رییس‌جمهور ایرلند: سکوت درباره جنایات رخ‌داده در غزه، نشانه بحران اخلاقی جهان است

رییس‌جمهور ایرلند ضمن انتقاد از جنایت‌های اسرائیل در نوار غزه تأکید کرد که سکوت درباره این جنایات، نشانه بحران اخلاقی جهان است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، «مایکل هگیننز» رئیس‌جمهور ایرلند با انتشار بیانیه‌ای ضمن تأکید بر توقف جنگ اسرائیل در نوار غزه و برقراری فوری آتش‌بس اعلام کرد که سکوت درباره ... رییس‌جمهور ایرلند: سکوت درباره جنایات رخ‌داده در غزه، نشانه بحران اخلاقی جهان است

ادامه

اسراییل, ایرلند, تحلیل, جهان, دیوان داوری لاهه, زنان, سازمان بهداشت جهانی, سازمان ملل, کودکان

رئیس سازمان بهداشت جهانی: حمام خون در نوار غزه باید متوقف شود+فیلم

رئیس سازمان بهداشت جهانی با اشاره به فروپاشی بخش درمان و پزشکی غزه در اثر تجاوزهای برنامه‌ریزی شده اسرائیل، بر ضرورت توقف جنایات تاکید و اضافه کرد: حمام خون باید در نوار غزه متوقف شود. به گزارش روز دوشنبه ایرنا ،«تدروس ادهانوم گبریسوس» در شبکه اجتماعی «ایکس» با تاکید بر «توقف حمام خون در غزه»، ... رئیس سازمان بهداشت جهانی: حمام خون در نوار غزه باید متوقف شود+فیلم

ادامه

اسراییل, جهان, حقوق بشر, درمان, سازمان بهداشت جهانی, سازمان ملل, فلسطین, گزارش

استرالیایی‌ها از ورود کشتی اسرائیلی به سیدنی جلوگیری کردند

معترضان مردمی در استرالیا در حمایت از مردم مظلوم فلسطین، از ورود کشتی اسرائیلی به «سیدنی» جلوگیری کردند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، معترضان مردمی در استرالیا در حمایت از فلسطین از پهلو گرفتن کشتی باری اسرائیل در بندر سیدنی جلوگیری کردند. «پدی گیبسون» (Paddy Gibson) فعال اتحادیه‌های کارگری ... استرالیایی‌ها از ورود کشتی اسرائیلی به سیدنی جلوگیری کردند

ادامه

استرالیا, اسراییل, جهان, خبر, فلسطین, فیلم, کارگری

تظاهرات گسترده مردم در لندن و نیویورک علیه اسرائیل + فیلم

منابع رسانه‌ای عصر شنبه از تظاهرات گسترده مردم در «لندن» پایتخت انگلیس در حمایت از فلسطین و علیه اسرائیل خبر دادند. به گزارش خبرگزاری فارس، منابع رسانه‌ای عصر شنبه به وقت تهران از تظاهرات گسترده مردم انگلیس در حمایت از فلسطین و اعتراض علیه اسرائیل خبر دادند. به گزارش منابع خبری، تصاویر و فیلم‌های منتشر ... تظاهرات گسترده مردم در لندن و نیویورک علیه اسرائیل + فیلم

ادامه

آمریکا, اسراییل, اعتراضات اجتماعی, حقوق بشر, خبر, سازمان بهداشت جهانی, فلسطین, فیلم, نسل کشی

گاردین؛ اعلام وضعیت اضطراری در پرو درپی افزایش ابتلا به یک بیماری مرموز

کشور پرو درپی افزایش موارد ابتلا به یک بیماری نادر، وضعیت اضطراری اعلام کرد. به گزارش مهر به نقل از گاردین، به‌دنبال افزایش موارد ابتلا به بیماری نادر خودایمنی موسوم به «سندروم گیلن باره» در پرو، در این کشور وضعیت اضطراری اعلام شد. براساس گزارش‌ها در ماه‌های اخیر حدود ۲۰۰ مورد ابتلا به این بیماری ... گاردین؛ اعلام وضعیت اضطراری در پرو درپی افزایش ابتلا به یک بیماری مرموز

ادامه

آمریکای لاتین, پرو, جهان, حقوق بشر, خبر, سازمان بهداشت جهانی

فقر و کرونا؛ نبردی نابرابر

در حالی که همه‌گیری کرونا به ویژه با انواع جهش‌یافته جدید در حال جولان دادن در بسیاری از کشورهای اروپایی و سرایت به دیگر نقاط جهان است، جنگی ناعادلانه بین کشورهای ثروتمند و فقیر برای دریافت واکسن کرونا نیز در پشت و روی صحنه در جریان ‌است.

 

به گزارش ایرنا، رسانه های آلمان گزارش دادند طی هفته‌های اخیر شمار زیادی از کشورهای ثروتمند اروپایی و آمریکایی (کشورهای شمال) روند واکسیناسیون را آغاز کرده اند. این کشورها امیدوارند که تا تابستان بتوانند کل جمعیت خود را از طریق واکسیناسیون در برابر ویروس کرونا مصون کنند هر چند با مشکلات و مسائلی در این مسیر مواجه شده‌اند که به نظر می‌رسد محقق شدن وعده آنها برای تکمیل روند واکسیناسیون تا ماه های آینده، با تاخیر طولانی مواجه شود.

 

با این حال دهها کشور فقیر و در حال توسعه (کشورهای جنوب) که به تنها با همه گیری دست به گریبان اند، حتی به یک دوز واکسن هم دسترسی ندارند. اکنون با گذشت یک سال از درخواست جهانی برای توزیع عادلانه واکسن، واقعیتی تلخ در پیش روی همگان است. در راستای تهیه و توزیع عادلانه واکسن در کشورهای فقیر و کمتر بهره مند جهان، ابتکار واکسن جهانی موسوم به کوواکس (Covax) در تلاش است دوزهایی را برای کشورهای فقیرتر نیز بدست آورد و اولین توزیع واکسن را در ماه فوریه (بهمن) انجام دهد. اما مشخص است که کوواکس نمی تواند اساساً مشکل توزیع را حل کند.

 

از همین رو برخی کشورهای در حال توسعه به دنبال کمک گرفتن از چین و روسیه هستند و برخی دیگر نمی توانند کاری جز صبر انجام دهند.کارشناسان می‌گویند رقابت جهانی برای دریافت دوزهای واکسن بیشتر، در حالی که خیلی از کشورها مشتاقانه منتظر دریافت سهم حداقلی هستند ، مبارزه با همه گیری کرونا را دشوارتر می کند و این برای همه جهان نگران کننده است.

 

طبق تجزیه و تحلیل فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و جمعیت های هلال احمر(IFRC) نزدیک به ۷۰ درصد واکسیناسیون‌های انجام شده تاکنون در ۵۰ کشور ثروتمند بوده است. با این حال در ۵۰ کشور فقیر تنها یک دهم درصد از دوزهای واکسن، مصرف شده است.«جگن چپاگین» دبیرکل این فدارسیون می‌گوید:این نگران کننده است زیرا ناعادلانه است و می‌تواند این همه گیری وحشتناک را طولانی یا حتی بدتر کند.

 

طبق آمارهای رسمی از بین ۵۴ کشور آفریقایی، فقط ۶ کشور واکسیناسیون را آغاز کرده‌اند و تعداد کمی از این کشورها نیز در آسیا وجود دارد. کوواکس اعلام کرده که اولین دوزهای واکسن را در ماه فوریه به کشورهای در حال توسعه می‌فرستد. اما تاکنون فقط واکسن فایزر-بایون تک تأیید اضطراری سازمان بهداشت جهانی را را دریافت کرده است و دوزهای این واکسن تنها به ۱۸ کشور فرستاده می‌شود. طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت این کشورها براساس توانایی‌شان برای ذخیره سازی واکسن در فضای بسیار سرد انتخاب شده‌اند و مسلما در بین آنها فقیرترین کشورهای جهان دیده نمی‌شوند.

 

اینگونه است که تفاوت بین کشورهای فقیر و ثروتمند در برنامه های جهانی برای اقدامات واکسیناسیون آشکار می‌شود: در حالی که اتحادیه اروپا قصد دارد ۷۰ درصد بزرگسالان را تا پایان تابستان علیه کرونا واکسینه کند، کشوری مانند کنیا در حال برنامه ریزی برای واکسیناسیون بوده و امیدوار است تا ژوئن (خرداد) بتواند نهایتا ۱.۲۵ میلیون نفر را که حدود پنج درصد افراد بالای ۱۸ سال در این کشور آفریقایی را شامل می شود، واکسینه کند.

 

دولت ویتنام با ۹۶ میلیون نفر جمعیت نیز در تلاش است که حدود ۳۰ میلیون دوز واکسن آسترازنکا را برای ۱۵ میلیون نفر خریداری کند.در تایلند امیدواری وجود دارد که صنعت مهم گردشگری احیا شود و احتمالاً تنها نیمی از ۷۰ میلیون شهروند تا پایان سال واکسینه می‌شوند.

 

اما چرا اینقدر واکسیناسیون کم است و چرا در برخی کشورها خیلی دیر انجام می‌شود؟ پاسخ آن ساده است: نبود پول. بسیاری از کشورهای ثروتمند، میلیون ها دوز واکسن را از تولیدکنندگان پیش خرید کرده اند و بنابراین اولین سفارش ها را دریافت کرده‌اند. اخیراً «جان نکنگاسونگ» رئیس سازمان بهداشت پان آفریقا (CDC) گفت: ما هنوز شروع نکرده ایم زیرا هنوز هیچ واکسنی دریافت نکرده ایم.

 

این نابرابری در قیمت ها نیز منعکس می شود. در حالی که اتحادیه اروپا ۱.۷۸ یورو برای یک دوز واکسن آسترازنکا پرداخت می‌کند، اوگاندا باید برای یک دوز ۷ دلار یعنی حدود ۵.۸۰ یورو بپردازد. «ماتشیدیسو موئتی» رئیس دفتر آفریقا سازمان جهانی بهداشت در واکنش به این موضوع می‌گوید: ما متوجه هستیم که این واقعیت بازارهای جهانی است، اما جای تأسف است که کشورهای فقیرتر باید بیش از کشورهای ثروتمند پول پرداخت کنند.

 

برای بسیاری از فقیرترین کشورهای جهان، فقط یک راه باقی مانده است: اینکه صبر کنند و منتظر تصمیم گیری کشورهای ثروتمند بمانند. ابتکار کوواکس نوید تهیه واکسن برای ۱۴۵ کشور شرکت کننده را به طورمتوسط ​​برای ۳.۳ درصد از جمعیت شان تا اواسط سال داده است.این در حالی است که حتی با محقق شدن این وعده نیز تا ایمنی گله ای در جهان هنوز فاصله زیادی باقی است. «دیوید میلیبند» وزیر خارجه اسبق انگلیس و رئیس کمیته نجات بین‌المللی (IRC) هشدار می‌دهد: کمبود واکسن ، همراه با ملی گرایی بر سر تهیه واکسن، به ما می‌گوید که اکثر افراد درمناطق بحران زده و درگیر بیماری، واکسن را دریافت نخواهند کرد.

 

اما بیماری همه گیر مرز نمی‌شناسد و کشورهای ثروتمند باید این را به خاطر بسپارند. کارشناسان در این مورد بارها هشدار داده‌اند که این کشورها برای حفاظت از خودشان هم شده باید در کشورهای در حال توسعه واکسن بزنند، در غیر این صورت ویروس با هواپیمای بعدی به سوی آنها باز می گردد. همانطور که اخیراً «گرد مولر» وزیر توسعه فدرال آلمان هشدار داد؛ همه گیری را باید در سراسر جهان شکست داد.

هیئت کارشناسان سازمان بهداشت جهانی و چین گزارش بررسی‌های خود در وو هان را اعلام کردند

گروه کارشناسان مشترک چین و سازمان بهداشت جهانی پس از تحقیق برای ردیابی ویروس کرونای جدید در شهر وو هان، ۲۱ بهمن به وقت محلی با برگزاری کنفرانس مطبوعاتی در آن شهر، نتایج تحقیقات منشاء یابی بیماری کرونا در چین را به عموم گزارش داد.

ادامه

جهان, چین, حقوق بشر, سازمان بهداشت جهانی, گزارش

موفقیت کوبا در مبارزه با ویروس کرونا

در نخستین روز سال نو میلادی ۲۰۲۱/ ۱۲ دی‌ماه ۹۹، انقلاب کوبا ۶۲ سال را پشت سر گذاشت. انقلاب سوسیالیستی به‌دست گروهی از افراد بسیار پرشور و پایبند به رهبری فیدل کاسترو و چه‌گوارا و شماری از مبارزان برجسته در این کشور کوچک جزیره‌ای در دریای کاراییب در سال ۱۳۳۷ به‌پیروزی رسید.

ادامه

اروپا, امریکای لاتین, انگلستان, ایتالیا, بولیوی, جهان, چین, حقوق بشر, سازمان بهداشت جهانی, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, کوبا, مقاله, هندوستان, ونزوئلا, ویتنام

چین خواستار تحقیق از هتل محل‌اقامت نظامیان‌آمریکایی در ووهان شد

گزارش‌ها حاکی است، همزمان با آغاز تحقیقات بازرسان سازمان بهداشت جهانی در ووهان، برخی از مردم چین نیز از این گروه خواسته‌اند با توجه به احتمال انتقال ویروس کرونا از سوی نظامیان آمریکایی طی مدت اقامت آنها در هتلی برای شرکت در بازی‌های ارتش های جهان، این هتل را هم بازرسی کنند.

ادامه

استرالیا, المان, امریکا, انگلستان, جهان, چین, دانمارک, روسیه, ژاپن, سازمان بهداشت جهانی, سودان, شرق آسیا, قطر, کنیا, هلند, ونزوئلا