از گامهای گستردهتر در همکاری کشاورزی بین چین و ازبکستان است. شرکت همکاری بینالمللی کشاورزی مدرن یانگلینگ در منطقه سیردریا در حال توسعه یک پارک آزمایشی برای علوم و فناوری کشاورزی مدرن برای رشد گونههای جدید مانند بادام زمینی، سویا و ذرت است.
بر اساس اطلاعات وزارت تجارت چین این کشور همچنان بزرگترین شریک تجاری، بزرگترین منبع واردات و بزرگترین مقصد صادرات ازبکستان در نیمه اول سال جاری بوده و حجم تجارت دوجانبه این ۲ نسبت به مدت مشابه سال قبل با ۳۴.۴ درصد افزایش به ۴.۵۳ میلیارد دلار رسیده است.
آلمان تاسیسات شرکت روسی روسنفت را مصادره کرد
دولت برلین روز جمعه اعلام کرد که تاسیسات پالایشی متعلق به نمایندگیهای شرکت بزرگ روسنفت روسیه را برای تضمین دستیابی آلمان به انرژی، مصادره میکند.
کوبا: ما سر خم نمیکنیم / شورای حقوق بشر سازمان ملل باید به تحریمهای ظالمانه آمریکا پایان دهد
سفیر کوبا در سازمان ملل تاکید کرد: شورای حقوق بشر باید به اقدامات قهری یکجانبه علیه کوبا، مانند تحریمهای اقتصادی آمریکا پایان دهد.
شی جینپینگ؛ از تلاشهای خارجی برای وقوع “انقلابهای رنگی” جلوگیری کنید
رئیسجمهور قزاقستان از اعضای سازمان همکاری شانگهای خواست تا در حوزه نظامی-سیاسی همکاری کنند. رئیسجمهور چین نیز خواستار تلاش برای ممانعت از وقوع انقلابهای رنگی در کشورهای عضو شد.
ایران به صورت رسمی عضو سازمان همکاری شانگهای شد
در بیست و دومین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای که به میزبانی کشور ازبکستان درحال برگزای است، عضویت رسمی جمهوری اسلامی ایران در این سازمان اعلام شد.